Au băgat cultura la dubă

Silviu Anghelescu, profesor universitar

Alexandru Arșinel, director Teatrul de revistă, Constantin Tănase, Bănuiesc că nu are nevoie de prezentare, fiecare român, când aude de acest hidos își duce mâna la rinichi.

Alice Barb, director Centrul Cultural, Dinu Lipatti

Marius Bodochi

Gelu Colceag, director Teatrul Mic

George Costin, director Centrul Cultural Lumina,

Ioan Cristescu, director Muzeul Național al Literaturii Române

Monica Davidescu, remarcată prin faptul că e soția lui Aurelian Temișan,

Mircia Dumitrescu, membru al Academiei Române,

Victor Ioan Frunză, regizor

Felicia Filip, director Opera Comica pentru copii

Adrian Gazdaru, director Teatrul Excelsior

Horia Gârbea, director Teatrul Dramaturgilor Români

Lucian Ghimiși, director ARCUB, prin băiatul ăsta se sifonează bani la greu din primărie, pe diverse „evenimente”.

Sanda Ladoși, director adj, Circul Metropolitan București, o doamnă cantautoare, despre care am mai scris și despre care nu înțeleg ce o recomandă pentru postul de director al circului.

Elisabeta Lipă, președinte Federația Română de Canotaj.

Adrian Majuru, director Muzeul Municipiului București

George Mihaiță, director Teatrul de Comedie.

Vasile Muraru, director artistic al Teatrului de Revistă Constantin Tănase.

Ilie Năstase

Beatrice Rancea, regizor

Eugen Simion, membru al Academiei Române

Chris Simion – singura care a dezmințit că a semnat mizeria

Maya Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române

Bogdan Stanoevici, director Circul Metropolitan București

Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române și, adăugăm noi, turnător dovedit al securității.

Gabriela Szabo, director general al Clubului Sportiv al Municipiului București

Cristian Șofron, director Teatrul Odeon

Aurelian Temișan, cunoscut pentru că este Aurelian Temișan și soțul Monicăi Davidescu.

Răzvan Theodorescu, academician, președintele Comisiei pentru realizarea Centenarului în Municipiul București și, să nu uităm, ministru fesenist.

Lucia Verona, dramaturg.

Oamenii aceștia, în septembrie 2018, semnau, plini de entuziasm, o scrisoare de susținere a Găbiței Sârmuliță, pentru că, nu-i așa,

Dar poate cea mai importantă realizare pe care doamna Primar General a determinat-o, a fost instaurarea unui climat de liniște și echilibru, în care să nu existe vreo grijă pentru subvenția necesară sau vreo intervenție care să cenzureze în vreun fel produsul cultural-artistic.
Acest climat s-a adresat în principal, creatorilor, cărora le-au fost puse la dispoziție cele mai bune condiții pentru desfășurarea activităților specifice.
Aceste valori obținute cer continuitate! Sunt prevăzute, în următorii doi ani, proiecte importante cultural-artistice. Ele trebuie continuate și finalizate. Orice pertubare a unui drum solid, care se îndreaptă către o direcție justă, este o mare eroare. Ceea ce s-a realizat trebuie apărat, iar judecata obiectivă nu trebuie înlocuită cu judecata preferențială. Perfomanțele doamnei Primar General, Gabriela Firea, după doar doi ani de mandat, trebuie respectate, apărate și continuate.

După cum se vede, limbile maro ale „artiștilor” s-au maronizat degeaba. Prima chestie pe care a făcut-o femeia Pandele Șicâțiormaififost a fost să taie orice e legat de cultură, după ce a spart toți banii primăriei pe șușanele artistice și donații la biserică.

Iar acum artiștii protestează pentru că nu mai au salarii și pentru că sunt concediați. Iar cultul ministru al culturii trimite corpul de control peste ei, cum își permit să împrăștie minciuni în spațiul public??

Deci stai, cum toată susținerea aia a fost degeaba? Artiștii nu sunt puși pe un piedestal? Nu mai sunt bani de plimbat cu rebate spre ARCUB? Ghinion, e foarte nasol că se întâmplă asta.

Arșinel a ieșit cel mai bine de aici. El are rinichi, ce îi pasă?
Bine, asta cu primăriile care nu au bani e o glumă proastă. Bulevardul Chișinău, în perfectă stare, a fost decopertat și se toarnă asfalt. Mafiotul Negoiță vrea să cheltuie 500 de milioane pe asfaltări coerente în sectorul 3, pentru că nu mai au unde pune borduri și pavele. Găbiță Sârmuliță are un festival pregătit pe țeavă, pentru că de acolo ies banii de rebate, nu din reabilitarea termică a orașului sau din sistematizarea traficului.

Lucrurile sunt bune, tovarăși, când ieșim la un teatru?

10 comentarii

  1. #1

    Mie, amoral fiind, îmi place von Bălăceanu-Stolnici. Plus că și-a cerut scuze, în numele marii boierimi, pentru robia de câteva sute de ani a rromilor. Era un filmuleț mai vechi cu el pe TVR, discutând cu Georgeta Filitti despre rubedenii și obârșii bizantine, genial 🙂

    „Din păcate, încă nu avem hipodrom la București”
    „Bunicul bunicii mele, caimacamul Cantacuzino”

    #priceless

    https://youtu.be/Gi3sHW6nNzc

    0

    • #2

      „Decat” ca turna cu sarg la Securitate ! Caracter…

      0

    • #3
      Arhi

      nu turna, ajuta tara

    • #4

      Eheeeee, si-o apara asa de bine incat gurile rele spun ca Vlad Georgescu, seful sectiei romane de la EL, si-ar fi gasit sfarsitul datorita preciziei informatiilor pe care Balaceanu Stolnici le furniza securitatii….

      0

    • #5
      Arhi

      o decoratie la domnu’?

  2. #6

    Foarte tare linkul de la Beatrice Rancea

    0

    • #7

      A imbatranit tare mult in ultimii 4 ani.

      0

  3. #8

    Ai uitat sa spui de al 2 lea rând de borduri! Si noi ne luam de Videanu. Ăștia au perfecționat,,operațiunea bordura,,!

    0

  4. #9

    Protest in Piata Victoriei: LIVE Situatie critica in cultura. Artistii romani sunt in strada pentru #demnitate.”…cateva sute de …”/// 2-Iohannis sustine protestul artistilor: Dezastrul din cultura a fost provocat de acest Guvern al incompetentei(…)____—–_____ goarna Teatrului sasesc din Sibiu, sectia marionete, iarasi a iesit din balarii, spera la un nou colectiv (cu urmarile politice stiute),face si el ce stie, el crede ca statul trebuie sa aiba grije de orice si oricine…Sa fim seriosi, toate institutiile de arta -din LUMEA LIBERA- sunt particulare si NU platite de la buget, vorba cea ” BE NICE TO YOUR MONEY”, iohanila( pentru capital politic) chiar le-ar si mari salariile( ca nu de la el!, nu sunt bani munciti de el!), aceste institutii -intr-adevar- NU sunt producatoare de valori materiale, iar rolul lor la economie este SA AJUTE LA MISCAREA BANILOR(esenta unei economii dinamice), iar aceasta se poate face doar INTR-UN singur mod, cat mai multe bilete vandute( eventual si accesorii), cea ce inseamna CERERE adica calitate din partea lor(a artistilor), ca sa existe cererea…Sau/ si, pe aceiasi filiera, daca sunt buni, cu siguranta ca se vor gasi si sponzori care vor sa investeasca si aici, iat marile edituri, teatre, etc., din lume, sunt conduse in acest fel(investitie/profit), numai in Romania, Yakul Grohaitor( ‘ndrei ‘lesu) a confiscat o mare editura ca s-o faca cadou unui alt „om de arta” , prietenului sau , sobolanul straveziu( ‘briel ‘iiceanu), si iata ca, lucrurile se razbuna singure…Dar sa incheiem intr-un mod optimist si realist, chiar daca teatral:” La munca, nu la intins mana!”

    /// -II-Academia Romana nu mai are bani de salarii si propune reduceri, trimiterea fortata in CO si suspendarea promovarilor.(…)____—–____ nici ca se poate mai frumos, cei mai sofisticati si infatuati paraziti, se mananca intre ei precum hienele, care ramane ultimul, la ultimul oscior…De ani si ani spun ca aceasta institutie este nu doar enorma( ca numar de membri) dar si enorm bugetofaga(salarii uriase, fonduri pana la cer, etc.,etc.), dar este si falsa, peste 90 la suta din acesti martzofoi cu ifose, sunt doar escroci de duzina , care s-au ridicat NUMAI prin plagiat si tot soiul de pile…Cum am mai spus( de sute de ori) aceasta Academie a Escrocilor cu Papion(titulatura realistica) trebuie desfintata si inceputa de la zero, iar prin statut sa nu poata avea mai mult de 30 de membri, adica spuma spumelor…

    0

  5. #10

    cei de sus reprezinta gruparea „si catio or mai fi fost”?

    0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Am primit știrea asta pe mail și, după ce am ieșit scârbit din campania electorală mizerabilă din ultima lună, chiar nu mă pot abține. Mailul se termină cu ceva de genul „vă rugăm păstrați anonimitatea”. Îi ador pe delatorii ăștia justițiari care vor să facă justiție, dar pe expunerea altora. Scrie tu, Cetine, […]