De ce bani din blog?

dollar.jpgAproape în fiecare zi găsesc un articol de presă în care se dezbate problema blogurilor. Absolut toate, dar absolut toate ajung la premiza „Cum faci bani din blog„.
Si astăzi de dimineaţă, primul articol căzut sub ochi, la Buddha, despre nu ştiu ce interviu dat la Agora Media, despre bloguri. Subiectul principal? Cum faci bani din blog, desigur.

Am o întrebare. De fapt mai multe.
De ce nu ne întreaba nimeni de ce scriem pe blog? De ce nu suntem întrebaţi ce ne-a făcut să avem blog? De ce nu interesează pe nimeni cine sunt oamenii din spatele blogurilor? Ce simt ei? Ce vor ei? Unde vor să ajungă?
Nu. Suntem întrebaţi cum facem bani. De ce facem bani. Care sunt metodele pe care le folosim pentru a face bani. Bani bani bani.

A ajuns blogul noul El-Dorado al Rromâniei. Fiecare tip care nu a reuşit mare brânză in viaţă citeste articole de acest gen, si îşi zice in barbă:

– Frate, dar eu sunt mult mai bun decat loserii aştia care nu au viaţă, familie sau sex.

Şi mai apare un blog miraculos, plin de fime youtube, statusuri de messenger, poze sexy şi melodii cu Cleopatra Stratan. Plus comentariile acide la adresa bloggerilor, boioglisme le spun eu:

– Nu contează că am 20 de vizitatori pe zi. Ai mei sunt targetaţi.

În felul acesta se dilueaza calitatea zonei blogurilor. Pentru că nu vrem să ne susţinem munca si eforturile, ci dorim să alimentăm senzaţionalul ieftin.
Si ne curg balele după un interviu pe undeva, astfel lăsând la o parte orice principii care ne-ar sustine eforturile de a deveni mai buni.
Ne săpăm singuri, domnilor.
Când o să vă treziti?

9 comentarii

 1. Obsesia asta pentru bani este normala. Pentru ca cei care n-au nici o legatura cu domeniul nu pricep de ce ar scrie cineva un blog.

  Si atunci le vine ideea: aia stau acsa si scriu pe blog pentru bani. Si ii bate un gand „Daca ies destui, imi fac si eu blog” si multi chiar pun botul la chestia asta

  0

 2. Banii din blog vin dupa un anume timp si dupa ce castigi o anume notorietate. Ma distreaza blogurile cu 30 de postari, dar cu publicitate pe ele. Inteleg sa promovezi un site care iti place, ori sa pui bannerul unui blog pe care il citesti de obicei, dar sa pui reclame pe un blog din asta…
  Stiu ca nu are rost sa pun publicitate, nu-i nimic. Stau jos si imi vad lungul nasului.
  Cat despre diluarea calitatii, nu cred ca se va intampla neaparat. Exista o serie de oameni care au bloguri citite de multa lume, iar ei nu cred ca vor face rabat la calitate pentru a insera cine stie ce subiecte de "trivia", dar aducatoare de trafic. Cred de asemenea ca incet se vor cerne si blogurile, vor ramane doar cei care intr-adevar scriu de placere/pasiune si abia mai apoi pentru bani. Cei care isi fac bloguri doar pentru bani si vor vedea ca rezultatul este departe de asteptarile lor, cu siguranta se vor descuraja si se vor apuca de altele.

  0

 3. Vezi ca ai un typo la SEO :))

  0

 4. „- Frate, dar eu sunt mult mai bun decat loserii aştia care nu au viaţă, familie sau sex.” Mie unul mi-a spus-o direct, zice, „eu daca vreau, fac 100 de euro pe zi daca ma apuc de blog”:))!

  0

 5. @INconstantIN: daca persoana care ti-a spus chestia asta chiar reuseste sa faca 100 de euro pe zi din blog, vreau sa o cunosc :))

  0

 6. Nu mai pot cu subiectele de genul asta…

  Mai nou vad ca zoso se linge in cur de unu` singur pe blog…

  0

 7. nu m-am gandit din pctul asta de vedere, chiar e important ce te motiveaza, dar Arhi sa fim seriosi…oamenii vor sa faca bani, cel putin majoritatea blogerilor de asta o fac…scriu chestii generale, scriu stiri senzationale si cunoscute pt a atrage trafic

  0

 8. #8

  Motivatia blogerilor cu state vechi in bransa a fost una simpla: sa scrie de placere chestii care li se intampla (vezi Arhi, VisUrat, Denisuca, Groparu etc), sa isi exprime parerea vizavi de ce se mai petrece in viata lor. Si eu zic ca astia sunt blogerii care au inteles ce inseamna un blog adevarat si care isi continua blogareala cu aceeasi motivatie ca la inceput.
  Toata treaba e ca acum sunt foarte putini care mai fac asta din placere, pasiune sau orice alta motivatie decat banii..eu nu-s bloger, dar am petrecut suficient timp prin blogosfera ca sa imi dau seama ca o sa treaca multa vreme pana o sa mai citesc pe cineva la fel de regulat cum fac cu cei enumerati mai sus…

  0

Citește și...

Băieții ăștia care întorc de pe banda 1 ar trebui să aibă permisul anulat, simplu, fără discuții și fără drept de a-l mai luat minim câțiva ani. Accidentul e din Constanța, unde s-au strâns incompentenții volanului, alături de Călărași și Argeș.

Articol scris de Major Tom, care s-a mutat odată pe Jupiter, pentru că i-a plăcut mai mult gravitația de acolo. Tigăile jos, fetelor. Știm că nu sunteți ITste și că aveți o minte genială. Ideea din spatele titlului este alta. N-am cum explica bărbaților computația cuantică fără a explica fizica cuantică. Cum să […]