La ANAF nu se plătește cu cardul

anaf

Ieri am fost la ANAF să îmi ridic adeverința precum că s-a plătit rahatul de taxă a lui tăriceanu și nu a fost recuperată, pentru mercedesul nevestei. Dacă nu știați, pentru o asemenea adeverință aștepți 15 zile. Înețelegeți? Eu aștept 15 zile să iau de la o instituție a statului o hârtie pe care să o duc la altă instituție a statului. Pentru că de ce nu?

În fine, blondă planturoasă, nu vreau nimic, doar mă laud. Voiam doar să evidențiez că la ANAF nu se plătește cu cardul, că de aia e ANAF și că tot la ANAF, dacă vrei să plătești un rahat, te duci întâi la un ghișeu, iei o hârtie, te muți la ghișeul următor, unde lași hârtia, iar la ghișeul alăturat lași și banii. 3 femei încasează salarii măricele pentru chestia asta. Și sunt, desigur, nemulțumite de salariu, doar ele muncesc, nu?

În altă ordine de idei, la DPRCIV în Pipera chiar se scapă repede, dacă ai actele în ordine. Ceea ce e destul de greuț, dar na. Pentru că eu, de exemplu, aveam hârtie de la ANAF de la fostul proprietar. Hârtie scoasă cu ocazia vânzării. Pe domnul de la poliție nu l-a interesat, el a vrut de la mine. PUNCT.

Pentru că de ce nu?

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

22 comentarii

 1. #1

  Toata tevatura asta se poate rezolva atat de usor. Dai acces Politiei Inmatriculari la baza de date a ANAF-ului cu platile taxelor de inmatriculare/timbru de mediu sau cum cacat se mai numeste.

  Dar nu, this is romania! Tara in care daca ceva poate merge greu atunci va merge foarte greu.

  Thumb up 10
  • #2

   Politia ARE acces la baza de date … pam pam

   Thumb up 0
 2. #3

  Sau te duci la o firma de inmatriculari si nu te doare capul. Nu-ti cumperi masina in fiecare luna deci nu cred ca ar fi o mare pierdere un 150 de lei in plus. Da nah, dupa asta nu mai ai de ce sa te plangi 🙂

  Thumb up 9
  • #4

   adeverinta anaf nu ti-o scoate firma de inmatriculari.

   Thumb up 0
  • #5

   Imputernicesti la notar(30 de lei am dat parca) pe tanti/nenea de acolo si-ti scoate tot ce ai nevoie. Trust me, am facut asta acum vreun an si ceva, atunci cand mi-am upgradat TDI-ul. Da nah, poate la Bucuresti o fi altfel. Nu ma contrazic cu tine 🙂

   Thumb up 9
  • #6

   nu nu, stai, ca nu ne contrazicem. ideea cu o firma care sa faca asta nu e deloc rea. exista o singura problema. atunci cand nu iti trece prin cap ca ai putea-o face. iti dai seama ca la urmatoarea masina mai iese pulea din casa…

   Thumb up 0
  • #7

   Germania 2016 – Inmatriculat masina, maxim 2 ore, depinde de cati mai sunt inaintea ta in sala. Iei hartie de la banca, care e o asigurare provizorie, te duci la inmatriculari la ghiseu, primesti numar de ordine, platesti o taxa la un automat, alaturat este o firma care iti face placutele de inmatriculare, voila.

   Ai nevoie doar de documentele masinii, CI si permis de conducere.

   De ce sa existe firme de inmatriculari?

   Thumb up 10
  • #8

   @bebito85 sau faci o programare, te prezinti cu 5 minute inainte…iti faci treaba si pleci. ( poti plati cu cardul direct la persoana respectiva )

   Thumb up 2
  • #9

   @bebito85 – Germania, noiembrie 2015, dimineata racoroasa, ora 07:30, mers la inmatriculari cu masina cu numere de RO (TUV/ITP facut cu o zi inainte, 91 EUR), platit 43 EUR cu tot cu numere preferentiale, la 08:05 imi montam noile placutze pe masina! Am predat actele + numerele la ghiseu, mi-au spus ca se notifica autoritatile din Romania automat pentru radiere + altele.

   Romania, martie 2016 – la primarie mi se cere sa platesc impozit pentru masina, la vama masina apare inmatriculata in 2 tari. Mers la „autoritati”, aflu ca au primit notificarile in LIMBA ROMANA de la Zulassung din Germania, dar nu au stiut cum sa procedeze ca n-au mai intalnit asa situatie. N-au intrebat, n-au anuntat, au lasat-o asa… Si acuma o gramada de probleme…

   Thumb up 11
 3. #10

  „Nu se efectueaza plati cu cardul BANCAR”, dar oare cu ala de sanatate poti?

  Thumb up 60
  • Poti dar trebuie sa te duci sa-l culegi de la mama draq ca prin posta a fost o ‘mica’ incurcatura si nu a sosit.

   Thumb up 0
 4. #12

  Ti-am spus ca dureaza 15 zile. Daca te linisteste cu ceva, eu am asteptat 20. Primele masini cu taxa manechinului, nu au fost bagate dupa seria de sasiu, asa ca nu figureaza in baza de date actuala. Deci cineva de la trezorerie, Craiova in cazul meu, a trebuit sa ia la lins toate chitantele si sa o gaseasca pe aia a primului proprietar dupa CNP.

  Thumb up 3
  • #13

   nu ma linisteste:))

   Thumb up 0
  • #14

   Ah, inca ceva, la Trezoreria Craiova am avut o relatie le sefa de acolo si a pus aia treburile in miscare mai repede, ca stateam mult mai mult, iar un anume functionar de la ANAF sectorul 3 ar fi avut de suferit. Fizic.

   Thumb up 2
 5. #15

  Pai de ce sa nu fie 3 femei la ghisee … mama are 2 fiice, unde ai vrea sa munceasca copii lu’ mama? iar tatal e la ghiseul din spate treaba lui e sa puna stampila pe orice foicica ce-i cade pe masa, problemele si sedintele sunt discutate acasa in familie, mi se pare chiar super eficient asa.

  Sa stii ca la CEC dupa ce ai postat tu povestea cu plimbatul hartiilor de la un ghiseu la altul, au modificat operatiunea, si poti face plata la o singura coada, unde stai de obicei cam 30 minute, deci au mai iesit un pic din anii 90′

  Thumb up 6
  • Acu’ vin de la CEC. Stat la o coada, apoi bla bla bla cu doua degetele pe tastatura, autorizare te rog, bla bla bla cu aceleasi doo degetele, autorizare te rog, imprimare, xerox (de doua ori), stampile, semnati aici. Si aici. Aici scrieti numele, data si apoi semnati. Mergeti va rog la ghiseul alaturat cu hirtia asta sa va dea banii. Alta coada…
   Deci cum e cu modificarea plimbatului de la un ghiseu la altul?
   Ah, si la un depozit cu dobinda de 0.10%, comision de retragere anticipata 25 euro…

   Thumb up 2
 6. #17

  AHAHAHAHAHAHA pai ce sa va fac ma baieti daca stati la oras .Eu aicisa la mine in calarasi am luat-o pe loc acel cacat de hartie care atesta ca imi pot inmatricula masina fara sa mai platesc jegul de taxa , dar asta numai dupa ce am platit masina deja si am mers pe incredere cu vanzatorul ca nu a recuperato

  Thumb up 2
 7. #18

  Mercedes, Pipera….
  Nea Gigi, dumneavostra esti? Ti-ai tras glob?

  Thumb up 5
 8. #19

  Cand a avut un prieten de dus cererea la ANAF, tot pentru adeverinta ca nu s-a recuperat taxa sufletului, a aflat ca trebuie si timbru fiscal de 2 lei. In loc de 2 lei, a pus 2 x 5 lei si i s-a spus sa revina in 2 zile. Asta dupa ce unuia dinaintea lui, cu aceeasi doleanta, i-a spus sa vina peste o saptamana.

  Thumb up 0
 9. #20

  Ai fost la mine!
  In Lucretiu Patrascanu!
  Poate ca la alte sectoare accepta si plata cu cardul, dar in sectorul 3, scrie mare ca NU!
  Si ai descris perfect procedura cu cele trei ghisee sucesive, doar ca primul este de fapt Camera 1, unde e totdeauna coada mare. Plata proriu-zisa se face repede, la casierie nu este coada, dar pin ajungi acolo dureaza …

  Thumb up 0
  • #21

   Stiam eu ca imi pare cunoscut afisul. Acolo e si ilfovul:))
   Subscriu la patanii.

   Thumb up 0
 10. #22

  Mai este la Anaf procedura „una ia, alta primeste” – dai hartia unei dudui, ea o da printr-o despartitura celei de la ghiseul alaturat, care se ocupa de incasarea banilor, duduie care iti racneste numele de familie, luandu-te prin surprindere, tu asteptand sa rezolvi problema la ghiseul din fata ta?

  Thumb up 0