Anticipate? Nici gand!

Basescu a castigat referendumul. Asta e extrem de clar. Desi au modificat regulile in timpul jocului, tocmai ca sa i-o traga, tot a castigat, deci are sustinere populara majoritara..

Ce inseamna asta? Ca minunata si inexistenta noastra clasa politica este nelegitima acolo unde se afla. Nu incerc sa spun ca de fapt PD-ul ar trebui sa fie la putere, ca majoritate parlamentara. Dimpotriva. PD este un partid de doi lei, care a stat tot timpul la remorca lui Traian Basescu, cel care l-a adus la putere prin charisma proprie, in nici un caz prin meritele unui Boc sau Vidieanu.

Dar, exact asa cum ma asteptam, nimeni nu vorbeste de demisii sau altceva de genul acesta. E atat de minunat sa fii roman! Poti sa zambesti superior si fin, epicurean si plezirist, si sa treci mai departe ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Parlamentul nu demisioneaza, pentru ca are suportul poporului. Guvernul nu demisioneaza, pentru ca nu fuge de responsabilitati, si ei au fost pusi acolo de popor.

De ce nu demisioneaza ei? Pentru ca marea majoritate a parlamentarilor stiu ca la noi alegeri, nu si-ar mai ocupa scaunele caldute, care le aduc atatea beneficii. Si atunci, e mai frumos sa stea cu capul infipt in nisip/beton, sa se faca ca nu au auzit nimic, si sa mearga mai departe.
Guvernul nu demisioneaza pentru ca veniturile APIA (Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile) se bazeaza in special pe prezenta lui Tariceanu, presedintele acestei asociatii, la guvernare. Nu degeaba le-a crescut cifra de afaceri cu 900% fata de anul trecut, nu? Taxa auto sa traiasca, si Tariceanu sa fie prim ministru cat mai mult timp.

Si atunci, ne batem joc in continuare de popor, ne ascundem dupa legi fabricate de noi pentru noi, numai la putere sa stam. Exact asa cum spune si Ancutza, ar fi normal acum sa fie alegeri anticipate, sa se constituie o noua majoritate parlamentara, care in mod sigur va fi a PD-ului, ca sa putem sti si noi pe cine injuram. Pentru ca acum nici macar sa injuram nu mai avem pe cine. De ce? Pentru ca nimeni nu detine puterea. Toti o detin doar prin conjuncturi de moment, coalitii monstruoase si legaturi de afaceri. SI desigur, nimeni nu isi asuma vina esecurilor in guvernare.

VREM ANTICIPATE DOMNILOR! SA VA PUTEM INJURA MAI CU SPOR!

[tags]politica, anticipate, alegeri, basescu[/tags]

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

1 comentariu

  1. oricum poti sa ii injuri si fara anticipate

    0

    0

Citește și...

L-am luat pentru copii și prima reacție a fost să fac ochii mari, când l-am auzit pe tipul de la început că înjură. După care am văzut că are și o variantă cenzurată. Foarte drăguț și foarte ciudat, seamănă cu lumea nebună din RIck and Morty la grafică iar muzica e bună bună. […]

De ani de zile mă întreb cum vor reuși să își determine clienții să plătească cu cardul, eu fiind unul din cei care, de fiecare dată când a plătit cu cardul înainte de primirea comenzii, a primit produsele la sfântul așteaptă sau le-a primit bușite, pentru că curierii le sortează în funcție de […]

Am citit chestia asta și, sincer, nu m-a mirat deloc. Nu știu dacă e neapărat reală, m-am uitat pe situl ei, nu văd vreun cont de facebook lăsat, iar textele de acolo, evident, sunt puse de către vreun student care știe gramatică. Cristiana Sîrbu este doar un efect al unui sistem […]