O altă idee despre moartea Stelei

O opinie foarte interesantă despre moartea Stelei Popescu, pe care o las brută și neatinsă, deși e destul de viscerală.

Ce voiam să spun, legat de asta. În lumea artistică, există o cutumă. Când moare un umorist, la moartea sa se fac glume, pentru a-i omagia viața și modul său de a trăi. Ceea ce am făcut aseară, pe facebook (1, 2, 3, 4, 5, 6)

Vai, câte comentarii vitriolante și unfrienduri am primit. Pentru că, în cultura internetoidă, e mai interesant să o dai cu RIP și Dormi cu îngerii și orice glumă e prea devreme.

Tristuț.

75 comentarii

 1. #1

  In general moartea este un subiect sensibil si fiecare este afectat diferit fata de ceilalti.Poate pentru unii glumele au fost ok dar altii s-au simtit ofensati sau mai stiu eu cum.

  0

 2. #2

  Oau, vorbea de zici ca tocmai avusese un atac cerebral.
  Aia i-au taiat microfonul spre sfarsit.
  Nu stia unde e, nu stia de ce, nervoasa… nasol. Sau mai avusese niste accidente cardiace, cine stie.

  0

  • #3

   E si un interviu la EuropaFM, l-am ascultat aseara in masina si am zis initial ca saraca a inbatranit si a innebunit, dar acum dupa ce am citit in postarea de pe facebook, totul se leaga. Trist.

   0

  • #4

   S-a confirmat AC-ul la autopsie . Pacat ca nu si-a dat nimeni seama la faza de mai sus…

   0

  • #5

   Cum nu-si dau seama, din atatia oameni prezenti acolo?

   0

  • #6

   De obicei nu prea poti sa mori fiind sanatos tun (vorba lui Jean) trebuie sa existe odata o problema de sanatate, mai mult sau mai putin evidenta…

   0

 3. #7

  Eu nu vazuzem pana acum filmuletul. Sotia mi-a spus insa aseara despre el. Ma rog, discutia a inceput ca intre med… asta, spagari, ca uite, cica Stela avea diabet si i-au schimbat de curind tratamentul, si cica de aici… Zice Doamna Genghis: aiurea. Tu ai vazut-o acum citeva zile la televizor? Era dusa complet. Cred ca a facut ceva la cap, ca altfel nu se explica. Dl. Genghis (adica eu) nu vazuse filmuletul, asa ca am tacut.
  L-am vazut in dimineata asta si da, ii dau dreptate D-nei Genghis (saru-mana, Mitzule!). Se vede clar ca la un momendat are tulburari de vorbire (cum bine observa cineva in comentariile de la postarea de pe FB, afazie), si nici nu prea stie unde se afla.
  Problema e, cred eu, ca multi au crezut ca joaca un rol.

  0

 4. #8

  Am inteles ca aparuse pe scena cu doua zile inainte si dupa repezentatie se plangea ca uitase replici. Astea pot fi semne de microaccidente vasculare cerebrale. Posibil sa fi urmat unul major. O parte buna este ca nu cred ca il vom mai vedea nici pe arsinel in reclamele de la catena. O sa imi trebuiasca ceva vreme ca sa le uit aparitiile

  0

 5. Avem obiceiul prost de a idolatriza „monstri sacri” ai cinematografiei comuniste. Sa fim seriosi, majoritatea n-ar avea nicio sansa de afirmare in ziua de azi. Au prins contextul prielnic pentru a face comedioare rasuflate pe banda rulanta. Iar Stela Popescu nu m-a impresionat niciodata ca actrita. Anii de umor fâsâit langa Arsinel si-au spus cuvantul. In filmuletul de mai sus se vede clar ca nu mai era zdravana la cap. Deh, sa murim si noi la 81 de ani fara sa ne chinuim, cu o vila in centrul Bucurestiului si o afacere de juma’ de milion de euro lasata mostenire…

  0

  • #10

   @Deea
   Idolatrizăm sau nu, nu asta e problema. Nicidecum.
   Şi nici aspectul dacă ar avea sau nu vreo şansă de afirmare în ziua de azi, aşa cum scrii.
   Trebuie să te poziţionezi, cu detaşare, în vremurile acelea şi să vezi ce a reprezentat şi ce a reuşit să aducă actul de dăruire actoricesc, în condiţiile de atunci, cu restrângerile impuse şi în contextul în care era printre ultimile forme de evadare dintr-un sistem din ce în ce mai „constrângător”…
   Şi de asemenea, să reuşeştui să faci punctual referenţierea acestui „curaj” uneori nebun, totdeauna viral, în reflecxia conştiinţei celor ce au avut bucuria, şansa, sau obligaţia de a împărtăşi acele momente cu arta pe care o practicau.
   Nu poţi să rupi cele două elemente unul de altul. Nu poţi să tratezi unilateral aspectul că ce a făcut, cum a făcut etc.
   Poate şi de aceea, chiar la vârsta ei Stela mai reprezenta încă o scânteie din vremureile de odinioară. Şi cred că, de fapt acesta este şi a fost punctul ei forte. Şi nu numai al ei… Au fost mulţi. O generaţie cu care mulţi dintre cei care azi îi regretă dispariţie au crescut, s-au insiprat din cariera lor şi marea majoritate au devenit, poate, în cea mai amre măsură altel de oameni. G. Cozorici, A. Pelea, M. Moraru, G. Calboreanu, Finteşteanu, I. Popovici, G. Dinică, S. Nicolaescu (da, şi el), M. Albulescu, R. Beligan, C. Stamate, S. Papaiani, I. Darie, I. Lucian, E. Hossu, L. Ciulei, J. Constantin, N. Constantin. M. Barbu, D. Cocea, S. Iordache, I. Ciobanu, C. Răutu, A. Pintea, F. Pitiş, G. Alexandru, S. Radof, S. Tapalaga, S. Mihăilescu-Brăila, T. Caragiu, G. Vasiliu Birlic, F. Etterle, L. Sturza Bulandra, S. Cuibotăraşu, O. Cotescu, D. Furdui, R. Tapalagă, O. Tudorache, S. Dumitrescu-Tinică, E. Maftei, M. Hudac, M. Pogonat, D. Olteanu-matei, T. Buciuceanu, V. Tastaman, V. Niţulescu, D. Rădulescu, P. Călinescu, V. Rebengiuc… Doamne mulţi s-au dus, iar cei ce rămân încă lângă noi, rămân ca legătura noastră cu acei ani în care ei erau o ferestrele deschise pentru minţile noastre, avide de artă, de simbol, de cuvânt, spre orice altceva decât platul mizer, „cloaca” în care ne zbăteam.
   Din acest motiv „ne facem obieciul de a idolatriza „monştri sacri” a teatrului şi cinematografiei comuniste”. Poate şi din acest motiv acum, nici în ceasul acesta, mulţi nu pricep de ce. Pentru că nu au cum. Şi nici nu cred că pot.

   Cât despre valul de „comentarii vitriolante și unfrienduri” a primit Cetin, nimic nu mă miră. marea majoritate cred că sunt tot de la cei ce nu ştiu. Pentru că a nu şti din voinţă e un păcat, dar a nu şti din limitare, convergenţă este tot un dar al naturii sau al delăsării individuale cu care azi ne întâlnim în fiecare clipă pe străzi, în cinemauri, la teatru sau în viaţa de zi cu zi.
   Teatrul este poezia ce se desprinde din carte şi devine omenească. zice F. G. Lorca.
   Şi ca să închei, zicea Stela Popescu, nu de mult: Rolul esenţial al teatrului este acela de a-i aduce pe oameni la spectacole, pentru că teatrul este o şcoală.
   QED.

   0

  • #11

   Sorry de typos şi de erori… L-am scris pe repede înainte, fără cafea!

   Mre Maestru al Blogului, te rog înainte de a-l publica, dacă-l aprobi, dă-i o uşoară corectură.
   Mulţumesc mult.

   0

  • #12

   @Hyper: vorbiti aici de actori pe care generatie noastra (presupun ca suntem de varste apropiate) si-i aduce cu greu aminte. Calboreanu, F. Etterle (si clopotzeii…), I. Fintesteanu (un goim care l-a jucat magistral pe Ianche), Ciulei… Ciulei, cu a sa memorabila „Scrisoare Pierduta”, care s-a jucat ani de zile pe scena Nottara (parca). Nimeni n-a indraznit sa o scoata din program, chiar si dupa ce el a plecat din tara (a se citi fugit). Si ca tot vorbim de Ciulei, isi mai aduce cineva aminte de Irina Petrescu? Superba femeie.
   Acum, chiar pe Marga Barbu chiar n-as baga-o in aceasta pleiada. …

   0

  • #13
   Arhi

   a le alatura pe Irina Petrescu, o actrita pur sange, o splendoare, o pledoarie pentru arta, cu crasa lipsa de talent a Margai Barbu, care se baza strict pe vulgaritate si tupeu…

  • #14

   Pai, asa mi s-a parut, ca in enumerarea de mai sus era prezenta si Marga Barbu.
   A carei principala calitate era sotul… Ori intr-adevar, ea nu prea are ce cauta alaturi de toti cei enumerati. Si o omisiune nedreapta din lista: Toma Caragiu.
   Si erau oameni in acea lista care aveau un talent nativ, ceva greu de egalat. Precum Jean Constantin. El a fost observat de cineva pe cand facea parte dintr-o brigada artistica.

   0

  • #15

   Nu l-au uitat pe Toma Caragiu. Nu puteam să-l uit. Nu cred că ar putea fi uitat vreodată. Mulți au zis că în Actorul și Sălbaticii și-ar fi jucat chiar rolul vieții. Așa cred și eu. Chiar dacă rădăcinile scenariului erau despre un alt monstru sacru al revistei, Constantin Tănase.
   Da, de acord cu cele spuse despre Irina Petrscu.
   Cât despre M. Barbu tocmai despre și pentru această vulgaritate despre care vorbiți am inclus-o în lista de mai sus. Fie și numai pentru asta, în realitate ea fiind cu totul și cu totul altfel.
   Oricum lista de sus nu e integrală. Nici nu are cum. E doar o firavă trecere în revistă a tuturor celor ce cumva sunt asimilați ca fiind „monștri sacri comuniști”, eu neavând de loc intenția de a-i omite pe cei ce nu i-am enumerat… chiar dacă provin din acea perioadă de restriște socio-politică.
   @ Genghis Han – da, cred ca suntem de aproape un leat.

   0

  • #16

   Bine punctat! Teatrul de revista e un gen minor, bulevardier. A jucat in 25 de filme – vreun rol important, ceva talent, aud? Nimic-nimic. M-am saturat de toti cei care devin cel mai bun actor la moarte… Desi Stela Popescu, cu tupeul infinit al banilor, de care nu se mai satura, se credea nemuritoare!

   0

  • #17

   Deea, ia d’acilea neste nume de actrite muuult mai rasuflate decat Stela Popescu! Diferenta este ca popoarele carora le apartin si CULTURA tarilor respective le atribuie locul binemeritat si RESPECTUL cuvenit: Brigitte Bardot, Kim Novak, Sylva Koscina, Jean Seberg, Anna Karina, Marina Vlady, Francoise Dorleac, Jayne Mansfield, Marilyn Monroe (eeeeeeee, marea actrita!), Kim Novak, Nancy Sinatra, Jane Birkin si muuulte altele. Da-mi un nume de mare film in care au jucat sau macar o scena memorabila din ele. Ia sari si la gatul lor cu inveninari ca si-o merita! (in plus, Stela Popescu era in principal o actrita de TEATRU si de REVISTA! Eeeee, aici treaba se schimba. Nu oricine poate face asta. Doar cei binecuvantati cu talent. Proastele……ba!

   0

 6. ăsta e atac cerebral toată ziua. oare nimeni nu s-a sesizat?

  0

 7. #19

  farmacia inimiiii catenaaaaa

  0

 8. #23

  Nici nu vrea sa ma gandesc la biata duamna Gabi VranceanuFireasicitiormaififost …
  Sa-i faca statuie acu’ … sa-l astepte si pe Arsinel …

  0

 9. #24

  Cand moare un umorist… care, sa-l vad si eu ?
  Singura tresarire pe care mi-au provocat-o aia doi, a fost la deget.
  Ala cu care mut canalul.

  0

 10. Greu de privit acel filmuleț. Nu pot să înțeleg cum nimeni nu şi-a dat seama că e ceva grav în neregulă cu ea. Ce au crezut? Că e beată? Oribil. Trebuia chemată salvarea atunci pe loc.

  0

  • #26

   Nu interesa pe nimeni. Ii ziceau ca e un titan al cinematografiei si mergeau mai departe.

   0

  • Tind să cred că rețelele astea sociale ne-au transformat iremediabil. Trăim într-o lume falsă, desensibilizați total. Dăm un like şi mergem mai departe. Îmi imaginez persoanele din sala aia cum dădeau un sad emoticon la apariția şocantă a Stelei Popescu şi apoi scroll mai departe la următorul invitat.

   0

  • #28

   @Buh : este probabil ca toti cei din sala sa fie aolo pe baza de invitatie . asta inseamna de obicei ca sint vipurile locale, diversi bugetari cu functii mari si fel de fel de patronasi de sucees. crezi ca pe aia ii doare capul de ce vad pe scena? aia vin sa bifeze un eveniment, sa se laude unul la altu si atita.

   0

  • #29

   Nu e vina retelelor sociale, nici inainte nu iteresa pe nimeni. Doar ca acum putem spune altora mult mai repede. Pe vremuri dupa spus o poveste la cateva persoane oboseai si iti vedeai de treaba. Acum spui ceva si ramane spus pana se sterge internetul, imaginati-va cate chestii sunt pe internet cu oameni care sunt deja pamant de flori.

   0

 11. #30

  Incredibil! O sala plina si nimeni, chiar nimeni nu a realizat ca omul de pe scena din fata lor are o problema de sanatate. Nu sa recunoasca un accident vascular, dar ca omul are nevoie de un medic :(. Trist!

  0

  • #31

   Sa presupunem prin absurd ca erai acolo și nu iți dădeai cu părerea pe internet. Tu ce ai fi făcut?

   0

  • Eu m-aș fi dus la organizatori și i-aș fi rugat să cheme ambulanța. Dacă ar fi refuzat, aș fi sunat eu. Am fost de 2 ori în situații similare (nu chiar atât de grave) și am intervenit. Un leșin pe stradă ce putea trece foarte ușor ca stare de ebrietate (nu a fost, omul chiar leșinase din cauza căldurii) și criză de spasmofilie (care la fel, poate fi interpretată ușor ca: ăla-i posedat sau drogat). Pe asta din urmă am recunoscut-o doarece am pe cineva în familie care face foarte des. Prefer să mi se râdă în nas sau să risc o declarație la poliție în cazul în care situația poate nu cere un telefon la 112, decât să-mi stea pe creier că poate omul ăla avea o problemă și am ignorat-o.

   0

  • #33

   Daca te uiti umpic la Antena 3 suni din 5 in 5 minute la 112. Si aia de acolo vorbesc incoerent… Lumea s-a obisnuit ca cei cu microfonul sa aiureze…

   0

  • #34

   Sincer, m-am gandit toata ziua la asta! Oare ce as fi facut? Am vazut aceeasi manifestare la bunica mea, in momentul unui atac cerebral. Era cu unchiul meu, cand a inceput sa fie incoerenta si sa nu mai poata lega cuvintele. A fost chemata salvarea si a mai trait 3 ani, recuperata, pana la urmatorul accident vascular masiv. Mi-am pus intrebarea asta toata ziua si nu cred ca as fi putut sa stau in liniste cu curul pe scaunul din sala. As fi incercat sa vorbesc cu cineva, m-as fi facut de kkt. Nu stiu!!! Sau poate mi-ar fi fost jena sa intervin? Totusi au fost atat de multe persoane acolo si atat de multi in spatele scenei, care o si cunosteau si care acum ii deplang moartea. Presupun ca multi au simtit ceea romanul numeste „rusine de rusinea ei” si au preferat sa nu faca nimic, ca na’ „batranetea e urata”. Nici unul dintre cei ce o stiau ca om mai indeaproape, nu si-a pus problema ca ceva nu e ok. Au chemat o masina si au trimis-o acasa. Eu nu am fost acolo, pot doar sa presupun ca nu as fi stat degeaba. Nu pot sa trec nici pe langa „bețivi” si asta in amintirea unui om pe care mama mea l-a salvat, oprindu-se cand nu se oprea nimeni pentru un „betiv”. „Betivu” facuse un atac cerebral si „betivul” cu sotia lui au devenit „bunicii” mei de suflet. M-au crescut pana am inceput școala. Au fost bonele mele, cand bunica nu punea veni la noi. M-am intrebat toata ziua, cum s-a putut transforma societea in halul in care sa ne fie jena, rusine sau pur si simplu indiferent ca sa intervenim.

   0

 12. #35

  A fost prima si singura data cand a facut ceva mortal.

  0

 13. #37

  Spre norocul ei si al apropiatilor, s-a „curatat” repede. Un AVC descoperit la timp, la varsta asta, nu face decat sa prelungeasca agonia, facand din om neom si stergand din memoria apropiatilor o mare parte din amintirile frumoase.

  0

  • #38

   Vezi cazul Cristinei Stamate…
   Cât paralelism!

   0

  • #39

   Corect, frate „Sarpele”! Poate suna cam crud pentru unii, dar este absolut corect! Se pare ca nu a fost iubita doar aici „pe pamant” ci chiar si „acolo sus” de catre cineva ( bine, asta e in „limbaj crestinesc”, in care chiar daca nu prea credem, ne exprimam cu reverenta in momentul mortii cuiva. Si asa este normal). Pe mine ma oripileaza mereu iesirile deplasate la moartea unor persoane importante in Romania. Nu vei citi astfel de derapaje in tari civilizate ( bine, s-ar putea sa le gasesti mai nou prin presa din SUA sau Anglia, dar eu ma refeream la „tari civilizate”, iar alea de fo’ cativa ani…..mnoah! )

   0

 14. #40

  Când mi-a murit profu de istorie din liceu m-a apucat un râs isteric în mijlocul cortegiului funerar. Colegii au făcut cerc în jurul meu și m-au pus să stau pe vine, ca să nu mă vadă lumea. M-am bucurat, credeam că urmează bukake, dar de fapt m-au pus să mănânc un măr, ca să-mi umple gura cu ceva.

  0

  • #41

   După ce ai fost poznaș, mai vrei și bukake? În locul lor, aduceam a mai dolofană colegă să-ți facă un golden shower.

   0

  • #42

   @Dani Corban: bai ce rau esti. Si sadic.

   0

  • #43

   😛

   0

 15. #44

  Sa ii vezi cum ieseau ieri la TV si pe fb sa spuna: „Da, si eu am vazut-o, arata rau, abia vorbea”. Pana mea, daca ai vazut-o ca se simte rau, cheama un doctor ceva, sa o consulte. Fix dupa ce a murit, au aparut toti astia, asa dintr-o data. Si vor mai aparea…

  0

 16. #45

  GROAZNIC………….citind realizezi de ce sunt in piata unii oameni……DE AIA !

  0

 17. #46

  https://www.youtube.com/watch?v=fsHk9WC7fnQ

  Corect. Dis is how you do it 🙂
  Dar tare mi-e ca o sa ne ia inca 50 de ani pana sa ajungem la acel stadiu 🙁

  0

  • #47
   Arhi

   nu tati, daca nu zici RIP si o amintire despre ce om minunat era, e degeaba.

  • #48

   Pai… ei nu asta au facut? Bine, altfel… Sa vedeti ce inghesuiala va fi sa o vada toate babele moarta pe catafalc…

   0

 18. Nu am putut sa ma uit la tot filmuletul ala. Era clar ca e ceva in neregula cu ea. si nu trebuia sa fii medic. Pana si prezentatorul ala zambea in genul „ce-are ma asta?”

  0

  • #50

   asta e ce s-a vazut pe scena. marea intrebare este ce au facut toti papitoii aia pina a junga ea pe scena. nu a vorbit nimeni cu ea? nu a vazut nimeni ca e dusa rau?
   asa e de multe ori din cauza ideilor de tip:
   =spune-i tu ca mie imi este rusine
   – sa nu o suparam de doamna/domnul
   oare de cite ori ai mers pe undeva deschis la slit, amicii au vazut problema, dar nu au zis nimic?
   cred ca asta e marea dovada ca ne doare fix nicaieri de cei din jur.

   0

 19. #51

  „Sorry, this content isn’t available at the moment” linkurile -4-5-6

  0

 20. #53

  Lumea te știe de om serios nu de umorist. Deci mai usor cu glumele că tulburi masele.

  0

 21. #54

  aia cu o stella rece a fost rea de tot :)))

  0

 22. #55

  Eu pana sa imi dau seama cine sunt stela si arsinel credeam ca sunt boii lu nea Culita si chiar ma intrebam cum de toata lumea stie de boii lu nea Culita. Pana s-a plictisit mama intr-o zi si mie zis ca nea Culita a pus numele boilor dupa astia doi.

  0

  • #56

   Evident! Nici nu ne asteptam la altceva de la matale. La fel, eu cred ca bunicu lu’ matale isi numise boii din batatura Ion Barbu, Nichifor Crainic, Emil Garleanu, Urmuz, ori Tristan Tzara, nume de care generatia lu’ matale n-a auzit. Aferim!

   0

 23. #57

  e haios cum la noi mor doar titani. toti, fara exceptie, titani in ceva. titani de nisa.

  0

  • #58
   Arhi

   suntem daci, boss. tara titanilor

  • #59

   Ender, dar e clasic : cand mor titanii e mana zeilor…

   In alta ordine de idei, ma gandeam sa fac si eu o gluma de neam prost, despre ultima oferta de stela funerara ce a aparut pe piata. Ca aia cu Stella Artois si berea cavou (rece ca moartea) s-a dat deja. Dar m-am razgandit la timp, nu vreau sa distrug corola de flori din hartie creponata ce se odihneste pe lespedea tacuta a acestui solem moment. Morment. Mormant. Ceva pe acolo, oricum.

   0

 24. #60

  Vorbeste cum vorbea si Golota dupa un pumn de la Tyson
  https://www.youtube.com/watch?v=54BcAdGhYMY

  0

 25. #61

  In filmulet pe la min. 1.25 ecranul din spate stie ce are Stela: HARDWARE ERROR.

  0

 26. #63

  citind in graba titlul am crezut ca zici ceva de viktoria plzen…

  0

 27. #64

  La inmormantarea presedintelui Poloniei (Lech Kaczyński) a fost o situatie amuzanta. Polonii au o bere – Lech (au mai multe). Lech avea o reclama in zona centrala, pe un fost hotel. Practic, un baner care acoperea hotelul. Reclama companiei de bere era ” Zimny Lech” – Lech Rece. Fix pe acolo a trecut cortegiul furnerar. A fost scandal in Polonia.
  Link catre baner/hotel: https://www.google.pl/search?q=lech+zimne&client=ms-android-samsung&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiVqazrpdjXAhVGKpoKHUu7D1QQ_AUIEigB&biw=360&bih=560#imgrc=4JzF3H1RnsLH0M:

  0

 28. #65

  Raman la parerea mea, era in sarcina organizatorilor sa anunte familia si prietenii ca e ceva in neregula cu ea si sa decida ei mai departe. In filmulet se vad 3 simptome ( de altfel, comune si in alte afectiuni ) “post AVC” ( ca sa zic asa…) din vreo 10-11, nici un macar un medic nu poate pune un diagnostic clar la asa ceva, daramite cineva fara pregatire.

  0

 29. #66

  Eu nu va inteleg pe astia de va ofuscati ca nu a chemat nimeni ambulanta.Si daca ar fi chemat ambulanta,ce s-ar fi intamplat?In cazul in care i se descoperea atacul cerebral,mai mult ca sigur ar fi ramas o leguma pentru tot restul vietii ramase.Si din nou,lumea ar fi empatizat cu asa ceva.Poate pentru ea a fost mai bine asa.Cati nu ati avut rude suferinde,care au stat pe patul de acasa ani de zile,fara ca sa poate macar sa se duca sa se pise in liniste?
  Nu a avut copii biologici si nu inteleg de unde atata inversunare sa lucrezi pana la 81 de ani,sa joci in reclame,filmulete si mai stiu eu ce scenete.Avea bani,avea ditamai vila in centrul Bucurestiului,pe care,cu siguranta ne-o permitem noi toti.In curand,fiica-sa adoptiva va fi chemata pe la diverse emisiuni,sa isi dea cu parerea,sa dea interviuri despre ultimele clipe din viata Stelei(Bucuresti) ca doar traim in Romania si lumea se hraneste doar cu cancan-uri.

  0

  • #67

   Pentru ca orice om pe lumea asta are dreptul la viata! Bunica-mea a mai trait 3 ani, recuperata din pareza si afazie, mai subreda, dar perfect lucida si s-a stins la 89. In cei 3 ani a mai cunoscut 3 stranepoti si ne-a iubit ca nimeni altcineva. Cine garanteaza ca ar fi ramas leguma Stela Popescu?Cine hotaraste ca un om in varsta nu mai are dreptul la viata?

   0

  • #68
   Arhi

   Pedro, the official life giver

  • #69

   @Cristy..si sunt ferm convins ca in aia 3 ani de zile,ai stat cu ea,ai spalat-o,i-ai schimbat plosca,i-ai dat de mancare,in timp ce se ruga sa mai traiasca sa mai cunoasca inca un stranepot.Si bunica-mea a trait 94 de ani,iar in ultimii 10 ani abia astepta sa moara.In conditiile in care un om ramane fara sot/sotie si nu se marita/insoara inca o data si traieste asa inca 30 de ani pana sa moara,ma indoiesc ca omul ala inca are dorinta de a trai.Tot timpul este dorinta celor din jur,niciodata a celui in cauza.Din punctul meu de vedere,un om trebuie sa traiasca maxim 70 de ani,ca sa nu chinuie pe cei din jur,cu medicamente si tratamente si mai stiu eu ce.Daca tot spui ca bunica ta a mai trait asa inca 3 ani,de ce nu ai dus-o in concediu in Maldive,ca poate avea o dorinta inainte sa moara,gen BucketLIst si asa ii ofereai bunicii tale un sfarsit pe masura.

   0

  • #70

   Eu zic ca ma-ta a fost o proasta ca ti-a schimbat scutecele, le-a fiert, ti-a schimbat „plosca”. Ce legatura este intre ce spui tu si dreptul unui om la viata? Imi doresc sa imbatramesti, sa atingi varsta bunica-ti si sa simti pe piele ta egoismul care se simte din comentariul tau. Care naiba e legatura cu vacanta in Maldive si dorinta si bucuria de viata a unui om? Un batran nu este neaparat o povara si nu avem noi dreptul sa spunem cand trebuie sa se incheie aceasta. Si da, s-a bucurat ca si-a cunoscut stranepotii :), le-a facut tot felul de jucarioare si le-a agățat tot felul de lucruri la masinute. Dezamagirea din ochii copilului de doi ani si ceva, cand nu si-a mai gasit strabunica in patul in care i se urca in brate si o pupa a fost de tinut minte o viata. Frate, eu zic sa ardem sotii supravietuitori pe rug, cand ii moare partenerul de viata (cum faceau hindusii), ca nu mai exista dorinta de viata din ceea ce spui tu. Si ce legatura este intre dreptul la viata si a avea sau nu copii naturali? Jesus, de unde naiba v-au scos mamele voastre? Trist este ca nici nu realizezi ce spui.

   0

  • #71

   Ce treaba au mamele in contextul asta?M-ai intrebat cine garanta ca ramanea o leguma dupa un AVC si ti-am raspuns si iti mai raspund o data : STIINTA.
   Daca esti patetic(a se citi induiosetor) nu e problema mea.Sincer,nu imi doresc sa traiesc atata,pentru ca pentru orice om trecut de 70 de ani este un chin sa traiasca.Daca si aia se numeste viata..nu, multumesc.Las-o dracu cu dulcegariile astea si empatia asta,ca nu-si are rostul aici.Tot timpul se gaseste cate unul ca tine care sa sustina altceva,pentru ca pur si simplu nu poate sa inteleaga.Cat despre faptul ca o faci pe mama proasta..ce pot sa zic..Da,cu siguranta e proasta ca a terminat liceul si facultatea cu 10 pe linie,devenind ulterior profesoara de matematica,actualmente pensionara cu 1400lei(sau ceva de genu),cand cu mintea aia ar fi trebuit sa faca mult mai multe.Decat atat.

   0

  • #72

   Maica-mea e tot o fosta profesoara, cu aceeasi pensie ca a mamei tale si cu 43 ani de munca in spate si mai are si 71 ani. Si ce sa vezi? Nu considera viata o povara cu toate problemele de roman avute in ultimii 35 ani. Si no’ cam asta inseamna analfabet functional, sa nu intelegi un text, desi ai invatat sa citesti. Imi pot cere scuze ca am facut-o proasta, dar tot consider ca mama ta a fost o fraiera (chiar si simbolic) sa spele si sa hraneasca pe unul ca tine, care ajunge sa ii considere viata la 70 ani un chin. Cred ca empatia si respectul pentru viata nu inseamna dulcegarie. Maica-mea considera fiecare zi demna de trait, chiar si la varsta ei, pentru ca a invatat pe propria piele ca moartea inseamna nimic, inseamna sfarsitul. Dar ce sa stie unul ca tine?

   0

 30. #73

  Si ca sa iti raspund la intrebare..Stiinta garanteaza asa ceva.In mod cert,ar mai fi facut inca un accident vascular cerebral,asta daca ar fi supravietuit primului accident(exact ce s-a intamplat).Deja,la 2 AVC sansele de a ramane o leguma sunt de 95%.Daca tu vii cu exemple concrete de oameni care au avut AVC si s-au facut bine..jos palaria

  0

 31. #75

  S-a dus si Cristina Stamate.

  0

Citește și...

Alaltăieri a fost ceva circus cu OPC, care a găsit bacterii coliforme (rahat, mai exact) în gheața din niște magazine, magazinele fac gheață cu apă de la robinet, bag mâna în foc că apa de la robinet e de vină, anyway, distracție pentru cei de acolo. Problema mea e alta. Vă rog […]

Scris de Joyanna Am citeva prietene, cam cite degete la o mina, cistigate ca beneficiu o data cu venirea plodului . Sintem diferite, virste si gusturi diverse dar ne intilnim la cafea, dimineata, dupa ce lasam copiii la scoala. Ne incarcam una pe alta cu energie pozitiva, prin simpla povestire a experientelor noastre. […]