Batalion de Mars II

Continuarea de aici

Te ridici de la masa, mai flamand decat erai cand te-ai asezat, si fuga la impartitul sectoarelor. Pentru un gogosar (biban, pufarez, dar la pompieri li se spune gogosari), pentru un gogosar zic, sectoarele sunt ce mai placut moment al zilei. Iei carpe, de unde le iei nu priveste pe nimeni, si incepi sa stergi praful, sa dai lustru pe holuri, sa stergi WC-urile.
Ce inseamna sa dai lustru? E simplu. Coridoarele dintr-o unitate militara sunt din gresie alunecoasa. Acea greasie, dupa ce e spalata, si asta se intampla de doua ori pe zi, trebuie refacuta alunecos. Modalitatile ar fi doua. Una, ia soldatul o bucata de patura, cam de dimensiunea talpii piciorului, o pune sub talpa, si incepe sa dea din picior inainte si inapoi, pana cand pe patratica respectiva ramane stralucitor. Dupa aceea, se muta o patratica mai incolo. Un hol de genul asta are vreo 30 de metri. O patratica are 20 de centrimetri, si trebuie terminat totul in 10 minute.
Spalatul WC-urilor….acolo sunt de obicei cei pedepsiti, paria. WC-urile se spala intotdeauna cu periuta de dinti, iar rahatul uscat de pe margini se curata cu lama de ras. Desigur, toate ale soldatului respectiv. Dupa un timp chiar nu iti mai e scarba, si chiar vomiti din ce in ce mai rar.
Spalatul vaselor…Teoretic ar trebui sa fie ceva simplu si usor, nu? Cu toata vesela in apa calda, vasele si oalele fiind din inox, s-ar termina repede.
Nu e chiar asa. Vasele se spala afara, la cismea. La cismea, minune, nu curge apa calda, desi afara sunt minus 20 de grade. Nu ai detergent, pentru ca detergentul furnizat de stat e printr-o bucatarie de ofiter. Si atunci, speli eventialele urme de grasime cu nisip, pentru ca ele trebuie sa straluceasca de curatenie, si sa nu fie unsuroase, altfel te-ai ars.
Si incepe ziua. O sa ajungi la final? O sa fii intreg?

Va urma

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

9 comentarii

 1. Toata viata mea am crezut ca aia cu periuta de dinti e doar o legenda…

 2. si… care era metoda doi de dat lustru pe sector?

 3. in episodul urmator

 4. #5

  Ce bine ca nu mai e armata obligatorie!!!
  Inteleg ca toate aceste instructaje sunt necesare pentru a consolida un individ intr-un grup unit, dar cate sinucideri nu au existat in armata tocmai din cauza asta?
  Ce bine ca nu mai e armata obligatorie!!!

 5. @Arhi: metoda 2 era schiatul? Sau p-asta o inventasem noi, grănicerii?
  @Miruna & else: au fost şi multe legende, dar toate inspirate din realitate.

 6. #8

  las-o-n pula mea de treaba. incredibil.

 7. mai rau ca in parnaie, fute-m-as

Citește și...

Știți ce au mai demonstrat alegerile astea, pe lângă Muie PSD și Muie Dragnea? Au demonstrat caracterul profund pro-european al societății românești. În pofida unui discurs al urii împotriva UE, împotriva corporațiilor care ne sug vlaga și restul, românii au arătat FOARTE clar care e direcția în care își văd ei țara. Și […]

În preajma alegerilor, întotdeauna se găsește un grup de semi intelectuali care încep să voiajeze acel citat care îi e atribuit lui Mark Twain sau, după caz, vedetei pe care o gândește respectivul la acel moment. If Voting Made a Difference, They Wouldn’t Let Us Do It În primul rând, așa cum […]

O mai țineți minte pe Ioana Stăniloiu? Tipa a cărei mare realizare în viața era că se juca cu mica realizare a lui Remus Cernea? Adică devenise metresă de deputat, prin urmare avea opinii, forma curenți de opinie, feministă și tot tacâmul. Ioana Stăniloiu a dispărut din peisaj. După ce Remus nu a […]