De ce banii nu sunt de ajuns pentru parveniții din politică?

Citeam știrea asta, cu Firea care a pus primăria să muncească la foc continuu, plătind din fondurile primăriei o sumă momentan necunoscută, dar gândiți-vă că mizeria aia de la Casa Presei, tot la modul gigantesc, dar de vreo 3 ori mai mică, a costat 4 milioane. Do the math, că aici vorbim despre bronz, statuie frumoasă, dichisită, alea. Și îmi mănânc un ciorap pe video dacă pe statuie, după amplasament, nu o să scrie ceva gen că e statuie amplasată de primăria capitalei, primar general Gabriela Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormaififost.

Gândiți-vă și la Lilica Țuroiu de la ICR. O croitoreasă din Teleorman care, cel mai probabil, și-a tras-o cu un baron pesedist și și-a primit plata, devenind artistă șefă a culturii și photoshopistă șefă. Lilica putea să trăiască foarte bine, fără să știe nimeni de ea. Își lua postul în primire, după care îi lăsa pe oamenii din subordine, specialiștii, cei care știu ce trebuie făcut, să își facă treaba, iar ea putea epuiza liniștită fondurile de protocol ale ICR-ului pe deplăsări și poșete și nu o băga nimeni în seamă.

Dar Lilica, la fel ca și Găbiță Sârmuliță, fiind o țărancă parvenită, o țoapă de la coada vacii, nu voia doar banii, funcția și liniștea. Nu, ea voia recunoașterea ca artistă, ca mecena, voia să rămână în amintirea oamenilor, să intre ca Esca, în cartea de istorie alternativă. De aia se photoshopează în poze cu celebrități, în locuri unde ea nu ar avea ce căuta, de aia Găbiță Sârmuliță a dat sute de milioane pentru construcția căcatului ăla gigant de la mitropolie, de aia a băgat la foc automat statuia lui pește din centru. Pentru recunoaștere, pentru a fi ținută minte. La ei în sat asta contează, pentru că bani au și țiganii, dar celebritate, recunoaștere, mai rar, că na, teleorman, pentru ce să fii ținut minte, pentru cantitatea de praz pe care o poți mânca la micul dejun?

De altfel, același lucru s-a întâmplat și cu turnătorul Daniel, preafericitul patriarh al bisericii. Domnul Daniel a turnat tot și a turnat și clopote cu chipul său, că doar el, nu altcineva, a șantajat toți politicienii de la putere din ultimii 10 ani ca să îi facă lui hotel vizavi de Marriott.

De asta nu avem liniște cu țoapele astea. Pentru că, peste 20 de ani, nimeni nu o să își mai aducă aminte că Firea era o incapabilă de ultimă speță, care a șmenuit bugetul de 2 miliarde al bucureștiului pe cântări și companii proprii, ilegale, după care a anunțat că e în faliment și ea are o sârmă în cur. Ce, își mai aduce aminte cineva de Crin Halaicu? Sau de ce a făcut Viorel Lis? Sau de faptul că Videanu a vândut toată producția Marmorom și Marmosim de borduri pe termen de 12 ani, din momentul în care a preluat primăria? Care Videanu, că omul are treabă nu a mai auzi nimeni de el. Nu, lumea o să își aducă aminte de statuia lui Firea, de la Universitate, de fiecare dată când o să treacă pe acolo. Tinerii se vor întâlni la statuia lui Firea, cântările vor fi la statuia lui Firea, să vedeți ce circ o să fie cu țoapa asta, chiar dacă pleacă de la primărie.

Iar oamenii din satul unde mânca pământ Lilica Țuroiu înainte de a alege calea croitoriei îi vor face o statuie frumoasă, la intrare. Cu un felinar roșu în mâna dreaptă, pentru că luminează cultura. Stânga va ține un toiag, toiagul înțelepciunii la care s-a cuplat ea atâția ani.

9 comentarii

  1. #1

    Pe vremea asta:

    – Hausmann renova Parisul si darama ghenele sa faca loc pentru bulevarde si imbunatatirea sanatatii urbane din Paris, in timp ce Nepotu se ocupa de constructia economica, militara si navala,

    – Krupp, Thyssen, Bosch, Siemens, fratii Mauser & altii multumeau autoritatilor urbane ca i-au ajutat cu constructia oraselor muncitoresti in beneficiul natiunii pentru viitor,

    – Baronii industriasi construiau visul american™,

    – Aristocratii, businessmenii & baietii destepti din Piccadilly, Pall Mall, Oxbridge si City lucrau neincetat la mentinerea izolarii splendide,

    -Garibaldi isi dadea pumni in crestetul capului, pierzandu-se in nopti albe, cum sa faca & sa dreaga ca ei sa nu mai fie prostii satului european.

    4

  2. #2

    Uameni mai de nimic decat teleomanenii nu se ezista. Poate ardelenii, da’ aia nu sunt chiar uameni.

    10

  3. #3

    Eu îmi aduc aminte de parcul lui Piedone. Și îmi aduc aminte cu plăcere.

    1

  4. #4

    urmatoarea sarma sper sa fie aia din cap si sa o taie dracu cineva ca sa o faca de rusine cand ii cad urechile

    videle cred ca este localitatea care a dat tarii cele mai multe elite politice din ultimul mileniu.

    3

  5. #6
    Ioan

    Mana criminala.

    0

  6. #7

    Aia cu Videanu si bordurile e un mit creat de Antena. Alaturi de pozele din vacantele exotice de pe Coasta de Azur, care de fapt erau de la Mamaia. Bordurile puse de Videanu erau din beton, firmele lui faceau borduri din marmura si granit. Antena inca e datoare 15 milioane de lei la Videanu pentru calomnie.

    Surprinzator, in 2018, Firea a contractat borduri de granit de la Titanmar, firma lui Videanu, ca sa le inlocuiasca pe-alea de beton puse de Videanu 🙂 Titanmar a fost singura firma care a raspuns la licitatie.

    Desi risc sa mi-o iau, consider ca istoria a fost nedreapta ramanand cunoscut ca primarul bordura, insa Videanu a fost cel mai bun primar pe care l-a avut Bucurestiul, alaturi de Basescu. Lui ii datoram Pasajul Basarab, Centrul Istoric si refacerea completa a inelului semicentral care si azi e ca in palma. Am locuit pe Stefan cel Mare si mi s-a parut cea mai de anvergura lucrare de infrastructura rutiera, au sapat pana cand se vedeau copacii taiati acum 100 de ani.

    19

    • #8
      Arhi

      Desi risc sa mi-o iau

      de ce? singurele contre pe care le avem sunt pe basescu

    • #9

      Faptul ca cineva a furat de a rupt dar „a si facut ceva” e ca si cand ai spune ca Ceausescu a omorat niste oameni dar a facut canalul Dunare – Marea neagra. Pentru bordurile lui Videanu inca platim indirect. Cand sustii mafia ani de zile, e greu si pt copii sa iasa din cercul asta.

      Spune-le asta copiilor celor care au murit sau care traiesc de pe o zi pe alta pentru ca nu au sanse egale la viata din cauza unora favorizati

      3

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Daca v-a trecut prin cap ca, de Craciun, sa faceti cadou celor dragi un PC sau un laptop, inseamna ca vreti sa il oferiti si cu o cheie de Windows originala. Asa ca prietenii nostri de la goodoffer24 au pregatit acea oferta speciala pe care o astepta toata lumea inainte de finalul […]

Am încercat ieri să merg la cumpărături la Auchan, că e mai aproape de casă, ceva lejer și era să rămân blocat în trafic. Cred că și acum zăceam undeva, pe o stradă, tânjind să ies la libertate, la aer, la viață. Sfat: Carrefour are una din cele mai mișto chestii. Aplicația lor, […]

M-am uitat ieri sau alaltăieri la unul din ultimele episoade din Southpark, în care cable guys se revoltau împotriva serviciilor de streaming. Bine, cred că e o reclamă deloc mascată la DIsney+, că l-au menționat de 100 de ori, plus cât de mult place The Mandalorian tuturor. Azi, de curiozitate, am apăsat iconița […]