Austrologie

Citind de dimineata un post din feed reader, in care era vorba de harti astrologice si Marte in conjuctie cu Vega, care da in Saturn pentru a se ridica prin Leu.
Oare cum pot oameni care chiar dau dovada de inteligenta, oameni cu mult potential, sa creada in asemenea bazaconii?
Care este motorul care ii impinge sa creada ca o planeta sau o stea, aflate la milioane de ani lumina, le poate influenta destinul si actiunile zilnice?
Stiti ce inseamna un an lumina? Distanta parcursa de lumina intr-un an. Stiti care e viteza luminii? 299.792.458 m/s. Hai sa o rotunjim, de dragul artei, la 300.000.000 m/s. Adica 300 000 de kilometri pe secunda. Deci, distanta parcursa de lmina intr-un an este de 94 608 000 000 000. Adica nouazedci si patru de biliarde sasesute opt miliarde de kilometri. Asta doar intr-un an lumina. Iar cea mai apropiata stea se afla la 4,3 ani lumina si se numeste Proxima Centauri, si nu intra deloc in calculele austrologilor. Ei se servesc cu stele aflate la milioane de ani lumina. De unde rezulta sansa mai mult decat clara, ca acea stea sa fi explodat de mult, iar noi sa vedem doar lumina, care ajunge dupa atata amar de timp la noi. Si atunci, oameni buni, de ce credeti in asemenea balarisme? Cum poti sa crezi ca, daca esti in zodia mistretului cu barba, vei fi un ninja, doar pentru ca in acea constelatie exista o stea care te ajuta? Acea conselatie, care arata astfel doar privita de pe pamant, pentru ca, daca te muti pe luna, de exemplu, stelele alea nu mai arata deloc la fel.
Oare toate aceste misticisme sa fie posibile doar datorita fricii de moarte? Nu va fie frica, mai copii, e tot o stare de trecere.

Sa nu va fie frica de moarte, ci doar de vesnicia ei.

[tags]astrologie, misticism, aiureli[/tags]

2 comentarii

  1. auzi draga, si care e problema ta ?!?!

    muuaaahahahaha!

    0

  2. #2

    Sa vezi tu, la drum de seara, cand face trigon regal Neptun cu Jupiter si Costinesti (ooops). ROFL

    0

Citește și...

-M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! Roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: a rămas repetentă. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, ci […]

Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]