bias de confirmare

Ați crede, după alegerile de ieri și după reacțiile de pe facebook, că de fapt Gabriela Firea ne-a furat orașul și că am fost trădați de către…toți.
Vă înșelați.

Bucureștiul, în acest moment, este PSD-ist. Bucureștiul, în acest moment, forește, în majoritatea sa, să fie condus de PSD. Întrebați orice sociolog, cât ar fi de mediocru, de exemplu Mirel Palada. Psihologia maselor este extrem de clară, iar procentele nu mint. Cu adevărat, indiferent de prezența la vot, 50% din bucureșteni doresc PSD-ul la cârma orașului.

Ceea ce simțiți voi acum se numește bias de confirmare. Pe terenul internetului, fiind stăpâni absoluți ai destinelor voastre, v-ați înconjurat doar de oameni care vă împărtășesc opiniile. Lucru foarte normal, de altfel. Nu v-ați mai obosit să căutați și alte fapte și argumente, atâta timp cât cei din jurul vostru se regăsesc în opiniile voastre și voi într-ale lor.

Doar că lumea aceasta e una mică, formată din cei câteva sute de prieteni cu interese comune pe care îi aveți.
Lumea reală, cea de afară, este roșie în cerul gurii, vrea PSD, vrea un Voiculescu liber, îi închină osanale lui Mircea Badea și îi poartă pe brațe pe ciorditorii Morar și Buzdugan. Este lumea care vrea homosexualii omorâți și țiganii închiși după ziduri de beton în Baia mare.

Aceea este lumea reală. Acesta este nivelul de educație al acestei țări. Săraci, proști, needucați, ușor manipulabili, ultra religioși, homofobi, xenofobi, intoleranți, cu o majoritate furibundă de pensionari ușor de cumpărat și ușor de ghidat. Oameni care vor măsuri socialiste: căldură gratis, parcări gratis, șosele gratis, gunoi gratis.

România anilor 2016.
Declar deschisă campania de emigrare.