De ce NU e bine să conduci când mergi să îți ridici permisul de la poliție

Azi dimineață era un început de zi superb. Am ieșit afară, 24 de grade, soarele de o suliță pe cer, păsărelele ciripea, vaca Ziementahl răgea și oițele păștea. M-am urcat la volanul mașinii (puteți fi siguri, de la ora 00:00 a zilei când vă expiră suspendarea, e doar contravenție, nu infracțiune), am pus copiii în spate și am plecat să ne plimbăm prin oraș. Am dus-o pe Luna la muncă, ne-am hlizit la taximetriști, am cântat veseli și fericiți, după care m-am dus la Udriște, să ridic și fizic bucata de plastic care îmi atestă dreptul de conducere.

Iar la Udriște am aflat că imbecilul de polițist slobozean care mi-a ridicat permisul a greșit data de pe dovadă și, de fapt, eu trebuie să îl iau de abia mâine.

Ce învățăm noi de aici?
1. Niciodată nu conduci în dimineața zilei în care crezi tu că trebuie să îți iei permisul, pentru că nu ai de unde să știi cât de retardat e polițistul care ți-a luat permisul, deci nu poți fi sigur dacă ai permis sau nu.
2. Întotdeauna, dar ÎNTOTDEAUNA, te duci și contești sancțiunea, pentru că, de exemplu, în situația mea, câștigam fără probleme și, pe lângă permis, nici nu mai trebuia să plătesc vreo amendă.
3. Adu-ți aminte să plătești taxa de pod la Fetești când treci, nu după 2 săptămâni, așa cum mi-am adus eu aminte acum.

*Acest post este un pamflet și demonstrează doar ce ai putea păți dacă te urci la volan fără să știi dacă ai permis sau nu.

57 comentarii

 1. #1

  Cine s-a fript cu ciorbă suflă și-n iaurt/chişleag!

  0

 2. #3

  Si eu am uitat de taxa de pod in 1 iunie. Stii in cat timp vine amenda?

  0

 3. #6

  …iaurt/chişleag/ayran. Nu era pentru prima dată când rămâi fără permis!

  0

 4. #7

  Da’ ce-i bre? Miroase-n RATB?

  0

 5. #8

  Pai ti-a fost luat permisul, ori doar ai visat azi noapte aceasta experiența?

  0

 6. #9

  Nu cunosc exact cazul.. dar pe ce te bazezi cand zici ca ai fi castigat?

  0

  • #10
   Arhi

   pntru ca era completata incorect.

  • #11

   Am inteles.. si eu am castigat asa o contestatie. Sunt anumite date care, daca lipsesc, atrag nulitatea absoluta. Dar atentie ca nu toate. De exemplu, numarul masinii completat incorect nu atrage automat nulitatea.

   Art. 17
   Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

   0

  • #12

   Am contestat eu pe greseala de nume ( mare ) si am pierdut ( nulitate relativa ).
   Deci la anumite lucruri esti la mana judecatorului.

   0

  • #13

   Era completata greșit dovada, din ce am înțeles. Procesul verbal de constatare a contravenției este cel prin care ți se suspenda permisul + amendă. Deci o dovadă completata incorect nu anulează pvcc și nici masurile dispuse prin acesta.

   0

  • #14

   Cum se poate sa-ti greseasca nr masinii si nu se anuleze PV? Plm – pai implicatiile sunt mari… poate chiar e vb de alta masina…
   intreb – nu dau cu paru…

   0

 7. #15

  Din trafic, cu poliţişti moldoveni: Conduceam maşina tatei, un VW Caddy care se înfinge tare la drum. Bineînţeles, aşa cum fac tot timpul, cu Eden în dreapta să pot fi liniştită şi să nu înjur. În localitate, coborâre din pantă, drum lin, vizibilitate brici, nici nu apăs acceleraţia că maşina merge din inerţie şi se ridică acul la 62 km/h. Din sens opus, cap de cretă scoate mâna pe geamul maşinii, în mers, fără radar, mă trage pe dreapta:

  „Actele la control!” (fără să se prezinte). Eden, neprietenos din fire îl ceartă regulat de nici nu aud ce spune „organul”. Se duce omul la maşină „să scrie” şi se întoarce în 7 minute: „Vă rog să semnaţi, ştiti ce aţi făcut!”. „Da, am depăşit viteza regulamentară şi voi fi sancţionată!”. „Mă bucur că recunoaşteţi, dar vă dau doar un avertisment dacă sunteţi de acord cu menţiunile: Am greşit! Îmi pare rău, vă rog să mă iertaţi!”.

  M-a buşit un râs isteric, Eden lătra în continuare. Am citit pe diagonală avertismentul şi am văzut că mai nou mă numesc Ramona, în loc de Mădălina. Am semnat, am dat „bună ziua” şi am plecat în drumul meu.
  Concluzia! Preferam amenda, când greşesc îmi asum! Iar dacă tot a consumat pasta din pix şi hârtia, măcar să o fi făcut cu rost. În altă ordine de idei, dacă îmi dădea amenda, cu o simplă contestaţie aveam câştig de cauză. Cred că petarda a greşit prenumele şi să nu anuleze procesul verbal şi să scrie altul, a scris avertismentul.

  0

  • #16

   De unde am inteles cu totii ca erai cu Eden in masina si Eden e un caine. Incearca si cu un barbat.

   0

  • „Un VW Caddy care se infige tare la drum”. Cata credibilitate vrei sa aiba restul textului cand incepi asa?

   Vezi ca aia cu obligativitatea prezentarii e un mit. Atat timp cat are insigna in piept, e suficient. Doar daca vrea, din curtoazie, poate sa se prezinte. Si la fel de mit este faptul ca un politist ti-ar da amenda pentru viteza daca nu ar fi dotat cu radar, fiindca trebuie sa precizeze clar cu ce aparat ai fost detectata si in ce conditii. Dincolo de stereotipuri, politistii nu sunt asa prosti, chiar si aia moldoveni.

   0

  • Si eu tin uneori ciinele pe locul din dreapta. Da’ parca injur la fel de mult…

   0

  • #19

   O masina nu se poate infige „la” ceva, se poate cel mult infige „in” ceva (stalp, zid, parapet). In ultima instanta se poate infige si in drum daca parapetul nu rezista si pe fundul prapastiei e alt drum.
   Si daca tot ne-am apucat, o masina buna nu „negociaza” curbele ci le ia exact asa cum ii spune soferul.

   0

  • #20

   Nu ai voie sa ții animale pe scaunul din dreapta soferului.
   OUG nr. 195/2002: Art. 102
   (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
   27. transportul copiilor in varsta de pana la 12 ani sau al animalelor pe locurile din fata ale vehiculelor;

   0

  • #21

   rumbule, nu auzi ca se infige tare, dar in picaj!

   0

  • #22

   la naiba, scrie o femeie ceva, si sar 20 de barbati sa ii arate cat de gresit e ce scrie ea. pfff. si va mirati ca sunteti virgini

   0

  • #23

   Cine a parcat când ai ajuns la destinație?

   0

  • #24

   Buna de tot aia cu parcatul :)))))))

   https://www.youtube.com/watch?v=xmlgdFBGsDY

   0

  • #25

   Babaieti, nu stiu cum judecați voi dar daca Mădălina arată intr-un fel eu ma bag sa latru pe scaunul din dreapta.

   0

  • #26

   As mai bate si eu creanga de soferita de caddy care se infige tare la drum, dar constat ca antevorbitorii mei au cam acoperit toata gama :))

   0

  • #27

   nume, prietene, nici un bărbat care ii spune uneia care ar putea, teoretic chiar, arata ca avatarul madalinei, ca bate câmpii nu e virgin. Din contra, omu’ are experienta cu siguranta.

   0

  • @florin: ciinele meu e o persoana non-umana, cu pasaport, vaccinuri, drepturi si alte hau-hau-uri. In plus, masina mea e o dacia papuc. UNDE plm sa-l tin? din bena evadeaza la prima curba…

   0

  • #29

   Pentru @rumbu, @alex, @somebody, @7.
   Dragii mei, stiti proverbul ala cu „rade ciob de oala sparta”?
   Masina nu se „infige”, masina se „infiNge”.
   Culmea, ca duduia de care va bateti creanga, a scris corect. Ar fi trebuit sa stiti cum se scrie corect verbul „a infiNge”, pentru ca asta e menirea voastra si a crengutei, pe aceasta planeta.
   Va recomand sa va bateti singuri cu ea, peste frunte. Dar mai intai, cu o carte de gramatica limbii romane.

   0

  • #30

   Conduceam dacia 1300 a unui vecin care nu vrea sa renunte la ea. la 240 eram in a7a si simteam ca mai are pedala dar au limitat-o astia electronic

   0

  • #31

   @Georgi: ai facut un banc prea subtil pentru mine. Io-s mai din topor asa, ma infig din cand in cand.

   https://dexonline.ro/definitie/%C3%AEnfige

   Si in cartea de gramatica scrie la fel.

   0

  • #32

   Soacra in ce categorie intra

   0

  • #33

   Eu am ghicit, Eden era un alt politist.

   S-au recunoscut intre ei si asta explica toate celelalte detalii din povestirea politista (latratul pasagerului din dreapta, doar-avertisment, cine a parcat masina la sfarsitul calatoriei, cine o fute pe Ramona-Madalina etc)

   0

 8. #34

  Chestia cu contestatia nu e perfect valabila și de cele mai multe ori judecătorul va fi mai interesat dacă fapta în sine s-a comis și nu dacă au fost greșeli de scriere a amenzii sau daca politistul nu a urmat corect pașii pentru a va amenda. CA și în exemplu, anul trecut am fost prins pe un pod de 15m (limita 30), având 82km. Culmea, alte 3 masini, oprite, fix cu aceeași viteza 82km. Procesul meu verbal nu a fost scris de către agentul constatator, ci de un polițist de la rurala, agentul constatator și cel care m-a oprit, plecând imediat după ce am fost oprit. În lege este stipulat faptul ca procesul verbal trebuie scris de către agentul constatator. Mai mult, la numele agentului de pe procesul verbal, a fost scris numele agentului constatator, care era plecat se ceva vreme. În instanță nu a contat acest lucru, și nici faptul ca alte 4 persoane au avut aceeași problmea, pe același pod, culmea toți cu viteza de 82km.

  0

  • #35

   Vezi ca asta cu agentul constatator tocmai s-a modificat.

   0

 9. #36

  Aha
  Am văzut că ai obiceiul să filmezi si să te fotografiezi in masina
  Poate trimiți pă mail chestiile astea unui prieten de-al meu foarte neîncrezător
  bpr@politiarutiera.ro , pentru domnul Drăgan
  Daca ai știi cat te simpatizează ….
  PS
  Să aibă dată si oră please

  0

 10. Un prieten a plecat sa-si ia permisul la DRPCIV.
  Luase examenul si in ziua cand i-a zis sa-si ia permisul, el a zis ca-i bine sa ia masina.
  Si-a lovit un taximetrist.
  Avea el asigurare, dar permis nu. A reusit sa-l imbarlige pe taximetrist sa faca amiabila a doua zi.
  Dar in ziua aia si-a luat permisul, daca nu si-l lua, avea dosar penal.

  0

 11. #38

  Mie tot imi vin amenzi , eu le I au pentru prieteni ca sa nu le salte permisu cand au puncte si ii I a radaru, vin la baiatu cu ceva peturi si rezolvam, ca oricum eu nu platesc si nici nu conduc.

  0

 12. #39

  Mai mereu e bine sa faci contestatie chiar daca e scris totul corect. In multe cazuri nici nu se obosesc sa stocheze filmarea si la tribunal nu au ce arata.

  0

  • Basme si iar basme. Cunosti matale vreun caz in care filamrea nu a fost stocata desi permisul a fost retinut? Ma indoiesc si ma indrept la loc!

   0

  • #41

   Probabil iau minusuri pe principiul, dar ai facut ceva gresit si trebuie sa platesti. Sa isi faca treaba asa cum trebuie si contestatia mea nu valoreaza nici cat hartia pe care e scrisa. Nu sa isi lase o portita prin care pot sa isi ia partea.
   Oricum voi stiti mai bine si nu va bateti voi capul cu gandiri d-astea anarhiste.

   0

  • #42

   La mine. Au zis ca nu au filmarea si ca fapta s-a intamplat si eu doar incerc sa scap de amenda.

   0

  • #43

   Ca orice catel, dinamovistu’ o fi simtit omu’ rau de la o posta

   0

  • #44

   Ba, am dat si eu un plus, prost o fi dar poate e baiat bun de ce sa ne dam pizdosi cand se stie ca oricine greseste. Cum a zis Dalai Lama: Toti o ardem aiurea in tramvai cateodata.

   0

 13. #45

  Super, am venit luni la mare si acum am aflat ca am am uitat sa platesc taxa

  0

 14. #48

  Si eu ma inscriu in „clubul select” al celor care au trecut pe la fetesti si nu au platit taxa. Pe 1 Iunie am trecut dimineata dus si seara intors. Am platit abia luni adica la 2 zile dupa.

  Mi-am facut cont pe CNAIR https://www.erovinieta.ro sa verific daca apar cu treceri neachitate. Nimic pana acum. Deci sa ma astept la 2 amenzi in 3-6 luni? Cat e amenda pentru o trecere?

  0

 15. #49

  Daca tot veni vorba de permis, am si io o intrebare, poate ma ajuta cineva..
  Deci..
  Plecat din tara de 16 ani, cetatean american, permis romanesc expirat de 10 ani… Vin in vacanta, iau masina lu’ frati-miu si trag o fuga pe la Sinaia.. Ma opreste agentul Titi Garcia, de la politia rutiera, ca nu am oprit la semnul STOP.. Amenda, posibil suspendarea permisului. Ce imi suspenda cu adevarat (in afara de caii de la bicicleta)?

  0

  • #50
   Arhi

   ti se suspenda dreptul de a conduce, nu bucata de plastic.

  • #51

   Las’ ca voi v-ati luat amenda preventiv, il aveti pe Trump prezident

   0

  • #52

   Pai ti-a dat amenda si se mai gandeste daca iti suspenda si permisul ? Ati schimbat numere de telefon si te anunta el cand se decide, sau cum ?

   0

 16. #53

  Permis suspendat 30 zile..numar zilele alea amarite mai ceva ca un racan, ma prezint la momentul (in)oportun sa ridic plasticul si aflu ca mai aveam de asteptat citeva zile (nu mai tin minte exact cite). Eu, nu si nu, ca am numarat zilele cu abacu, pe degete, cu numaratoarea si asa pica. Da, dar dobitocul a declarat/depus/whatever dupa nu stiu cite zile…
  Exact cazul tau, Cetin.
  Idioti, idioti…

  0

  • Idioti… cine? Cei care isi pierd permisele sau cei care le ridica?

   0

  • #55

   Cei care nu le declara/depun cind trebuie. Daca te tine fara permis vreo saptamina in plus doar ca asa a avut chef organul, e in regula?..

   0

 17. #56

  Multumesc pentru punctul 3. 😉

  0

 18. Este o vorba din batrani : Ce-i in mana nu-i minciuna. Asa ca ar fi mai bine sa nu te lasi la mana altuia(mai ales a unui militian) care cauta eventual sa te ‘arda’ din orice pozitie.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Doar mie mi se pare că mobile.de a ajuns un fel de autovit? Prețurile săltate, stai și te uiți, de exemplu, eu, mașini de 6000. Beton, există. Bifezi recuperare tva, gata, nu mai există. Taxiuri cât cuprinde, valuri valuri de Smarturi și cam atât. Vorbim turkce, araba, rusa si romana. FML.

Am primit știrea asta pe mail și, după ce am ieșit scârbit din campania electorală mizerabilă din ultima lună, chiar nu mă pot abține. Mailul se termină cu ceva de genul „vă rugăm păstrați anonimitatea”. Îi ador pe delatorii ăștia justițiari care vor să facă justiție, dar pe expunerea altora. Scrie tu, Cetine, […]