Ajută-i pe guvernanţi să facă o lume mai bună pentru noi

Legat de articolul cu Radiourile care trebuie să inventeze tratamente pentru surzi, ca să poată asculta ştirile, bogdanic a mai venit cu o idee.

Submitted on 2011/02/25 at 00:12

Mda, televiziunile sa marcheze cu un x petele de culoare rosie de pe imagine pentru daltonisti.


Aşa că hai, să îi ajutăm pe cei de la CNA să facă o lume mai bună pentru noi şi pentru copiii noştri. Veniţi cu recomandări de legi în spiritul celor de mai sus.
Vă garantez că cineva de acolo le va citi cu siguranţă.

18 comentarii

 1. televiziunile sa ofere titrari automate a tuturor programelor , in special a celor in limba romana , disponibile la cerere de la operatorii de cablu tv .
  pesoanele cu defieciente de auz ar primi un ajutor urias.
  in momentul de fata de vorbeste despre jurnalele de stiri sau ceva , din ce am auzit la televizor .
  poate persoanele cu deficiente de auz doresc sa inteleaga si restu tampeniilor de la televizor , sau eventual si o emisiune decenta .

  0

 2. Ar trebuie subtitrate si „gesticulate” emisiunile de genul Romanii au talent. Eventual chiar si reactiile publicului si felul in care performeaza talentul de pe scena. :lol:

  0

  • @kingsnake: banuiesc ca nu e foarte greu sa mimezi „muie ma!”

   0

 3. Era o reclamă 3D ce rula pe PROTV acum ceva timp. Ţinând cont că eu nu am ochelarii necesari să o pot vizualiza corespunzător, m-am simţit profund jignit de difuzarea ei. Solicit televiziunii să-şi ceară scuze şi să ne ofere tuturor ochelari 3D, fie ei şi de hârtie.

  0

 4. pentru o clipa am crezut ca te-ai imprietenit cu cna-ul, dar se pare ca a fost vorba doar un articol singular, ce-i drept, pentru o initiativa buna. vorbesc despre aia cu reclamatul neregulilor :)

  0

 5. #6

  CNA sa oblige televiziunile sa marcheze corespunzator, cu coduri de culori, stirile dupa ton: negative, pozitive, neutre, platite da’ nemarcate, prost facute (cineva tot se prinde intr-un dep de stiri de asta…) alea cu periculozitate mare pt reporter si operator, stiri despre guvern, despre opozitie, despre parlament, Zeus, Elena etc.

  Mare chestie nu e, ca in fond si telefoanele au 262000 de culori si teveul suporta tot atatea. deci se poate!

  0

 6. :) Acu’ vazui postul asta! Multumax!
  Legat de sugestii: io zic sa ma puneti pe mine macar membru CNA si sa vedeti ce fantezie posed. Sunt capabil sa generez reguli pe banda rulanta. Astia sunt mici copii.
  Aia cu subtitrarea in Braille era o idee, dar ai exprimat-o tu – Chapeau bas!
  O idee ar fi legata de roatatia personalului. Adica neste zile pe an, sa fii nevoit sa prestezi la alta televiziune. Mircea Badea la OTV, Dan Diaconescu la Realitatea, etc. Asta pentru distributia uniforma a audientelor si informatiilor.

  0

 7. Eu sper ca e pacaleala de 1 aprilie …

  0

 8. #10

  Pentru cei care sunt daltonisti poza spune:
  primul rand: 25 29 45
  al doilea rand: 56 6 8

  0

 9. #11

  @vizualix:vezi ca telefonul meu suporta 16 milioane de culori la fel ca televizorul daca ar avea 256 de mii de culori s-ar vedea foarte prost!

  0

 10. o recomandare pentru CNA: sa oblige televiziunile ca toate filmele difuzate sa aiba si subtitrari speciale pentru analfabeti :)))
  Mai mult, fiecare post TV ar trebui sa angajeze persoane joviale si dezinvolte, care pot povesti telespectatorilor mai grei de cap filmele/ emisiunile TV difuzate recent.

  0

 11. #13

  Nu cu mult timp in urma, ne invitai sa reclamam la CNA emisiunea favorita…pt ca nu-i asa, e o institutie care apara oamenii deranjati de mocirla de la tv…unde mai pui ca ia in calcul si petitiile oamenilor simpli :)
  Din pacate, se pare ca lucrurile nu stau chiar asa iar oamenii de acolo sunt de o inteligenta indoielnica, pusi din pur interes politic si avand ca unic scop hartuirea celor care sunt impotriva Fuhrerului. Mai pe scurt, niste slugi si nimic mai mult.

  0

 12. #14

  Emisiunile intelectuale de pe Discovery si serialele putin mai complexe (Dexter, Boardwalk Empire) sa fie titrate si cu cuvinte mai simple (vocabular redus, 300 cuvinte de baza) sau sa se introduca pauze de cate 10 minute si sa se explice clar ce-a vrut sa spuna scenaristul – ca sa inteleaga si fanii lui Botezatu, Bendeac, Mircea Badea.

  0

 13. Cna-ul sa ii amendeze zilnic cu 1.000.000 Euros pe aia care transmit mai mult decat intre 20:00-22:00 si nu dau 10 minute de Mihaela…duminica.

  0

 14. Orbilor să li se recite codurile de culori HTML afişate pe ecran, în stilul #FFCC00, #EFCFEF etc. – pentru cei necunoscători de online se pot folosi codurile Pantone sau chiar cele RAL.

  0

 15. sa fie televizorul cat camera si sa poti intra in el. acolo 3D tataie,
  cine stie? poate intr-o zi vei putea pasi ….
  oricum pana una alta hd-ul si 3d -ul sunt chestii noi si misto.
  mai asteptam putin.
  Premiile Oscar in seara asta , by the way !
  ENJOY !

  0

 16. #18

  nu daltonistii au dificultati cu vizualizarea stereogramelor, ci discromatii

  0

Citește și...

-M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! E roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: n-a trecut testul. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, […]

Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]