Baniciu, Phoenix si dezamagirea

Sunt anti-Phoenix. Fara discutie. Nu il pot suferi pe nesimtitul ala de Covaci. Singurul membru Phoenix de care imi place este Mircea Baniciu. De aceea m-am si bucurat cand si-a facut blog.
Astazi, citind la Alex un articol, mi-am adus aminte de ce nu am mai scris nimic de asta.
Pentru ca am fost dezamagit. Mircea Baniciu nu si-a facut blog pentru a-si spune viata, trairile, experientele, trecute sau actuale. Nu.
Mircea Baniciu a creat o diatriba contra lui Nicu Covaci. Si atat.
Iar pe mine nu ma intereseaza asta.
So, bye, Mircea.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

18 comentarii

 1. vezi ca ai gresit linku’ la „citind la alex un articol,”

 2. s-a remediat, danke

 3. #3

  Si ti se pare ca ce spune acolo nu face parte din ‘viata, trairile…’. Tragi concluzii pripite.

  Dupa ce s-a intamplat aprolo de Phoenix 45, mi se pare normal ca omu’ sa-si spuna oful. Iar povestea respectiva e chiar cuminte fata de multe altele auzite de mine din partea celuilalt Phoenix, Covaci.

  Spuneam si la Alex, ca m-am saturat de fitele lui Covaci de „n-ati venit aici sa comandati ca la mcdonald’s, aici cantam ce vrei noi” si multe altele prin care publicul e pus la locul lui.

  Revenind, citeste printre randuri, si vezi in profunzime ca se vorbeste despre Phoenix, mie unul mi-ar placea sa aflu povestea lui Baniciu despre cum au fost vremurile alea.

 4. adica toata viata lui a reprezentat-o insuccesul cu phoenix? adevarul e undeva la mijloc bade, iar ei sunt oameni deja batrani. poate ar fi bine sa se impace cu viata si sa o ia asa cum e, cat o mai au

 5. #5

  Cine vorbeste de insucces?

 6. #7

  … Pai de ce ti se pare povestea asta despre „insucces”? E o poveste despre un concert Phoenix, what the fuck? Sau m-am tampit eu.

  Btw, ai citit cartea Insa eu?

 7. povestea vietii lui alaturi de phoenix. nu, nu am citit-o si sunt sigur ca nici nu intentionez sa o fac, decat daca e moka,pe internet

 8. #9

  Arhi, ai pus punctul pe „i”. Daca e pe bani, sigur ca e de cacat. Ma rog.

  Oricum ideea mea era sa punctez ca Baniciu spune anumite lucruri intr-un anumit „context”. Daca nu stii contextul, nu ai cum sa apreciezi daca e „diatriba” (ce cuvant te-ai gasit sa folosesti) sau nu. Atat.

 9. #11

  Da, Arhi, m-am uitat si eu pe dex sa inteleg ce-ai vrut sa scrii acolo. Nu despre asta e vorba, doar ca mi se pare prea mult spus.

  Si Baniciu si Covaci vorbesc despre viata din spatele Phoenix-ului, care nu e neaparat despre bani. E despre viata, cu bune si cu rele, asa cum e ea…

  Whatever

 10. Claudiu, eu mai am obiceiul sa dau verdicte de-astea definitive:) si nu intodeauna pot sa am dreptate.
  Adevarul e dincolo :)

 11. #13

  Arhi
  te citesc cu placere si nu o sa insist, dar cum probabil ti-ai dat seama Phoenix inseamna mult pentru mine, si probabil ca nu doar pentru mine.

  De aceea imi pare rau ca Baniciu e acum marginalizat intr-o oarecare masura de Covaci & co., si-mi pare rau sa vad ca si altii gandesc fel de fel, in loc sa ia pozitie intr-un fel.

  E pacat …

 12. Claudiu, eu sunt cu el. Adica ptr Baniciu. Fuck covaci, si inca hard. Dar nu imi place ca in loc sa scrie de el, de ce face, ce a facut, de muzica sa, cum a compus muzica, cum i-a venit ideea de a face una si alta, el scrie antiCovaci. Astea sunt ca blogurilea alea anti Zoso…

 13. Sunt curios, ce pozitie ai cu privire la Pasarea Colibri. Eu sunt printre cei care considera ca supergrupul (in sensul muzical al termenului) Colibri depasea cu mult Phoenix-ul.

 14. Ba iar v-ati intors la tema asta ? Nu va mai tociti mintea degeaba. Astia 2 sunt 2 copii mereu pusi pe bataie. Io am renuntat la a-i mai intelege si le ascult doar muzica. PUNCT !
  ;)

 15. #17

  Krossfire,
  si eu cred acelasi lucru despre Pasarea Colibri, concertele lor erau magice…

  Ii apreciez si pe Phoenix, dar emotia, muzica, oamenii de la Pasarea Colibri ma umpleau de bucurie. La Phoenix raman mereu cu figura intunecata a lui Covaci facand pe nebunul pe scena.

Citește și...

În imaginile de mai jos, filmate de colega Iulia la Munchen, sunt excepții, da? MAE, adică securistul de Meleșcanu, a decis că votul s-a desfășurat bine și normal peste tot, cu mici excepții care, în principal, se datorează votanților. Asta deși erau cozi kilometrice la toate secțiile de votare iar angajații, SALARIAȚI […]

După fiecare moment de alegeri din ultimii ani, caut antena 3 ca să pot savura lacrimile și zvârcolelile tututor gunoierilor din platou. Astăzi am savurat fața de mort al lui Tăriceanu, complet distrus de tot ce s-a întâmplat și ușor abulic. Bine, probabil va intra în parlament, ora la care scriu asta e […]