Asociația bloggerilor din Cluj

iheartclujfeatured

Mă bag și eu ca tătarul la jefuit virgine moldovence în problema înființării asociației bloggerilor clujeni. Nu de alta, dar în Cluj am dragi prieteni și ar fi păcat să nu emit o opinie pe tema asta.

Răzvan spune că o asociație poate exista doar dacă bloggerii scriu constant și zilnic. Nu e neapărat adevărat. În primul rând, vorbim de Ardeal. Constant poate însemna și o dată pe săptămână, pentru că ia mult timp subiectului să se formeze.

Bine, râdem, glumim, dar o asociație profesională este utilă.
Până la a chibița pe chestii gen sunteți toți niște Vasile Manu în miniatură, care oricum vă ia la trafic, să ne aducem aminte că profesia de blogger nu există. Iar asimilarea unui blogger cu un jurnalist este oarecum forțată.

O asociație profesională poate lupta penntru drepturile celor ce o compun, fiind deja o personalitate juridică, cu statut și reprezentare. În acest moment, un blogger este complet neapărat în fața oricui, atunci când își expune opiniile în spațiul public. Nu există nici măcar acea minimă protecție a surselor în fața unui organ judiciar.

Eh, acest gen de asociație poate să dea bloggerilor o legitimitate, o existență în fața tuturor.
Lucru la care sigur nu s-au gândit micuții ardeleni, ocupați cu certurile lor micuțe.

Și nu, nu vorbesc să mă aflu în treabă. Împreună cu Manafu, ne-am gândit la asta de pe vremea când în Cluj încă nu ajunsese internetul. Nu am pus-o în practică, încă.

Dar poate în viitor.
Să dea startul Clujul.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

19 comentarii

 1. #1

  Galagie degeaba

  0

  0

 2. Cand am vrut sa organizam ceva evenimente publice in Brasov Primaria ne-a intrebat daca suntem ONG sau ceva de genul. Este destul de greu sa obtii autorizatie atunci cand grupul de bloggeri este unit, in ochii Primariei, sub denumirea de „grup de initiativa locala fara personalitate juridica menit sa promoveze Brasovul in online”.

  0

  0

  • #3

   sa faci un ONG costa 2000 de lei

   0

   0

  • Cand am vrut sa facem o mica chestie in Brasov am pus bani mana de la mana. 2000 de lei nu e mare lucru, dar inca nu facem ONG aici.

   0

   0

 3. #5

  Dacă v-ați gândit de mult dar încă nu ați făcut înseamnă că sunteți mai ardeleni decât clujenii? :)
  PS. Cred că ar trebui să înființăm și o asociație a comentatorilor de pe bloguri. Ce, haterii nu e și ei oameni?

  0

  0

 4. Poate ar trebui sa mai asteptam un pic, sa nu fim noi primii. Toata lumea stie ca Banatul e fruncea. Sa ii lasam pe ei.

  0

  0

  • #10

   păi nici Clujul nu e în Banat

   0

   0

 5. Eu pun bazele Uniunii Bloggerilor. Astept cotizatia de unionist in contul ….

  0

  0

 6. #12

  ceva similar cu o asociatie de presa?
  daca esti freelancer nu esti protejat de lege daca te sugruma prin instante sa dezvalui sursa? inregistrat cu platite taxele etc.
  tre’ sa mergi la biroul de meserii unde nu exista catalogata nicaieri meseria de blogger si sa le explici ca de fapt e scris invers si sa caute mai bine. ca de paft-fapt inseamna gropar din nemtzescul goggler.
  libertatea la expresie e protejata prin constitutie, nu? atat timp cat nu etc etc, blog, etc?

  0

  0

 7. #13

  Daca ardelenii sunt mai inceti si asta e e o asociatie din Cluj inseamna ca exista deja pentru Bucuresti sau in alta parte in tara?

  0

  0

 8. #16

  Clujul are vreo legatura cu Năpoaca? :-)

  0

  0

 9. #17

  Bucureștenii au de mult așa ceva.
  De vreo 2015 ani.

  0

  0

 10. Merci Arhi de articol şi păreri. Nu toţi ne certăm. De fapt nu e o ceartă decât dacă există două tabere care se ceartă, altfel e monolog sau incitare la ceartă doar.

  0

  0

 11. Foarte bine punctat. Daca e asociatie sa aiba si standarde fiindca fara facem o varza a la cluj de toata frumusetea.

  0

  0

Citește și...

Am scos-o ieri pe minunea creață din dotare la biliard. Că nu prea vrea, că nu are chef, câr, mâr. – Hai să jucăm bila 9, propun eu. – Nu știu să joc bila 9. – Nu e nimic, te învață iubitul tău, care e profesionist pe @8Ball Jucăm primul joc, pierd, plin […]

Am hoverboardul acesta de anul trecut, din februarie. După câteva luni, s-a bușit. Din ce găsesc eu pe net, este placa de bază, cel mai des întâlnit defect la chinezăriile astea. Având în vedere că eu nu o să îl repar niciodată și ocupă locul aiurea în casă, dacă îl vrea cineva […]

Am scaunul pe care stau de foarte mulți ani. Nu știu exact câți, dar mulți. E scaunul de birou alb de la Ikea, varianta clasică, dar nu cel care e de vreo 3 ani sau cât e, ci modelul de dinainte, mult mai mișto și mai complet. Nu iau în calcul că, fiind […]