Austrologie

Citind de dimineata un post din feed reader, in care era vorba de harti astrologice si Marte in conjuctie cu Vega, care da in Saturn pentru a se ridica prin Leu.
Oare cum pot oameni care chiar dau dovada de inteligenta, oameni cu mult potential, sa creada in asemenea bazaconii?
Care este motorul care ii impinge sa creada ca o planeta sau o stea, aflate la milioane de ani lumina, le poate influenta destinul si actiunile zilnice?
Stiti ce inseamna un an lumina? Distanta parcursa de lumina intr-un an. Stiti care e viteza luminii? 299.792.458 m/s. Hai sa o rotunjim, de dragul artei, la 300.000.000 m/s. Adica 300 000 de kilometri pe secunda. Deci, distanta parcursa de lmina intr-un an este de 94 608 000 000 000. Adica nouazedci si patru de biliarde sasesute opt miliarde de kilometri. Asta doar intr-un an lumina. Iar cea mai apropiata stea se afla la 4,3 ani lumina si se numeste Proxima Centauri, si nu intra deloc in calculele austrologilor. Ei se servesc cu stele aflate la milioane de ani lumina. De unde rezulta sansa mai mult decat clara, ca acea stea sa fi explodat de mult, iar noi sa vedem doar lumina, care ajunge dupa atata amar de timp la noi. Si atunci, oameni buni, de ce credeti in asemenea balarisme? Cum poti sa crezi ca, daca esti in zodia mistretului cu barba, vei fi un ninja, doar pentru ca in acea constelatie exista o stea care te ajuta? Acea conselatie, care arata astfel doar privita de pe pamant, pentru ca, daca te muti pe luna, de exemplu, stelele alea nu mai arata deloc la fel.
Oare toate aceste misticisme sa fie posibile doar datorita fricii de moarte? Nu va fie frica, mai copii, e tot o stare de trecere.

Sa nu va fie frica de moarte, ci doar de vesnicia ei.

[tags]astrologie, misticism, aiureli[/tags]

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

2 comentarii

  1. auzi draga, si care e problema ta ?!?!

    muuaaahahahaha!

  2. #2

    Sa vezi tu, la drum de seara, cand face trigon regal Neptun cu Jupiter si Costinesti (ooops). ROFL

Citește și...

Poate ați observat că nici presa nu prea să bășicat pe subiect și toată lumea o ține ușor low key, fără să insiste prea mult. Răspunsul e simplu. La ultimul sondaj pe bune pe care și l-au comandat, UDMRiștii au aflat că sunt sub pragul electoral ca opțiune de vot, datorită asocierii cu […]

Eu, locuind la țărănoaia, printre noroaie și construcții, am o problemă. Am mașinile pline de praf non stop. Bine, praf, noroi, ciment, aburi de căcat de la fosa septică deschisă a selgrosului, care împute tot pantelimonul și nimeni nu zice nimic, și ce se mai nimerește. Iar problema survine că, deși am multe […]