Ia ajutoarele, neamule

La mama în bloc, există o doamnă, lejer scrântită de felul ei, care face parte din nuștiuce comitet de la PSD. Femeie de vază, membru de partid. Fostă femeie de servici la școala unde am învățat eu, dar nu asta e problema, munca nu e rușinoasă. În unele cazuri.

Doamna membră s-a înființat pe la toate ușile din bloc, cu rugămintea ca domnii locatari să se prezinte la sediul…nuștiucare sediu, să își ridice ajutoarele. Nu contează, muncitor, pensionar, militar în termen, să își ia ajutor.

Iar mama, naivă, întreba dar de ce, pe ce motvi să iau eu ajutor, pentru că nu am nevoie de nimic? Nu contează, doamnă, toată lumea ia, dumneavoastră de ce să nu luați?

Și cam aia e cu totul.
Toată lumea ia ajutoare.
Oamenii sunt atât de bătuți în cap, încât nu înțeleg că tocmai din cauza asta au o viața de căcat. Pentru că primesc ajutoare.
De asta mor prin spitale jegoase și pline de gândaci, păstorite de medici meschini, cu gândul la căpătuială. Pentru că banii pe dotări și salarii sunt dați la ajutoare.
De asta în școli se predă religia, în loc de materii care luminează mintea. Pentru că banii de salarii pentru profesori se duc pe ajutoare.
De asta avem cea mai mare rată de accidente la mia de locuitori, din europa. Pentru că banii de autostrăzi se duc la ajutoare, acolo unde va merge și noua taxă de carburant.
Exemple, enumerați și voi.

Dar e bine, Ponta ne dă ajutoare, Băsescu ia moldova, PDL ne dă găleți, iar Elena Udrea ne dă ce a luat ea în toți anii ăștia, de la șefii ei direcți.

Prin gură.

Screen Shot 2014-04-07 at 23.37.23

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

24 comentarii

 1. #1

  Vezi ca tot nu merge filmuletul de la postul anterior (pe mozilla si chrome ultimele cu tot ce trebuie la zi )

  Thumb up 0
 2. Pai asta vara cand se luau aia 250 de parai ajutor social noi piscam cate un pocar de te durea mintea,beam doua zile si care castiga,lua 15-20 de milioane si pleca la mare. Apai sa nu va mai spun eu cand am jucat pe o mana cu un tovaras si le-am luat ajutoarele de lemne la 3 scari de bloc,48 de bulioane ca am fost dupa aia in vizita prin toate caminele de studenti din Iasi

  Thumb up 0
 3. #12

  :))) putin mai la nord,putin

  Thumb up 0
 4. #13

  Bine bine, si noi unde ne punem la coada pentru ajutoare?

  Thumb up 0
 5. #14

  Gata,m-am innoit si eu asa,ca de Paste

  Thumb up 0
 6. #15

  bai eu te credeam pe tine mai istet de atat 🙂
  cum adica banii de investitii se duc in ajutoare? esti nebun? ai idee ce sume sunt pe la ministere? pai numa nutzy a avut pe mana 4 mld eur si era minister subtirel fata de transporturi sau aparare. I-a dat pe toti pe galeti cu peste, nu? Iar dupa cativa ani, ce sa vezi, isi trage hotel in mamaia. Seems legit.
  Nu prietene, banii aia de care spui tu se duc in contracte cu tot felul de firme ale unor baieti, asa-numita clientela politica. D-aia 1km de autostrada in romania e mai scump decat in anglia, d-aia o masina de politie, logan cu toate „dotarile” ajunge la 60k eur, d-aia se face teleski catre nicaieri si asa mai departe. ACOLO SUNT BANII, nu in ajutoare de 1 pui, 1 kg de faina, 1 litru de ulei si-un pachet de orez la plasa. Ajutoarele de cele mai multe ori se dau la campanii, iar banii vin de la baronii locali care la randul lor forteaza mana agentilor economici care nici ei nu-s tocmai curati, mai ales astia de pe faimosul litoral rromanesc.

  Thumb up 0
  • corect. Numa ca prin „ajutoare” se cumpara voturi. nu prin investitii/autostrazi si alte prostii.

   Thumb up 0
  • Arhi: tu crezi ca romanul votant stie ce sunt alea investitii? El nu are masina sau are o amarata de rabla, asa ca autrostrada sau ulita nu il ajuta cu nimic. „pe unde merg eu cu dacia, nu urca aia cu SUVURILE!”

   Stiu cazul unui sat in care primarul a furat si l-a lasat pe sat in ultimul hal. Inainte de alegeri intrebare „pe cine alegeti?”. „Pai tot pe fostu primar”.
   „Pai cum, ca a furat, a facut, a dres…”
   „Da doamna doctor, dar ne da o cinzeaca la bar”

   Thumb up 0
  • idiocracy… film vechi cu greutate, nu stiau ei pe atunci de rromania…

   Thumb up 0
 7. Vreti mumu? Sa fie mumu! zise Victoras si restul de 587 de martiri ai neamului.

  Thumb up 0
 8. #20

  Si unii mai aveti pretentia sa fiti considerati oameni educati si inteligenti. Noutati : nu sunteti, dobitocilor ! Asa ca mai usor cu infatuarea… La orice pas gasesti oameni care se cred zei pe Terra… Traind in Romania, desigur…

  Ironic, nu ? Penibil popor, care se crede inteligent, desi e prost de bubuie si n-are coaie…

  Thumb up 0
 9. #21

  „iar Elena Udrea ne dă ce a luat ea în toți anii ăștia, de la șefii ei direcți.
  Prin gură.”
  bine zis 🙂

  Thumb up 0
  • #22

   Asta e ca stirea aia din box, cand delegatia rromaniei a participat la campionatele europene desfasurate in localitatea al carei nume nu se poate pronunta si s-a intors cu numele localitatii.

   Thumb up 0
 10. Problema e modalitatea de impartire a acestor ajutoare si ce sunt ele de fapt, nu faptul ca se dau. Orice tara care nu are ratie de somaj 0 % ofera ajutoare persoanelor fara venit.

  Thumb up 0