Mă uit pe siturile ziarelor care nu moderează comentariile. Tone de zoaie şi lături, aruncate la grămadă, de tipi care se semnează gen profesor doctor Paraschivescu, inginer Pop sau Popescu, bănuiesc că pentru a-şi întări spusele. În campania electorală, când eram trist, imediat mă înveseleam citind comentariile unui ziar da, suntem alături de Preşedinte, ar trebui executaţi toţi în piaţa publică.

Citesc bloguri. E plin internetul de ele, pe blogspot, pe wordpress, self-hosted. Marea majoritate sunt anonime, pentru că atunci e curajul mai mare, când nimeni nu te ştie, nimeni nu te vede, poţi sta în chiloţi, scărpinându-te inghinal, dar scriind cu patos despre mozaism sau Mein Kampf.

Am citit că parcă în Franţa se doreşte introducerea accesului la internet pe bază de user şi parolă. Adică de oriunde te-ai conecta, să nu ai acces la internet decât după ce îţi introduci userul şi parola personale.

Sunt perfect de acord. Sunt sătul de anonimi care au întotdeauna ceva de spus, bazându-se pe anonimitate.
Cred că lipsa anonimităţii poate duce cu adevărat la responsabilizarea oamenilor. Una e când te duci pe site la evz şi înjuri pe cine prinzi, la cafeaua de dimineaţă şi alta e când te semnezi Vasilică Târţălău, lucrător în call center la orange, înjur de la muncă, când nu am ce face.

La fel, dacă ai fi obligat să îţi declari numele real când îţi faci blog. Probabil că dintr-o dată, nu am mai avea bloguri pline de opinii cu miez, scrise de băieţi deştepţi, dar doar dacă lumea îi ştie sub pseudonimul Laleaua veselă. Că sub numele real, de Vasilică, are servici, are vecini, are familie, doar nu o să se compromită.

Şi uite aşa am avea un internet mai curat, mai fără uscături.

Astea sunt opiniile pro. Dar nu reuşesc să găsesc nimic contra.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.