Batalion de Mars II

Continuarea de aici

Te ridici de la masa, mai flamand decat erai cand te-ai asezat, si fuga la impartitul sectoarelor. Pentru un gogosar (biban, pufarez, dar la pompieri li se spune gogosari), pentru un gogosar zic, sectoarele sunt ce mai placut moment al zilei. Iei carpe, de unde le iei nu priveste pe nimeni, si incepi sa stergi praful, sa dai lustru pe holuri, sa stergi WC-urile.
Ce inseamna sa dai lustru? E simplu. Coridoarele dintr-o unitate militara sunt din gresie alunecoasa. Acea greasie, dupa ce e spalata, si asta se intampla de doua ori pe zi, trebuie refacuta alunecos. Modalitatile ar fi doua. Una, ia soldatul o bucata de patura, cam de dimensiunea talpii piciorului, o pune sub talpa, si incepe sa dea din picior inainte si inapoi, pana cand pe patratica respectiva ramane stralucitor. Dupa aceea, se muta o patratica mai incolo. Un hol de genul asta are vreo 30 de metri. O patratica are 20 de centrimetri, si trebuie terminat totul in 10 minute.
Spalatul WC-urilor….acolo sunt de obicei cei pedepsiti, paria. WC-urile se spala intotdeauna cu periuta de dinti, iar rahatul uscat de pe margini se curata cu lama de ras. Desigur, toate ale soldatului respectiv. Dupa un timp chiar nu iti mai e scarba, si chiar vomiti din ce in ce mai rar.
Spalatul vaselor…Teoretic ar trebui sa fie ceva simplu si usor, nu? Cu toata vesela in apa calda, vasele si oalele fiind din inox, s-ar termina repede.
Nu e chiar asa. Vasele se spala afara, la cismea. La cismea, minune, nu curge apa calda, desi afara sunt minus 20 de grade. Nu ai detergent, pentru ca detergentul furnizat de stat e printr-o bucatarie de ofiter. Si atunci, speli eventialele urme de grasime cu nisip, pentru ca ele trebuie sa straluceasca de curatenie, si sa nu fie unsuroase, altfel te-ai ars.
Si incepe ziua. O sa ajungi la final? O sa fii intreg?

Va urma

9 comentarii

 1. Toata viata mea am crezut ca aia cu periuta de dinti e doar o legenda…

  0

 2. nu e….

  0

 3. si… care era metoda doi de dat lustru pe sector?

  0

 4. in episodul urmator

  0

 5. #5

  Ce bine ca nu mai e armata obligatorie!!!
  Inteleg ca toate aceste instructaje sunt necesare pentru a consolida un individ intr-un grup unit, dar cate sinucideri nu au existat in armata tocmai din cauza asta?
  Ce bine ca nu mai e armata obligatorie!!!

  0

 6. @Arhi: metoda 2 era schiatul? Sau p-asta o inventasem noi, grănicerii?
  @Miruna & else: au fost şi multe legende, dar toate inspirate din realitate.

  0

 7. #8

  las-o-n pula mea de treaba. incredibil.

  0

 8. mai rau ca in parnaie, fute-m-as

  0

Citește și...

Citeam spamul ăsta primit de dimineață, cu conferințe de alea de fericire. E ceva tedex, la promenada, mergeți, dacă vă interesează, eu am cunoscut acolo oameni foarte interesanți și diferiți de mine, cu care mi-am extins bula în moduri nebănuite. Despre Șora, ok, e clar, are 100+ de ani, a văzut totul, e […]

Pe Platon îl chema Aristocle. Puteți închide internetul pe ziua de azi. „Platon” este o poreclă derivată din cuvântul grec pentru „lat”. Unii spun că a fost poreclit așa de profesorul lui de lupte, pentru că era mare în piept. Aristocle însuși afirma că îl cheamă Platon pentru că o are lată. Fruntea […]

sâmbătă 17 august, în jurul orei 3,00, şoferul de 27 de ani al unui autoturism ce rula pe DN 22, dinspre cariera de piatră Sitorman către localitatea Lumina, la km 280+700 m, a accidentat o trotinetă electrică, fără elemente de semnalizare, condusă în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 43 […]