De astăzi, taxa anuală la ROTLD

În sfârșit, singura decizie bună pe care trebuiau să o ia domnii de la ROTLD în ultimii 20 de ani intră în vigoare. De astăzi, domeniile .ro se înregistrează doar cu plată anuală sau pe maxim 10 ani.

Mă bucur din suflet, pentru că, în maximum 3 luni, se vor elibera sute de mii de domenii ocupate aiurea, domenii cumpărate la mișto, domenii cumpărate pentru campanii diverse și rămase agățate în portofoliul agențiilor și companiilor, domenii luate la kilogram, cu intenția de revânzare și altele.

În sfârșit, o piață normală. Bine, nu zic hop, până nu sar, cine știe ce noi reglementări apar, ca să facă treaba bună.

Între timp, dacă vreți domenii, sunt la chroot, cu 7.6 înregistrarea sau 7.4 reînnoirea, din ce am văzut, cel mai mic preț de pe net.

35 comentarii

 1. gazduire.ro.com au la 6.99/an

  0

 2. #2

  €7,40+TVA= €8,80
  La edomenii pretul final este €6.99. Aproape €2 diferenta la un singur domeniu, zic ca se simte.

  P.S. gazduire.ro.com: Acest site nu poate fi accesat

  0

  • #3

   Nu gazduire.com.ro, in prezent gazduire.net? 6.99 euro+TVA.

   0

  • #4

   Sa vanda fara TVA e ilegal, chiar si cu firma lor din Delaware. Orice companie de oriunde din lume este obligata sa perceapa TVA cand vinde intr-o tara din Europa.

   Si oricum 6 euro pret achizitie + 19% = 7.14 euro

   Dar edomenii nu are mare treaba cu legalitatea si cu fiscalitatea.

   0

  • #5
   Arhi

   unde e 7 euro la edomenii, mai exact?

  • #6
   Arhi

   la pretul de mai sus mai adauga 4%, pretul tranzactiei, de care nu esti anuntat decat atunci cand vrei sa platesti cu paypal.

  • #7

   aici am vazut pretul de 7 la transfer
   https://www.edomenii.ro/inregistrare-domenii/ro.html

   0

  • #8
   Arhi

   7 euro la transfer însemnând că te costa 7 E sa îți transferi domeniul tau, deja cumpărat, la ei. încearcă să cumperi un domeniu

  • #9

   @cetin… punctul pe i. 7 euro pe an, cam 3 lei pe luna site-ul din care se asteapta sa isi castige existenta cel putin. …coaie, am gasit alaturi la 2.90. in acelasi timp la supermarket daca ii pica moneda de 10 bani din mana nu se apleaca…

   0

 3. #10

  La Hosterion sunt mai ieftine 😀 numa’ zic (6 euro inregistrare / 6 euro transferul)

  0

  • #11
   Arhi

   da, vad ca au oferta ptr martie

  • #12

   Marian: €6+TVA=€7,14 , „numa zic”
   7,14>6.99. „Mai ieftine” inseamna <6.99

   0

  • #13
   Arhi

   stateam eu cu nevasta mea, intr o zi, la raftul de prosiape de bucatarie și calculam care e mai ieftin, functie de diverse calitati.dupa ce am stat 5 minute, am plecat jenati de cat de prosti ne simteam, risipind atata timp ptr diferente de 15 centi

  • #14

   Marius, nino-nino, garda financiara, numa’ zic.

   0

 4. #15

  da, pe luna martie e la 6 euro, dupa o sa fie la 7 euro.

  0

 5. #16

  Cetin.de incoming.

  0

  • #17

   Ai vrut sa zici tsechetin.de dar te grabeai :)?

   0

 6. #18

  Merge olaie…
  Încerc să transfer domeniile la alt registrar pentru că registrarul meu nu mai există.
  Well… Nici măcar ICI nu îl acceptă. Deși am generat cheia de autorizare de transfer, ICI mi-a dat 3 erori diferite. Prima dată a zis că domeniul nu există. Pe urmă că domeniul nu poate fi transferat. Iar acum 5 minute „invalid authorization key”.
  O să fie fun.

  0

  • #19
   Arhi

   vrei sa te pun in legatura cu cineva?

  • #20

   Mulțumesc frumos 🙂
   Am sunat tot la o cunoștință. M-a ajutat să le transfer la ICI în câteva secunde.
   Nu știu cum o să procedeze cei în situația mea, cert e că prietenul ăsta mi-a zis că eroarea aia a fost ciudată, n-ar fi trebuit să se întâmple așa, registrarul meu nu s-a desființat, ci doar și-a schimbat numele..
   Buuun, până aici totul ok. Acum urma să fac plata pentru înregistrare/prelungire.
   Prima dată am încercat să plătesc prin ghiseul.ro — n-a mers, pentru că ghiseul.ro nu vrea să proceseze cardul meu. Am aflat asta ulterior, așa că ăștia care vă aflați în situația mea, notați: nu pot plăti cu card din afara româniei decât dacă emitentul de card îmi permite asta.
   Așa că a trebuit să sun la Visa, să le dau acceptul meu verbal, a tastat aia ceva acolo vreo 10 minute de-am crezut că sparge mai întâi saitul ghiseul, dar așa e cu tehnologia în secolul 21, apoi m-a rugat să încerc din nou la ghiseul.ro. Într-un final a mers.
   Acum pe whois arată Data Expirării: 2023-06-18.
   La primul domeniu.
   Mai am 14 :))
   Wish me luck.

   0

 7. #21

  la rohost ii mai eftin

  0

  • #22

   si la mine apare pretul mai mic…

   are cineva experienta cu „rohost” ?

   0

 8. #23

  Cica intretinere la ROTLD. Ca gazduirea e alta mincare de peste. Ce intretinere fac aia acolo, pilesc punctul ala de la domenii sa fie mereu rotund?

  0

  • #24

   intretin niste servere dns, cica, mai intretin niste oameni care intretin serverele alea. desigur, o fac romaneste, dar totusi o fac.

   doar nu crezi ca dupa ce te-au notat in caiet ca e al tau domeniul ei nu mai fac nimic…

   0

 9. #25

  Aaaaand, btw, godaddy va accepta domenii.ro începând cu 2019 (nu se știe data încă) – așa că nu vă îngrămădiți să îl transferați acolo, mai durează.

  0

  • #26

   De ce l-ai transfera la godaddy? Ca sa ai un suport de rahat? Mai ales cand godady va trebui sa ia legatura cu ICI

   0

  • #27

   Pentru că acolo am serverul și prefer să plătesc tot dintr-un singur foc, să îmi actualizez credit cardul o singură dată într-un singur loc. Chiar aștept să pot transfera domeniile .ro la goDaddy ca să nu mai umblu cu cardul prin tot felul de saituri dubioase gen ghiseul.ro care m-a trecut prin 300 de gate-uri ca să proceseze o plată.
   Iar la partea de support nu știu ce să zic, mie mi-au răspuns prompt de fiecare dată în cei vreo 10 ani de când lucrez cu ei. Și la servăre șeruite, și la dedicate. Nicio diferență.
   Și nu, nu sunt alte servicii comparabile.
   La servere dedicate există flexibilitate: îți faci singur mărimea serverului, îți alegi ce datacenter vrei, îți manageriezi DNS-urile cum vrei… Faci fix ce vrei, tu doar plătești serverul. Doar Linode mai are asemenea servicii.

   0

 10. #28

  Ai de gand sa treci la cetin.de vreodata? De dragul de a nu mai plati statului roman TVA si ce alte chestii mai incaseaza de pe urma domeniului .ro? :))

  0

  • #29
   Arhi

   e luat demult… am avut arhi.de, dar mi l a luat statul german

  • #30

   Ce nazisti, dom’le…

   0

  • #31

   piz.de tot de statul german e luat? :))

   0

 11. Am înțeles că plata efectuată pentru domeniile .ro este valabilă încă 5 ani de la data înregistrării. Deci dacă ai cumpărat un domeniu .ro în 2015, până în 2020 nu trebuie să îl mai plătești. După, această perioadă vor expira și vor trebui cumpărate pe perioada de timp dorită, 1 an, 2, 10, etc. În schimb, dacă domeniul cumpărat este mai vechi de 5 ani, ex. 2010, acesta va expira și va trebui reînnoit.

  0

 12. #35

  Iar pentru ăștia care nu mai țineți minte ce domenii aveați – așa ca mine – există un utilitar:
  http://www.rotld.ro/domain-list-finder/

  0

Citește și...

Voiam să vă arăt galeria mea din Plex, dar Windows și-a făcut update la nuștiuce versiune stabilă și a stabilit, stabil, cu ocazia asta, că mfplat.dll nu are ce căuta pe laptopul meu, deci nu îmi pornește. Anyway, ca idee, Interstellar e pe primul loc. Mă uit la el de câteva ori pe […]