Baza de date AIDA și pinguinii meme

Știți memeul ăla cu pinguinul rupt în 2, o parte merge înainte, una înapoi?
Așa sunt deciziile luate în favoarea cetățenilor, de către autorități. Pe o parte, e bine că se ajunge la o decizie. Pe cealaltă parte, decizia e proastă, inutilă și nu poate fi pusă în aplicare.

Azi avem AIDA. Noua bază de date a asigurărilor, ceva fantastic, care a costat doar 160 000 de euro și face o singură chestie. Se conectează la o altă bază de date și extrage niște informații pe care le prezintă, ulterior, într-un format lizibil.

Anyway, nu e treaba mea și mi-e profund lene, așa că nu am chef să caut cine a luat banii și cât ar costa, de fapt, un asemenea site, practic, static. Ce este interesant este altceva.

posibilitatea obținerii de către aceștia a certificatului de daunalitate, un document în care sunt menționate daunele înregistrate de asigurat, pentru toate vehiculele deținute în ultimii 5 ani de asigurare, sau, după caz, absența acestor daune.
Documentul, emis bilingv, in limbile romana si engleza, este util persoanelor care vor să încheie asigurarea RCA în alte țări.

Deci da? Ceva util, dacă ești în altă țară și vrei asigurare. Iarăși, de lene, nu caut vreun simulator de asigurări în UK, dar, pentru un Volvo V50, ca al meu, asigurarea e 1000+ pounds, adică destul de multicel. Ar scădea decent, dacă ai putea avea o dovadă a ultimilor 5 ani că nu ai avut niciun eveniment în trafic.

Doar că nu. Pentru că aici vine partea cu pinguinul întors.

Certificatul de daunalitate se emite de către BAAR prin depunerea unei cereri la sediul institutiei, cerere care poate fi transmisa si prin poștă sau electronic, la adresa de email: certificat@aida.info.ro.

Din perspectiva reglementărilor privind datele cu caracter personal, certificatul poate fi înmânat doar persoanei solicitante fie la sediul BAAR, fie prin poștă cu confirmare de primire.

Deci da? Ai nevoie să îți faci RCA în UK, da? Adică ești în UK de minim 6 luni și trebuie să înmatriculezi mașina sau ai cumpărat una pentru acolo, deci, evident, STAI acolo, nu ai ce face cu o mașină cu volan invers, nu? De aia vrei să îți faci RCA. Ei, na, iată, nu poți primi acel certificat decât dacă ești la ghișeu sau la o adresă din românia.

Cuiul lui Pepelea (știu că pentru mulți dintre voi, absolvenți ai învățământului Abramburicăi, nu înseamnă nimic) este înfipt adânc în nevoile naționale. Nu ai cum să scapi de plecăciunea la ghișeu sau semnătura în original, feri-te-ar sfântul. De ce kkt să ți-l trimită prin e-mail, cu cod de autentificare, cu semnătură digitală sau orice rahat de securitate posibil în 2018, când poți să semnezi de primire prin poștă??

32 comentarii

 1. #1

  Tu ai impresia ca daca te cari dincolo ai si scăpat de statul roman? #vavedem :-)

  0

 2. 1000 pentru masina cu volan pe partea gresita, permis romanesc si 0 ncb e ok-ish. Noroc ca ai sotie, copii si peste 35, ca era mult mai rau altfel.
  Si e foarte posibil sa primesti maxim reducere pentru 1 an, indiferent de ce scrie pe hartie. Asta in caz ca o iau in considerare.

  0

 3. #3

  Țipă si tu din toti rarunchii ca esti tătar ovrei oprimat si pe lângă acte primesti si vreun portofoliu de secretar de stat ceva.

  0

 4. nu trimit prin posta decat la adresa din actul de identitate?

  0

 5. In anul centenar tot ce se face este traditional. E de kkt sa faci documente digitale cand totul in Romania pare ca este ca la 1900.

  0

  • #6

   Ce vorbești, să vezi ce construcții făceau unii pe la 1900 toamna, stătea mâța în coadă.

   0

  • Stii cum se zice: sa mergem inainte, ca inainte era mai bine :D

   0

 6. Anul trecut am primit de ziua mea 30 de lei cadou in cont de la Unibet, cum minimul de retragere era 50 de lei, am jucat pe un meci cu cota ~2 și am câștigat. Am retras 65 și aia a fost. Anul asta primesc de la ANAF scrisoare sa imi depun declarația pe anul 2017, nici nu mai știam cât am retras și am cerut raport de la unibet. In concluzie, am de platit 6,5 bani. Nu puteau să îmi spună direct daca deja au toate datele? A costat mai mult hârtia decât suma pe care o aveam eu de platit.

  0

  • #9

   Stii care este partea funny ca tot ce este sub 40 de lei nu se va plati, adica nu iti va veni acasa nici o decizie de impunere pentru acei 6,5 bani deci practic nu s-a intamplat nimic.

   0

 7. Nu ar fi cazul sa schimbi si logo-ul de la site? Dintr-un hansel bavarez, ar merge un mr Bean sau un Devvo ceva:
  https://youtu.be/3-USFpnUKYU

  0

 8. #12

  Asa au facut si la casa de pensii. Poti verifica vechimea in munca online. Dar, ca sa iti faci cont trebuie sa depui cerere la ghiseu.

  0

 9. #13

  Nu laudai tu GDPR-ul? Na’ acum GDPR!

  0

 10. #14

  De acord cu ce scrii tu acolo,l si m-aș fi mirat să fie altfel, dar daca stai perioadele alea de timp pe afară cam trebuie să înregistrezi mașina pe unde te dai cu ea.

  0

 11. #15

  credeai c’ai scăpat?

  0

 12. #16

  Nu mai bine o inmatriculezi acolo si apoi o vinzi pe olx , adusa din uk,impecabila ,volan pe stanga lol

  0

 13. #17

  O intrebare simplista, confirmarea de primire nu merge pentru o adresa in afara tarii?

  0

 14. #23

  Ziceti-mi si mie un asigurator din UK care ia in considerare NCB din afara tarii. Nu bag mana in foc ca nu exista, dar eu n-am gasit. Altfel n-as fi decartat 1300 dupa 12 ani fara evenimente in RO. Si aceeasi problema au avut-o alti 2 amici in UK, unul neamt si unul spaniol. Nu prea sunt curiosi astia din regat de ce faci prin alte parti.

  0

  • stai, excelenta, nu ai platit lunar??:))

  • Nu vad de ce ai plati lunar daca ai suma respectiva. Vei avea un adaos de £200-300/an platesti asigurarea lunar. Desigur, daca nu iti permiti sa platesti suma respectiva dintr-o tranzactie. e destul de convenabil sa platesti in fiecare luna.
   Referitor la ce a scris Radu mai sus, £1k/an cu 0 no claims bonus in UK e ok pentru masina respectiva. Eu am platit £1300 in primul an pentru ceva similar. Se pare ca varsta nu mai e un factor decisiv (doar daca esti sub 20), conteaza zona in care asiguri masina si evident capacitatea cilindrica a motorului. In anii trecuti am descoperit ca platesti mai putin per total daca cumperi cea mai ieftina asigurare de la o companie reputabila si adaugi tu extra-urile separat. O asigurare cu toate adaosurile (breakdown cover, hire car + etc) poate fi cu £200 mai scumpa.

   0

  • #26

   ba, am platit lunar, problema mea e ca toti asiguratorii mi-au dat quote-uri fericite, de 6-7 sute la un 2.0L, ca am pus ca tot omul NCB pe EU, dar la final mi-au zis ca, sorry, nu avem optiunea pe formularele online, dar canci NCB, ca nu sunt curiosi decat de istoric UK

   0

  • fuck

 15. #28

  In Franta a fost suficienta o declaratie de onoare de la societatea de asigurare la care am fost asigurat in ultimii 5 ani in ro ca nu am avut accidente in ultimii 5 ani. Noroc ca il cunosteam pe agent si a facut.
  Ghinion ca hartia nu a schimbat cu nimic situatia, ca ei cica erau liberi sa nu o ia in considerare, nefiind ani asigurati in Franta. Dar aici platesc 550/an casco cu minima franciza. La 1200 ma lua cu tremurici…

  0

  • #29

   în franța au un sistem foarte bun de transport în comun și cel mai bun transport feroviar de pasageri din lume
   cred că ieși mai bine fără mașină cu toate cheltuielile
   eu am dormit pe străzi în franța și n’aveam niciun ban, dar de călătorit am călătorit prin tot sudu franței moca cu trenu

   0

  • #30

   O fii, dar nu in zona asta. Sau pentru mine. Fac 280km naveta cu masina zilnic si nu e tren decent spre serviciul meu.

   0

 16. #31

  Când am văzut AIDA am crezut ca e vorba de compania de nave de croazieră…
  De ce se numește AIDA?

  0

Citește și...

Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]

Am văzut pe net poze de la lansarea în românia. O festivitate de pișcotari micuți, care nu ar putea să vândă un telefon de 6000 de lei nici în visele lor umede, darămite să își permită să cumpere. Un băiat cu chiflă în cap. Și cam atât. Cred că s-a cam atins limita […]