Afterschool borsul pe nas

Iau ieri copiii de la afterschool, ușor pe grabă, deoarece, ca de obicei, uitasem, era și aglomerație la ieșirea din satul unde îmi desfășor trista viață, așa că am ajuns cam târziu.
După ce îi iau, avem, tot ca de obicei, o discuție, în care eu îi întreb ce au făcut la școală, cum a fost la after, dacă au fost cuminți, dacă nu s-au certat cu nimeni, dacă Andrei nu a bătut pe nimeni, chestii de astea.

Desigur, răspunsurile standard, totul a fost minunat, am fost cuminți, nu ne-am certat cu nimeni, ascultători foc, la fel de ca de obicei, Andrei și-a manifestat ura față de învățătoarea lui care nu îi înțelege spiritul boem care îi cere să plece prin clasă în timpul orei.

La un moment dat, fiica ciulește urechile și începe să se lamenteze TATI, SĂ NU ÎMI SPUI CĂ EU AM AVUT TELEFONUL LA MINE TOATĂ ZIUA ȘI NU AM ȘTIUT! Se pare că îi suna telefonul de prin rucsacul ei fără fund.
La care Andrei, privind-o gânditor, îi spune:

– Așa, da? Azi, când mă dăduse borșul pe gură și ți-am zis să suni acasă, nu aveai niciun telefon, da? Și acum ai telefon?? După care se întoarce spre mine, vesel nevoie mare:
– Tati, să știi că mi se mai mișcă un dinte din față!!

Ca idee, stătea cu gura agățată de bancă și s-a împiedicat în cădere, asta a fost explicația. Nu am vrut să intru mai adânc, pentru că nu vreau să îi transform în fătălăi cărora le e frică de o muscă, doar m-am asigurat că e întreg. Mai zilele trecute, când am plecat de la after, am ieșit împreună cu o doamnă și fiul ei, care se alerga pe scări împreună cu fiul meu. Desigur, îmbrâncindu-se, au căzut amândoi de-a berbeleacul. De abia se ridicaseră, râzând, când începe mă-sa ăluia să urle la el de ziceai că tocmai murise ȚI-AM ZIS SĂ NU MAI ALERGI!!! DACĂ ÎȚI RUPEAI CEVA!!!! EȘTI UN NESIMȚIT, NICIODATĂ NU ÎNȚELEGI CĂ E SPRE BINELE TĂU CE ÎȚI ZIC!! MARȘ LA MAȘINĂ MAI REPEDE, SĂ VEZI CE PĂȚEȘTI TU ACASĂ!!

Se uita fi-miu la mine, nu înțelegea ce se întâmplă. I-am explicat în mașină că doamna e nebună. A părut satisfăcut de explicație, sper să nu i-o transmită și colegului.

24 comentarii

 1. #1

  Știi care-i problema cu educația pe stilul ăsta? Că pe la adolescență deja se simt maturi, cred că descurcă în toate, știu și pot face lucruri pentru care cei din jurul lor apelează la părinți… și tu te simți bătrân și inutil că nu vine nimeni să-ți ceară ajutorul, un sfat, orice, numai să te bage în seamă 🙂

  62

  • #2

   SI ce e rau in asta? Toti vrem sa stam cat mai mult langa ei.. dar daca ne loveste un cancer sau un infarct si ne stinge lumina? Nu e mai bine sa fie gata pentru viata?

   9

  • Cristi glumea.

  • #4

   Si scopul copiilor nu e sa iti asigure tie confort emotional la batranete.
   P.S. Sigur glumea? :)) Nu se stie niciodata, suflu si-n iaurt.

   13

  • #5

   Ha…. Ha ha

   0

  • Și când mai ești pe patul de moarte nici măcar nu ți-e sete 🙂

   5

  • #7

   eu am facut copi ca sami aduca telecomanda
   ps: am doua televizoare

   9

 2. #8

  trebuie sa nebun sa iti cresti copilul sa fie un viitor tanar independent, capabil sa ia decizii singur.
  huo!!! it bati joc de traditii!!! iti bati joc de paharul ala cu apa

  35

 3. Off topic : Cât timp au acces pe zi ai tai copii la tehnologie? Adică, le zici sa lase telefonul/tableta/laptopul etc după 1-2 ore? Ca ai mei după after school și în weekend nu vor altceva decât sa joace jocuri virtuale. Nu citit, lego, scris etc. Thx.

  8

  • #12
   Arhi

   in weekend, cate pagini citesc in timpul saptamanii, atatea minute pe lap/tel/tableta

  • #13

   @arhi: buna ideea, o pun in aplicare 😀

   10

 4. #14

  Scopul copiilor e canuta cu apa la batranete…

  10

 5. #17

  Vai, s-a ingrasat nepotul! Daca cere, ii dau, ce sa fac!!

  3

 6. #18

  Hehe !
  Fii-miu a stat o lună cu ambele mâini în ghips, căzut de pe spalier, fară fracturi, nimic grav, doar de eliminare de riscuri. Fii-mea a stat şi ea două săptămâni cu mâna stângă avariată, a stat in poartă la fotbal şi şi-a dat-o peste cap. Tot ea, la un moment dat a venit dintr-o tabără de la mare cu un deget fracturat, de la ceva polo în piscină. În rest, julituri si câteva mici cicatrici. Copii absolut normali, zic eu.

  13

  • #19

   sper ca nu-i baiatul ala de pe reddit, cu ambele maini rupte…

   1

 7. #20

  „ușor pe grabă, deoarece, ca de obicei, uitasem,”
  Pe mine fiul mă avertizează deja dimineata, in gura mare, inainte de a intra pe poarta școlii „Mama, sa nu uiti sa vii sa ma iei azi la unu!”, iar eu ii zîmbesc in privirile uluite ale tuturor mamicilor grijulii…

  5

 8. Fetita mea merge la after si este f incantata. Dupa ce termina temele (cu explicatii clare atunci cand este nevoie), joaca jocurile copilariei din anii 70-80 precum elasticul, coarda, rezistenta, etc.

  3

 9. #22

  cum s-a rezolvat aia cu „copilul a facut cerere de inscriere la ora de religie”?

  0

  • #23
   Arhi

   copilul a facut cerere sa nu mai fie inscris la ora de religie:)

 10. #24

  :))))))
  o sa ajunga saracu/a profesor fara slujba (pun intended)

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Am pe facebook o tipă așa și-așa, nici prea prea, nici foarte foarte, nici prea tânără, nici prea bătrână, aurea mediocritas. Și, din când în când, bagă câte un rant despre cum pe ea, ca să o impresionezi, trebuie să fii nuștiu cum, să vorbești nuștiucum, să te porți nuștiucum, să să fii […]

Doar mie mi se pare că mobile.de a ajuns un fel de autovit? Prețurile săltate, stai și te uiți, de exemplu, eu, mașini de 6000. Beton, există. Bifezi recuperare tva, gata, nu mai există. Taxiuri cât cuprinde, valuri valuri de Smarturi și cam atât. Vorbim turkce, araba, rusa si romana. FML.