Dacă banca ți-a vândut datoria recuperatorilor, nu mai poți fi executat silit

kruk a luat-o in mana

în opinia acestei instante, atunci când creditorul care solicită executarea silita a unui contract de credit este creditorul cesionar în urma încheierii unei cesiuni de creanţă cu instituţia de credit, executarea silita este lipsita de un titlu executoriu.

În argumentarea acestei opinii, se reţine că, potrivit art. 120 din O.U.G. 99/2006 contractele de credit, inclusiv contractele de garanţie reală sau personală încheiate de instituţiile de credit constituie titluri executorii.

Aşadar, valoarea de titlu executoriu al unui înscris, altul decât o hotărâre judecătorească, trebuie expres statuată de legiuitor.

Sursa
Nasol de tot.
Dacă ați ști câți muritori de foame din diverse țări din jur au venit aici și au făcut firme de recuperări creanțe, bazându-se pe sperietoarea asta cu recuperarea silită. Sună-l pe KRUK. Io-te că nu vreau, sună-mă tu.

A nu se înțelege că iau partea celor care fac datorii și nu le plătesc.
Cei ce au fost măcar o dată hărțuiți de un măgar de ăsta știu despre ce vorbesc, nu e nevoie să mă mai explic.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

43 comentarii

 1. Bisnitarul de ieri, CEO de azi.

  Thumb up 1
 2. Depinde. Dacă recuperatorii sunt din clanul Pian sau clanul Sportivilor, atunci poți fi executat :))

  Thumb up 0
 3. Apropo de astia de la Kruk, aveam o restanta vanduta de Romtelecom catre ei si pur si simplu zi de zi ma stresau cu telefoane. Nu mai zic de plicuuri rosii cu catise desenate. Pana la urma am inchis numarul o luna. Dupa ce au revenit cu un telefon >am zis ca eu nu sunt eu ci altcineva<. M-au intrebat daca sigur e asa , ca parca li se parea vocea cunoscuta. Niste hartuitori.

  Thumb up 0
  • #5

   Plm – nu stiu cat e de mare datoria ta , dar poate ne zici de ce nu ai platit-o mai intai…

   Thumb up 0
  • #6

   O fi sunat la pacanele sau ceva…

   Thumb up 0
  • #7

   @geretus Nu exista nici un motv pentru care pe tine te-ar putea interesa de ce si in ce cricumstante omul nu si-a platit datoria atat timp cat tie in mod direct nu-ti datoreaza nici un ban. Taranilor.

   Thumb up 16
  • @George: Ihi. Da. Asa nici pe mine n-are de ce sa ma intereseze de ce vecinul cu BMW de la parter nu-si plateste cheltuielile de bloc de 2 ani si riscam sa ne taie apa din cauza lui. Mie personal nui-mi datoreaza nimic, ba m-a si ajutat odata sa pornesc masina…

   Thumb up 4
 4. #9

  Firmele de recuperari cumpara datoriile la preturi de nimic. De multe ori platesc 20-30c pentru 1 $.
  Daca reusesc sa recupereze 40c pentru un dolar diferenta e profitul lor. Daca nu pot atunci pierderea e a lor.

  Thumb up 2
  • POFTIIIM ?

   Creditele imobiliare sunt cumparate cu maxim 15% si la astea sa zicem ca mai poti recupera ceva. La alea „cu buletinul” e mai ieftin. De multe ori se ajunge la 9-11%.
   Vorbim aici de creditele cele mai naspa cu peste 90 zile intarziere (categ E).

   Thumb up 0
 5. Nu neaparat, daca gasesc neam de Pian la mine-n curte poate sa aiba 2 metri si sa-mi zica ca-i pasnic, tot o sa-i beau sangele si o sa-i mananc inima, daca nu ma ucide ghionionul lui, o sa ma asigur ca toata dinastia o sa aiba de suferit, incepand de la bulibasa si terminand la borac.

  Thumb up 1
  • #12

   Liam Neeson, nu stiam ca esti pe blog, ne dai si noua autografe?

   Thumb up 0
  • He is Taken…

   Thumb up 2
  • Doar daca va strangeti cateva sute.

   Thumb up 1
  • Merg pe urmatorul principiu: e om, ce-mi face pot sa-i fac si eu, right? De draci si de frica actionezi cel mai naspa, daca vad un Pian in curtea mea actionez ghidat si de draci si de frica, deci, ori eu, ori el, simplu. Nu mi-a fost frica de Filip Alexandru cand mi-a fisurat coasta 9 si imi e frica de un burtos ce oboseste la primul pumn?

   Thumb up 1
  • Noi sa fim sanatosi :))

   Thumb up 0
  • #18

   Eu sunt de acord cu Alin, deja am scos trotuarul spre casa si am sapat o groapa, la noapte pun pari ascutiti in ea si o acopar cu o plasa.

   Thumb up 0
  • Asa e domnu Alin, e o slabiciune a recuperatorilor. Daca incepi sa faci pe nebunul si-i ameninti cu bataia se intimideaza.

   Thumb up 1
  • Cum sa amenint cu bataia? Nu-i etic, pe langa asta nu se intimideaza, ei se bazeaza pe teroare, eu de ce sa nu le dau teroare? nu-i spun ca il bat, gandesc doar cu voce tare, spun ca am 149 metode de a-l ucide in urmatoarele 60 secunde, fara a ma repeta si fara a ma inspira din filme sau regii. Eu doar gandesc si vorbesc, nu fac nimic, sunt pasnic, asta pana imi invadezi campul personal, ai facut asta si insisti, te crutific, ma pis pe tine indiferent de numele care-i in spatele tau, fie el Pian, Bercea, Basescu sau Isarescu. Da, o sa fiu condamnat dar nu-mi pasa.

   Thumb up 0
  • #21

   Da cine zice ca tratati problema la tine in curte? poate te invita pe camp la un remi, la aer curat, astea is conferinte nu intre basini la birou.

   Thumb up 0
  • Liam asta nu e cel care se batea cu lupii prin Grey? Ca ala e mai tare la Taken ..

   Thumb up 0
 6. #23

  Buna si asta, dar fii atent aici:

  L270/215 – trimisa spre Camera Deputatilor (camera decizionala)

  Lege privind reglementarea creantelor cesionate
  Art. 1 – Valoarea de cesiune a creantei, prevazuta in contract, reprezinta suma la care creditorul cedent transmite creanta cesionarului. Debitul principal constituie suma la care s-a incheiat contractul de credit sau cea stabilita in urma unei evaluari autorizate si certificate in conditiile legii.
  Art. 2 – Creantele cesionate pot fi valorificate pana la un prag maxim reprezentand DUBLUL SUMEI DIN VALOAREA DE CESIUNE A CREANTEI, prevazuta in contract, dar fara a depasi valoarea debitului principal restant. Recuperarea creantei se poate face si in rate, in urma negocierii dintre debitor si creditorul cedent, respectiv cesionarul.
  Adoptat de Senat in 13 octombrie 2015.

  Printre initiatori – doamna senator Miron: http://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=d32f3e13-dd87-4054-97c4-c781d6cf92ee Saru’mana si-un crac, d-na senator.

  Thumb up 0
  • draguta treaba. practic, u vor mai putea sa iti zica Aveti 300 restanta la Vodafone si 9000 penalizari:))

   Thumb up 0
  • #25

   Si mai dragut e ca daca kruk cumpara cu 5.000 de euro un credit neperformant de 100.000 de euro, atunci poate recupera cel mult 10.000 euro (dublul valorii de cesiune a creantei). 🙂

   Thumb up 1
  • huehuehue:)))) duamne, ce frumos ar fi sa treaca:)))))))

   Thumb up 1
  • #27

   Tanti senator a spus ca firmelor de recuperari ar trebui sa le ajunga un profit maxim de 100%. Pai nu?

   Trece, trece; la cati romani cu restante sunt, cine voteaza impotriva s-a sters pe bot de deputatie tura urmatoare. Votul din Senat: 13-10-2015 adoptat de Senat (nr. voturi: DA= 94 NU=1 AB=6) 😀

   Thumb up 1
  • hehehehehe sa vezi cum se inchid 90% din mizeriile astea:))))))

   Thumb up 1
  • nu stiu de la ce partid e tanti asta Miron, dar merita votat.

   Thumb up 0
 7. Eu dacă as fi patron de bancă, la ăștia aș apela, la a lu Pian, a lu Ștoacă. Recuperezi prejudiciu garantat. Mai stai să te complici cu procese, cu formulare, cu acte. Mai bine chemi țiganii lu Ștoacă :))

  Thumb up 0
 8. #32

  „Cesiunea de creanţă reprezintă, pe de altă parte, un contract de sine stătător, care poate comporta transformări în planul întinderii dreptului de creanţă şi care poate fi şi trebuie să fie, la rândul său, supus analizei judecătorului în ceea ce priveşte întinderea creanţei pretinse pe calea unei acţiuni de drept comun.”
  Ok, se amana executarea silita cu inca o luna pentru validarea titlului executoriu, unde`i victoria? Cumva ne-am luat iar tara inapoi si nu ma prind ?

  Thumb up 0
 9. #33

  De cand este valabil? nu e nici o luna de zile de cand la o cunostinta pensionara i s-a pus poprire de catre kruk pe pensie. E posibil sa fie poprirea instituita la banca? sau e direct la casa de pensii?

  Thumb up 0
 10. Mda….foarte mișto. Adică acu sa fie sigur ca toate nerecuperatele vor fi plătite finalmente tot de buni platnici. Doamne ferește sa fie rău platnicii stresati cu telefoane.

  Thumb up 1
 11. KRUK te pune la începutul „ostilităților” să plătești măcar 100 de lei din datorie în semn de „bună credință”. Atunci când îi plătești, îți mai bagă și o hârtie sub nas prin care tu admiți că ai o datorie de XXX lei la ei. Dacă o semnezi presupun că te pot executa silit.

  Thumb up 0
 12. #36

  Atat timp cat pierd bani niste camatari cu cravata, sa fie primit. Dar pierederile serioase nu vor cadea pe umerii lor, asta e praf in ochii viitorului deponent tzepui (oricum reprezinta minoritatea).

  Thumb up 0
 13. #37

  de obicei banca vinde creanţa după ce şi-a recuperat cel puţin 70-90% din banii pe care îi datorezi. cu dobânzi cu tot. ceea ce fac aceşti recuperatori e altă poveste. de obicei un om ajunge în imposibilitatea de plată după mai mulţi ani, din varii motive. nişte ani a plătit conştiincios datoria. atunci se constată că mai are de plată o anumită sumă. de obicei banca îi pune poprire pe venituri. execută bunuri etc. asta într-un timp mai scurt decât cel prevăzut în contract. la final se constată că din o sută de mii de euro – cu tot cu dobânzi, banca a recuperat 90. ei bine, diferenţa o vinde pentru 1000 de euro – poate şi mai puţin, acestor recuperatori. banca e o oricum în câştig. a recuperat 90 în 7 ani să zicem decât 100 în 25 de ani.

  Thumb up 0
  • liliana, ma ierti, dar esti pe dinafara. banca vinde creditele neperformante in orice moment, pentru ca altfel ii afecteaza bilantul. nu are nicio legatura cu procentul de recuperare anterior. in general, in maxim 90 de zile de la ultima plata, creditul tau ajunge la recuperator

   Thumb up 0
  • #39

   aşa o fi. dar eu una am observat treaba asta. ştii că povesteam pe aici de acel amic cu creditul de 90000 de euro. pe el l-a executat banca. banca şi-a recuperat ceva mai mult de împrumut dar ţine cont că era un contract pe 25 sau pe 30 de ani. banii ăştia i-a recuperat în 7. acum, pentru diferenţa de dobândă e dat pe mâna unora. dar banca în sine n-a pierdut, şi asta şi pentru credite mai mici. în fine. e posibil să nu ştiu eu mai mult. era doar o observaţie.

   Thumb up 1
  • banca, ca sa iti dea tie bani, se imprumuta la randul ei la BNR sau pe piata libera de capital. si plateste la randul ei dobanzi. faptul ca prietenul tau a platit mai mult decat suma imprumutata nu inseamna ca banca si-a acoperit cheltuielile. si nu ca e posibil, sigur nu stii:)

   Thumb up 0
 14. #41

  Ala de pe panou e Freddie Kruker :)))

  Thumb up 0
 15. care de aici are linie de credit la zanul camatar sa ridice degetul sus !?

  Thumb up 2
 16. Oare sunt singurul care observa mesajul ascuns al denumirii acestei institutii? KRUK, adica CROOK? Cu alte cuvinte, niste escroci…

  Thumb up 0