Berea la PET e mai proastă?

Sunt un bun consumator de Goldenbrau. Asta e, ştiu că sunt poate alte beri mai bune, dar pentru 1,6 lei cutia consider că e o bere bună la un preţ acceptabil.

Ce aş vrea să ştiu.
Berea la PET e mai proastă decât cea la cutie? Nu ştiu dacă am dreptate, dar am impresia că acelaşi Goldenbrau, când e la PET, are un superb gust de şampon, cu aceeaşi consistenţă.

Dar poate că este doar o senzaţie rămasă de pe vremea când consumam bere Neumarkt, vechea bere Mureş, berea care face spumă ca Head and Shoulders şi asimilez toate berile cu ea.
Deci, specialiştilor în bere, am sau nu dreptate? E mai prost Goldenbrau la PET sau nu?

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

42 comentarii

  1. Daca e rece nu se simte 🙂

    Thumb up 0
  2. #2

    nu beau rece, ca am probleme cu gatul

    Thumb up 0
  3. E mai prost, la fel ca majoritatea. In shcimb, dupa cateva beri la „bord” nu mai faci diferenta. Am baut eu si Noroc la „3m” cand eram „bine facut”, si mi se parea ca e si buna pe deasupra. Asta e. Nici berea la cutie nu ma incanta, mai bine Ursi la sticla, tot 2 lei bucata (aici la mine’n fata).

    Thumb up 0
  4. e mai proasta la pet indiferent ce bere bei, tine de amblaj, de pierderi de CO2, de alea alea. personal beau la pet pentru ca deh, iesi mai ieftin, dar nu se compara nimic cu berea din sticla, nici macar cea la doza.

    Thumb up 0
  5. Ambalajele PET permit oxigenului sa patrunda inauntru ( in bere) ceea ce deteroriaza calitatea berii + pentru industria mainstream ii mai ieftin palsticul decat tabla lol
    si sa nu ma luati ca sa descoperit un plastic nou care nu permite oxigenului sa intre ca de bine de rau mai ma pricep in domeniu asta mai am un an si termin faculta asa ca hold ur nikkers

    Thumb up 0
  6. #6

    bre, o fi plasticul mai ieftin decat tabla, dar la bere ce ii face, o dilueaza cu apa si sapun?

    Thumb up 0
  7. arhi, asa patesc eu cu coca-cola…daca e la pet, parca nu e asa de buna ca cea la cutie, are altfel aroma si gustul…

    Thumb up 0
  8. #8

    nu stiu arhi, dar bericica la pet e clar mai slaba. desi ca pret iesi mai bine, nu cred ca isi joaca rolul atat de benefic pentru organism pe care ar trebui sa-l aiba berea.
    poate doar in cazul in care esti lovit deja. 🙂

    Thumb up 0
  9. a nu mane tu nu iei bera de la sursa ,din fabrica acolo se mai depoziteaza inainte sa ajunga sa fie transportata la butic la supermarket mai trece cateva ore ,zile si din nou pana o cumperi ma trece ceva timp in acest timp ea absoarbe oxigen\si elimina co2 din exterior dupa cum a spus Little ,daca ai lua-o cand a iesit din linia de productie ar avea acelasi gust cu berea la tabla

    continutul berii in co2 trebuie sa fie cat mai mare,dar nu exagerat ca atunci produce supraspumarii la umplere,daca are un continut insuficient are un gust fad si nu spumeaza aproape deloc ,si ca sa fiu ma stiintific cantitatea recomandata este de 0,4g co2 /100ml

    sper ca te-ai lamurit ,daca nu mail cu documentatie despre ambalaje si bere sa ai tema de studiu 😀

    Thumb up 0
  10. #10

    Berea la cutie e cea mai proasta.
    Urmeaza cea la flacon.

    Cea mai buna e la sticla.

    Fa un experiment. Simplu. Ia-ti un Golden Brau la badoaca si una la sticla. Desfa-le pe amandoua, toarna din fiecare in cate un pahar si degusta. Fa pauza de 10 secunde intre degustari.

    Poate experimentul nu e relevant in cazul Golden Brau, dar pentru mine are in cazul Goesser (sticla, flacon, tabla), sau Carlsberg (sticla, tabla). De obicei la tabla berea isi pierde orice aroma si prospetime. Conservat vs. proaspat. Berea la flacon e mai rasuflata.

    Therefore, fuck PET & AL – go for real bottles!

    Thumb up 0
  11. #11

    deci sa mor daca as fi crezut ca exista, chiar exista specialisti in bere care sa citeasca preaumilu-mi blog:)))))))))))))))))))))))))
    multumesc:)))) pe bune de nu trec pe bere la sticla, ca am niste sticle prin casa

    Thumb up 0
  12. Parcă văd că începe o dispută de genul unei anume mărci de cafea solubilă. „E proastă… Ba e ieftină… Are gust diferit… E mai multă…”
    Într-adevăr, gustul berii la pet diferă de al licorii de malţ îmbuteliate la sticlă, doză, şi ţine de acţiunea luminii, oxigenului etc. asupra ei.

    Thumb up 0
  13. #13

    am inceput sa scociorasc prin debara dupa sticle:))))))))) ca mai am o doza si se termina:D

    Thumb up 0
  14. Gustul la pet difera de cel la cutie

    Thumb up 0
  15. ” I am a good consumer Goldenbrau. Asta e, ştiu că sunt poate alte beri mai bune, dar pentru 1,6 lei cutia consider că eo bere bună la un preţ acceptabil. That is, I know that they can beri other better, but for 1.6 lei box consider that a good beer at a price acceptable.”
    hahahahahahahaahha

    Normal ca are alt gust. Mintea ta cu zulufi asociaza sticla de plastic cu altceva decat cu berea. Acu’ parerea mea e ca gusturile nu se discuta, pur si simplu unora nu le place. Daca tie ti se pare la fel… ce-ti pasa, n-ai si tu alte probleme ? 🙂

    Thumb up 0
  16. #16

    jollyca,…sunt somer:))) am o gramada de preocupari extracuricullare, din care enumerez frecatul mentei ca factor primordial

    Thumb up 0
  17. Nu stiu cum e cu Golden Brau, da’ stiu sigur o chestie: Ursus la cutie e muuult mai penala decat cea la sticla de 0.5
    Si cred ca nu e vorba de alta reteta, ci pur si simplu, ambalajul…

    Thumb up 0
  18. Pai sunt diferente destul de mari.
    Cutia in care se pune bere, dupa ce a fost fabricata, i se aplica un strat de nu stiu ce dracu care are rolul de a proteja cutia sa nu rugineasca si ca produsul din cutie sa nu prinda gust de aluminiu. Partea proasta este ca acel strat are un efect negativ asupra produsului din cutie.

    Cea la PET pierde CO2, cum s-a zis mai sus, si cand o bei nu mai are acelasi acid si de asta se simte la gust. Aici efectele ambalajului se simt cel mai mult.

    Cea la sticla rulezzzzzzzzzz.

    PS: Sa nu mai spun de faptul ca in general se desface un PET de 2l, se bea jumatate din el si restu se baga la frigider, consumandu-se mai tarziu. Mai tarziu cand are un gust de apa colorata (poate pipi) cu ceva resturi de sapun DURU!

    Thumb up 0
  19. sunt nasoale si berile la cutie si cele la pet. au mai multi conservanti decat berile la sticla pt ca sunt facute sa reziste mai mult la conditii extreme… compara exact aceeasi bere la sticla si la doza si vezi care e diferenta.

    Thumb up 0
  20. #20

    „Berea la pet e mai proastă?” – DA!

    Thumb up 0
  21. eu prefer la ciob, in cel mai rau caz la doza…

    daca ies in oras bag un ursus, daca dau pe la cora, ma arunc la 2 leffe brune… o bere mai dulce, pe sufletul meu 🙂

    Thumb up 0
  22. Si la Timisoreana e la fel. Aia la sticla rulz, restul is gay. Dar asa bine e sa cumperi un six pack de tabla, sa nu te plimbi cu cioburi dupa tine 🙂
    Btw, incearca Timisoreana, e cam la acelasi pret si mult mai buna (parerea mea :D)

    Thumb up 0
  23. tot ce e la PET e de obicei mai prost decat la sticla sau cutie de aluminiu, cred ca sticla si aluminiu o ajuta sa se conserve mai bine aroma si gustul.

    @Arhi era mai demult reclama cu nush ce bere la PET cu Q cap, nu mai stiu care, acolo ziceau ca spre deosebile de alte sticle a lor are Q pack si conserva mai bine gustul…deci si ei recunosc ca PET sucks

    Thumb up 0
  24. Prefer berea la sticla si uneori la doza. La pet singura care mai merge pe la meciuri este Bergenbier 🙂

    Thumb up 0
  25. slaba:)

    Thumb up 0
  26. berea la halba e mai buna…

    Thumb up 0
  27. #27

    oooo, bergenbier suxeaza de te doare inima. narcis, am baut in carrefour o gura dintr-o halba cu gust de bors. de atunci, fara bere la halba

    Thumb up 0
  28. pai problema e ca tu ai zis ca nu bei rece deci din start e un dezavantaj foarte mare….jumatate din senzatia se duce. Berea la halba se bea rece, cand e vara si esti transpirat.

    Thumb up 0
  29. #29

    NU MAI. ERA BEREA STRICATA, CA AM DUS-O INAPOI SI AM PUS-O PE AIA SA GUSTE SI I-A VENIT SA VOMITE. ERA SI NEMO PE-ACOLO

    Thumb up 0
  30. #30

    Q: Ce bere e mai proasta decat Bergenbier?
    A: Bergenbier la PET.
    Desi, tre’ sa recunosc, in Constanta are alt gust (si Golden Brau la fel).

    Thumb up 0
  31. #31

    Timisoareana ruleaza . La pet cea mai buna mi se pare skol , la tabla calsberg si la sticla any 😀

    Thumb up 0
  32. ce e valabil in cazul meu..la prima bere simt gustul..cat de cat..mai fac si diferente intre ele..ce e trecut de 1-2-3 deja nu mai conteaza cum e…numai sa fie multa..:D
    cre ca asta e valabil pentru multi(mai nepretentiosi) de pe aici

    Thumb up 0
  33. #33

    nu am citit atent sa vad daca e o postare ironica sau ceva gen

    dar daca vrei un raspuns ti`l dau eu si poti sa ai incredere. berea la pet nu e bere, e o bautura pentru betivi si saraci in general, ai vazut pe undeva in strainatate bere la sticla de plastic?? aia cu lowenbrau e cea mai tare, daca aud aia ce se vinde aici se impusca

    Thumb up 0
  34. #34

    si in plus, dupa parerea mea berea cu cel mai bun raport calitate-pret e ursus.

    bineinteles, pilsner urquell sau budweiser sunt poate cele mai bune. dar normal ca nu sta nimeni sa isi ia numai bere de 5 lei sticla, asa ca ursus e o alegere excelenta

    Thumb up 0
  35. Toata berea e proasta ! 😛 Mai putin aia bruna… ca mie mi se pare ca are aroma de caramel 😀

    Thumb up 0
  36. Somer ?! Asta e alt termen pentru blogger :p ?

    Thumb up 0
  37. #37

    Nu vreau sa va jignesc, dar eu am 10 luni de cind nu am baut nimic,si ma rog la Dumnezeu sa ma ajute sa ramin abstinent toata viata.Am baut nu mult,ci prea mult si nu am cistigat nimic.A,ceva am cistigat gastrita+ficatul gras.Am baut multa bere si nu stiu ce sa va zic,daca berea este pastrata in vitrina nefrigorifica ,la soare ,asta va e norocul.Daca o bei foarte rece esti candidat sigur la bronsita.La halba am renuntat atunci cind am observat ca mi se pune bere proaspata peste cea ramasa,vinzatoarea atunci cind umplea o halba si se facea spuma ,golea spuma in alta halba si tot asa. Abstinenta fericita.

    Thumb up 1
  38. De care Goldenbrau vorbiti?
    Ala facut la Craiova sau ala la Reghin , poate ala la Constanta ori ala de la Arad.
    Pe toate sticlele scrie Bucuresti insa Goldenbrau este facut in 4 fabrici diferite, unele mai moderne, altele au vanzare atat de mare incat scad la minim timpul in care tin berea in tanc, altele nu au apa de izvor. Cea de la Craiova era una dintre cele mai bune, Craiova Pils era super, avea apa de izvor adusa de la Izvarna. Acum la 7 km de fabrica, apa de Izvarna se combina cu apa de Jiu si berea nu mai poate fi la fel de buna.
    Se mai fac si smecherii, acum 4 ani aveam un prieten care avea 3 tiruri si transporta bere. Se ducea cu Goldenbrau de la Craiova si venea inapoi cu Goldenbrau de la Constanta.
    Cei din Craiova stiam ca bem bere buna si beam o porcarie iar pe litoral, Goldenbrau era cautat ca intradevar era bun.
    Am renuntat la Goldenbrau acum ceva timp, dupa ce consumam Goldenbrau aveam mancarimi de piele, nu stiu de ce insa cu Timisoreana nu am nici pe drac.

    Thumb up 0
  39. #39

    Nu sunt un prea mare bautor de bere, prefer vinul, insa nu ma dau in laturi nici de la o bere . La sticla prefer Ciuc, sau daca e de fitze Becks iar la ”badaoge” Golden brau, de tabla nu ma ating, chiar acu mi s-a facut pofta de-o bere , ma duc sa iau un pet de Golden

    Thumb up 0
  40. #40

    cea mai buna e clar cea la sticla. apoi as opta pentru pet cu speranta ca e cat mai proaspata. ultimul loc la cutie pentru ca metalul e metal si va asigur ca nu sunt smaltuite pe interior dozele :)).

    Thumb up 0
  41. #41

    Berea la PET fata de doza este mai rea la gust in primul rand pentru ca e mai multa si ma refer la de la jumate in jos – e clar ca poti bea o doza mai repede decat 2 doze ( pima jumate din PET ).Pana ajungi la doza 3 si 4 din PET, este un pic mai rasuflata si mai calda.In rest, cred ca e aceeasi bere.

    Thumb up 0
  42. #42

    In tara asta, majoritatea berilor sunt proaste.
    Productia la mai toate brandurile s-a mutat la Bucuresti. O componenta esentiala pentru bere e apa, iar in Bucuresti va dati seama ce apa mai ajunge, si prin cate procese de purificare chimica trece. De asemenea, procesul de fermentatie este accelerat, din nou chimic.

    Berile la pet sunt mult mai proaste, deoarece sunt mult mai vulnerabile la schimbari de temperatura, plasticul le da gust, si de asemenea sunt sensibile la lumina. Expunerea la lumina (fotoni) distruge molecule esentiale in bere schimbandu-le proprietatile chimice si gustul.

    Eu NU mai beau bere decat vara, cand se metabolizeaza si transpira repede.
    Iar si acnd o fac, de multe ori regret, trezintu-ma cu fel de fel de efecte secndare.

    Thumb up 0