Am bani, sunt un coneseor. ştiu bucătărie, vinuri, melci şi fripturi

Întâi citiți asta, e prea tare. Nu știu cine e, din păcate, dar mi-a intrat la inima readerului.

Revenind.
Ați observat că oamenii, cu cât încep să aibă mai mulți bani, cum automat devin niște adevărați coneseori în materie de mâncare și băutură?

Deci untul nu se poate mânca decât frecat cu mirodenii, pe baghetă, asezonat cu melci și numai hors d`ovreus. Ciorba nu ne mai sufere, am descoperit zupa di calamaro sau bouillabaisse. Friptură? Sarmale? Marche vu d-aci, gusturile noastre sunt mult mai sus de atât. Vin de 12 lei? Vai, sticla aia nici nu a mirosit strugure vreodată, să îți dau să deguști un vin australian, au un merlot de pur și simplu îți înnobilează papilele gustative. Să mor de nu.

George Butunoiu e ultima verigă din lanțul ăsta nou creat. Sclifosiții cu bani. Parveniții mileniului 21. El fiind de fapt o pizdă de HR, care trimite papagali spre angajare. Automat, cu umflarea contului, a realizat și cât de fin este și cum părinții săi nu mâncau mămăligă cu magiun, ci importau trufe din Aix la Provence, că să le dea la petit dejuner, înainte de a pleca la prașilă.

George Butunoiu mai este și pintic. Cică a făcut un restaurant în 2006, pe care i l-a vândut lui Patriciu, care l-a redeschis în 2011. Și automat la- făcut cel mai tare restaurant din bucuresti, fără nici un dubiu. Desigur, dubiile apar când îți dai seama că respectivul top este făcut de situl ce aparține tot domnului Butunoiu.

Așa am realizat de ce a închis Dinu Păturică rețeaua mic.ro. Pentru că are restaurant de la Butunoiu.
Un sincer și românesc Hai sictir!

Dacă vrei să comentezi fără a mai trece prin moderare

75 comentarii

  1. aaaaaaahaaaaa! m-a uns pe suflet! touche!

    Thumb up 0
  2. mda, astia de mananca din pui numai pieptul si din porc numai cotletul, se delecteaza cu fructe de mare – o incantare! si ce sanatoase suuunt! iar salatele ma dau pe spate, in speta dressingurile. omfg nu mai e salata daca nu are balsamic in dressing & shit.

    Thumb up 0
  3. Ma intrebam de ce nu pot intelege gusturile fine – acum stiu, nu am destui bani.

    Thumb up 0
  4. cum asa, nu-ti plac fructele de mare? dresingurle speciale la salate de frunze exotice? nu agreezi trei lulele aranjate frum os pe o farfurie larga? vita in sange? ma dezamagesti…

    Thumb up 0
    • #6

      Eu mananc numai porc prajit si din cand in cand la gratar. Nu mananc deloc salata ca nu suport legumele. Singura leguma pe care o mananc e cartfoul prajit in untura. La ocazii mananc sarmale pana imi pocnesc nasturii de la pantaloni, beau vin de la tara (numai daca e acru si cu gust de butoi), iar in fiecare seara beau un pet de bere la doi litrii. Mancarea mea preferata este caltabosul si de Pasti mananc miel pentru ca s-a rastingnit Isus Hristos. O fac bine?

      Thumb up 0
  5. Dude, am baut si eu vin din ala de Australia e chiar bun. Si de cativa ani, de cand eram la facultate (iar atunci nu lucram full time) am descoperit branza cu mucegai si o mananc ca pe ciocolata. I hate telemeaua romaneasca. Fructele de mare sunt dă șit. Astea sunt doar delicatese. E asa rau sa le mananci?

    Thumb up 0
    • Andreea » deloc. vezi ca ai un loc rezervat la butunoiu

      Thumb up 0
    • Si eu mamanc fructe de mare si sushi, incerc sa pun aceto balsamico in salata cat de des pot etc etc etc, dar pe bune ca asta nu are legatura tot timpul cu fitele. Eu ador sa mananc si sa gust cat mai multe feluri de mancare. Daca ma duc intr-o tara straina mananc numai chestii locale. E o pasiune si asta. Dar da, exista multi din astia cu pom-pom-du-fon-fon care mananca astfel de lucruri doar pt ca asa par mai rafinati. Astia sunt din categoria alora care au impresia ca lecturatul unei chestii rasuflate marca Coelho ii face inteligenti si culti.

      Thumb up 0
    • Ce sa fac, sunt mai fitoasa. De fel, mananc doar orez si legume fierte, foarte rar carne de pui fiarta. Dar iata ca e un pacat sa mananci si altceva.

      Thumb up 0
    • Andreea, nimeni nu are o problema cu ce mananci, insa daca se da in spectacol cineva care de cativa ani descopera gastronomia mondiala si se comporta de parca el a inventat-o, si ce este mai rau, vine sa-si impartaseasca ca un mesias culinar experienta sa, batandu-si in acelasi timp joc de tine, cel care NU ARE BANI sa inteleaga intelepciunea vorbelor sale, merita sa fie subiectul unui articol ca si asta.
      despre el, marele conneseur Butunoiu, era vorba si nu despre tine.

      Thumb up 0
    • #12

      Vinurile australiene sint porcarii. Asta din cauza ca nu folosesc butoaie de stejar pentru maturare ci talas de stejar care da un gust prea puternic.
      Eu nu sint expert insa asta e explicatia unui expert in vinuri.

      Thumb up 0
    • #13

      muschiul afumat de porc romanesc >>>>> jambonul spaniol sau prosciutto-ul italienesc
      vinurile romanesti si cele moldovenesti >>>>> vinurile australiene
      branza de burduf si telemeaua >>>>> branza cu mucegai, feta,camembert etc.
      painea pe vatra >>>>> baghetele frantuzesti
      prajiturile de casa romanesti >>>>> toata patiseria frantuzeasca
      carnea de miel crescut pe pasunile din Romania >>>> carnea de miel din alte tari cu agricultura puternic industrializata
      laptele de capra romanesc – probabil cel mai bun lapte din lume
      rosiile romanesti = rosiile din sudul Italiei >>>> rosiile din restul lumii
      slanina >>>> orice mezel vreodata
      untul romanesc >>>> cel englezesc
      berea facuta cu apa din Muntii Carpati – in topul berilor din lume
      ceaiul facut din plante medicinale culese de pe razoarele romanesti >>>> ceaiul din Sri Lanka
      taiteii de casa romanesti >>>> cei facuti in Honk Kong, pastele italienesti
      merele romanesti – indiscutabil cele mai savuroase din lume

      Thumb up 0
  6. Eu i-am furat ideea unui amic si am de gand ca peste ani sa imi deschid un local cu mici si bere. Mici, sare, mustar (pentru profani), paine si bere rece. Pentru copii si femei voi oferi in plus placinta de mere si placinta de branza, meniu completat cu apa si suc. E mai mult decat trebuie.

    Thumb up 0
  7. sar’mana!
    N-o să fiu coneseur, da’ măcar ştiu de unde să-mi iau merdeneaua şi-mi ajunge!

    Thumb up 0
  8. #18

    capital zice ca americanii (F**** in gura…) cumpara 49% din mic.ro. Acum e momentul sa mai sara cateva zeci de fraieri cu 7000 eur ptr franciza ca au venit americanii sa ne salveze.
    ontopic: si mie imi plac tot felul de delicatese, pe care logic, le mananc numai de cand imi permit. Totusi, bag in continuare si „clasice”, avand in vedere ca bunicul e cioban si nu mi-e rusine cu asta. Mai naspa e ca de la bere am facut guta si nu mai am voie pui, fructe de mare, bere, manzat, peste oceanic…

    Thumb up 0
  9. #19

    „părinții săi nu mâncau mămăligă cu magiun, ci importau trufe din Aix la Provence, că să le dea la petit dejuner, înainte de a pleca la prașilă.” mi-a adus aminte de o intamplare din familie. prima data cand a venit mama din perindarile ei prin lume a zis hai sa prindem melci ca sa ii gatim si a facut si piftele de melci, a doua zi a venit o femeie la treaba. am puso la masa si i-am dat si chiftelele printre altele, ne intreaba ea „dar cand ati fost la piata sa luati carne de piftele?”. la care mama „pai sunt cu carne de melc” s-a ridicat aia in secunda 2 si cred ca si acuma ne mai uraste pentru asta. :))

    Thumb up 0
    • #20

      super_fotbal » v-as fi urat in mod identic:)))))

      Thumb up 0
    • #21

      sa stii ca nu au vreun gust special sau sa lase vreo chestie. cred ca ar fi buna o campanie sa promovam mancatu melcilor, mai ales astia saraci de pe la sate, ar putea manca carne in fiecare zi.

      Thumb up 0
    • eu nu am inteles ce a facut mama ta cu melcii: chiftele sau piftele? oricum, in ambele cazuri, mi se pare dezgustator. melcii, daca nu ii asezonezi cu multe ierburi aromate si ulei de masline, nu au nici un gust, mai mult decat atat se comporta ca si mucii cei mai nashpa in gura: iti vine sa-i flegmezi instant!

      Thumb up 0
  10. vin australian la lidl pana in 10 lei sticla. au si ceva sud american , inca n-am ajuns la ele dar shirazul bate tot pana acum….

    Thumb up 0
  11. #24

    da mah, da, Butunoiu e o mare basina, dar de la asta la a proclama ca a avea anumite pretentii fata de ce pui in farfurie sau in pahar e o basina si mai mare nu e un pas putin cam lung?
    tu, de exemplu, vorbesti cu o pofta teribila despre bere, stii sa deosebesti tipuri, gusturi, mirosuri, stii sa o apreciezi. altora, doar un exemplu, le plac ceaiurile. au zeci de ceaiuri, unele ieftine altele foarte scumpe, au tot felul de ceainice si le prepara dupa diverse metode. asta intra dupa tine la fite? sau faptul ca iti place sa mananci sushi e o fita si asta? sunt mort dupa sarmale, salata de vinete sau branza cu rosii dar asta nu ma impiedica sa ma bucur de o bucata de peste rece cu niste orez :)

    Thumb up 0
  12. Voi fi Gigi Contra aici :). Cred că este o idee bună, cu toate „aerele calde” existente. Dacă va avea clienți și business-ul va merge, why not? Așa înjuram și eu luna trecută fosta mea cafenea preferată Louis, care a crescut prețul unui cappuccinno la 45 lei (bitch say WHAT?), dar probabil au clienți destui și business-ul merge (sau spală bani dar asta este treaba Poliției). Dacă business-ul se duce în cap, ok,atunci putem face mișto.

    Ce vreau să zic aici: nici tu nici eu și 99% din cei care comentează aici nu se pricep la conducerea unui restaurant/bistro/braserie. Și cel mai probabil nici nu sunt în target-ul unui astfel de restaurant. Nici eu nu sunt în target-ul unui astfel de restaurant; dar astfel de localuri deja există. Vă dau ca exemplu Loft, cu prețuri de tremuri, dar care este plin în fiecare noapte. Și mâncarea, între noi fie vorba, este destul de… obișnuită, ca să fiu indulgent.

    Referitor la comentariile despre George Butunoiu; sunt extrem de mulți HR-i în România, mulți care mor de foame; Butunoiu este unul dintre cei care NU mor de foame. Poate are un motiv, poate chiar se pricepe la ce face, poate chiar și-a construit o faimă prin muncă, descoperind talente și promovându-le.

    Încerc doar să dau o altă perspectivă. Poate omul știe ce face inclusiv cu restaurantul – poate are destule contacte, cunoaște destui oameni care sunt gata să dea acei bani și să se simtă bine. Poate nu…

    Thumb up 0
    • #26

      Tudor Galos » daca stia ce face, nu ducea in cap primul restaurant.

      Thumb up 0
    • problema nu este ce face Butunoiu – who cares – , ci cum o face.
      daca isi da aere calde prin presa, trebuie sa suporte si reactiile oamenilor care se simt jigniti de acest comportament.

      Thumb up 0
    • Citat de pe site-ul maestrului:
      „Cand vom fi bogati, toata lumea va manca si va bea pe gratis la noi. Pana atunci, insa, contributiile musafirilor sunt binevenite; de la fiecare dupa posibilitati.”

      Pe bune daca Butunoiu nu are aere de GURU..:-)

      Thumb up 0
  13. Mi-e scarba cand citesc chestii din astea. Mi-e si mai scarba cand locuiesc in Franta si stiu ce se mananca, unde si la ce preturi. Cine este acest domn si de unde pana unde are el tupeul de a pretinde taxa de intrare ca sa poti manca intr-un restaurant? Asa a vazut el la Paris? 100 de euro? Ca sa ce? Cu 100 de euro ma duc si mananc decent la restaurant la „chef” Bocuse, ca tot e langa mine. Iar faptul ca nu-mi pune in piept steluta „biet student sarac de la cutare facultate” ma va face probabil sa nu inghit in sec meniul de 120 de euro. In Franta. Unde meniul ala costa 10% din salariul mediu, nu jumatate, ca in Romania.
    Si à propos, in Franta lumea mananca melci la Craciun si revelion, ca intr-un 17 septembrie sunt prea scumpi. Iar ceea ce numesc ei fineturi (tu ai dat exemplul bouillabaisse), sunt de fapt mancaruri traditionale. De oameni saraci, de unde amestecul de peste de tot felul.
    Haute cuisine française à Bucarest, de la pisse de chat. Voilà!

    Thumb up 0
    • #30

      Alexandra » deci sper ca ai zis ceva de bine :)))

      Thumb up 0
    • #31

      Ceva cu pisat de matza! :)

      Thumb up 0
    • Si cu voala.

      Thumb up 0
    • #33

      Asta ma patit si eu cind in vizita in rromanica am fost la restaurant si am comandat un meniu cu care eram obisnuit in Canada. Mare diferenta! Nici cele mai ieftine bodegi canadiene nu prepara atit de prost mincarea cum o face renumitul restaurant care avea si preturile umflate cu pompa.

      Thumb up 0
  14. oare intrarea la restaurantul lu nea George se face pe baza declaratiei de venit?

    Thumb up 0
  15. Eu sunt un sarmalat fara ifose.

    Thumb up 0
  16. Te certi cu baiatu’ lu’ Petcu la faza cu vinu’ de 12 lei ;)
    E arhiplin de alde astia, numai ca nu toti scriu pe bloguri. Sau pe unde or scrie. Trimit mailuri corporate (stii tu, cu juma’ de firma CC) despre locuri unde-i musai sa mergi sa mananci, ce sa mananci si ce sa bei… si cum, cred. O sa dau si eu un „reply to all” si o sa laud #saormacudetoate. Cu cola.

    Thumb up 0
  17. #37

    Exact tipul de om descris de tine ma distreaza la culme cand il vad pe respectivul dand ochii peste cap „astazi am servit pranzul la cutare restaurant….” :D
    Odata am intrebat-o pe una: „cui ai servit, draga, pranzul?” S-a uitat ca broasca la inundatie…. =))

    Thumb up 0
    • #38

      Ingrid » asta cu broasca la inundatie a fost mortala. MORTALA, iti zic

      Thumb up 0
    • super tare, pana sa citesc comentariul tau, m-a busit rasul foarte tare :))

      In alta ordine de idei, am cunoscut in Londra oameni cu multi bani care nu aveau nicio jena sa mearga la fish’n’chips sau ceva de genul la pranz. Ca s-or duce si la restaurante de fite e alta problema dar nu au infatuarea asta pe care o au astia ai nostri cand dau de ceva bani.

      Thumb up 0
  18. #40

    Ceva mai penibil decat articolul din Money am vazut doar in prezentarile de restaurante ale lui Peter Imre, cand avea cronica de restaurante in Ziarul Financiar.

    Niste baieti finuti.

    Thumb up 0
  19. #41

    Hehe… doar „hai” e romanesc, „sictir” e de la ieniceri.

    Thumb up 0
  20. #42

    Va invit sa-i cititi si cronicile de restaurante acestui Buturugunanoiu sau cum il cheama(articolul ala e mic partz pe langa ditai basinile din cronici). Zicea odata ca meniul de referinta pt el(la buturguranoiu ma refer) e platoul mix-grill, adica mititei, ceafa si ficatei la gratar. Dupa acel meniu da note restaurantului. Ca sa citesc acum ca gata, s-a descotorosit brusc de vechile obiceiuri :). Si mai are d-nul butraguranoiu o meteahna in cronicile sale: cica mancarea de la supermarket e pentru saraci, nu pentru el. Bine ba! Oare va face reducere cu carnetul de note vizat pe anul scolar in curs la viitorul restaurant?

    Thumb up 0
  21. #43

    Cand nu ai bani mananci mamaliga cu magiun ca atat iti permiti, cand ai bani mananci foie gras si trufe pentru ca ai cu ce sa ti le cumperi si pentru ca atunci cand mancai mamaliga cu magiun iti doreai sa mananci in loc de magiun confit de canard…intrebarea vine inevitabil…daca am bani si mananc sofisticaciuni este ceva rau? Ar trebui sa mananc toata viata mamaliga cu magiun pt ca asta mancam cand eram sarac desi acum sunt milionar?!…

    Thumb up 0
    • #44

      jailor » lol, nu faptul ca mananci sofisticaciuni, ci ca te dai mare coneseor, desi nu esti si incerci sa iti renegi trecutul de magiunar

      Thumb up 0
  22. #46

    Io nu stiam cine George B asta. L-am vazut ….un trist(dupa fata).

    Thumb up 0
  23. #47

    pana una alta in Romania nu exista macar un restaurant de 1* michelin.
    cica in austria 1* mich de rev…meniu e 89 eur / pers. Aia nu au vazut poiana bv cred…la preturi ma refer.
    visul meu gastronomic e 4* michelin

    Thumb up 0
  24. #50

    ptr cine nu stie, stelele michelin se acorda pe recomandari + specialist incognito

    Thumb up 0
  25. #51

    la 4* stele cred ca pe la 500 eur / persoana. Dar tind sa cred ca merita once in a life time

    Thumb up 0
    • #52

      @Luci: la 5 stele in UAE o masa nu te costa mai mult de 100 USD (nu vorbesc de icre negre sau cine stie ce alte dracii). Asta fara alcool.

      Thumb up 0
    • #54

      Lucico… știu io un chioșc în dos la Obor… mici, bere și muștar; da’ trebe să vii cu catravetele murat din piață.

      Thumb up 0
    • #55

      din dos sa mananci tu ma :)

      Thumb up 0
  26. Stai linistit, ca restaurantul a fost deschis de la bun inceput impreuna cu Patriciu si alti 4-5 actionari…
    Numai ca atatea tepe si-au luat cu bucatarul care habar nu avea sa gateasca si care era platit cu un pomelnic de bani ,ca au disparut clientii …
    prin urmare, restul actionarilor satui sa aduca bani (inclusiv specialistul Butunoiu) si-au vandut partile catre Patriciu, care s-a gandit acum sa-l redeschida…

    Thumb up 0
    • #57

      descultii-europei » bucatarul probabil fusese angajat de specialistul in HR…

      Thumb up 0
    • foloseste te rog termenul stiintific si elevat: recrutat nu angajat :))
      citeam acu pe buda, ca a organizat un top al restaurantelor cu cea mai buna mancRe si ghici cine fost ales pe primul loc??? exact restaurantul care a fost inchis cea mai mare parte a anului :)

      Thumb up 0
  27. #59

    Hai Arhi… las-o jos că măcăne.
    Spune sincer că tu te pregăteai să deschizi ArhiBodega… și Butunoiu ți-a tăiat macaroana.

    Thumb up 0
  28. #60

    3* Michelin….300 de euro meniu, timp de asteptare 3 luni. Restaurant Noma, Copenhaga :D

    Thumb up 0
  29. Caconeseur ce ma dau pot sa zic din capu locului ca vinul de Australia e bun de tot si-mi aduc aminte ca e destul de ieftin.

    …si hors d’oeuvres nu inseamna de fapt „antreuri” ? :D

    Thumb up 0
  30. La mine e simplu.Nu mananc mancare gatita decat foarte rar iar „delicatesele” alea, oricat de bine arata, nu-mi plac

    Thumb up 0
  31. #63

    offtopic: Roberta Anastase s-a declarat socata de faptul ca 2 000 000 de romani au iesit in strada doar in Bucuresti. Spune ca nu sunt zvonuri, i-a numarat ea cu mana ei…

    Thumb up 0
  32. OMG, stai asa ca fac si angajari:
    Bucatar:
    http://www.bestjobs.ro/locuri-de-munca-bucatar-sous-chef-al-lui-david-contant/529516/1

    Citez din anunt: Bucatar la un nou restaurant, „La George Butunoiu & Oskar” (www.lagb.ro), care se va deschide in curand in zona Beller. Restaurantul e deschis 12-15h si 18 – 23h.

    Va fi subordonat cunoscutului Chef francez David Contant, profesionist cu indelungata experienta in restaurante cu mai multe stelute Michelin, si va fi sous-chef al acestuia.
    Cerinte:
    Sa aiba un profil si un potential care sa fie acceptate si apreciate de catre David Contant. ”

    Te doare capul bai nene!

    Thumb up 0
    • #65

      Din cite stiu eu, un sous-chef are citiva ani buni de scoala culinara si nu cred ca va lucra pe un salar de 500 euro. Adica din cite apare in anunt, educatia e facultativa asa ca am mari indoieli despre care ar fi candidatul potrivit.

      Thumb up 0
    • #66

      Ai uitat generosul salariu de 500 de € pe luna.

      Thumb up 0
  33. arhi la faza cu vinul te inseli

    Thumb up 0
    • #68

      adica?

      Thumb up 0
    • nu trebuie sa fii coneseor sa apreciezi diferenta intre un vin bun si o posirca. La fel cum nu trebuie sa fii chiar maestru bucatar sa stii ca vinul de 12 lei nu prea vede strugurii.

      trebuia sa bagi si tu o suma mai mare acolo :P. Dupa ce dai de bani sa stii dintr-o data ca vinul romanesc de 40 de lei e o posirca ordinara, ca tu bei numa vin frantuzesc, realizat prin calcarea strugurelui de catre fecioare desculte intre zilele de 16 septembrie si 17 septembrie.
      asta evident, dupa e toata viata n-ai stiut exact ce sa alegi: timisoreana la pet sau skol

      Thumb up 0
  34. Adevaru-i ca dl. Butunoiu are si un aer foarte rafinat: http://www.bvbusinessconsulting.ro/blog/uploads//GB-41.jpg

    Thumb up 0
    • dacă serveşte clienţii cu javra în portbebe, o să fie un succes nebun bistrou’

      Thumb up 0
  35. #72

    Apropo de mancarea ce are alt gust daca e mai scumpa: This leads to a concept: A restaurant called Placebo. What do they sell? A 50% discount. Which is to say: The entire menu is framed with everything at about twice the price you’d otherwise expect to pay for it, but then your check gets a 50% discount. So say you have a steak roughly of the same quality as the $13 steaks at the Outback Steakhouse. The menu says $26, your bill when it arrives has a 50% discount. But everything you order feels expensive. De aici: http://www.seebs.net/log/articles/615/placebo-a-new-idea-for-a-restaurant

    Thumb up 0
  36. #73

    Mie sincer Butanoiu imi pare tipicul oportunistului roman: se pricepe la toate si la tot chiar daca prin munca sa la firma sa de recrutare ar fi trebuit sa renunte la gindirea de om la toate.

    Thumb up 0
  37. #75

    Prefer mancarea romaneasca.

    Thumb up 0