Atunci când internetul e plin de papagali

Postarea de mai sus a dărâmat ieri serverele facebook, la câte share și like a luat, plus cuvinte de laudă, iată, companiile românești ÎN SFÂRȘIT încep să ia atitudine, yeeee, victorie #rezist.

Să cităm puțin, din istorie:

Ascensiunea lui Nelu Iordache, inceputa prin 2004, s-a bazat pe firma de transport aerian Blue Air si pe cea de constructii de drumuri Romstrade. Si tot de la cele doua companii i s-a tras si caderea, scrie Capital.

In decembrie 2012, omul de afaceri a fost arestat preventiv dupa ce, conform procurorilor DNA, ar fi deturnat 25 de milioane de lei primiti de Romstrade pentru constructia unui tronson din autostrada Arad-Nadlac. O parte din fonduri ar fi fost utilizate pentru a achita o serie de datorii urgente ale Blue Air. Cateva luni mai tarziu, Iordache a fost trimis in judecata sub acuzatii de frauda cu fonduri europene, inselaciune, fals, spalare de bani si delapidare.

Fostul afacerist a reuşit, în perioada 2007 – 2012, să pună mâna pe contracte cu statul de peste 2 miliarde de euro. Şi cu Blue Air a câştigat, în 2008, un contract uriaş de aproape 45 de milioane de euro. Compania efectua servicii de transport aerian pentru Poşta Română.

Deci o companie înființată de un om care s-a îmbogățit din corupție și afaceri cu statul, vine cu o declarație în care susține lupta anti-corupție.

Iar internetul preia gulguta asta coruțiană și o înghite nemestecată, aplaudând respectuos în picioare.
GIzăs.

29 comentarii

 1. #1

  pai blue air chiar a rezistat unui scandal de coruptie. ei nu au gresit cu nimic cu postarea.

  Thumb up 45 Thumb down 2

 2. #2

  Sky high trolling (although with low cost).

  Thumb up 6 Thumb down 0

 3. #3

  Blue Air = un fel de Antena 3 cu stewardese

  Thumb up 11 Thumb down 7

 4. #5

  Cred ca se pregateste o farsa sau cel putin se exerseaza una: sa-i prostim pe oameni, noi fiind corupti/hoti, sa mimam lupta contra coruptiei si hotiei. Pe urma vine o intrebare (dupa parerea absolut idioata): daca hotul/coruptu ii da in gat pe fostii asociati, va fi vazut cumva reabilitat si iertat de vazul lumii? ”Da, maica, a furat, da’ macar a mai facut ceva SI i-a dat in gat pe fostii lui prieteni hoti.”

  Pe urmatoarele saptamani & luni, as zice sa fim un pic atenti.

  Thumb up 2 Thumb down 2

 5. #6

  Eu nu pot sa inteleg care e legatura dintre printscreenul articolului si articol. Nu sunt troll si nici nu incerc sa fac misto, doar ca nu inteleg!

  Thumb up 3 Thumb down 12

 6. #7

  Sarantoci. Auzit-ati de Lufthansa? :)))

  Thumb up 2 Thumb down 3

 7. #9

  :)) L-am întâlnit pe N.L. de câteva ori, e haios rău. Spre deosebire de alți mici și mari corupți pe care i-am cunoscut, n-are fițe și nu-și ascunde jenat trecutul („M-a băgat Băsescu la bulău”). A, și se duce regulat la sală. Yum

  Thumb up 5 Thumb down 1

  • #10

   Cine e N. L. ?

   Thumb up 2 Thumb down 0

  • #11

   Erratum: NL=NI:) Mai bine băgam ceva și mai codat, gen „Istoria ieroglifică”

   Thumb up 1 Thumb down 0

  • #12

   A scapat sapunul in fata ta?

   Thumb up 6 Thumb down 1

  • #13

   Pentru un om de teapa ta ma mir ca esti liber.In mod normal trebuie facut ceva cu tine.Urgent.

   Thumb up 2 Thumb down 8

  • #14

   Shto?

   Thumb up 0 Thumb down 0

 8. #15

  Daaa. Curat murdar! Gurile rele si destul de bine informate sustin cu credibilitate ca si acum Domnul Nelu Iordache este in spatele acestei companii, dar nimeni nu zice asta in gura mare.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 9. #16

  Din cate stiu, Blue Air a fost vandut catre o companie care nu mai are nici o legatura cu Nelu Iordache. Astfel mesajul lor ar putea fi considerat “legitim”

  Thumb up 10 Thumb down 1

  • #17

   am furat, dar acum suntem curati, nu?

  • #18

   Daca un corupt cumpara o masina…face cu ea ce face si apoi o vinde…cu ce e de vina masina sau noul proprietar? Trebuie sa poarte stigmatul coruptiei atat masina cat si cel care a cumparat-o?

   Thumb up 15 Thumb down 1

  • #19

   doar ca coruptul a infiintat o companie, pe care a crescut-o prin coruptie si jaf, dupa care a vandut-o, doar ca tot el era proprietar si pe firma cumparatoare, care iarasi a vandut unui grup de piloti care de fapt sunt de parada pentru proprietarul de drept, despre care tot mai multi spun ca e in continuare nelutu. concluzia e ca firma, avand personalitate juridica de sine statatoare, devine complice la acel furt si coruptie. aa ca nu poate spune, dupa ce isi schimba proprietarul dar stai, noi suntem curati si uscati. pentru ca nu sunt, cat timp exista datorita banilor din furt si coruptie. the end. cu placere.

  • #20

   daca un om cumpara din târg o bicicleta furata, trebuie sa poarte stigmatul? daa

   Thumb up 4 Thumb down 2

  • #21

   mersi, better than mine

  • #22

   Compania nu a fost vanduta ci a fost cedata unei agentii de turism din Belgia a carei actionari era directorul Racaru si niste piloti. A fost cedata cu , adica rutele, sloturile de aeroport si ceva maruntis. In spatele acelei agentii de turism inmatriculate in Belgia este Nelutu Iordache and co!

   Thumb up 1 Thumb down 2

  • #23

   nooooooooooooooooooooooooooo

 10. #24

  Blue Air e detinut de Blue Air AMS, adica o firma care a preluat compania printr-o tranzactie ciudata. Firma asta a fost înfiinţată cu o lună înainte sa preia Blue Air de doi angajaţi ai Blue Air (un pilot şi un funcţionar), un antreprenor fără rezultate deosebite în afaceri şi patroana unei agenţii de turism obscure din Bruxelles, veche parteneră de afaceri a Blue Air. În schimbul a şase milioane de lei şi al angajamentului de a onora biletele deja vândute, aceştia au devenit noii patroni.

  (Preluata de la un amic jurnalist)

  Thumb up 2 Thumb down 0

  • #25

   da, iar toate zvonurile o dau in proprietate lui jordash. desigur, e greu sa cauti amanuntele astea, mai bine zici ca Da domnule, bicicleta era furata, dar cumparatorul a dat bani legali pe ea

 11. Cum zicea și nemuritorul Gambeta: „Dacă a luat o dată mită, să nu-i distrugem viața! Așa era în tranziție”

  Thumb up 6 Thumb down 0

 12. Ce s-a furat, (daca s-a furat) :) asta este. Sa lasam in urma trecutul si sa mergem inainte.

  Thumb up 1 Thumb down 0