Benny Hill de Crăciun

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, îndeamnă în Pastorala de Crăciun la înlocuirea răutăţii şi a egoismului cu bunătatea şi generozitatea

Am râs.

27 comentarii

 1. asta in contextul scrisorii aia la cj-uri, in care cere 300.000 ?

  0

 2. #4

  Pastorala se adresează preoţilor din subordine.

  0

  • #5

   Pastorala se adreseaza „turmei” pe care o conduce in calitate de „pastor” spiritual…

   0

 3. Si io cer inlocuirea scamelor din buzunarul meu cu dolari. De preferinta americani, dar sunt buni si canadieni

  0

 4. In loc de am ras ma asteptam din partea ta la „Am donat”

  Radeam cu lacrimi :)

  0

 5. #9

  WOW … Sunt siderat! Pentru că pastorală si Daniel PF! Thank you BOR.

  0

 6. #11

  SUNT LA OBREJA,LA NEBUNI,FRATILOR,STAU 3 LUNI,SA-MI IAU GRADU 1 PE BLAT. ADICA IRESPONSABIL. SI I-AUZI CUM VINE, CUM NE PLACE NOUA! N-au valoare nici baniiiii, tariglala tariglala, valoarea noastra-i Gigi, ooOOOAAAAAA! Si de nimeni nu mie frica! Tariglala,tariglala. Asta-i neamu de elita! Doua,trei, si! – hai lelelelele,hai lelela,hai lelelelele Steaua e echipa mea, hai lelelelele, hai lelela,hai lelelele, si-o castigam liga!

  0

 7. PF Daniel, iti donez bancul cu ‘rata.

  0

 8. si eu mai ales de cind interzice molitfele de sf vasile(ceea ce demonstreaza cit ii pasa lui de dogma)-hahahaha

  0

 9. #15

  @arhi: ordinul Sfântului Sinod, care stă la baza interdicției oficierii moliftelor Sfântului Vasile cel Mare în noaptea de Anul Nou: „Pentru a se evita excesele străine de duhul credinţei şi al bunei-cuviinţe pastorale, precum şi practicile dăunătoare unităţii liturgice, săvârşite cu ostentaţie sau din motive pecuniare, Înalt Preasfinţiţii şi Preasfinţiţii chiriarhi vor adresa clerului îndrumarea pastorală şi duhovnicească de a respecta rânduiala citirii Moliftelor Sfântului Vasile cel Mare în zile de post, în cazuri individuale şi, după caz, în legătură cu Taina Sfântului Maslu, atunci când bolnavul solicită, această rânduială trebuind să fie însoţită de post şi spovedanie, atât din partea clericilor, cât şi a credincioşilor. În cadrul îndrumărilor respective se va preciza cu limpezime că citirea Moliftelor Sfântului Vasile cel Mare în noaptea trecerii dintre ani este o practică regională (mai ales în sudul ţării) neaprobată de Sfântul Sinod, inexistentă în alte zone ale ţării şi mai ales în practica altor biserici ortodoxe surori.
  Întrucât sărbătoarea bisericească de la 1 ianuarie (Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului și Sf. Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei), care este şi începutul anului civil, trebuie primită cu bucurie duhovnicească, la sfârşitul Sfintei Liturghii se va oficia slujba Tedeumului, aşa cum se procedează la nivel panortodox şi cum prevăd îndrumările tipiconale”.

  0

  • La fel de nelamurit:)))))

  • Si yo la fel… Cu un desen ne poti ajuta ? :)) dupa explicatia data chiar ca sunt in ceata :))

   0

  • #18

   nu ma pricep la randuieli bisericesti, am cautat pe un forum crestin ortodox ceva despre acest subiect si am gasit asta: „Aceste rugaciuni ale sf.Vasile cel MARE, sunt rugaciuni de BLESTEM ASUPRA DIAVOLULUI pt toate uraciunile ce le face in lume, in special omului!!! Datorita Sfinteniei vietii si puternicei rugaciuni ale Sf.Vasile cel Mare, Biserica a randuit ca ele sa fie citite numai in cazuri exceptionale, fiind cele mai grele blesteme asupra diavolilor – se citesc mai ales la EXORCIZARI!!! Ele se citesc de obicei in ziua cand se preznuieste Sf.Vasile cel Mare, adica de Anul Nou (1Ianuarie) – se pot citi si la hramul unei biserici sau manastiri – dar NUMAI CU POST SI CU SF.IMPARTASANIE SI MULTA RUGACIUNE SI CURATIE INAINTE!!! Deci fiind EPSICOP Sf.Vasile cel Mare, rugaciunile acestea nu pot fi citite de un mirean asa la intamplare, ci numai de un preot sau de un ierarh dar avand pregatirea amintita mai sus!!! Deci un preot care nu are aceasta pregatire si citeste aceste rugaciuni PUTERNICE, isi aduce asupra LUI si a familiei sale NUMAI NENOROCIRI!! dar si acelora ce nu sunt pregatiti!!! Caci si crestinii carora li citesc tre sa fie la fel de pregatiti. Deci daca de la Nasterea Domnului pana la Taierea Imprejur a Domnului (timp de 7 zile) este DEZLEGARE sa se manance CARNE si sa de toate bunatatile pamantului, cum dar, un preot poate citi astfel de rugaciuni, cand el este IMBUIBAT de toate bunatatile??? El poate tine post pt a citi aceste rugaciuni numai daca ii da voie EPISCOPUL de care apartine el ca preot!!!
   Mireanul nu are voie a citi aceste rugaciuni, is mult prea PUTERNICE BLESTEMELE ca sa le poata duce un mirean impotriva satanei!!! Preotul este SLUJITORUL Sf.Altar dar si REPREZENTANTUL acelei comunitati inaintea lui Hristos, CONSACRAT prin SLUJBA speciala slujirii sf.Altar de catre Episcop!!! Asadar, aceste rugaciuni puternice se cuvine MAI MARELUI CETATII: PREOTUL!!!”

   0

 10. #19

  eu propun ca tot anul sa fim mai buni. adica mai normali.

  0

 11. Acum serios. Ce prenume e asta PF?

  0

 12. PreaFericitul

  0

 13. #24

  pe calendarul pe care mi l-a vandut mie P0pA (fara bon fiscal / chitanta), dupa partea cu <> e trecut mare si frumos ceva de genul : daca binevoiti a dona ceva banuti pentru catedrala aia mare si frumoasa, uite aici contul in RON, EUR sau USD.
  Pai e normal asa ceva?

  0

  • #25

   scriam acolo… dupa partea cu „nu se fac nunti, botezuri, etc” . ..

   0

 14. clisee specifice perioadei. am ras si eu

  0

 15. Ce ipocriti. Tocmai au primit ultimii bani din vistieria de rezerva a lu’ Ponta, vreo 10 milioane azi, dar vreo 30 de milioane toata luna decembrie… Piei Daniele, du-te si lasa-ne!

  0

Citește și...

În jurul anului 1900, doi băieți s-au jucat cu fizica și au stricat-o. A fost nevoie ca omenirea să-și cumpere altă fizică, și de un creier ca al lui Einstein ca-i facă rodajul, după aia. Pe cei doi băieți îi chema Lord Rayleigh și Sir Jeans, chestie pe care probabil o veți uita […]