Aleșii locali își fac reclamă pe banii populației

primarul sectorului 3 e un mafiot

Când ieșiți din Brașov, nu vă zgârie ochii poarta aia roșie pe care scrie Consiliul Local Brașov vă urează drum bun? Nu de alta, dar mie mi-i zgârie de fac conjunctivită. Pentru că acel consiliu local e de fapt reprezentantul ales al populației din Brașov. Adică, dacă tu, ALES al populației vrei să dai un mesaj vizitatorilor, îl dai din partea celor ce te-au ales, celor ce te plătesc, nu din partea ta, că nu e din banii maică-tii sau a mătușii Tamara, să urezi tu.

La fel și primarul sectorului 3, care e ocupat să construiască, din bani publici, monumente care îi elogiază mărețele activități, cum ar fi bordurile, retrocedările de parcuri și construcția de malluri în ele, betonarea tuturor suprafețelor de iarbă din IOR sau astuparea cu plăci de marmură a rădăcinilor copacilor. După care le mai și marchează, pe banii acelorași fraieri care își plătesc impozitele.

Fiecare ștăbuleț, fiecare primăraș care face ceva pentru care a fost ales și plătit, ține să marcheze evenimentul cu un monument construit din bani publici, monument care să îi elogieze numele.

Oare o lege împotriva acestor mizerii nu ar putea exista?

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

30 comentarii

 1. Ar putea exista dar cine sa o dea?
  Ei?
  Ha-ha

  Thumb up 0
 2. #3

  Asa sunt totii niste nesimtiti. era Iasiul plin de pancarte ca Nichita si primaria au reparat nu stiu ce strazi, de parca a venit Nichita cu banii lui de acasa. La fel si Udrea in campania pentru prezidentiale, se lauda ca a facut nu stiu cate sali de sport si alte lucruri, din nou, din bani publici, de parca asta ar fi un mare merit.

  Thumb up 0
  • #4

   sper ca nichita isi face reclama si de la parnaie

   Thumb up 0
  • A fost trasa canalizarea si asfaltate strazile din partea sudica a orasului – Cartier Abator/Aviatiei( nu stiu daca si in alte parti ) si dupa ani si ani si ani si ani si ani si ani si ani si ani ( ati inteles ideea,da?) de stat cu strazile sparte si malul pana la genunchi au reusit sa termine si au pus banere pe fiecare strada.Scrie ceva de genul ”reabilitarea …shit,shit& shit cu ajutorul consiliului local si a primarului nichita ” pe ele.

   Thumb up 0
 3. Cel mai tare e Robu. A pus pe toate fintinile publice facute in Timisoara (in general pe timpul lui Ciuhandu) cite o placuta gen: Primaria Timisoara, Primar Nicolae Robu

  Thumb up 0
 4. Vorba francezului: „numele proştilor pe toate gardurile”.

  Thumb up 0
 5. #9

  Spitalul de pediatrie din Craiova a fost renovat, era intr-o mizerie crunta. Practic, a fost adus la un nivel cat de cat normal, ca nu as putea spune ca exceptional, din moment ce gandacii se simt inca la ei acasa. Dar, ma rog, un var pe pereti, reparatii, mobilier nou, nah… Stiti ce scrie pe FIECARE usa din policlinica spitalului, indiferent ca e cabinet, magazie sau sala de tratament? Renovat de Primar Lia Olguta Vasilescu! Intelegeti? De parca si-a adus ea banii de acasa si a facut un bine fraierilor din Craiova, da? Recunosc, insa, nu am observat daca si pe usa de la buda scria la fel…

  Thumb up 0
  • #10

   Pai nu, ca numele doamnelor, impreuna cu nr de telefon, se scriu in buda, pe perete. Si eventual tariful si o nota de la 1 la 10, plus detalii de genul inghite sau scuipa etc.

   Thumb up 0
 6. Nu ai fost de mult prin Baia Mare, asa-i? La noi tot, dar chiar tot, poarte semnatura primarului.

  Thumb up 0
  • #12

   ala o sa tatueze si tiganii cu semnatura lui, ca sa ii recunoasca

   Thumb up 0
 7. #14

  Se poate și invers. În Târgu Frumos fostul primar făcuse o alee și pusese un panou cu Aleea personalităților și trecuse și numele lui. Actualul primar a modificat panoul, a pus un citat dintr-un clasic și atât.

  Thumb up 0
 8. #15

  Mie mi se par nesimtite semnele astea doar cand primarul isi pune propriul nume…daca scrie „Primaria Orasului X a facut asta” e ok…ca e vorba de institutie nu de persoana.

  Thumb up 0
  • #16

   institutia e obligata sa faca asta si o face din bani publici. institutia nu trebuie sa cheltuiasca bani ca sa aduca aminte celorlalti ca si-a facut treaba p0entru care e platita.

   Thumb up 0
  • #17

   Primaria Orasului X – cea mai buna primarie din orasul X!

   Thumb up 0
  • #18

   Oricum este mai bine decât să faci o groapă și să pui un text „Aici sunt banii dumneavoastră”.

   Thumb up 0
 9. #19

  In mod normal treburile astea se cer taxate la vot. Dar cum lumea e in general tampita, merita sa le taxam si inainte de vot, acolo unde sunt amplasate la o inaltime permisibila, punem mana pe un marker si ii uram primarului toate cele bune despre familie si raposati.

  Thumb up 0
  • #20

   Și cine să scrie cu markerul, „lumea tâmpită”? Ai ceva probleme de exprimare, așa-i?

   Thumb up 0
  • #21

   Nu-i asa.

   Thumb up 0
 10. #22

  fix noi, astia ce comentam aici una-alta, am permis asta. ah, sau masonii, sau forte fizice superioare (cunoscute doar ateilor).
  hai fâs… pe cine il doare ceva, glasuieste, daca nu…. atunci nu

  Thumb up 0
 11. În Voluntari scrie numele primarului Dr. Florentin Pandele prin toate parcurile, pe toate autobuzele, pe toate sălile de spot. Dacă Pandele nu e nimic nu e.

  Thumb up 0
 12. Stau in sectorul 3 si sunt satula de bordurile roz ale astuia, pana peste cap (si de multe altele, printre care si aparitiile televizate, in care practic abia leaga o fraza cap-coada). Intreb ca proasta: exista cumva vreo modalitate prin care sa se alcatuiasca un consiliu format din cetateni, sa se discute ce nevoi are comunitatea, ce proiecte se pun in aplicare, pe care sa le aprobe sau nu cetatenii? Sau deja exista si din el fac parte doar „anumiti” cetateni …?

  Thumb up 0
  • #27

   Singura modalitate de implicare ca cetatean este reglemntata prin Legea administratiei locale nr.215/2001 :
   Iniţiativa cetăţenească
   ART. 109
   (1) Cetăţenii pot propune consiliilor locale şi consiliilor judeţene pe a căror rază domiciliază, spre dezbatere şi adoptare, proiecte de hotărâri.
   (2) Promovarea unui proiect de hotărâre poate fi iniţiată de unul sau de mai mulţi cetăţeni cu drept de vot, dacă acesta este susţinut prin semnături de cel puţin 5% din populaţia cu drept de vot a unităţii administrativ-teritoriale respective.
   ART. 110
   (1) Iniţiatorii depun la secretarul unităţii administrativ-teritoriale forma propusă pentru proiectul de hotărâre. Proiectul va fi afişat spre informare publică prin grija secretarului unităţii administrativ-teritoriale.
   (2) Iniţiatorii asigură întocmirea listelor de susţinători pe formulare puse la dispoziţie de secretarul unităţii administrativ-teritoriale.
   (3) Listele de susţinători vor cuprinde numele, prenumele şi domiciliul, seria şi numărul actului de identitate şi semnăturile susţinătorilor.
   (4) Listele de susţinători pot fi semnate numai de cetăţenii cu drept de vot care au domiciliul pe raza unităţii administrativ-teritoriale respective, al cărei consiliu local sau judeţean urmează să dezbată proiectul de hotărâre în cauză.
   ART. 111
   După depunerea documentaţiei şi verificarea acesteia de către secretarul unităţii administrativ-teritoriale, proiectul de hotărâre va urma procedurile regulamentare de lucru ale consiliului local sau judeţean, după caz.

   Thumb up 0
  • Multumesc dorelb. Cu alte cuvinte, mai in gluma mai in serios, daca ai o idee de bine, practic trebuie sa faci o parte din munca unui angajat in primarie si sa te cam ocupi full time de transformarea ei in proiect. Chestie de care nu are nimeni timp, ma refer aici la oamenii care pleaca dimineata la 8 si mai vin seara la 19 acasa… Iar in timpul asta bordurile devin inalte de 40 cm, trotuarele se acopera cu pavele, cartierul se umple cu busturi ale caror nume sunt scrise cu negru pe placute jenante de plastic auriu – diferenta dintre ele si etichetele de pe cutiile de scrisori fiind doar de marime. Iar la complexul Potcoava s-a construit o … constructie, pe care
   sta acum un banner cu „de inchiriat”. Colturile de strada capata tot felul de pergole oribile, pe Bd. Unirii acelelasi pergole sunt vopsite multicolor … si apoi apare cate un zid asimetric … asa in joaca, ca ne place noua arhitectura urbana. Nimic insa despre parcari, despre vreo gradinitza ceva, azile decente pentru batrani … Mda …

   Thumb up 0
 13. are două titluri de doctor, cred că nu se poate decide

  Thumb up 0
 14. #30

  Voi va plingeti?
  Fostul guvern federal canadian si-a facut reclama pe banii populatie. Si nu e vorba de maruntisuri ci milioane de dolari. Per total au raportat 75 milioane dolari pentru 2015 dar cifra reala e mai mare cu siguranta. Doar pentru reclama pe Facebook au cheltuit aproape 8 milioane .

  Thumb up 0