17 comentarii

 1. #1

  Fiica unei colege primeste amenda ca a lasat masina in parcare la Lidl. Cu bonul cum ca facuse cumparaturi la ei se duce la seful de magazin, care-i zice ca nu trebuie sa plateasca. Doar ca primeste acasa hartie ca trebuie sa plateasca 5 euro, deranjul celui care constatase si scrisese amenda. In minte cu ce zisese seful de magazin nu plateste nimic, ca peste o luna sa primeasca somatie pentru 100 de euro de plata, care includeau acum si onorariul avocatului. Si intreba ce sa faca, sa plateasca sau sa conteste. Si toata lumea i-a raspuns in cor: „Plateste suta, ca altfel ai sa platesti o mie!!”
  E plin Facebook-ul de sfatosi care recomanda sa nu platesti amenzile luate prin strainatate, ca ce au sa-ti faca?!? Iote ce au sa-ti faca!!! Nu ti-e clar ca ai o problema cand iti vine hartia in tara, tradusa in romana?!? Da’ de altfel ne mirăm cu mâna la gura ca au ordine si curat șamd. Astea se obțin si așa.

  13

  • #2

   Daca la aia 5 euro se ducea si facea reclamatie nu platea nimic. La fel si la cei 100. Sunt corecti oamenii, nu absurzi. Si daca se ajunge la absurditati, justitia sigur iti ia partea. Tot ce ti se cere e fie sa platesti daca esti vinovat, fie sa iei masurile necesare sa se corecteze, daca a fost o eroare.
   Pedeapsa cea mai mare o primesti daca stai cu mainile in buzunar si zici „Poate maine…”

   4

 2. Da’ a luat ceva amenzi!

  3

 3. #4

  E, ce credeți, mai merge fără bilet?
  Cine mai spune că civilizația nu se face cu biciul e dobitoc.
  Apropo, se mai aude ceva cu amenzile pentru gunoi pe strada din sectorul 3 sau a fost PR?

  12

 4. #5

  „pe autobuz” 🙂 de asta au inchis-o, ca a pus copilul in pericol 🙂

  5

 5. #6

  Nu mi se pare normal să rămână copilul ăla fără părinți pentru o amendă pe autobuz

  5

  • Deci, dacă ai copii ești ok, nu tre sa răspunzi în fata legii

   18

  • #8

   Ba să răspundă, unde am zis eu să nu răspundă? Dar nu să rămână copilul ăla fără părinți pentru o amendă neplătită, pedeapsa este disproporționată și atinge pe cine nu trebuie

   5

  • #9

   Uite.. De aia nu avem și noi lucruri frumoase… Si o tara frumoasă.

   1

 6. #10

  @ Mihai Garibaldi: Mi se pare ca ai simplifìcat prea mult.
  „Pentru că a fost prinsă fără bilet de mai multe ori în ultimii ani, românca a primit o amendă de 1.900 de euro, pe care însă nu a plătit-o. Astfel, amenda s-a transformat în zile de închisoare.”
  „De mai multe ori in ultimii ani” inseamna ca nu a platit amenzile astfel incit rezulta cu datorii la ANAF-ul local, datorii carora li se aplica interese in timp, ca la banca… Problema ei e ca s-a dus intr-un stat unde nu poti spune ” ma doare-n cot de regulile tale, statule, ca ce-ai sa-mi faci?” Statul ala nu spune ca nu poti calatori fara bilet pe autobuz , ca iti iau copilul. Fa–o cit vrei, dar plateste amenda, altfel avem alte masuri.
  In plus, „sa ramina copilul fara parinti” e cam inexact. Din articol se intelege ca tovarasul de viata al femeii nu e tatal biologic al copilului, pentru ca pe documente nu apare numele lui…. Pe ce baza legala i l-ar lasa? Ala nu a platit nici amenda femeii cu care traieste, ai incredere sa ii lasi un copil in grija?

  8

  • #11

   O dai după cireș. Cum nu a rămas fără părinți dacă l-a luat statul?

   0

  • #12

   Pentru ca au dat dovada de iresponsabilitate amindoi??
   Peste 90 de zile il va restitui mamei, care il va creste invatindu-l ca datoriile se platesc….

   4

  • #13

   Ce traumă pe copilul ăla nevinovat pentru câteva bilete de autobuz

   În 90 de zile ajunge din om neom

   0

  • #14

   Fetița are doar 1 an, e clar că în 90 de zile o să devină super „neom” și că o să țină minte tot.

   0

 7. #15

  Da’ da-l ma incolo de copil ca m-ai terminat cu el! Voi astia cu copii sunteti supraoameni fiindca ati dat la buci fara prezervativ sau cum? Sunteti pe o treapta superioara a existentei?

  11

 8. #17

  Posibil ca acel copil sa aiba o sansa reala la viata sub tutela statului german 🙂

  9

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Ce incredibil, declanșatorul mișcării #metoo a ajuns la o înțelegere de 25 de milioane cu reclamanții săi. Și uite-așa se demonstrează două chestii interesante. Prima ar fi că femeile care s-au trezit pipăite brusc de HW voiau bani și nimic mai mult, adică un fel de prostituție prin tribunal. O femeie CU […]

Pentru că vă tot întrebați unde umblu și vai, cum îmi permit să nu scriu chestii, pentru entertainul maselor, uite umblu prin lume. Iar decembrie e luna mea liberă, în care scriu ce vreau eu, când vreau eu, dacă vreau eu.