Mi-am băgat mașina la fisc

finante publice

Să știți că nu a fost dificil. Doar puțin aiuristic. Pentru că, deși la sectorul 3 administrația finaciară e pe Lucrețiu Pătrășcanu, UNELE, doar UNELE străzi sunt arondate la alt sediu, pe Câmpia Libertății. Din fericire, am avut bunul gând să întreb pe una din doamnele ce se chinuie cu demenții contribuabili români și dânsa m-a luminat instant, Nu aici, pe Câmpia Libertății. Nici măcar nu am stat mult la coadă…

Pentru că am stat suficient pe Câmpia Libertății.
Ce e trist e că oamenii au coada tâmpită în sânge. Deși există automate care eliberează bon de ordine, TOT TIMPUL există acolo câte un boșorog care vociferează că numerele sunt prea mari, că oamenii sunt prea puțini, că asta e bătaie de joc, că el stă la coadă de nuștiucând, de ce intră în față tineretul ăsta, ce contează că are bon de ordine.

Și tot așa.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

21 comentarii

 1. ai bagat masina la fisc? e un fel de rar sau ce? ma gandea sa o bag in zip :)

 2. #2

  Baga-te-as in fiscu’ ma cratima tii.

 3. iti place legala

 4. e ok sa te bucuri Cetine … aștept sa vad ce spui când o vei scoate ;)

 5. Si asa esti fericit ca nu ti-a luat decat o ora si un drum pentru o operatiune complet redundanta, din moment ce tot trebuie sa te duci la inmatriculari auto. Si nu la orice fisc, ci acel fisc la care esti arondat. De ce nu se face asta automat cand iti inmatriculezi masina? De ce trebuie inregistrata masina in mai mult de un singur loc? Au sisteme informatice amandoi, de ce nu le sincronizeaza?

  • pentru ca rromania.

  • #10

   stahp, iti dai seama ca exult de fericire ca trebuie sa iau de la fisc adeverinta pe care sa o duc tot la fisc…

 6. #11

  Una tare cu bonurile de ordine. Asteptand eu acu’ cativa ani la o coada de vreo 5 ore la un birou din Chisinau pentru obtinerea permisului de munca, incepe unu’ sa se revolte in gura mare: „Da’ cand o sa ne civilizam si noi odata? Ca in Romania te duci, iti iei bon de ordine la intrare de la aparat si intri cand iti vine randu’. Frumos, civilizat, nu ca aici, stam ca animalele si intra astia cu relatii inaintea noastra „.

  • Chiar, ce limbă se vb pe acolo? Știu ca oficial e limbă moldovenească dar în practică care e cea mai folosită, rusă, româna?

  • #13

   La Chisinau as zice ca se aude mai mult romaneste pe strada, la Balti cam 1 data din 10.

  • #14

   @ev oficial e limba romana, iar in practica, cea mai folosită e tot limba romana.

 7. De ce a trebuit tu s-o bagi la fisc? Eu am inmatriculat-o printr-o firma de intermedieri auto si s-au ocupat ei de tot. FMM celui care a inventat obligatia de plata E 550064!

 8. Tu ai băgat-o, eu am scos-o, mașina la financiar. Fix același lucru am pățit eu cu bonul de ordine. Doar că eu chiar am încercat să îi explic babei cum și de ce e util un astfel de sistem.

  Cu permisiunea șefului dacă se poate povestea aici

 9. #18

  nu critica sediul ca e proaspat renovat. au inceput prin august 2014 si a durat 4 luni, pana in ianuarie 2016. in acest scurt rastimp, sediul a functionat in cateva camere intunoecoase dintr-o scoala aflata 300 de metri mai incolo.

 10. #19

  Cetin poti sa imi spui te rog ce acte ai avut nevoie si cam cat timp ai stat deoarece trebuie sa ajung si eu saptaman viitoare fix la aceeasi administratie. Am gasit ceva informatii pe internet dar vreau sa ma asigur ca sunt corecte si sa nu ma trezesc ca nu am formularul t2748 si copie dupa nu stiu ce act irelevant in situatia de fata.
  Multumesc anticipat!

  • #20

   te duci frumos la xeroxul de langa, faci copii la toate, inclusiv buletin. iti da o cerere, o completeZi, iti mai trebuie actul de vanzare cumparare plus dovada de la administratia financiara de la vanzator. si aia e

 11. #21

  Multumesc de informatii!

Citește și...

Poate ați observat că nici presa nu prea să bășicat pe subiect și toată lumea o ține ușor low key, fără să insiste prea mult. Răspunsul e simplu. La ultimul sondaj pe bune pe care și l-au comandat, UDMRiștii au aflat că sunt sub pragul electoral ca opțiune de vot, datorită asocierii cu […]

Eu, locuind la țărănoaia, printre noroaie și construcții, am o problemă. Am mașinile pline de praf non stop. Bine, praf, noroi, ciment, aburi de căcat de la fosa septică deschisă a selgrosului, care împute tot pantelimonul și nimeni nu zice nimic, și ce se mai nimerește. Iar problema care survine este că, deși […]