(A) Ăștia ne-au furatără oina

Traian Vuia inventează avionul aeropurtat, mai greu decât aerul. Frații Wright îl fac la cotitură și își asumă ei marea invenție. Vuia moare un obscur inginer în București.

Petrache Poenaru inventează Condeiul portăreț fără sfârșit, alimentându-se însuși cu cerneală. Cei de la Parker îi fură invenția, îi pun peniță de aur și Petrache al nostru sfârșește ca nume de stație de metrou.

Justin Capră inventează primul aparat personal de zbor, un rucsac zburător. Nu poate breveta invenția, iar americanii o fură și o construiesc. Justin se întreabă și acum dacă a fost animal sau poziție.

Dacul liber Oinarus Costobocus inventează jocul ce îi poartă numele, numit oină, cu varianta cu bețe, numită țui. Din păcate, acum 1000 de ani încă nu exista sistemul de patente internaționale, prin urmare americanii fură și această invenție, transformând-o în actualul baseball.

ROM au decis că e momentul să punem piciorul în prag și să cerem să ne fie recunoscute invențiile. Prin urmare, americanii să recunoască public că oina este un sport românesc și, la fiecare meci de baseball să se cânte imnul României, în semn de respect.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA!

Până la succesul petiției, ROM a preluat o invenție franțuzească, biscuiții și au adaptat-o, inventând biscuiții românești cu gust de ROM.
Păi nu?

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

22 comentarii

 1. Interesanta campania.

  0

  0

 2. Dar chiar e pe bune ca baseball-ul a fost inventat de romani.
  De mii de ani, argumentul suprem al taranului roman in orice discutie, este bata.

  0

  0

  • Da, corect. Pe de alta parte se pare ca oina, in forma ei originala, se juca doar cu bate, fiecare dintre juucatori incercand sa loveasca direct mingile adversarilor. Dupa ce, in urma unor meciuri mai dure, sate intregi au ramas fara posibilitatea de a procrea, un cioban mai destept a propus introducerea unei mingi separate de corpul jucatorilor. Trebuie sa fim exacti, istoria nu merge cu jumatati de masura….

   0

   0

 3. Dar de Nicolae Paulescu nu zice nimeni nimic?

  0

  0

 4. Cum? Biscuitii aia nu sunt stramosii Eugeniei? Hai baaaa, fii serios…

  0

  0

 5. #10

  Dar de Piturca, un roman minunat, care inventeaza mereu scuze, atunci cand pierdem, nu spui nimic?

  0

  0

 6. the Wrights finally took to the air on December 17, 1903, making two flights each from level ground into a freezing headwind gusting to 27 miles per hour (43 km/h). The first flight, by Orville at 10:35 am, of 120 feet (37 m) in 12 seconds, at a speed of only 6.8 miles per hour (10.9 km/h) over the ground, was recorded in a famous photograph.[34] The next two flights covered approximately 175 feet (53 m) and 200 feet (61 m), by Wilbur and Orville respectively. Their altitude was about 10 feet (3.0 m) above the ground.[60] The following is Orville Wright’s account of the final flight of the day.

  Pe 18 martie 1906 la Montesson, lângă Paris, aparatul Vuia I a zburat pentru prima dată. După o accelerație pe o distanță de 50 de metri, aparatul s-a ridicat la o înălțime de aproape un metru, pe o distanță de 12 m, după care palele elicei s-au oprit și avionul a aterizat.

  Ma lamureste si pe mine cineva?

  0

  0

 7. Sunt de acord ca americanii sa cante imnul Romaniei la fiecare meci de baseball, dar in schimb romanii se cante imnul Americii de fiecare data cand se cultiva, comercializeaza, gateste sau mananca cartofi, rosii, porumb sau se fumeaza tigari.

  0

  0

 8. #16

  aduce a eugenie, sunt curios cum e. ROM mereu mi-a placut si cred ca daca au preluat eugenia si au facut-o cum trebuie e super treaba!

  Eugenia ar fi prins si acum daca era un pic mai ‘premium’ sa fie cool sa mananci asa ceva la scoala cum e sa manaci JOE. (un exemplu)
  de ex cum e in imagine dar sa fie 4/6 biscuiti in format joe de ex sau altceva. De multe ori imparti cu cineva (daca e bun nu are cum sa nu iti ceara) :))
  Acum copii vor oreo nu rom :)) Dar se poate schimba lucrul asta cu mult marketing si mers pe ideea de cool!

  0

  0

  • @Mihai24: e foarte misto !Recomand fara rezerva! De o luna cumpar de la Kaufland-0,79 lei/buc, iar apropo de Eugenie am gasit si varianta „dark” cu biscuitii cu cacao-foarte buna si ea.
   Dar sandvisul ROM bate tot !

   0

   0

  • #18

   Spirale din ale cu crema mai exista? Ar trebui si alea promovate, tot cu esența de rom era.

   0

   0

  • #19

   Erau, ca sunt mai multe.

   0

   0

 9. #20

  Apropo am vrut sa semnez ‘petitia’ dar nu scrie nicaeri ce se intimpla cu numele/email-ul meu. Apare public pe undeva? Ce se intampla cu datele celor ce semneaza?

  0

  0

 10. #21

  Ar trebui mentionat si Mircea Lucescu, inventatorul volanului la tramvai.

  0

  0

 11. Basescu a inventat prostia iar Antonescu ia furat-o…

  0

  0

Citește și...

Din păcate, va fi un sezon greu. Cel ce administrează balta Nana s-a dovedit a fi un jeg uman, la Solacolu prinzi loc din an în paște…Greu, o să fie greu, până găsim o băltoacă mai aproape, cu umbră, pontoane foișor, grătar, poate și piscină, cine știe. Oricum, declar deschis sezonul de pescuit […]

Adrian Papahagi: Cea mai bună lecție de educație sexuală rămâne tot ora de religie, unde se învață cuviința, responsabilitatea, respectul pentru sine, pentru celălalt și pentru Viață zicea un creștinopat, prea mult băgat în seamă, la un moment dat. Iată, se pare că avea dreptate. Cum poți lăsa însărcinată o minoră, mai sfânt […]