Atâta ghinion, să îți ardă arhiva, mai rar

În depozitele din localitatea ilfoveană Dărăşti, care aparţin Global Archive Management şi care au fost distruse în incendiul puternic izbucnit vineri seară, se afla, pe lângă arhivele unor mari companii, toată arhiva Astra Asigurări, încă din perioada în care aceasta era monitorizată de firma de audit financiar KPMG. incendiul s-a produs în momentul depunerii probelor la Tribunalului Internaţional de Arbitraj de la Washington (ICSID), unde în iulie 2016 Dan Adamescu şi fiul său, Alexander Bogdan Adamescu, au intentat un proces statului român.

La ora depunerii de probe la ICSID, atât de către statul român, cât şi de către compania olandeză prezidată de Alexander Adamescu, probe de importanţă capitală se pare că au ars în incendiul încă nestins de la Dărăşti. De fapt, în acel loc s-a aflat întreaga arhivă a Astra Asigurări încă de pe vremea auditării sale de către compania KPMG

E incredibil de cât ghinion are familia Adamescu. După ce că domnul Adamescu senior a murit exact când nu trebuia, nemaireușind să împărtășească procurorilor lucrurile interesante din viața sa de șmenar, acum, tocmai când fiul său era pe punctul să câștige un mare proces cu statul român, îi arde TOATĂ arhiva, depozitată într-un singur loc. Desigur, avea asigurare pe ea, dar iată, ce pierdere imensă.

Of doamne, te rog eu, nu îmi da milioane de euro, uite prin ce grele lucruri trec oamenii bogați și ce ghinioane teribile dau peste ei.

25 comentarii

 1. Pun pariu ca se va afla ca pe acolo era stocat si contractul cu Bechtel si inca vreo alte sute de documente de-astea pierdute… Of, ce coincidenta sa ia foc exact hala care urma sa fie upgradata cu sistemul de incendiu cel nou abia peste cateva saptamani.

  0

 2. #2

  Am vazut destul Hose of Cards incat sa vad imaginea de ansamblu.

  0

  • #3

   La fel si eu, dupa ce am vazut toate episoadele Star Wars, am candidat cu succes pe un post de cercetator/cosmonaut si acum va scriu din sediul central NASA, peste jumatate de ora plec cu racheta. As mai scrie, dar labagiul asta de Chewbacca imi tot scoate cablul de retea inainte sa apu

   0

  • #4

   „It’s not wise to upset a Wookiee” – mai ai cu ce să scrii?

   0

 3. #5

  Pura coincidenta este ca de cand toate aceste intamplari se abat asupra familiei, doamna Carmen Adamescu se deplaseaza oriunde numai cu cate 5 – 10 garzi de corp dupa ea .

  0

  • #6

   da, cica apropiatii au inceput sa o alinte cu numele de „Judy”. Judy Moncado.

   0

 4. #7

  Chiar ma intrebam ce firme au arhivele acolo. Nu cred ca doar Astra Asigurari.

  0

  • #8

   Unicredit, Piraeus, BRD, Bancpost.

   0

  • #9

   Din ce intelesesem, si Tim isi tinea backupurile blogului acolo :(((((((((

   0

 5. #10

  Cand am vazut incendiul, chiar ma gandeam ca cineva important trebuie sa fi „pierdut” ceva documente importante.

  0

 6. #11

  Nu se pastreaza la KPMG macar un exemplar din auditare?

  0

 7. #13

  Oare au ars si dosarele celor care si-au luat credit in franci elvetieni?
  Evident ca nu pentru ca au backup la backup la backup si sticku cu datornici a fost pus si pe Voyager in cazul in care va disparea sistemul solar nu cumva cine n-a platit sa scape.

  0

 8. #14

  Am o lacrima in coltul ochiului!

  0

  • #15

   Vezi ca ti-a intrat ceva in ochi.

   0

  • #16

   E de la fumul de la arhiva.

   0

 9. #17

  Decat sa duci grija milioanelor, mai bine le duci doru’!

  0

 10. #19

  intreb si eu in calitate de naiv, arhivele astea, de obicei, nu se digitalizeaza?

  0

  • Ba da!

   0

  • #21

   „de obicei” e un termen larg. Avand in vedere ca serviciul de scanare costa suplimentar, doar o parte dintre clienți platesc și pentru asta. Majoritatea vor doar depozitare documente.

   0

  • #22

   doar/decat la cerere. contra cost!

   0

 11. #23

  Citește comentariile pe HotNews sa vezi un film cum proprietarul depozitului se lauda cu un sistem de stingere a incendiilor în maxim 5 minute. Acum sistemul de 500.000 euro nu a funcționat.
  Pe pagina oficială YouTube, firma are un video in care explica că asigurarea per cutie este de 70€.

  0

 12. „Astra nu a avut si nu are incheiat un contract de prestari servicii arhivistice cu Societatea Global Archive Management (GAM). Fondul arhivistic al debitoarei nu se afla depozitat in locatia din Darasti, judetul Ilfov si nu a fost afectata sub nicio forma de evenimentele survenite in data de 26 mai 2017 la depozitele de arhiva de la locatia mentionata”, au transmis luni HotNews.ro reprezentantii KMPG Restructuring SPRL, lichidatorul judiciar al ASTRA. „Arhiva de documente a Astra este depozitata in conditii de siguranta si in cel mai eficient mod”, mai arata oficialii KPMG. – de asta ce mai ziceti? Fum in ochi? :)

  0

Citește și...

Un pian are 88 clape. Clapele acționează niște ciocănele pentru a lovi corzi care vibrează cu frecvențe între 27Hz (prima clapă) și 4.186 Hz (ultima clapă). La fiecare octavă, frecvențele se dublează. Dacă vă jucați un pic cu sunetele unui pian, o să vedeți că aveți o zonă de confort a sunetului, care […]