Ce au arătat aceste alegeri?

Bănuiesc că, după o campanie electorală fără finalizare, ați vrea să avem niște chestii, drept concluzie la niște frământări.

1. Bulele astea în care ne scăldăm datorită rețelelor sociale nu sunt bune pentru dezvoltarea noastră personală. Pe toată durata zilei de ieri am pus exit polluri parțiale, din diverse surse, pe pagina de facebook. Am fot înjurat toată ziua cu spume la gură de către martorii lui danbarna că e fake news, că Dan Barna a câștigat de la ora 16, că sursele mele sunt de căcat. Acum, de fapt, se vede că rezultatele puse de mine au ieșit cam acolo cu numărătorile parțiale. Credeți că am primit scuze? Nu, sunt înjurat în continuare. Pentru că atâta putem, din cauza bulei în care ne scăldăm. Avem impresia că dacă toți cei din jurul nostru ne confirmă opiniile, acesta este adevărul, singurul adevăr, imposibil de contrazis, iar ceilalți merită la galeră. Iată, nu acesta este adevărul, chiar deloc.

2. Românii au nevoie de un partid de stânga adevărat. Este extrem de clar, din patternul voturilor, că preopinența este spre stânga, alegeri de stânga, candidați de stânga și măsuri de stânga. Și nu e nimic rău în asta. Franța trăiește foarte bine așa, țările nordice la fel. Orice tip de politică decentă este o politică favorabilă oamenilor, dacă este făcută cu cap. Până și lipsa colectării la buget, din cauza sistemului de taxare penibil, în care toată lumea plătește 16% indiferent de nivelul veniturilor, demonstrează asta.

3. Disprețul pentru ceilalți este o obsesie bolnavă a tuturor celor din bula corectă, cea care are dreptate, cea care are adevărul. Faptul că îi înjurați în toate felurile, faptul că le spuneți analfabeți, autiști, alienați, pensionari, întreținuți nu face, (incredibil, nu?) decât să le potențeze ura și disprețul la adresa celor pe care îi considerau propriii semeni, dar iată, nu erau, erau niște ființe superioare, care înțeleg mult mai bine totul. Credeați că înjurăturile vor ține loc de vot? Iată că nu. Votanții PSD există și trebuie luați în seamă. Faptul că îi tratați astfel nu face decât să vă dăuneze vouă. În locul discuției, aveți bitchslaping ca ieri.

4. Dan Barna nu este la nivelul USR. Nu este un providențial, nu este un carismatic, nu e nimic din toate astea. Președintele partidului trebuie să fie locomotiva sa. Ori DB a luat sub scorul partidului pe care îl conduce. Și, pe lângă că nu e carismatic, are obsesia de a ține în preajmă cripto-nazisto-comunistoizi precum Andrei Cacamitru sau ailaltă, cea cu naționalizarea bunurilor, îmi scapă numele. Iată, nu e o atitudine utilă. DELOC.

5. Și dacă vorbim de ciudați, USR și PLUS au nevoie să se maturizeze. În primul rând, să realizeze că sunt 2 partide doar pentru că vrea Cioloș să fie șef. După care să înțeleagă că oamenii din partid trebuie să aibă o conduită publică ireproșabilă, pentru a putea atrage și alt electorat decâ același bazin de țipători agresivi care este acum. Fiecare, în intimitate, suntem ușor nebuni și avem problemele noastre. Dar la USR toată lumea își pune poalele în cap ca țigăncile în piață, după care așteaptă să fie priviți ca pe niște salvatori. Alo, prietene, tu ești nebun, cum să doresc a fi asociat cu tine?

6. USR a mai luat o muie gravă ieri. Toată campania electorală au țipat și au pupat în cur în mod grosier tot ce înseamnă diaspora. Vai, ai noștri, românașii noștrii, să ne aducem oamenii acasă. Badumts, diaspora a votat 60% pentru klaunus. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu ceilalți sunt proști, ei greșesc și aleg căi și metode dubioase și stupide.

E 1.30 când scriu asta, sunt obosit, a fost o zi obositoare și pentru mine. Probabil nu am atins totul și nici nu am fost foarte coerent. Dar sunt sigur că aveți voi opinii mai bine sintetizate și mai valide.

În ret, as usual. Toată campania am dat în Dan Barna ca Rocco la Aria. Ieri, cel mai des comentariu era Na, l-ai ținut în brațe pe Barna, acum îți meriți soarta.
I mean, really?

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

75 comentarii

 1. wait, wait, Aria…Aria si mai cum?

  15

 2. #5

  Tipa aia cu nationalizarea si bunurile la comun si-a dat demisia din PLUS si a plecat inapoi in Belgia in timpul campaniei…

  https://www.g4media.ro/oana-bogdan-numita-de-ciolos-roata-motrice-din-spatele-plus-demisioneaza-din-partid-si-pleaca-la-bruxelles-vreau-sa-fiu-din-nou-libera-sa-vorbesc-despre-subiectele-pe-car.html

  pe la colturi se vorbeste ca ar fi fost/este amanta lui Ciolos si na… el a Bruxells si ea… ma rog… barfe.

  8

  • #6

   Femeia este rupta de realitate in general, si de cea romanesca in particular, asta e clar. Trebuie sa fii teribil de parasutat pe planeta asta ca sa sustii asemenea idei intr-o societate abia iesita din spectrul proprietatii obstesti, societate obsedata de propritatea privata, cu idei extrem de primitive la adresa acestei proprietati (in sensul ca nu intelege indatoririle ce descurg din detinerea proprietatii), societate al carei fost presedinte comunist a spus ca „proprietatea e un moft”.
   Chestia cu traiul in threesome-foursome-fivesome vine ca cireasa pe coliva unui neam speriat de sex si viata intima ca de bau-bau. Probabil are femeia niste ghidusii in cap, o fi incercat cluburi de swingeri si crede ca asta e viitorul.

   5

 3. #7

  Degeaba! Putea să aibă Dan Barna carisma lui Will Smith, iar cei din jurul lui sa fie puișori de Dalai Lama. Alegerile nu se câștigă cu vrăjeală la televizor, indiferent cât de bun era planul său, poate ducea România lângă Japonia, iar Barna putea să fie un Sachs al economiei, tot degeaba!
  Alegerile din România se câștigă cu infrastructură politica, să ai primari, prefecți, oameni în teritoriu. etc., aia scot oamenii la vot…punct! Aia au target pe alegeri. Să ne imaginam: Oprișan îl sună pe Fănică, primarul din Blidari… Auzi bai Fănică, ai 2000 de votanți la tine, dacă vrei să mai fi primar, nevastă-ta secretară la școală, fata să mai fie la inspectoratul școlar, trebuie sa îmi aduci 350 voturi! Fănică rapid își sună neamurile angajate de el, asistații sociali, popa, angajații primăriei… și pac, fac 40% la alegeri în satul respectic, bineînțeles, cu prezența clasică de 50% din Românica. USR va lua sub 15% și la locale și la parlamentare, pt. mine e inexplicabil cum de au luat 23% la europarlamentare.

  72

  • Când au luat 23% nu exista campania de propagandă concertată împotriva lui Barna.
   Abia după acel procentaj, neașteptat, obținut de USR, s-au activat niște băjeți și fete a căror trăsătură definitorie este ferocitatea mușcatului de cur, și iată că au obținut rezultatele scontate.
   Nu știu de ce, dar am senzația că acum, odată revenit la statutul de outsider, Dan Barna va fi mai menajat decât în ultimele săptămâni.
   Dormiți liniștiți, câinii de pază ai democrației veghează pentru dumneavoastră.

   15

  • #9

   Ai foarte mare dreptate ! La mine in comuna , daca primarul isi indeplineste targetul are promisa o sala de evenimente … Pentru nunta , botez etc … Primarul este de la PNL .
   Sincer nu am crezut ca Dancila va avea un asemenea avans fata de Barna . Dar asta e democratia .

   6

  • #10

   @dan: cand USR a facut 23% dusmanul era unul foarte clar si nu foarte iubit nici in PSD: Liviu Dragnea. Votul din mai 2019 a fost unul anti Dragnea si mai putin anti PSD.

   6

  • #11

   Mircea, as fi vrut să nu am, dar asta e realitatea din Românica și nu o să se schimbe niciodată… Alegerile se câștigă cu oamenii din teritoriu, cu presa abonata la banii partidului, iar câteodată cu un val emoționat pe fondul unui eveniment. Că e Dăncilă, că e o oaie, că e Iohannis sau un ficus, egal…. USR nu va câștiga prea curând alegerile în Românica, iar dacă le va câștiga sunt nevoiți să utilizeze aceleași metode mizerabile ca și celelalte partide, plantare oameni în instituții, corupție în administrație, angajări pe pile etc., altfel USR nu va rezista mai mult de un mandat…. Românica nu se va vindeca niciodată, nu mai sperați într-o Românică fără corupție, sunt milioane de oameni care nu vor permite treaba asta! Emigrați sau obișnuiți-vă cu realitatea!

   3

 4. Apreciez ca scrii la ora asta.

  6

 5. #13

  Cetin, ai tot respectul meu pentru cele scrise mai sus. Din păcate, nu mai sînt chiar tînăr. Eram însă, în mai 1990. Şi am văzut şi trăit acelaşi fenomen: contestarea vehementă a PSD (atunci era FSN, dar de fapt nu mai contează…) . Asta nu l-a slăbit, dimpotrivă, Iliescu a câştigat 85% din voturi. Şi asta s-a întîmplat, desigur la altă scară, şi ieri.
  Pe de altă parte, PSD nu e PDL, partidul unui singur om (fie el şi Băsescu). E un întreg sistem. Acelaşi sistem care a anulat 10% din voturi în 1992, care l-a creat şi controlat pe Vadim, care a fraudat referendumul din 2003, care l-a ridicat şi apoi, ironie, l-a desfiinţat pe Năstase.
  Putem să ne luptăm cu aşa ceva? În anii 90 a funcţionat Convenţia. La sfîrşit de mandat, Constantinescu era nevoit să recunoască: sistemul învinsese.
  Ce-i de făcut atunci? Soluţie elegantă, din păcate, nu cunosc, nici la noi, şi nici măcar în altă parte. Resetarea clasei politice? Criza de acum un deceniu a săpat serios la fundaţiile multor partide cu tradiţie din Vest. A rezultat o clasă politică mai bună? Că aşa ar fi trebuit, conform manualelor de democraţie. Tot ieri au avut loc alegeri în Spania, unde extrema dreaptă (VOX) a obţinut un rezultat de neimaginat în epoca post-franchistă. Şi fenomenul nu e izolat, dimpotrivă. Face parte mai degrabă din regulă, într-o serie în care se pot înscrie şi Lega Nord, şi Afd, şi Le Pen, şi Farage, ca să vorbim doar de ţările mari din Vest, cu „democraţii de tradiţie”, cum ne place să spunem şi să credem.
  O opinie personală la punctul 2 (am fost de mai multe ori acolo, prima dată acum mulţi ani). Franţa are un sistem de protecţie socială pe care îl putem invidia într-adevăr. Iar stînga social-democrată franceză a rămas ataşată cel mai mult la doctrina clasică a socialismului democratic (invocată – ce blasfemie! de Iliescu în anii 90). Au fost suficiente criza şi preşedinţia catastrofală a lui Hollande pentru a-i îngropa pe socialiştii francezi; astăzi, centriştii lui Macron, cu toate păcatele lor, sînt singura speranţă ca moştenitoarea Le Pen să nu ajungă la putere.

  6

  • #14

   Da, si opinia mea este ca Romaniei nu-i trebuie mai multa „stanga”. Dimpotriva, mai mult centru-dreapta. Si nu ma refer la dreapta in notiunea romaneasca (cretinoizi fundamentalist-crestini si legionarzi), nu. Dreapta in sensul nord-american: common-sense, capitalism corect, taxare mica si uniforma, guvern mic etc. Stanga nu dezvolta economic niciodata, doar stie sa consume. Nu sa produca. In plus, bullshit-ul in media se amplifica: „sa se dea”-ul e preluat de toti si bagat in fata ca ceva legitim.

   2

 6. #15

  Imaginea asta ‘am dat in Barna ca Rocco la Aria”…WTF man?

  0

 7. #16

  Lasand gluma, daca PSD avea un candidat redutabil, castiga turul 2 al alegerilor.

  11

 8. #18

  Ai dreptate, cei din bula corporatisto-intelectuala + diaspora trebuie sa inteleaga ca majoritatea tarii traieste de pe o zi pe alta, de la un salariu la altul. Multi din cei pe care ii cunosc eu in provincie nu au mai suportat japca oribila care se facea la patron si s-au angajat la stat (cu sau fara dat dreptul). Altii traiesc din pensie si se ingrozesc cand vine iarna. Oamenii astia nu stiu pe cine au votat, dar ei au nevoie de stabilitate si sa aiba o paine pe masa maine, nu de discursurile unor extraterestri. Intr-un fel imi pare bine ca nu s-a clasat Barna mai sus, desi l-am votat, pentru ca da, unii din noi vrem progres, dar parca nu atunci cand progresul inseamna sofisticarea candidatului in manipulat fonduri Europene pe spinarea nevoiasilor. „Sefu, am primit confirmare, se vireaza fondurile EU” la care Barna ” Vine belsuguuuulllll”.

  32

 9. #19

  Pentru mine, faptul că intr-un singur judet din Moldova a câștigat Dancila este nemaipomenit. Asta demonstreaza ca ținerea în mizerie, ignoranta si sărăcie nu functioneaza pe termen lung.

  43

 10. #20

  USR-ul a avut una dintre cele mai slabe campanii electorale pe care le-am vazut vreodata, si-au distribuit atentia si s-au promovat doar catre un singur grup foarte bine definit de oameni, iar de la restul au asteptat votul din inertie, votul de ” muie PSD, si nu-l mai vrem nici pe Johannis, asa ca hai sa incercam cu astia ” .

  Avea impuscatul vorba aia cand verifica santierele si nu-i convenea ceva asa ca se apuca sa schimbe planurile din pix : ” nu e bine asa baieti, mai studiati ” . Exact asa sta treaba si cu USR-ul. Daca planul lor a fost sa castige un concurs de Miss Popularitate in corporatii, berarii artizanale, cafenele hipsteresti si pe reddit, felicitarile mele, au reusit. O campanie bazata pe un populism simplu si banal, doar ca atunci cand le era zis asta fanaticilor USR, eram injurati din toate partile, ca era populism dinala bunu’ , impotriva PSD.

  Ei nu au inteles ca alegerile astea nu au pornit de la 0-0. Au pornit de la cei 2.5 milioane de alegatori PSD care se prezinta negresit la absolut orice alegeri, si de la cei 1 milion de alegatori PNL pe care nu-i explica nimeni niciodata la niciun scrutin, si mereu exista mirari gen ” coaie cine tot voteaza PNL-ul de 25 de ani incoace degeaba ” + diversi alti simpatizanti care uneori voteaza PNL in functie de tabara pe langa care aleg sa se prostitueze, uneori cu PSD-istii, alteori cu democratii.

  E ca in fotbal, cand pornesti de la 0-3, ataci ca sa egalezi, nu stai non stop in aparare. Si lui Ciolos ii place sa stea foarte mult la caldurica si sa nu scoata niciun cuvant ca sa se promoveze si sa isi ajute partidul. Am eu asa o impresie, ca si asta daca s-ar apuca sa vorbeasca, ar arata ca nu e chiar atat de destept si de priceput precum il fetisizeaza unii, uneori si eu.

  Pana la urma, bafta lor. Mai au un an sa arate ca au invatat ceva din asta, daca nu, vor disparea in neant ca si taranistii, macar aia au reusit sa aiba un presedinte si vreo 2 premieri.

  52

  • #21

   La un milion cheltuit pe promovare Ggl pe 3 luni, procentul obținut este foarte realist! Crunt de realist…

   3

  • #22

   ia spune-ne tu cu ce a fost mai slaba campania USR decat cea a PNL, PSD, Diaconu si Paleologu.

   mi se pare ca nimeni nu vede manipularea: rise project si toti agentii acoperiti din media au dat cat au putut in barna iar acum vin si spun ca au avut campanie proasta. pai sa zica clar ce ar fi putut face.
   ctp-ul si aseara tuna ca ce e cu fitzele astea usr sa nu intre la guvernare alaturi de pnl? observati manipularea?

   6

 11. #23

  Eu suspectez un blat intre pnl, psd si altii ca sa-i asigure lu iohanis victoria sigura. Ptr ca barna in turu 2 ii dadea emotii nematului. Numai ptr asta o sa votez cu vio mai departe. Sper sa iasa ea presedinte iar neamtu s-o ia razna de oftica. Si toti aia de rad de ea. Toate elitele astea educate numai la sorbona care-si dau ochii pretiosi peste cap cand aud de vio. Elitele din bula. Iesiti ba in viata reala.

  18

  • #24

   Dădea o laie emoții. Repetă după mine: 15%, 15%, … Hai, lua 25% în T2, astea-s emoții?

   Să vezi ce buci rigide o să aibă acum KJ, eu văd un 55-45 în cel mai bun caz.

   6

 12. #25

  Partea bună e că e mai simplu acum să te hotărăşti unde să te muți. Open doc, sort județe desc by Dăncilă, limit 10. Acolo e viitorul!

  7

 13. Era suficient sa arate ca sunt diferiti, atat. O parte din votantii pnl si psd voteaza din inertie fiindca nu au altceva. Usr-ul a aratat ca e mai aproape de vechea clasa politica decat de imaginea lor de la inceput. Nu as fi crezut ca o sa intre dancila in turul 2 intr-o tara atat de misogina cum e romania dar aparent votantii psd nu au dezamagit.
  Dilema mea e daca sa il votez pe impotentul de iohanis sau pe viorica de la coada vacii, inclin sa cred ca cea mai buna alegere e sa ma duc sa imi anulez votul.

  4

 14. Barna a pierdut din cauza lui Barna, nu e de vina nici partidul, ca daca era independent il baga Paleologu in coma. Cand vine investigatia vietii (aia platita, neplatita, dar care arata ca ai cam fost jeg) si tu sari ca Dragnea la valiza asta se intampla. Cand razi de Dancila ca ii tine pe Mitraliera si Cap de Pula pe langa ea, iar tu il ai pe Caramitru la brat…well, there’s your problem.
  USR trebuie sa-l debarce pe Barna de urgenta si sa puna un program clar in fata, iar la primul punct sa fie deradicalizarea membrilor si simpatizantilor, serios, Peluza Nord e mai flexibila si deschisa la discutie decat usr-istii.

  30

  • #28

   „Peluza Nord e mai flexibila si deschisa la discutie decat usr-istii.”

   This.

   7

 15. Ce buna a fost aia ca „l-ai tinut in brate pe Barna”!

  0

 16. #30

  USR a luat atat de mult la europarlamentare si datorita tradarii oamenilor din PSD fata de Dragnea… bine nici nu erau alegeri importante + factorul Dragnea = niste alegeri masluite pentru a-si atinge scopul… la locale PSD vor plusa foarte bine si vor lua peste 40% garantat, iar USR-PLUS multa muie 🙂

  2

 17. #31

  Într-adevăr dezamăgitor scorul obținut de Barna pentru care cred că cel mai mare contracandidat a fost Rise Project. Băieții ăia și cu cine o fi în spatele lor (e pueril sa crezi ca au scos campania aia fix acum dintr-o coincidenta) au lovit îl Barna exact acolo unde ar fi făcut pe cei de dreapta sa nu-l voteze (#fără penali, deși nu e nimic penal în „ancheta” alora). Ma rog, personal cred ca nu e nimic clar în acele articole, dar i-au cauzat mult.
  Despre scorul PSD e foarte mare pentru cine era canditat femeie – romanii sunt misogini prin definiție, iar ca om e departe de a inspira ceva pozitiv, mai degrabă amuzament trist), dar nu foarte mare pentru partid – această mizerie comunistoida de care nu mai scăpăm.
  Mai departe, e cum am scris într-un coment acum câteva luni, vom avea de ales între iohannis și cineva de la PSD – primul ffind la anii lumină de cel mai penibil candidat care a ajuns vreodată în turul 2.

  1

  • #32

   Barna nu a pierdut din cauza Rise. A pierdut pentru non combat si pentru mesajul idiot. El si usr nu luptau impotriva psd pentru ca votul anti psd s-a dat in mai. Acum Barna trebuia sa se bata cu toti, cu Klaus in primul rand, cu Diaconu, cu Paleologu si restul, trebuia sa arate ca are koaie. Se pare totusi ca nu le are.

   4

 18. #33

  s-a facut un joc murdar la fel ca in 2000 cand si-au dat toti la gioale, dreapta s-a spart ca un glob de craciun sub cizma comunista, si-a iesit iliescu

  la fel si acum

  daca dobitocul ala de toader nu candida barna ar fi avut un extra 6-7%

  8

  • #34

   in afara de asta, la nivel de tara a fost cea mai slaba prezenta la vot pentru turul 1
   ever

   bravo baetz, sa nu votati ca voteaza ciumele psd si pentru voi

   6

  • #35

   Da , bah Vlad…eu propun la urmatoarele alegeri sa candideze doar USR..ceilalti is inutili oricum..
   Asta e gandire tipic USR-ista….ca daca avea 6% extra era in turul 2
   Voi nu intelegeti ca marea majoritate tot cu ficusul e, si aia de traiesc de azi pe maine is multi…

   13

  • #36

   sefu
   eu nu am facut referire la ficus
   mi se pare insa ODIOS ca la 30 de ani de la revolutie lumea inca voteaza psd/ex fns/ex pcr.
   visam la un tur 2 fara ciumea rosie

   7

  • #37
   Arhi

   vlad, nu ai inteles nimic din articol. de ce e odios ca unii oameni se simt reprezentati de un partid? inseamna ca NIMENI nu le ofera nici macar sperantele pe care le ofera acel partid. spre unde vrei sa se indrepte? spre cei ce ii dispretuiesc tot timpul si ii arata cu degetul?

  • #38

   pe bune?
   deci daca mint frumos si duc o tara la sapa de lemn e ok, nu?
   faptul ca o buna parte din conationalii nostri au mintea intunecata de psd este odios, din punctul meu de vedere

   10

  • #39

   @cetin: dan barna e din alt film, discursul lui nu prinde la analfabetii si betivii satelor
   asa e, el e de vina!

   8

  • #40
   Arhi

   in continuare, esti tampit si nu intelegi ca fix textele astea sunt cele care pierd. toti ceilalti sunt analfabeti si betivi, doar noi suntem o elita. uite ca suntem elita de pe capul pulii.

  • #41

   Pai ar trebui…ca si in Diaspora, de unde credeati ca veti lua voturi cu sacu, ati luat doar 25% …
   Nu sunt PSD-ist, nu o vroiam pe Vio, dar PSD stie unde sa bage pe foc, la cei peste 60 de ani – aprox 1 milion
   Is curios cati tineri cu drept de vot sunt in Romania , comparativ cu aia sub 500 K care au votat…

   2

  • #42

   @vlad, sunt bazine electorale diferite, TP a luat fix scorul PMP. Dacă a furat ceva, a furat maaaaaaxim 1%, adică nimic.

   1

  • #43

   popor de cretini tinuti in bezna de cancerul comunistoid psd

   6

  • #44

   Vlad, exact asa se poate spune si despre Diaconu, ca a luat voturi de la Dancila.
   Daca nu candida Diaconu, si Dancila avea vreo 5% in plus.

   2

 19. #45

  bulangiul ala de pieleanu iar le-a nimerit ….

  3

 20. ” O simpla constatare, la sfarsitul procesului de votare desteptul a vorbit de pe foi si proasta a vorbit liber! ” (xrogo – Hotnews)

  17

 21. #48

  N-au arătat decat pentru a X-a oara ca suntem o tara de prosti.

  Sa votezi cu burta aceiași oameni care te țin cu burta goala se numește prostie totala.

  Romanii sunt o tara fără viziune, da veți spune ca 60%nu au votat vvd. În realitate 70% din tara e roșie cu sau fără vot.

  As fi vrut sa nu am de ales între ciuma roșie și ciuma galbena.

  Am avut o sansa… Imperfecta dar era o șansă la altceva.. La schimbări mici dar critice pentru a contura drumul României către evoluție…le urez romanilor sa nu se schimbe nimic în următorii 20 de ani.. Sa rămânem jumătate de tara pe salariul minim, jumătate de tara în noroi, fără canalizare și apa curenta. Asta vor romanii, sa li se îndeplinească dorința pana la generația următoare de adulți. Amin.

  Votați psd cu încredere! Pt a vi se implini dorința.

  9

  • Oh, great man of the USR, we are unworhty of thy wisdom!

   Zi-le bos, fute-i in gura, sa vezi ce creste partidu’!

   12

  • #50

   Bai, cine tine cu burta goala? psd sau aia care au urlat ca o sa se prabuseasca economia la fiecare marire de salariu? voi ridicati vreodata ochii din ecrane?

   4

 22. Pentru tampitii din usere care vad ca o tot baga pe aia cu ”dar vai, a fost atacat, sarmanul, din toate partile”. Da bre, cand esti candidat la prezidentiale cu oarece sanse, e clar si firesc sa fii atacat. Nu va asteptati la asta, ingerasilor? Nu ati calculat? Trebuia sa se dea toti deoparte, sa se deschida calea? Pula. Sa stiti si voi, pruncilor, ca Barna nu a existat si nu exista acolo unde conteaza. Nu au auzit oamenii de el, habar nu au. Oamenii de jos, aia multi si vai de curu lor. Cu aroganta nu se castiga voturi. Ci cu munca, si nu doar in campanie. „Ioanis? prost da-l dracu. Dancila? Ce proasta e, dar uite, primarul o voteaza, si primarul ne-a pus asfalt si becuri pe strada. Barna? Ce barna?”

  8

 23. #52

  O ultimă părere despre ideea de a vota cu VD. Turul doi nu va fi despre KJ vs VD, ambii sunt nişte legume (fie vorba, la un 1 la 1 fără hârtii şi sufleur, VD s-ar putea să facă o impresie mai bună).

  E vorba de anturaj şi de limite. Pe lângă KJ mai găseşti unul din cinci care să-l mai tragă de mânecă, la VD vor fi numai lichele gen rădulescu sau p#la aia cheală cu gură. KJ nu o să pună jandarmii pe voi, VD o va face.

  Mestecați bine chestia asta. Suntem blocați, dar hai să nu aruncăm cheia la veceu.

  10

  • #53
   Arhi

   o mestecam, VD nu are in atributii sa trimita jandarmii, asa cum klaus nu a avut in atributii sa retraga jandarmii

  • #54

   Fac şi eu ca Toma Caragiu:

   Da, dar minerii?

   2

  • #55
   Arhi

   sau extraterestrii, plm. eu zic ca te lasi amagit de propaganda, pentru ca stii foarte bine ce poate un presedinte. nu mai zic de faptul ca functia a schilodit-o klaus cu semnatura lui, singurel. eu nu il mai vreau presedinte. ok, e evident ca, probabil, va iesi. dar nu voi merge niciodata cu turma, doar pentru ca turma considera ca asa e bine. votati voi cu cine vreti, eu votez public cu cine vreau

  • #56

   Păi cred că doar puțini se amăgesc că „e mai bine”, eu zic doar că e „mai puțin rău”. Adică e cu vaselină.

   1

 24. #57

  Plus e de stânga, usr e de centru stânga (componenta economică și o parte a membrilor îl trag spre centru), Pro-Romania e de stânga. Pe centru-dreapta e pmp si cam atât. Deci am avea nevoie de un partid de dreapta pentru că PNL e departe de așa ceva.

  2

 25. #58

  In speranta ca a trecut noaptea si emotiile s-au mai estompat si nu risc un ban, va las cuvintele nemuritoare ale lui Ser Davos :

  https://www.youtube.com/watch?v=e4sznUM2sm8

  Let’s go fail again USR Plus! :)))

  Serios acu, inabilitatea de a aborda esecul ne da ani in urma si in plan personal si ca neam. Hai gata cu jelania ca Knight Kingu isi aduna fortele.

  3

 26. #60

  Exista mai multe tipuri de useristi, dar astia fanatizati la nivel de ISIS/ talibani/AlQ/whatever nu pricep o chestie simpla: acum e de ales intre doua PERSOANE. In fotoliul ala de la trei coceni nu ajunge vreo inteligenta colectiva de prin SF-uri, alegerea nu se face intre un grup format din Stefanescu/mitraliera/Olguta/etc vs alt grup care-i cuprinde pe Rares Bogdan/Aurescu/Orban/etc.
  Ori OMUL KWJ are parintii in Germania, toate neamurile tot acolo, nu are nici un fel de empatie pentru nimic din tara asta, e interesat exclusiv sa beneficieze cat mai mult de avantajele protocolului de stat platit de fraieri ca mine si ca voi. Pe de alta parte OMUL VVD are o ciurda de neamuri in Romania profunda (e din Videle la naiba, voi ati fost vreodata pe-acolo?) macar de rusinea alora si tot o sa incerce macar sa fie un sef de stat cat de cat OK daca se intampla vreun miracol si ajunge la Cotroceni. Voi chiar nu intelegeti ca scopurile unui al doilea mandat KWJ vor fi 1. Turul planetei cu protocol zero si 2. Pregatirea unei megavile de protocol in care sa-si petreaca batranetile in lux desantat? Ce incercase Basescu la faza cu vila Dante o sa fie nimic pe langa ce va face asta pe banii nostri.
  Dancila e o persoana evident limitata, ajunsa pana aici pentru ca s-au aliniat bizar planetele si care in mod cert o sa mearga ca pe oua macar o vreme. Ar trebui sa fim tampiti ca sa-l votam pe unu’ care se comporta fix ca Heydrich la Praga si sa facem asta de frica lui Codrin Stefanescu sau a lui Badalau…

  5

  • Du-te ba ca ai o logica de zici ca e tahicardia pe EKG… fereasca sfantu’ de asemenea cretini.
   D-aia au fost buni, astia de la Dej incoace, ca erau romani de incredere si munceau de rusine…

   5

  • #62

   Ma prostea, daca tu nu intelegi ce inseamna peer/family pressure macar nu semnaliza. Aici nu e vorba de faptul ca asta ar fi singura frana pe care o are un om, e vorba de faptul ca unul dintre cei doi candidati clar nu o are. Pe KWJ il doare la basca, nu-l suna unchiul ala batran care ii repara lui bicicleta cand era mic sa-l intrebe ce naiba face acolo. Da’ tu stai linistit, banuiesc ca te satisface ranjetul cu care se infrupta asta din protocolul de stat. Ca altceva oricum nu face, in 5 ani n-a produs decat cheltuieli si sloganuri anti-PSD (in aceasta ordine).

   0

  • Cand am auzit-o pe Lady Sarmaincur in 2014 ca Johnny nu e bun de presedinte ca n-are copii am zis ca, mnah, la atata tara e normal sa ai si o cretina din asta, regula probabilitati…
   Well… scuza-ma Adriane, e ca tine.

   Amendament: cetateanul va putea candida doar daca dovedeste ca mai are rude de pana la gradul 4 inclusiv pe teritoriul tarii.
   Vai de noi. Tara de IT-isti, 7000 de euro salariu…presedintele mai bun e ala care sta cu ma-sa in casa. N-ai ba, n-ai cum sa contraargumentezi o opera de genul.

   0

  • #64

   Ma tu esti extrem de prost daca ai impresia ca argumente concrete se pot ocoli cu glumite de-astea despre mama in casa samd. Nu-i nevoie sa ai mama in casa ca sa te sune sa-ti spuna cum aude ea in piata ca esti un dobitoc care toaca banii statului pe protocol zero. Dar cand mama si tata traiesc in Würzburg, Bavaria, sora s-a tirat si ea tot pe-acolo in 1992 etc e greu sa mai ai feedback de-asta nemijlocit de la oameni in care chiar poti avea 100% incredere. Aici nu e vorba ca parintii lui Iohannis nu mananca salam cu soia (cum intelege un dobitoc ca tine) e vorba de faptul ca Iohannis nu mai are acces la acest reality check extrem de important pentru orice lider. De asemenea deciziile lui ca sef de stat (bune, proaste etc) nu afecteaza in nici un fel viitorul familiei lui. Omul e pentru el 100% si cu asta-basta. Si se vede in tot ce face, doar oamenii extrem de prosti (asa ca tine) nu-si dau seama de asta.

   0

  • ”Hm, mai animalule”, spune mi tu, cu mintea ta de om destept, cu ce l-a facut pe Basescu un presedinte mai bun faptul ca avea familie?
   Ca eu mi-aduc aminte de o fiica analfabeta care a ajuns europarlamentar, una ajunsa notar care jongla a doua zi cu hectarele tarii si un frate care facea afaceri cu mafia indiana autohtona. Este ca i-au dat peer pressure si reality check grav de tot? A adus tara la Warp Speed 11, nu?
   Gogule, eu n-am nicio problema in a descoperii ca sunt prost, ca ma tratez, nu mi-e rusine sa pun mana pe o carte sau sa-mi prezint scuzele si sa cer informatii suplimentare. Dar tu… intre trei englezisme si siguranta ca esti cool antisistem si ce rahat ti-o mai fi plutind in cap, asta esti si PSD-ul te asteapta cu bratele deschise.
   Sa nu se mai intrebe lumea de unde sunt aia 22%, ca aparent vin forte proaspete.

   0

  • #66

   @Val

   Ma gandesc cu groaza cum Iliescu, Nastase sau Mitrea cedau psihic sub enorma presiune din partea familiei.

   Cand vad faze de genul: “macar de rusinea alora si tot o sa incerce macar sa fie un sef de stat cat de cat OK” ma bufneste rasul. Fratilor, ce plm, aveti 12 ani? Votati Dancila pentru ca sunteti PSDisti sau pentru ca doriti sa votati anti-Johannis, este dreptul vostru, dar lasati vrajelile astea…

   Iti dai seama, vine unul orfan sau unul care a crescut intr-o familie abuziva, cu care a rupt legaturile cu mult timp in urma, si da de Adrian. Plm coae, nu merge asa, macar un unchi betiv de aveai si tu…

   1

  • #67

   Aha, acum Basescu, acum cateva ore era cu Dej etc. Ia vezi ce ti-am scris atunci, hai ca nu e greu, sunt cuvinte simple, usor de inteles: „Ma prostea, daca tu nu intelegi ce inseamna peer/family pressure macar nu semnaliza. Aici nu e vorba de faptul ca asta ar fi singura frana pe care o are un om, e vorba de faptul ca unul dintre cei doi candidati clar nu o are. ”
   Basescu avea frana cu familia, nu avea altele. Iohannis nici macar pe asta cu familia nu o are. Pur si simplu singurul lui gand este binele propriu. Daca nu era asa s-ar fi abtinut de la chestia cu RISE+DNA la adresa lui Barna pentru ca asta chiar a confirmat in plina campanie naratiunea lui Dragnea. Dar pe el il intereseaza doar inca 5 ani de protocol zero, pe urma se poate alege praful, „apres nous le deluge” e motto-ul preluat de perechea Klaus-Carmencita.

   0

 27. #68

  „Ieri, cel mai des comentariu era Na, l-ai ținut în brațe pe Barna, acum îți meriți soarta.
  I mean, really?”.

  Da, really. Pentru ca nu de laude si osanale avea nevoie. Pe Facebook era delir, cum ziceai orice altceva decat ca e fabulos si castiga „din primul tur” (wtf!), cum sareau cu gura ca „vrei ficusul, vrei dancila, huo”.
  Si el a crezut si nu a acordat nicio atentie la critici, multe din ele constructive si bazate pe fapte concrete.
  Mare parte din sustinatorii lui s-au comportat ca o gasca de fanatici care nu vor sa auda decat laude.

  3

 28. #69
  Ioan

  Zice Dan Pavel, sa votam acum cu Dancila pentru ca în mod obiectiv candidatul usr a fost slab și nu a convins e totuna cu a alege sa fii gay pt ca nu te-a plăcut blonda de la bar.

  Oricât de nașpa ar fi ficusul inimilor noastre, sa nu uitam porcăriile care s-au petrecut sub dancila:

  – bugetul e praf
  – toate amantele, rudele și pilele angajați la stat pe banii nostrii
  – Tarom
  – zero progres în procesul colectiv
  – idiotul de la finante
  – este președintele unui partid de infractori care continua sa fure mult și bine local
  – scandalul diplomatic cu ambasada mutata la Ierusalim
  – zero credibilitate în UE.
  – prim ministru demis de o opoziție minoritara
  – ne-a gazat pe 10 august

  PNL nu e la fel. Da, PNL e o colecție de politruci demagogi. Dar pana acum nu au depășit niciodată măsură în halul în care a făcut-o psd.

  Nu exista candidat providențial. Doar ala care e mai aproape de interesele noastre.

  Sincer, ficusul îngrijorat și atent al inimilor noastre este expresia conștiinței colective a romanilor. Când alții sunt ticăloși, stam și ne uitam.

  Între ficus și sefa la hoti, a imi fi lehamite sa votez sau sa o votez pe Danci, înseamnă că valideze hoția și ticăloșia psdista.

  Nu am stat sa înghit gaz pe 10 august ca să o votez pe imbecila asta care face pe Mary Sue. Nu este deloc. Pe bune acum.

  14

  • #70

   Ioan, lista ta o am in minte de fiecare data cand se apropie alegerile, de orice fel! Acum va fi printata si pusa pe frigider, pentru posteritate. S-o vada si astia mici, cand vor invata sa citeasca.

   1

  • #71

   PNL nu e la fel? No shit Sherlock?

   2

  • #72

   Nu, Pnl nu e lz fel, nu, nu!

   La Transelectrica se rotesc cadrele cu Sebastian Burduja in fruntea fripturistilor!

   https://m.hotnews.ro/stire/23484258

   In rest pnl lupta rau cu psd, ghiorăie mațele peneliste!

   Să nu îi urez lui barna ca a fost incompetent in campanie si acum mutu e in t2 linistit si pnl s-a pus pe os sa-l roada ca și pesedeu’?

   0

 29. #73

  Total de acord cu toate punctele, exceptand pct 2.
  As fi dispus sa platesc si 80% din salariu ca si impozit, cat timp stiu ca de banii aia se face ceva (autostrazi, spitale, etc), ca in tarile pe care le dai exmplu. Dar cand stiu ca banii aia se duc la baronii locali, parca e ok cu 16%. Trebuie sa ne indepartam mai mult de 1989 ca oamenii sa nu mai aiba in gene sa „ciupeasca” de la locul de munca: unii o sârmă, alţii milioane de euro.

  Btw, Franta nu sta chiar asa bine, Macron e un idiot, sunt din ce in ce mai multe manifestatii de strada. Tarile nordice in schimb sunt lux.

  0

 30. #74

  „As fi dispus sa platesc si 80% din salariu ca si impozit, cat timp stiu ca de banii aia se face ceva (autostrazi, spitale, etc)” . Cu toată dragostea, dar mănânci căcat sau ai ceva taste inversate pe tastatură cu ăia 80 % din salariu.

  0

 31. Ce-nseamna o reactie la cald. 🙂

  Sociologul Barbu Mateescu explica pe pressone.ro ce ne spun cifrele de fapt:

  „Paleologu – 522 mii voturi (PMP luase la europarlamentare 525 mii).
  Diaconu – 814 mii voturi (ALDE și Pro România cumulaseră la europarlamentare 955 mii).
  Kelemen Hunor – 357 mii voturi. Cu 119 mii voturi sub UDMR la europarlamentare
  Viorica Dăncilă – 2,05 milioane voturi. PSD luase la europarlamentare 2,04

  În lupta pentru locul doi, Viorica Dăncilă ar fi învins și USR-PLUS de la momentul europarlamentarelor, la 22 de mii de voturi distanță. Precizez acest lucru pentru a înlătura confuzii: USR-PLUS la maximă turație nu era de ajuns pentru a-l duce pe Dan Barna în turul doi.

  Cuplul Iohanis-Barna e de fapt marele câștigător. La europarlamentare PNL + USR-PLUS au cumulat 4,46 milioane voturi. Acum candidații lor la prezidențiale au cumulat 4,8 milioane. Distribuția a fost însă diferită. La europarlamentare, din fiecare 100 de voturi acordate vreuneia din cele 2 opțiuni de vot, USR-PLUS a luat 45 iar PNL celelalte 55. Acum Barna a luat 29 și Iohannis 71. Iohannis nu a fost PNL, ci mai puternic decât PNL, lucru pe care campania lui Barna nu l-a contracarat… deși situația era evidentă cu luni de zile înainte de 10 noiembrie.”
  https://pressone.ro/ce-s-a-intamplat-pe-10-noiembrie?fbclid=IwAR3bEj1nwVnBxG_-lkBbSK13TcAX6mnqXcnKwe7m0k4TU9xlj-aEHGS-p6c

  E evident ca Barna nu a vrut sa-l atace pe presedinte mai mult de o anumita linie rosie. Si ati auzit ce a spus Iohanis in seara alegerilor? „USR-PLUS au avut un candidat foarte bun”. Si daca intre Johanis si Barna a fost o intelegere de genu: Tu nu ma ataci peste o anumita limita ceea ce nu te va duce in turul 2, iar eu te pun prim-ministru mai tarziu. Teoria conspiratiei? Maybe, dar nu uitati ca Iohanis odata ce si-a castigat al doilea mandat va dori sa-si pregateasca ascensiunea la nivel european, ceea ce ii va pretinde sa se departeze de PNL e.g. sa defileze cu figuri apreciate la nivel european. Ati vazut lista de europarlamentari a USR-PLUS versus aia a PNL? Cu care dintre ele ar iesi mai bine Iohanis in poza la nivel european? Ganditi long-term.

  Multi l-au acuzat pe Iohanis ca a vut un blat cu Dancila, careia i-ar fi dat si niste voturi prin filierele PNL-PSD ca s-o duca in turul 2, dar si un blat cu Barna pare plauzibil. Mai ales avand in vedere comportamentul lui Barna in aceasta campanie. Sau sa fi fost 2 blaturi facute de Johanis? Nu-l stiam asa mare jucator de poker, dar se pare ca toti cei care ajung locatari la Cotroceni invata genul asta de poker destul de repede. Cine stie, anturajul probabil. 🙂

  3

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.