Avem permis, acum ce facem?

Tot se face vâlvă că se schimbă noile permise de conducere, că vor fi acum supersecurizate, cu tot felul de filigranuri și porcării vizibile la ultraviolete.

Eu mă întreb, așa, ca prostul în drum, la ce folosește permisul de conducere în rromânia? Pentru ce se face cu atâtea măsuri de siguranță?

Cu permisul de conducere nu poți intra nici măcar la muzeu, dacă ți se cere buletinul. Pentru că nu are valoare. Nu poți să schimbi 100€ când rămâi fără bani, la un exchange. Ba te mai și ia la mișto prestatoarea. Nu poți să depui sau să ridici bani de la bancă.

Ba mai mult de atât, nu are nici o valoare în fața agentului de circulație. Dacă nu este însoțit de buletin, poți să ți-l bagi în fund relaxat, că iei amendă.

Și atunci, revenim.
La ce ne folosește un permis de conducere atât de mișto?

29 comentarii

 1. Nu stiu…e raspunsu la care te asteptai?
  Avem nevoie de el ca e misto…GIE!! mathafukha…

  0

 2. Poate ca acum vei putea face si mai multe cu el, daca tot se schimba „design-ul”. Poate… sau poate ca nu …
  Cat despre permis si buletin, ar fi mai grav sa vezi ca un om n-are permis ci doar buletin :)

  0

 3. ar fi bine daca ar exista un singur document de identificare, nu 3

  0

 4. Mai ia cineva un ban pentru schimbarea aparaturilor care servesc la fabricarea lor :)

  0

 5. Nu stiu, n-am permis. Si nici nu voi avea pana anul viitor, cand probabil o sa fac scoala de soferi :)

  0

 6. Pe-aici prin .es permisul are aceeasi valoare ca si buletinul. Poti sa prezinti cand platesti cu card, sau sa te identifici la politie, etc. Asta e o chestie care ar merita copiata, si cu introducerea marimii „card de credit” pentru buletin, ca suntem de ras.

  0

 7. Nouă nu ne foloseşte, că noi suntem nişte magoţi (en, viermi, românizat) dar îi foloseşte lu’ ăla de are firma de imprimat. Evident, la îngroşarea contului.

  Şi mai întreb şi io: la ce să îţi faci permis dacă eşti suficient de bazat? Dacă eşti suficient de nesimţit nici nu trebuie să-l arăţi!

  0

 8. Cineva nu va castiga ceva din facerea lor?

  0

 9. permisul e inca un act pe care il care il cari cu tine, si poti la fel de usor sa`l pierzi..

  0

 10. #10

  Poate că aceste permise vor fi recunoscute ca acte de identitate în EU, sau în spațiul Schengen, sau în State.

  0

 11. Asta e la fel de util ca legitimatia de presa. Daca nu primesti si acreditare pe langa ea, e usor inutila.

  Las’ Arhi, se mai ingroasa un cont pe acolo, ca doar stim cum merge treaba :D

  0

 12. Ati auzit de cazul de la Pitesti? Schimbarea permiselor e prima masura care s-a luat ca sa se evite pe viitor astfel de infractiuni.
  Ca mai costa aparatura, ca nu stiu ce, asta e partea a doua. Trebuie sa fi imbecil sa te mai iei de chestiile astea, ca pana la urma, nu numai aici s-au investit sume peste sume…

  0

 13. Business, business.

  0

 14. #14

  „Nouă nu ne foloseşte, că noi suntem nişte magoţi (en, viermi, românizat) dar îi foloseşte lu’ ăla de are firma de imprimat. Evident, la îngroşarea contului.

  Şi mai întreb şi io: la ce să îţi faci permis dacă eşti suficient de bazat? Dacă eşti suficient de nesimţit nici nu trebuie să-l arăţi!”

  ROBINTEL a pus punctul pe i. Asta e si parerea mea!

  0

 15. permisul rromanesc e fix chelea pulii in vest, adica in civilizatie. de ce ? deoarece brucan s-a inselat cu vreo 60 de ani …..

  0

 16. este un alt motiv sa rada prietenii de tine din cauza pozei in care arati ca un dobitoc. nici o persoana cu carnet de conducere pe care o cunosc, nu arata normal in poza aia… ba esti galben, ba ai capul triunghiular, ba ai mutra de ucigas, ba ai ochii cu tenta de portocaliu…

  0

 17. @Canadianu

  Nu sunt de acord cu tine. Cu permisul românesc poţi să conduci în UE fără nicio problemă. Chiar şi în UK, unde merg ăia pe stânga.

  0

 18. probail pt EU; cand te vrifica acolo…

  0

 19. #19

  teoretic si cu legitimatia de la servici, cu orice ducument ce contine poza te poti legitima in fata cuiva…

  0

 20. stii la ce foloseste… cand te intorci acasa si arati CI la controlul de frontiera vamesii romani* intreba daca nu am si alt document, cum ar fi permisul… se pare ca vor sa stie din mai multe surse daca sunt cel care pretind ca sunt.
  *romani inseamna rromani in limbajul Arhi, a nu se confunda cu vamesii din Roma.

  0

 21. Ca sa completam un pesaj grotesc si plin de prosti si parveniti din rromania

  0

 22. wow permis nou? fain, si asa asta e urat si in ala nou o sa`mi fac o poza si mai faina :)

  0

 23. @Robintel
  de condus nu-i problema, asta se poate in toate tarile din lume (inclusiv in Canada). numai ca ia vezi in cate din tarile civilizate iti poti schimba permisul rromanesc direct cu unul local, fara examen/scoala de soferi. eu despre chestia asta vorbeam

  0

 24. Chestia asta depinde de vechime. În Australia ai voie să conduci dacă ao vechime în România minim 2 ani.

  Nu văd ce ţară din lume îţi chhimbă permisul cu unul de-al lor, pentru că pentru asta îţi trebuiesc nişte acte pe care nu le ai decât dacă ai rezidenţă sau cetăţenie. Mie mi se pare logic să nu schimbe, Îţi dai seama că nici ăia din Germania când vin la noi nu pot să şi-l schimbe? Sau să-l schimbe în Franţa, de exemplu.

  Mi se pare utopică ideea.

  0

 25. OMFG. LOGIC ca vorbeam de cazurile in care ai rezidenta/cetatenie si esti obligat de lege sa-l schimbi
  si daca tot dai informatii boborului, verifica-le inainte, ca altfel te faci de cacao. in Australia nu ai voie sa conduci cu permisul din alta tara mai mult de 3 luni (ca si in Canada, de altfel). iar daca o sa te hotarasti sa verifici ce am zis eu, poate din greseala o sa ajungi si aici http://www.rta.nsw.gov.au/licensing/newtonsw/recognisedcountries.html , si poate o sa-mi dai dreptate ca permisul rromanesc e fix chelea pulii.
  ps : remember, i am ALWAYS right :D

  0

 26. @Canadianu’

  Poate ştii tu vreo ţară care are permisul universal valabil. Adică să poţi să conduci cu el mai mult de 3 luni într-o altă ţară.

  Tu insişti pe faptul că este temporar. Eu insist pe faptul că nicio ţară nu are permisul cum ai vrea tu să fie cel românesc, de exemplu.

  0

 27. pfoai, ce m-am enervat …..
  ca tot vorbeam de permise, am cautat pretul pentru permisul auto international, eliberat in rromania de jegosii de la acr. stiti cat e ? sau ma rog, cat era, ca LOGIC ca pe site la ei nu au aceasta informatie si am luat de buna ce am gasit intr-un ziar. deci, pentru nemembri e 5 milioane si pentru membri 2. stiti cat e in Canada ? 15 dolari for everybody. acu’ faceti voi inmultirea la cursu oficial si sa veniti sa-mi ziceti ce v-a dat. asta ca sa nu mai vorbim de salariile din Canada comparativ cu cele din rromania. morala ? aveti o tara frumoasa, cu toate formele de relief, cu resurse … HAHAHAHHAHAHAHA

  0

 28. robintel, ai facut click pe linkul meu ? daca da, te rog sa-mi zici la ce concluzie ai ajuns. nu de alta, dar deja incep sa-mi pierd rabdarea si dupa iar ziceti ca-s nesimtit

  0

 29. @Canadianu’

  Nu văd de ce te enervezi. Australia recunoaşte anumite permise de conducere din anumite ţări, în urma unor tratate bilaterale… Asta nu înseamnă absolut nimic în contextul exprimat de tine. Asta este concluzia mea.

  0

Citește și...

În jurul anului 1900, doi băieți s-au jucat cu fizica și au stricat-o. A fost nevoie ca omenirea să-și cumpere altă fizică, și de un creier ca al lui Einstein ca-i facă rodajul, după aia. Pe cei doi băieți îi chema Lord Rayleigh și Sir Jeans, chestie pe care probabil o veți uita […]