Bastroie e the best

Nu stiu daca a remarcat cineva, in valtoarea minunatelor evenimente ce ne impresoara, ca Ucraina a deschis canalul Bastroie, canal ce leaga Dunarea de Marea Neagra, sapat in solul Ucrainei.

Romania a sarit arsa, ca ma intelegi, ecosistemul se duce dracului, si Delta Dunarii se duce pe apa sambetei.

Eu ma intreb, ca un roman neaos, ce se cheama Cetin, oare Ucraina a facut aceleasi spume cand Romania a construit canalul DUnare-Marea Neagra? Ca asta e Bastroie, un canal D/M in varianta ruseasca. Nu cred.

De fapt, stiti de ce e bataia mare? Pe transportul fluvial potential. Ucraina deja a anuntat ca ofera trecerea pe canal LA JUMATATE DE PRET FATA DE ROMANIA.

Parca altfel privim ecosistemul, delta si ecologia, este?

[tags]bastroie, delta, dunare, canal, teapa[/tags]

1 comentariu

  1. ca bine zici tu.

    0

Citește și...

Știu că abia așteptați articolul cu fizica (not), dar cum ieri am avut creierul praștie, a rămas pe weekend toată munca, deci fizica stă la coadă după viața fizică de data asta. Poate mâine… Acum povestiți-mi voi ceva. Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-ați făcut din dragoste? V-ați pierdut […]

Tata a fost mare golan. A făcut liceul de fizică nucleară pe platforma de la Măgurele, de unde, pentru că a fugit de la școală de două ori când au venit să-l recruteze cu japca pentru UTC și pentru că a venit de câteva ori beat pulbere la cursuri, l-au dat afară din […]