Auziți răcnetele agențiilor de digital din românia?

De azi, Chrome are propriul adblocker pentru că, surpriză, utilizatorii de net sunt deranjați de mizeriile aruncate în piață de agenții. Și nici nu le place să plătească internet scump pe telefon ca să urmarească interstițiale gunoi vândute de Internetcorp sau alte agenții de digital de bine.

Vă dați seama ce chin o să fie pe sărmanele agenții, nevoite să nu mai vândă bannere nesimțite și înșelătoare, intruzive și agresive? Cum să mai ia ele cârcă de bani de la clienți naivi, când nici măcar secretara clientului nu mai vedea bannerul?

Va fi greu, băbăeț, vin vremuri nașpa penntru internet. Nu știu câți dintre voi mai țin minte cum, acum mulți ani, la o conferință de ronewmedia, Dragoș Stanca promova reachul, viewershipul și alte mizerii ce se vehiculează azi în piața ca să susțină lipsa de trafic real și unici verificabili, dar presimt că, la un următor ICEEFEST se va veni cu un nou sistem de monitorizare a bannerelor, pentru că nu se poate face mare brânză cu cinstea asta.

Între timp, noi 2, tot canoe.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

38 comentarii

 1. Ancore pe text, tata! Dar asa trebuie sa bagi continut de calitate. Clickul si Cancan se duc in cap…cu cititorii lor cu tot.

  Thumb up 0
  • #2

   Amin

   Thumb up 0
  • #3

   Lasă că a revenit zoro azi cu aceeași idee nazzi – sa se rarefieze, dar altii-pentru unii ca el. Nu i-aș dori sa fie „ajutat” astfel încât sa fie dus „singur” cum zice el, sa apese „singur” pe buton și sa se rarefieze pentru cei rămași.. Halal idee de înecat..
   Sry, clean is not nazzi!

   Thumb up 0
 2. #4

  Gugal merita violat in grup. Dc numai amu?

  Thumb up 0
 3. ba sa stii ca semeni putin cu Valentine

  Thumb up 0
 4. #13

  Da, hai sa ne bucuram ca Google incearca sa omoare tot ce inseamna display in afara de reteaua lor.

  Thumb up 0
 5. adblock si la ceilalti multa m uie!

  Thumb up 0
 6. #15

  Pai ce-am facut sefu, nu mai face chinezu vanzare deloc in ritmul asta.

  Thumb up 0
 7. Cred că trebuie constituit un consiliu sau o comisie care să cuprindă agenții și advertiseri care să discute această problemă și să stabilească principii și norme pe care să le respecte toată lumea. Autoreglementarea industriei este primul pas pentru a evita reglementarea guvernamentală care este, mai tot timpul, în detrimentul jucătorilor de pe piață. Trebuie aleși niște lideri profesionali care să tralalallala hoopa gangnam style, hop hop hop, gangnam style.

  Thumb up 0
  • #17

   Este exact ceea ce va schimba descentralizarea (blockchain cum ii mai zic diletantii). Reglementare imutabila, incoruptibila scrisa in cod si votata de comunitate.

   Thumb up 0
  • #18

   @eftimie

   ???

   Soviete?

   Thumb up 0
  • #19

   Nu, Maraka, lumea nu începe și nu se termină cu Uniunea Sovietică. În UK, de exemplu, partea asta de publicitate nu este reglementată de stat, există o agenția privată care reglementează publicitatea în audiovizual; reglementările respective nu au putere de lege, dar toată industria le respectă. Au făcut asta tocmai în ideea că dacă nu se reglementează ei singuri îi reglementează statul, și atunci e mai rău.

   Thumb up 0
 8. #20

  Sunt curios cum le va merge adblock-ul la ei acasa, pe youtube . Sau poate chiar asta vor, sa nu mai dea atatia bani alora de acolo ?

  Thumb up 0
  • #21

   Tu macar ai citit articolul? O sa blocheze doar reclamele care nu corespund unor standarde. Normal ca ale lor nu vor fi afectate.

   Thumb up 0
 9. #22

  Aaaa, nu disperati dragilor. De acum advertaizerii vor plati la Adblockeri sa-i treaca de filtre.
  Asa ca, aceeasi Marie…

  Thumb up 0
 10. #23

  Eu am dezinstalat chrome_updater.exe sau asa ceva. Cum ? Simplu, cu delete la propriu.
  Mă dispera Chrome cu actualizările lui de zece ori pe zi, nici nu iti mai puteai folosi calculatorul ca iti trebuie 100gb de RAM. Acum sta linistit, tot greu merge dar ceva mai bine ca înainte.
  Nu imi bag versiunea cu adblock inclus fiindcă mai mult ca sigur youtube si Google search results scapa de adblockul lor dar eu am reusit si am blockat reclamele de peste tot, eficient, chiar nu vreau sa am iarasi reclame pe youtube.

  Thumb up 0
  • #24

   Asa faina e viata pe youtube, cand nu ti se mai intrerupe clipul cu 3-4 reclame.

   Thumb up 0
 11. Oricum aveam adblock instalat. Dar nu imi fac iluzii. Gasesc ei o alta modalitate de a ne spama.

  Thumb up 0
 12. Felicitari, Google! Cunoscatorii au adblocker integrat de aproape 2 ani. Pe Opera.

  Thumb up 0
 13. Adblockuri sunt de cand s-a inventat internetul.restul block sunt fix ca o besina in padure.

  Thumb up 0
 14. #29

  Te-a lovit masina?

  Thumb up 0
 15. #30
 16. #31

  Buna seara,

  Va rog sa-mi spuneti daca ati rezolvat problema asta, si daca da, cum?

  https://cetin.ro/probleme-incalzire-casa/

  Thumb up 0
 17. Daca scrii „marire penis” pe Google, 7 linkuri sunt cu anunturi. Fuck Google, fuck greedy corporations!

  Thumb up 0
 18. #33

  Sefu’ gata, Willkommen in Deutschland?

  Thumb up 0
 19. #35

  Esti bine? Cam suspecta tacerea asta 🙂

  Thumb up 0
 20. #36

  Mai trăiești?!

  Thumb up 0
 21. Google blocheaza reclamele? ce dragut, lupul paznic la oi! Ma tem ca scopul adblocker-ului din Chrome nu-i binele utilizatorilor ci binele Google, acum cei care vor sa se promoveze prin ad-uri ca sa fie siguri ca n-o sa le fie blocate reclamele vor trebui sa foloseasca Google Ads

  Thumb up 0