Aleargă caii…

AȘ vrea să fac o interpelare publică poliției rutiere, dar nu știu exact unde sau cum aș putea-o face.
Din ce știu eu, există o lege care interzice circulația căruțelor pe drumurile naționale, cu pedepse care pot merge până la confiscarea atelajului.

Și aș vrea să îi întreb pe șefii de la poliția rutieră dacă există vreun ordin către subordonații lor ca atelajele cu tracțiune animală să nu pățească nimic dacă sunt prinse pe DN-uri sau E-uri.

Pentru că pe lângă combinele pe care le-am depășit pe drumurile patriei, în weekend, am depășit și multe, foarte multe căruțe, unele din ele mânate în goană, căruțe care pur și simplu sugrumă un trafic și-așa de căcat maxim.

Iar partea frumoasă a fost când am depășit o căruță care depășea o mașină de poliție. Mașină care nici măcar nu s-a sinchisit că e coloană de kilometri în spatele atelajului.
Doar ei își iau salariul oricum.

18 comentarii

 1. #1

  „o căruță care depășea o mașină de poliție. ”
  Normal.
  Calul e mai rapid decat boul.

  0

  • #2

   aia care ti-au dat „thumb down” – cred ca-s militieni

   0

  • e un grupuleţ de militieni care impart un neuron, ti-au dat „thumb down” cu imprumut, vor veni sa-l ia inapoi cand vor sa il dea si altuia

   0

 2. #4

  Probabil erau in misiune speciala , confiscasera niste verze si trebuiau sa le duca la sectie pentru interogatoriu…

  0

 3. #5

  Pot spune ca pe E85 era plin de carute ieri, care circulau fara nicio jena, incurcand traficul, nesemnalizate… veste reflectorizante? ce-s alea?

  0

 4. nu sunt confiscate că nu au unde le depozita.

  0

  • #7

   macar caii sa ii bage in masina, cu boii de la volan o pun de un zoo ambulant

   0

  • #8

   Chibrit prietene, chibrit (nici macar brichetă nu merită)!

   0

 5. #9

  Păi când toate drumurile României traversează satele, vă gândiţi cum ajunge badea Ion de la locul său unde-a încărcat căruţa cu fân pân-acasă fără să traverseze o şosea naţională? Sau chiar europeană?
  Sigur, în România cu oile şi pe autostradă, dar ca idee, majoritatea drumurilor trec PRIN sate. Oamenii ăia ce să facă?

  0

  • #10

   vorbim de carute pe DN. NU IN LOCALITATE!

  • #11

   Păi îţi explic: luăm un sat oarecare şi un ţăran oarecare (ţăran cu sensul de ţăran autentic). Care ţăran pleacă de-acasă cu căruţa să-şi aducă fân. Şi are tarlaua peste 2 dealuri şi 4 văi, inevitabil la graniţa cu alt sat. Ajunge acolo mergând parţial pe drumul ce traversează satul lui, parţial pe drum naţional şi parţial pe drum forestier în cel mai bun caz. Nu are cum altfel. Că DN-urile leagă tot sate. Şi bucăţile de pământ ale oamenilor sunt adesea la mama naibii.
   Ca să nu mai vorbim că există un sat în România (bănuiesc că minim 1 sat) în care s-au gândit ei să facă o centură să nu mai treacă maşinile pe lângă pervazele caselor oamenilor. Toate bune şi frumoase, dar în loc să le facă ţăranilor autentici o sub-traversare ca să ajungă din satul lor pe drum forestier, pe sub un pod către locurile lor pe dealuri i-au lăsat să meargă cât merg pe drumul forestier şi apoi să se asigure ei să traverseze centura cu o căruţă, tractor sau ce atelaj are fiecare ca să ajungă pe partea cealaltă. Iar „asigurarea” asta ca să poţi traversa se face din vârful unui evident … deal, ţinând atelajul în rampă, în mare echilibru ca să prinzi liber de maşini ce gonesc cu minim 100 să poţi traversa centura… Mare, mare noroc au oamenii ăia din sat că se surpă centura şi nu pot merge maşinile pe ea, deşi e dată în funcţiune de nouă, cu fonduri europene etc.

   0

 6. #12

  Articolul cu confiscarea carutelor a fost abrogat acum ceva ani, fiind declarat neconstitutional. Atacul la CCR i-a apartinut onor. Luis Lazarus.

  0

 7. #14

  E bine ca i-au facut la tirist si dosar penal. Ca asa trebuie, sa demonstreze Hilitia ca isi face treaba.
  Vai de politia rromana si respectul pe care nu-l are nimeni fata de ea.

  0

 8. pai bine mai Arhi, dar de ce nu ai mers pe autostrada? Cei de la guvern au desenat mii de kilometrii de autostrada pe miliarde de euro si tu o arzi pe national?

  0

 9. #17

  Din cate retin eu legea care interzicea carutelor si atelajelor sa circule pe drumurile publice s-a anulat in 2009 sau 2010 asa ca diiii calule diiii….

  0

 10. #18

  Poti sa-i trimiti ceva de genul asta! :)

  Adresată: domnului Radu Stroe
  Ministrul Administraţiilor şi Internelor

  Solicitare în baza legii 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

  Domnule ministru,

  Vă rog să-mi comunicaţi care sunt prevederile legale în ceea ce priveşte circulaţia atelajelor cu tracţiune animală pe drumurile publice şi de asemenea care este cuantumul amenzilor acordate de Poliţia Rutieră în perioada 01.01.2013 – 01.11.2013 celor care au circulat cu astfel de atelaje pe drumurile publice din România.

  Vă mulţumesc.

  0

Citește și...

Scrisă de Joyanna O legenda povestește de niste capre care pasteau pe o pajiste in podisul Etiopiei. Pastorul observa ca animalele erau sprintare si energice pina noaptea tirziu, in loc sa doarma, in special dupa ce rontaiau niste fructe mici, rosii si verzi dintr-un arbust pe care nu il cunostea. Crezind c-o fi […]

Aseară FRF a făcut cea mai mișto chestie pe care o puteau face și, având terenul suspendat, au adus 30 000 de copii suporteri la meci. Un moment mișto, mult prea superb de redat în cuvinte. Dar alta e treaba. Știți când scriam eu despre cum eu, dacă merg la stadion, sunt căutat […]