La Bacãu nu avem apã, dar avem boi

Sursa Foto Bacău.net

Un domn din Bacău a fost omorât de un bou, în spatele Kaufland Bacău, în timp ce încerca să alunge niște vaci din zonă.

Nu, nu faceți greșeala de a crede că avea vreo legătură cu câmpul, unde accesul este interzis, din spatele Kauflandului. Nu. Pur și simplu era un bătrân de bine, care a văzut niște vaci la păscut și a decis că trebuie să facă dreptate și să alunge vacile, de pe terenul care nu îi aparținea și cu care nu avea nicio legătură și pe care îi este interzis accesul.

Știți bătrânii ăia din blocuri care întotdeauna sunt ocupați cu ceilalți? Cu ce faci în casă, cu cine vine la tine și de ce, cu copiii tăi care nu se joacă așa cum ar trebui, cu orice lucru care se mișcă în jur.

Pentru că bătrânii din românia consideră, by default, că, odată cu bătrânețea, intervine și responsabilitatea socială plus dreptul de a lua decizii pentru toți și în numele celorlalți. Pentru că sunt bătrâni și, odată cu bătrânețea, apare și respectul nețărmurit la adresa anilor din spate.

Desigur, oamenii de 60 de ani de acum sunt oamenii de 30 de ani din 89. Cei care aveau decizia atunci. Cei care au distrus românia și au educat, la rândul lor, alte generații distructive. Cei care au furat tot ce au putut pe vremea lui Ceaușescu și acum regretă că nu mai au de unde fura. Pe vremea aia toți ne descurcam, știți voi.

Aceiași oameni au votat, masiv, PSD-ul din Bacău, de 30 de ani. Sunt cei ce l-au făcut dictator pe viață pe Sachelariu. Care l-au înnobilat pe Stavarache. Sunt cei ce au votat PSD la ultimele alegeri. Sunt cei ce privesc cu atenție cu primarul Bacăului a trimis UN SINGUR OM să repare conducta care a ținut orașul fără apă 8 zile. (în paranteză fie spus, mizerabili „jurnaliștii” băcăuani, mizerabili) Sunt cei ce vor vota PSD și peste 2 ani, dacă vor mai trăi.

Asta e. Un bou.

21 comentarii

 1. #1

  In general locuitorii din Bacau sunt foarte prosti, nu vreau sa ii jignesc dar aceasta este realitate.Dupa Sechelariu ei tot PSD si PSD au votat.Astept ca data viitoare sa ramana o luna fara apa.

  0

  • #2

   Ca sa fim cinstiti, dupa Sechelariu bacauanii au votat cu Stavarache, de doua ori. Un hot, ceva mai incompetent, dar de la PNL de aceasta data.

   0

  • #3

   Sechelariu a avut un capital de imagine imens pe vremea lui, nu s-a votat partidul. Stavarache era în PNL când a fost votat. Actualul primar – Necula, e cel mai prost primar din istoria orașului.

   0

  • #4

   1. Ai o logica de tip becali „i-am facut prosti, dar nu i-am jignit”

   2. si sa ne spui cine este primar la tine in oras sa ne vedem in ce categorie esti, daca tot ai catagorisit asa oamenii.

   0

  • #5

   Schimbarea e solutia tot timpul. La mine in sat la ultimile 3 alegeri, 3 partide. Acelasi primar

   0

 2. #6

  pacat ca nu pot ramane fara aer, asa mai faceam haz de necaz..

  0

 3. #7

  O întâmplare care m-a binedispus. Din păcate, numărul de boi este insuficient pentru câți „boi” există.

  0

 4. #8

  Trist este ca stau linistiti cu mici exceptii . Cum este posibil sa nu ai apa de o săptămână și locuitorii sa nu faca iureș? De ce nu sunt arestați toti cei responsabili de lipsa apei ? Pana mea e un oraș din Moldova dar macar dusul saptamanal ar trebui facut ? Ok bem țuică dar poate copiii au nevoie de apa !

  0

  • #9

   Pentru ca incet incet devenim o turma de oi. Omu injura, isi deschide o bere la pet, isi mai baga poola odata in politica si primar, si isi aprinde si o tigara. Astia sunt majoritatea din pacate. Noi cei care ne revoltam pe acilea suntem o minoritate

   0

 5. #10

  daca nu putem urbaniza satele, macar sa ruralizam orasele!

  0

  • #11

   nici macar nu-i greu, marea parte a locuitorilor sunt pregatiti.

   0

 6. #12

  Cred ca sunt necesare niste mentiuni: Dupa Sechelariu, bacauanii nu au mai votat cu PSD, au votat cu Stavarache, luptatorul vajnic contra PSD-ului si a nedreptatilor, in speranta unei transformari si a unei vieti mai bune. Stavarache era membru PC, apoi mutat la PNL cand PC-ul s-a desconspirat. Lucrarile pt teava de apa au fost efectuate pe vremea lui. Chiar nu v-ati prins ca au fost mana in mana PNL si PSD la ultimele alegeri si ati votat tot pe cine au vrut ei? Hai sa nu ne transformam in dezinformatori PSDisti si noi.

  0

  • #13

   ca pnl nu duce lipsa de banditi este una, ca societatile de apa sunt in subordinea consiliilor judetene este alta! ca sa nu te transformi in nefunctional!

   0

 7. #14

  Ai „gresit” cand ai spus dreptul. Am corectat:
  Pentru că bătrânii din românia consideră, by default, că, odată cu bătrânețea, intervine și responsabilitatea socială plus OBLIGATIA de a lua decizii pentru toți și în numele celorlalți.

  Fiecare om din asta reprezinta o tragedie. A lui, a altora, uneori a noastra, dar este o tragedie.

  0

 8. #16

  Parintii locuiesc in Bacau (sunt pensionari). In realitate orasul e foarte imbatranit. Majoritatea tinerilor sunt plecati in strainatate (ca in multe alte orase din Moldova). Din experienta proprie vorbesc, spre exemplu toti verisorii mei sunt in strainatate. In blocul in care stau ai mei, toti copii locatarilor sunt in strainatate. In acte poate nu se vede realitatea asta ca multi isi pastreaza domiciliul, dar e un oras imbatranit. Si batranii au trecut prin comunism si au metehnele lor. Asta e principala problema acolo, saracia a dus la un adevarat exod al tinerilor si au ramas batranii, care sunt asa cum ii stim.

  0

  • #17

   își merită soarta cu vârf și îndesat

   0

 9. #18

  ma distrez de fiecare data cand nevasta zice ceva de bacaul natal si o intreb daca mai e ceva nou prin rezervatie. nu e aceeasi reactie ca la moldovenii din braila dar oricum se inflameaza putin cand ii fac aluzii la indienii de acolo si Manitou. cica umbla bizonii din nou liberi prin codrul bacauan pe care-l dorea hrebenciucul.

  0

 10. #19

  cât m’am rugat la Alah să le pedepsească pe aceste sărăcii care mi’au futut o parte din viață
  bă, sărăciile din bacău își merită soarta cu vârf și îndesat, nu poți să dai o bășină că știe tot bacăul
  cât despre lipsa apei, nimic nou ținând cont că majoritatea sunt nespălați
  bine i’a mai pedepsit Alah

  0

 11. Oraș mare dintr-o țară cu pretenții de „Civilizată” rămas fără apă în secolul 20-20 ?
  Scenariu SF !

  Doar în povești este valabil așa ceva.
  …și evident și în Bacău !

  Moment poetic. Va invit să lecturați poezia „Estetic urban„:

  Oraşul seara…
  Şantiere în repaos.
  Şi firme scrise
  Din becuri înstelate.

  Oraşul seara…
  Pe o piaţă
  Cu sclipiri de fier
  Claxon, armonic, a sunat.

  Foburgul
  Cu bachice dorinţi,
  Şi cugetări
  De opere văzute.

  Oraşul, seara…
  Din statica uitării, –
  Destul frumos,
  Destul departe.

  Și aș continua frumoasa poezie a poetului George Bacovia, cu o tristă realitate:

  Orasul, însetat…
  De nemernicia indolentă,
  Destul incapabili,
  Destul tăntălăi !

  0

Citește și...

Pentru că mai e puțin și neamul pornit din mine, deja mare, va fi și mai mare, am început să ne uităm spre cumpărarea unei case prin jurul bucureștilor, undeva într-o zonă cum e cea din Pantelimon, deși aș prefera, desigur, undeva unde să ai acces în oraș mai facil dimineața, nu crima […]

Voiam să vă arăt galeria mea din Plex, dar Windows și-a făcut update la nuștiuce versiune stabilă și a stabilit, stabil, cu ocazia asta, că mfplat.dll nu are ce căuta pe laptopul meu, deci nu îmi pornește. Anyway, ca idee, Interstellar e pe primul loc. Mă uit la el de câteva ori pe […]