Amestecul in treburile interne ale unui stat, panaceu pentru crima?

In urma cu opt ani, autoritatile libiene au arestat un numar de infirmiere bulgaroaice si un medic palestinian, pentru infectarea deliberata cu HIV a patru sute de copii.
Nu vreau sa insist asupra vinovatiei sau nevinovatiei lor, nu sunt cel mai in masura. Desi exista declaratii in care acestia isi recunosc gestul. Vreau sa comentez altceva.
Pe parcursul a opt ani, trei instante superioare libiene au condamnat acest act. Deci, de trei ori, niste judecatori, considerati inamovibili, au decis, pe baza probelor prezentate, ca cei noua sunt vinovati.
Cum se poate sa fie eliberati, la interventie UE, Franta and shit? Cat valoreaza decizia unui tribunal, a unei curti supreme de magistratura, atunci cand se amesteca doamna Sarkozi? Poti spera intr-o judecata dreapta in ziua de azi, sau astazi dreptatea se imparte in functie de influenta si apartenenta geopolitica?

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

7 comentarii

 1. arhi, daca Libia ar fi vrut sa-i execute o facea. Atatia ani in inchisoare, umilintze si amenintari zilnice cu moartea…Regimul libian i-a tinut in inchisoare doar ca sa obtina niste beneficii internationale. Care sunt acelea, le vom vedea in viitorul apropiat. Te-a molesit caldura sau ce ai ? Adica el Kadhafi se sterge cu sua la fund si adoarme in fotoliu la un cantecel al nevestei pres. Vodkazy ? 🙂

  Thumb up 0
 2. si atunci, cine e de vina ptr moartea a 400 de copii? e ceva de genul executam 400 de evrei si-un clown?

  Thumb up 0
 3. Arhi, am un raspuns la intrebarea ta: in functie de influenta si apartenenta geopolitica.

  Thumb up 0
 4. multumesc, acum sunt lamurit. chiar eram stresat

  Thumb up 0
 5. #5

  ?i dac? e vorba de un accident, iar autorit??ile libiene
  au avut la un moment dat nevoie de ?api isp??itori?

  Thumb up 0
 6. Eugen, nu e vorba de vinovatie in ce spun eu. Trei instante superioare le-au gasit vinovate. Si totusi sunt eliberate, la interventia unui politician. Daca in acest caz, in care poate ele erau nevinovate, te simti bine, cum te-ai simti daca maine Carlos Sacalul ar fi pus in libertate, la interventia cuiva puternic? Ai aprecia ca poate era nevinovat?

  Thumb up 0
 7. #7

  Este

  Thumb up 0