Mi-am băgat mașina la fisc

finante publice

Să știți că nu a fost dificil. Doar puțin aiuristic. Pentru că, deși la sectorul 3 administrația finaciară e pe Lucrețiu Pătrășcanu, UNELE, doar UNELE străzi sunt arondate la alt sediu, pe Câmpia Libertății. Din fericire, am avut bunul gând să întreb pe una din doamnele ce se chinuie cu demenții contribuabili români și dânsa m-a luminat instant, Nu aici, pe Câmpia Libertății. Nici măcar nu am stat mult la coadă…

Pentru că am stat suficient pe Câmpia Libertății.
Ce e trist e că oamenii au coada tâmpită în sânge. Deși există automate care eliberează bon de ordine, TOT TIMPUL există acolo câte un boșorog care vociferează că numerele sunt prea mari, că oamenii sunt prea puțini, că asta e bătaie de joc, că el stă la coadă de nuștiucând, de ce intră în față tineretul ăsta, ce contează că are bon de ordine.

Și tot așa.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

21 comentarii

 1. ai bagat masina la fisc? e un fel de rar sau ce? ma gandea sa o bag in zip 🙂

  Thumb up 4
 2. #2

  Baga-te-as in fiscu’ ma cratima tii.

  Thumb up 4
 3. iti place legala

  Thumb up 1
 4. e ok sa te bucuri Cetine … aștept sa vad ce spui când o vei scoate 😉

  Thumb up 4
 5. Si asa esti fericit ca nu ti-a luat decat o ora si un drum pentru o operatiune complet redundanta, din moment ce tot trebuie sa te duci la inmatriculari auto. Si nu la orice fisc, ci acel fisc la care esti arondat. De ce nu se face asta automat cand iti inmatriculezi masina? De ce trebuie inregistrata masina in mai mult de un singur loc? Au sisteme informatice amandoi, de ce nu le sincronizeaza?

  Thumb up 12
  • pentru ca rromania.

   Thumb up 5
  • #10

   stahp, iti dai seama ca exult de fericire ca trebuie sa iau de la fisc adeverinta pe care sa o duc tot la fisc…

   Thumb up 0
 6. #11

  Una tare cu bonurile de ordine. Asteptand eu acu’ cativa ani la o coada de vreo 5 ore la un birou din Chisinau pentru obtinerea permisului de munca, incepe unu’ sa se revolte in gura mare: „Da’ cand o sa ne civilizam si noi odata? Ca in Romania te duci, iti iei bon de ordine la intrare de la aparat si intri cand iti vine randu’. Frumos, civilizat, nu ca aici, stam ca animalele si intra astia cu relatii inaintea noastra „.

  Thumb up 12
  • Chiar, ce limbă se vb pe acolo? Știu ca oficial e limbă moldovenească dar în practică care e cea mai folosită, rusă, româna?

   Thumb up 1
  • #13

   La Chisinau as zice ca se aude mai mult romaneste pe strada, la Balti cam 1 data din 10.

   Thumb up 6
  • #14

   @ev oficial e limba romana, iar in practica, cea mai folosită e tot limba romana.

   Thumb up 4
 7. De ce a trebuit tu s-o bagi la fisc? Eu am inmatriculat-o printr-o firma de intermedieri auto si s-au ocupat ei de tot. FMM celui care a inventat obligatia de plata E 550064!

  Thumb up 1
 8. Tu ai băgat-o, eu am scos-o, mașina la financiar. Fix același lucru am pățit eu cu bonul de ordine. Doar că eu chiar am încercat să îi explic babei cum și de ce e util un astfel de sistem.

  Cu permisiunea șefului dacă se poate povestea aici

  Thumb up 4
 9. #18

  nu critica sediul ca e proaspat renovat. au inceput prin august 2014 si a durat 4 luni, pana in ianuarie 2016. in acest scurt rastimp, sediul a functionat in cateva camere intunoecoase dintr-o scoala aflata 300 de metri mai incolo.

  Thumb up 2
 10. #19

  Cetin poti sa imi spui te rog ce acte ai avut nevoie si cam cat timp ai stat deoarece trebuie sa ajung si eu saptaman viitoare fix la aceeasi administratie. Am gasit ceva informatii pe internet dar vreau sa ma asigur ca sunt corecte si sa nu ma trezesc ca nu am formularul t2748 si copie dupa nu stiu ce act irelevant in situatia de fata.
  Multumesc anticipat!

  Thumb up 0
  • #20

   te duci frumos la xeroxul de langa, faci copii la toate, inclusiv buletin. iti da o cerere, o completeZi, iti mai trebuie actul de vanzare cumparare plus dovada de la administratia financiara de la vanzator. si aia e

   Thumb up 0
 11. #21

  Multumesc de informatii!

  Thumb up 0