Atunci când partidele nu au o ideologie clară

Am susținut de la început că USR nu poate fi viabil fără o ideologie. Încă de pe vremea când aveau 1000 de membri și, ca să fii admis în USR, aveai nevoie de dosar de cadre, recomandări și analize. 1000 de oameni, sau 100 000, uniți doar de ura împotriva cuiva, nu sunt un partid, ci doar un grup de interese.

Un partid este definit de ideologia sa. UN grup de oameni vine cu un set de idei, dezvoltate ca o doctrina iar ceilalți aderă la această doctrină și își pun munca și experiența în îndeplinirea acelei doctrine, indiferent dacă sunt 100% de acord cu ea sau nu.

Prin urmare, linia directoare a partidului deja trebuie să existe. Deciziile se iau de către lideri, iar membrii le pun în practică. Simplu și util. Societatea votează liniile directoare și de acolo vedem ce iese.

Din păcate, USR a pornit doar ca un grup unit în jurul urii împotriva primăriei capitalei, după care de ura împotriva lui Dragnea. Începuturile USR au fost ca o naștere fără epidurală tocmai pentru că nu exista cineva care să ia decizii și orice bășină care trebuia trasă în public era supusă la vot. Iar votanți erau și sectanți religioși, și nebuni, și oameni normali. Nu a existat o ideologie, nu există nici acum o direcție clară, în care să fie explicitat traseul partidului în viitor și cum vede el românia, economic și politic. Până și în acest moment, baza partidului este Muie Dragnea, să îi dăm jos pe ăștia și după aia mai vedem.

Și s-a văzut, inclusiv la ieșirea acelui Elekeș sau cum îi zice, care era extrem de supărat că oamenii din conducere nu îi mai întreabă toate căcaturile și vin cu deciziile gata luate. Păi ce suntem noi, cum să nu mai decidem la vot de fiecare dată când avem ceva de făcut? Doar liderii noștri sunt acolo ca să avem pe cine da vina, deciziile se iau la vot.

De aici până la demisii și plecări stupizele, gen Nu am mai râs demult, motivația unuia din demisionari, sau tipa de mai sus, care nu se mai regăsește și liniște și etc a fost doar un pas. Un pas mic pentru partid, un pas mare pentru PSD, care a primit, brusc, muniției căăăăcălău.

Până când în USR nu se va modifica statutul și se va scoate mizeria aia cu votul participativ la toate deciziile, până când nu va exista un grup de conducători aleși, care să miște partidul în direcția dorită, nu se va schimba nimic și vom chibița de pe margine chirăielile de mizde ale membrilor care nu se simt manageri.

Și încă ceva.
Trollingul acela cu bannere arată superb, dar e complet idiotic. USR, PLUS, trebuie să targeteze masa de votanți anonimi care nu ies la vot, oamenii care nu sunt în bula asta care oricum votăm USR. Oamenii aceia nu știu despre Starbucks și 5togo, iar mesajele alea imbecile tip meme nu le spun nimic. Fraților, mișcați-vă cururile în teritoriu, mergeți și vorbiți cu oamenii, implicați-vă personal și direct în targetarea directă a oamenilor. Lăsați memeurile dobitocești care vă generează likeuri pe facebook. Cu cei de acolo nu se câștigă alegeri, ci doar campionate de popularitate în bulă.

26 comentarii

 1. Mie-mi pare foarte dubios ca s-au gasit FIX acum sa faca asta, nu inainte sa-i puna pe liste sau mai devreme, ci acum inainte de europarlamentare. Sigur vor mai fi cartite de genu si inainte de locale si parlamentarele de la noi.

  0

  • #2

   Nu e dubios, e chiar normal. Vorbim totusi de oameni cu experienta politica zero, cu expunere publica zero. Nu e treaba simpla sa incepi sa aduni carne din toate partile fara sa ai un exercitiu in chestia asta.
   Pe mine ma seaca reactia lumii la declaratiile uneori gresite ale unora din usrplus. Bai nene, sunt fix tipul de reactii de net. Jap cu pietre, jap cu furca, sa-i luam glanda! Nici nu mai e nevoie de psd ca sa ii beleasca, sunt de ajuns cei din bula.

   0

 2. #3

  Se merge pe la târguri, pe sate, dar suntem putini. E greu sa te lupți cu mașinăria pesede când ai de-a face cu oameni care așteaptă doar sa le dai ceva la pensie/salar fără sa se gândească ca nu sunt fonduri pentru așa ceva. Prevăd încă un ciclu pesede la putere pana se deșteaptă lumea.

  0

  • #4
   Arhi

   se deșteaptă pe dracu. intr o forma sau alta, psd e la putere de 30 de ani…

  • #5

   Nu se desteapta nimeni de buna voie 🙂 Cum crezi ca au devenit ei asa? Au fost indrumati in directia asta. PSD n-a stat degeaba, i-a indobitocit si inca o fac sistematic pentru ca asta e sansa lor – dobitocii 🙂

   Daca USR vrea sa schimbe ceva tre’ sa coboare in mocirla si sa le deschida alora ochii desi, sincer iti zic, e imposibil. Faza e ca PSD nu va sta doar un ciclu la putere – pentru ca nu ajunge doar un ciclu ca sa treaca prostia ( care e mana in mana cu saracia)…

   0

  • #6

   Nu ai cum concura cu PSD la așa ceva.

   Aia dau directivă la instituții că toată lumea se prezintă în weekend la chestii de partid și cine nu apare știe el ce urmează.

   Nu e neapărat că e plin de oameni la ei, dar controlând statul controlezi oamenii dependenți de stat.

   0

 3. #7

  Cel putin la mine in teritoriu oamenii isi misca findurile si prin teritoriu, nu doar pe facebook.

  0

 4. #8

  Am întrebat pe blogul lui Zoso referitor la medici și la salariile lor care sufocă economia țării și care bagă țara în datorii. Mi-am luat numai minusuri că cică sunt bani pentru de toate. Brusc suntem o țară cu o economie competitivă? Mai bine zis, brusc suntem o țară cu o economie? Cică da. Și totuși, au venit cei de la USR in contact cu bugetul statului? Știu despre ce-i vorba? Și dacă nu-i așa, ce se va întâmpla?
  Văd că scrie la ei pe site că medicii vor fi plătiți în funcție de performanțele acestora.
  Cum anume le cuantifici? După doctorate? Știți că doctoratele sunt făcute doar de copiii și pilele lor? Știți că și articolele sunt scrise la fic automat, seci și fără valoare? Știți că țin legătura cu cei din străinătate ca să-i citeze în articolele lor și practic să se citeze reciproc ca să le crească valoarea și numărul de citări? Prin urmare, dacă e să numim doctoratele o performanță (lucru pentru care si primesc 5-10% în plus la salariu deja) nu facem decât să-i fixăm în cuie pe posturi pe dinozaurii care sunt deja și blochează și controlează tot sistemul medical romanesc.
  De ce să nu fie contract de muncă cu perioadă determinată, ca în străinătate, de maxim 5 ani sau mai puțin, iar la final concurs național pe post, electronic ca să nu se poată face golănii? Așa mai au și alții dreptul să trăiască. Iar concursul sa nu se țină decât dacă s-au înscris minim 5 candidați pentru fiecare post scos la concurs, că se înscrie numai omul și postul. Iar dacă nu se înscriu atunci se mai organizează o dată iar a treia oară se desființează postul fiindcă e clar că nu vrea nimeni acolo.

  0

  • #9
   Arhi

   clar salariile medicilor erau problema:))))))))))))))

  • #10

   Da’ de pensiile speciale nimic? Dar despre salariile de jde mii de euro handicapaților psd în consilii de administrație a-mpulea, nimic? Dar despre furtișagurile politice, nimic?
   Io sper să vă plece toți medicii din țară, ca să vă vindece PFA Daniel și PV Firea.

   0

  • #11

   La cum s-au miscat lucrurile, medicii buni si competenti au plecat deja, ori sunt in curs de plecare. Desigur stam linistiti ca fabricile de diplome lucreaza la foc continuu, din pacate, nu va fi indeajuns(vezi numarul foarte mare al absolventilor de medicina). Marii nostri politicieni se trateaza la privat sau prin strainatate, mica exceptie face duamna Gabi, dar cine stie poate a fost o combinatite parteneriat public privat in sanatate cum se mai practica.
   Bineinteles, salariile au fost marite, numai ca oamenii care le-au primit nu au vreo competenta reala, sau daca o au, cunostintele lor medicale sunt la nivelul anului in care au terminat rezidentiatul, sau cand si-au dat examenul de specialitate/primariat bineinteles sunt si exceptii(dar o minoritate insignifianta). Iar chestiile se vad, de fiecare data cand romanul are interactiunea cu sistemul. Ca o chestie paralela, la numarul absolventilor de medicina, coroborat cu numarul de monstrii sacri ai medicinei pe care ii avem, noi ar trebui sa fim top of the top la nivelul serviciilor medicale din Europa, desigur daca si-ar face toata lumea treaba.

   0

  • #12

   În care străinătate au medicii contract pe cinci ani? Poate dupa cinci ani (uneori 3) iti creste salariul, că ainalt nivel de vechime, dar contract pe cinci ani? E fake news chestia asta, nu mai aberați.

   0

  • #13

   Contractul este pe o perioadă fixă cu posibilitatea de prelungire, nu e nicidecum pe viață, ca la noi, unde intră domnul doctor pe post și taie și spânzură și stă și peste vârsta de pensionare de trebuie dat afară din spital cu forța (știu caz concret).
   Iar referitor la salarii și la măririle de salarii haideți să v-o spun pe aia mai interesantă: căutați pe siturile de recrutare de medici și vedeți că unele pun și salariul iar pentru medicii specialiști e undeva la 3100-3900€ net, adică după taxe, iar pentru cei cu experiență ajunge undeva între 4200-4900€ net. La noi au 12.000-15.000 ron un specialist și PÂNĂ ÎN 23.000 ron net un medic primar cu experiență. Păi mulți o duc aici kai bine ca în străinătate numai că salariile din străinătate sunt susținute de o economie, sunt susținute de o industrie, au la bază ceva. În străinătate îți ia o mie sau și mai mult de euro, din brut, pentru sănătate, aici cât să iei și de unde? De la cine? Aici salariile au la bază doar împrumutul, de asta zic că au băgat țara în datorii. Și asta nu înseamnă că sunt de acord cu pensiile speciale și cu salariile umflate ale tuturor bugetarilor. Toate astea nu se bazează pe o economie viabilă ci pe împrumut.
   Eu nu am votat și nu am de gând să votez niciodată PSD-ul dar partidul pe care îl voi vota va trebui să-mi câștige votul și nu se bazeze doar pe faptul că nu e PSD și de asta să-l votez. Cum? Fiind deschis la critici, la discuții și raspunzandu-mi la întrebări, mie și tuturor celorlalți.

   0

  • #14

   Daca iti zice un om ca esti beat…, in fine, intelegi idea, era un proverb japonez. Sunt atatea gauri in sacul cu bani publici pe unde se scurg miliarde de euro anual la clientela politica. Exact asta astept de la USR, sa mai astupe din ele, nu am pretentii mesianice. Ca daca nu s-ar fura 80% din ce producem, am avea si economie si sanatate si invatamant si infrastructura.

   Logica ta e fracturata sau esti doar „bine” intentionat. Cat despre votul tau… e democratie, nu te mai bate cu caramida in piept. Ultima propozitie o poti interpreta dupa cum te duce capul.

   0

  • #15

   Cum am mai spus, nu este adevarat. Contractele sunt pe.perioada nelimitată, după o perioadă de proba de 6 luni. Nu sunt pe.perioada determinată. Iar salariul.unui medic specialist e mai mare decât spui tu acolo. Nu mai vorbesc de oberarzt sau chefarzt. Mai pui si garzile si ies semnificatic mai multi bani decat ai scris tu. In orice caz nu cu 4 in fața.
   Eu vorbesc din proprie experiență, nu din auzite.

   0

  • #16

   Contractele sunt pe.perioda nelimitată, cu o perioadă de proba de șase luni. Salariile sunt mai mari decat spui tu acolo. Un medic specialist, cu garzile aferente câștigă in mana peste 4900 de euro. Cu 5 sau 6 in fața.
   Eu vorbesc din proprie experiență, nu din auzite.
   Imi cer scuze dacă am postat de două ori, prima replică nu a aparut.

   0

 5. #17

  Excelent articol. Eu cand am scris intr un comentariu ca nu se castiga alegerile cu „muie dragnea” si „votantii psd sunt prosti, asistati sociali si fara dinti” lumea a zis ca sunt postac psd platit de rusi. eu sau altu care nu e in politica putem sa zicem ca votantii psd sunt prosti si fara studii superioare dar oricine care vrea voturi nu poate sa zica asta public…. si inca ceva, usr trebuie sa i dea viteza lu caramitru ala. pur si simplu nu cred ca mai castiga nimeni nimic in politica cu replici genul funar sau vadim, nu mai suntem aia din 95

  0

 6. #18

  În care străinătate au medicii contract pe cinci ani? Poate dupa cinci ani (uneori 3) iti creste salariul, că ainalt nivel de vechime, dar contract pe cinci ani? E fake news chestia asta, nu mai aberați.

  0

  • #19

   Contractul este pe o perioadă fixă cu posibilitatea de prelungire, nu e nicidecum pe viață, ca la noi, unde intră domnul doctor pe post și taie și spânzură și stă și peste vârsta de pensionare de trebuie dat afară din spital cu forța (știu caz concret).
   Iar referitor la salarii și la măririle de salarii haideți să v-o spun pe aia mai interesantă: căutați pe siturile de recrutare de medici și vedeți că unele pun și salariul iar pentru medicii specialiști e undeva la 3100-3900€ net, adică după taxe, iar pentru cei cu experiență ajunge undeva între 4200-4900€ net. La noi au 12.000-15.000 ron un specialist și PÂNĂ ÎN 23.000 ron net un medic primar cu experiență. Păi mulți o duc aici kai bine ca în străinătate numai că salariile din străinătate sunt susținute de o economie, sunt susținute de o industrie, au la bază ceva. În străinătate îți ia o mie sau și mai mult de euro, din brut, pentru sănătate, aici cât să iei și de unde? De la cine? Aici salariile au la bază doar împrumutul, de asta zic că au băgat țara în datorii. Și asta nu înseamnă că sunt de acord cu pensiile speciale și cu salariile umflate ale tuturor bugetarilor. Toate astea nu se bazează pe o economie viabilă ci pe împrumut.
   Eu nu am votat și nu am de gând să votez niciodată PSD-ul dar partidul pe care îl voi vota va trebui să-mi câștige votul și nu se bazeze doar pe faptul că nu e PSD și de asta să-l votez. Cum? Fiind deschis la critici, la discuții și raspunzandu-mi la întrebări, mie și tuturor celorlalți.

   0

 7. #20

  doua chestii:
  1) de acord cu tine cand vorbesti de ideologie, nu stiu ce dracu e asa greu sa sari cu ceva de centru-dreapta sau centru sau dreapta si sa comunici pe tema asta. USR+ are pe pliantele lor o groaza de masuri ce par de centru, cu tendinte de dreapta dar cand vine vorba de comunicat: „hai sa scapam de hoti!”, de ce nu incearca un „hai sa mergem pe o autostrada bine facuta, pana la nadlac, in maxim 5h de oriunde din tara”.
  Sau…”hai sa usuram modul in care cineva poate sa-si deschida un IMM ca sa incurajam joburile si economia”. De asta mesajul USR nu ajunge la corporatisti, pentru ca pe corporatisti ii doare in cur de „hai sa i dam pe hoti jos”, ei sunt prea hipsteri si pacifisti pentru asta, in schimb traseaza-le cu bullet point uri cum vrei ca Romania sa nu mai fie doar o producatoare de servicii si livrabile brute ci vrei sa aduci joburile strategice, de decizie in Ro, nu mai producem linii de cod si module pe care le trimitem in Franta sa le asambleze aia acolo ci facem produsul finit la noi si crestem astfel productivitatea.

  si 2) ca veni vorba de corporatisti, toata lumea ii pupa in pl pe aia de la tara, toti se bat pe asistati, sateni;, pesedisti, pai de acolo daca rupi 2% din electoratul psd esti smecher insa cred ca mai repede iti iei omorul prin satele pesediste.
  De ce nu se duc voluntarii USR in marile aglomerari urbane, in centrele de corporatisti, pune cortul in Pipera, in West Gate, la Sema Park, in Cluj; Timisoara; in centrele studentesti, Iasi. Pune totul pe electoratul non votant si adu-l la vot, probabil ai sanse sa iei mai mult de 2% si mai mult decat atat, fiecare non votant care chiar s-a decis sa voteze va produce rumoare la el in grupul de non votanti si mai iei voturi extra. Intr-un dept de 10 corporatisti unde nu vota nimeni in 2016, daca unul se decide sa voteze si sa mentioneze si celorlalti, sunt aproape sigur ca va influenta inca unul din grup sa voteze.

  0

 8. #21

  sambata la impartit fluturasi cu 2020 a fost o faza misto intr-o piata bucuresteana. o baba mi-a raspuns la intreabarea daca pot sa ii dau un fluturas, intr-un mod bestial: „baga-te-as in pizda matii cu usr-ul tau”. era o babuta mica si cocarjata, parea o bunicuta foarte haioasa. Am ras, i-am multumit si am ras. a fost super haioasa, cum a carait injuratura aia asa din suflet. de la altii, unii care vindeau in piata, am aflat cum domnul general voicu este proprietar de paduri pe undeva pe langa localitatea iepuresti, jud giurgiu. voicu, fost sef al soferului serban nicolae. foarte frumoase experiente. recomand

  0

  • #22

   Daca veniti voi cu USR-ul ii taiati automat pensia! Normal ca va injura. Uite matusile lui Codrin, de cand le-a marit duomnul Dragnea pensia, numai la restaurant mananca…
   Fir-ati-ai Doamna iarta-ma cu Basescu al vostru!!!!

   0

 9. #23

  USR a plecat ca un partid de centru al oamenilor noi și cinstiți indiferent de orientarea politică. Erau și încă mai sunt de la globalisti și socialiști, conservatori și naționaliști. Nicușor Dan a menținut echilibrul însă după venirea lui barna s-au reorientat spre stânga deși trăgeau la el și membrii de dreapta. Prin teritoriu s-a început cu clasicele „numiri de la centru” pe bază de afinități și erau marginalizați indivizi care erau acolo de la începutul filialei strict pentru că nu conveneau noii linii ideologice a partidului sau nu erau pe placul unora + multe altele.
  Despre parteneriatul cu PLUS și Cioloș care se dă de dreapta deși el e stângist convins iar partidul lui e un DEMOS mai spălat nici nu mai are rost, penibil.

  0

  • #24
   Arhi

   a inceput campania la voi si asta e textul nou? ce mai zice tov Dragnea, e bine, sanatos?

  • #25

   Din pacate așa pare. Constructiv ar fi să discutăm pe contraargumente valide și nu pe mistouri că de caterincă suntem toți buni

   0

 10. #26

  Din pacate așa pare. Constructiv ar fi să discutăm pe contraargumente valide și nu pe mistouri că de caterincă suntem toți buni.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

O prietenă, angajată la corporație, are parte de una din clasicele hasheriste din organizațiile unde sunt fonduri alocate de la început de an și trebuie cheltuite oricum. Femeia simte nevoia de a întreține spiritul echipei prin tot felul de emailuri și acțiuni. Gen email la toată compania Azi e ziua în care sărbătorim […]

În mod normal, aș fi avut o mirabilă durere-n fund de problemele astea, că doar sunt proaspăt tri-tată, am fost să dau register copilului la starea civilă, am întâlnit chiar și un cititor pe acolo, care făcea același lucru și mi-a arătat că nu sunt singurul tătic de 40+. Dar sunt extrem de […]