Avem o senzațională generație de eroi

Ion Țiriac a fost informator. De fapt, a semnat angajament cu securitatea când s-a căsătorit, pentru că, dacă ieșeai din țară, deveneai un pericol pentru regim și trebuia să fii conștientizat. De fapt, erau obligați să semneze angajamente toți cei ce ieșeau din țară. De fapt, toți cei ce aveau legături cu exteriorul, inclusiv mărețul comandante băsescu, au semnat angajamente. De fapt.

E drăguț că nu vedem că, după 3 ani în care nu a confirmat ca informator, a fost transformat în urmărit, drept pedeapsă că nu oferea informații, deși avea acces la ele. Important e că avem justiția în sânge și putem judeca la maxim pe oricine, din tihna senină a casei.

Potrivit adeverintei date de CNSAS, Tiriac ar fi fost recrutat de Securitate pe 11 iulie 1963 pentru incadrarea informativa a unor sportivi si delegati straini ce veneau in tara pe linia sportiva si erau suspecti.

Tiriac ar fi semnat un angajament avand numele conspirativ „Titi Ionescu”, iar in dreptul sau apar si doua note informativa, din aceeasi zi. Tiriac a dat detalii din discutiile pe care le avea cu colegii sud-africani, tenismenii Abe Segal si Gordon Forbes, veniti, in vara anului 1963, in Romania, pentru Cupa Davis.

Ion Tiriac nu a „confirmat” insa, fiind indepartat 3 ani mai tarziu, in decembrie 1966. „De fiecare data a furnizat materiale fara importanta, desi avea posibilitati (…). Dat fiind faptul ca agentul ‘Titi Ionescu’ in colaborarea sa cu organele noastre a dat dovada de rea-vointa (…) propunem abandonarea agentului ‘Titi Ionescu’ si predarea dosarului personal la Serviciul C”, nota ofiterul care il recrutase pe Tiriac.

In acest fel, incepand din decembrie 1966, sura „Titi Ionescu” a devenit urmaritul „Tanase”.

Apostolii dreptății.

19 comentarii

 1. #1

  Așteptăm să vedem și dosarul generalului Ilie Năstase. Al lui Isărescu a fost doar o până de curent. Un fel de alba neagra.

  0

  0

 2. #2

  De unde stim noi ca dragii comentatori de pe bloguri care sar sa judece pe toata lumea, nu au avut ceva tata, unchi, bunic etc. informator, securist si asa mai departe ? Mai ales multi care se lauda ca au plecat din tara si s-au stabilit imediat dupa revolutie, sau ca incepand din anii 90 ei aveau deja calculator acasa cumparat de parinti si au inceput sa lucreze pe el . Astia plimbatii de mult prin lume sar de obicei primii cu gura sa urle despre cum urasc ei securistii si comunistii, imediat cum afla despre cineva ca a avut legaturi cu regimul .

  0

  0

  • #3

   Și eu ii bănuiesc pe Mihnea Năstase, EBA, Ion Ion Ion Tiriac jr. că stau la pândă pe blogul lui arhi. Sper sa aibă decenta sa se semneze cu numele lor, sa ii putem injura in voie. Cei din eșalonul doi stau pe blog la spagatist.

   0

   0

 3. Pai de, ce mai poti acum sa le ceri… eventual sa-i certi, sa le strigi ca au fost colaboratori dar daca lor nu le mai pasa si s-au obinsuit cu ideea?
  Tara asta asa a fost blestemata sa cada pe mana rosiilor socialisti dar daca stau sa ma gandesc, de castigau nemtii razboiul era prapad pe aici, prin tarisoara… Deja vad mult nazisti in tabara pnl-pdl si care ranjesc si maraie spre democratia asta searabada originala romaneasc. Nu numai astia din partide sunt insufletiti si pusi pe fapte mari, nu, si o masa mare de manevra, aceia mai spalati pe fatza care au mai citit si ei cate-o carte si care stiu ca romanica a fost cu germanii pe felie si ca s-a dezvolatat tara… stiti ca romanii au slabicune catre poporul german… ca cica ar fi mai bun ca ei… dar uita grozaviile si toate cele faurite de un popor eminamente scelerat… dupa acuzele unora. Desigur ca si poporul roman are unele inclinatii criminale si chiar fraticide… ceia ce a iesit la suprafata dupa ww2 cand au fost omorate elitele si nu numai, cand taranului i se furau pamanturile si animale din batatutura, cnad bisericile erau narauite si cand taranul era forat sa traiasca sa un sobolan in cusca de beton orasesneasca… cand mii de romani luau drumul siberiei sau deportati aiurea prin tara… cand in inchisori se omorau oameni lejer iar spitalele de psihiatrie erau lagare de exterminare la fel ca in unele orfelinate comunistoide… toate grozaviile astea s-au facut cu ajutorul cozilor de topor… gen tiriac, base si alte asemena specimene… Eu sunt sigur ca multi dintre noi daca am coborai in mijlocul arhivelor securitati, ale politiei, ale armatei sunt sigur ca si-ar da seama ca semintia asta humanoida are si ea monstriie ei… Ce mai pot adauga, hm…

  0

  0

  • #5

   Intructiuni de utilizare a sintagmei Hmm …

   In primul rind este Hmm, cu majuscula si dublu m. Apreciez drept pozitiv ca astazi apar cele trei puncte si nu vad ca ieri-alaltaieri, un semn al mirarii. Deci, majuscula, dublu m si trei puncte, cu un space intre ultimul m si primul punct.
   Nu in ultimul rind, intotdeauna, dar intotdeauna, Hmm … se aplica in reply la comment, unic continut al reply-ului.

   Exemplu: Hmm …

   0

   0

  • #6

   …fără space…

   0

   0

  • @Mихаи, stiu ce zici dar in mediul virtual sau it, e comun sa economisesti spatiul virual… e o regula scrisa sa faci asta daca ai facut informatica la scoala… daca e sa scrii literal in mediul virtual, te cred si eu ca se scrie fara spatiu… dupa virgula, puncte stiu asta… relax.

   0

   0

  • literar*
   ups :)) .

   0

   0

  • #9

   La informatică jucam avioanele şi submarinele, în dinamică pe noduri, cu verde şi bipuri.
   A, şi morse. Punct, linie, punct, punct …

   0

   0

 4. #10

  Tata purta barba de-l oprea miliția din două în două intersecții. În plus de asta, asculta europa liberă de auzeau si vecinii. Juca tenis.
  Nu e Țiriac.

  0

  0

 5. #11

  Cam complicat cu Securitatea. Generalissimul Iulian Vlad e un bătrânel simpatic și frugal. M-am nimerit mai demult la o cină cu el și își aducea aminte ce fructe exotice gustoase mâncase el la Suharto în anii șaizeci. Sunt sigur că și Pinochet era un bun conviv.

  #elunidecinamedropping

  0

  0

  • #12

   in ce grupuri selecte ne invartim !

   0

   0

  • #13

   Acum, la nivel de lagar socialist, nu stiu daca Pinochet era chiar un tip frecventabil. Gurile rele spun ca stropea cu saliva cind vorbea si ca ii cam putea gura….

   0

   0

  • #14

   Pinochet nu era din lagarul socialist, Allende era.

   0

   0

  • #15

   Da, păcat de Allende. L-a ajuns mâna lungă a ovreiului nixonian.

   0

   0

  • #16

   @Alex, stiu ca nu era, era vorba de parerea despre el la nivel de lagar socialist. Ma rog, potato tomato…

   0

   0

 6. #17

  Da’ de Megistu, de Megistu n-a zis nimic?!?!

  0

  0

 7. #19

  Alaturarea numelor Tiriac si basescu in acelasi articol mi se pare epica.Adica pe tema securismului din iei.Sau a oricarei teme!
  Pai d-aia ba a castigat Portocalia aia Eurovisionul, ca n-a stiutara de Steven, pardon, Abe Segal, si mai si curge sange din veioza.
  Se scufudaseu…se voteseu….se vorbiseu…se sremusereau…
  Oare beusereau ori uitaseu tratamentul??!!

  0

  0

Citește și...