Bine, Suedia, multumim

Eva Isaksen, purtăror de cuvânt al Agenţiei de Transport din Suedia, a declarat că plăcuțele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD vor fi revocate miercuri și de autoritățile din Suedia.
Decizia suedezilor a venit după ce autoritățile române le-au contactat pe cele din Suedia și le-au explicat semnificația mesajului. Astfel, românul nu va mai avea dreptul să le folosească nici pe teritoriul Suediei.

„De miercuri, nu va mai putea deţine acele numere de înmatriculare”, a spus Eva Isaksen.

Practic, Suedia tocmai a interzis cuvântul MUIE la înmatriculări, deși, în Suedia, nu înseamnă nimic.
Iată, dacă dorește PSD, se întâmplă. Mulțumim, Suedia, de abia ce te lăudam pentru libertate și alte căcaturi.

Ne-am grăbit.
avsugning sverige!

56 comentarii

 1. #1

  Eu zic sa ii sune si pe aia din Croatia sa isi schimbe numele localitatii respective, sa nu cumva sa fie ofensat vreun infractor roman de legatura 😉

  0

  • #2

   Suedeza lui Mișu susține acest demers.

   0

 2. #3

  Hahaha! Me likes Suedia <3

  0

 3. #4

  De parca ar fi problema suedezilor, situatia politica din tara noastra. Baietii au fost cat se poate de diplomati, au aflat ca mesajul ala reprezinta injurii si au retras numerele tipului, nu au interzis MUIE, nu l-au amendat cu nimic. Daca era numarul MUIE TIGANI, sa zicem, si ar fi venit o informare oficiala la fel ar fi facut.

  0

  • #5
   Arhi

   tu gandesti inainte de a scrie?

  • #6

   Da. Gandeste. Nici „asshole”, nici „buttsex” nu exista in suedeza.

   https://www.thelocal.se/20170215/swedens-offensive-number-plate-enthusiast-strikes-again

   0

  • #7
   Arhi

   doar ca engleza e a doua limba in suedia. iar eu, cand l-am intrebat daca gandeste, m-am referit la faptul daca chiar crede ca cuvantul MUIE nu devine interzis in suedia, odata cu aceasta decizie. alta intrebare, mersi

  • Tehnic engleza e 4a. A doua era finlandeza și a treia araba (nu știu dacă nu le-au schimbat). Practic, toți vorbesc engleza, sau măcar majoritatea

   0

  • #9
   Arhi

   din cate stiu eu, engleza se preda la scoala alaturi de suedeza. poate s-or mai fi schimbat, dar acum 10 ani, cu siguranta, copiii o invatau ca limba materna, din clasa 1

 4. #10

  Libertate si egalitate pana la MUIE.

  0

 5. #11

  Ete na! Tu n-ai auzit de Captain Sweden?

  0

 6. #12

  Haha, Suedezii cu libertate, acolo daca zice ceva gresit vreun parlamentar sau presa, ceva impotriva curentului stanga, imigranti, multiculturalism, anti-violentele si violurile aparute prin cartiere, cariera ii e incheiata, e acuzat de discriminare si injurat de majoritatea societatii. Cred ca au inceput sa planga aia cand au aflat ca muie e cuvant ofensiv in limba romana :)) .

  0

 7. #13

  poate interzic si olandezii campingul de muie pentru ca acolo ii dau romanii muie lui dragnea si pesedeului.
  https://www.campingdemuie.nl/

  btw, nu se gaseste nicio agentie care sa introduca aceasta locatie turistica exotica pe oferta de vara asta?

  0

 8. #14

  guvernarea psd este ca muia: depinde de care parte te afli!

  0

 9. #15

  e bine ca le-a interzis, acum stirea are sanse sa faca valuri si in alte tari si arata si fatza adevarata a suediei, cu political corectnessul si alte kkturi, oricum nu imi fac mari sperante, dintre reforma si muie majoritatea romanilor a ales muia.

  0

  • #16

   Nu, asta arata cat de idioti sunt suedejii(!)
   Daca omu-si lua nr. gen MUIEJIDANI, cam ce crezi ca se intampla prin lume?
   Sau FUCKJEWISH……….guvernu’ ala pica in secunda doi, iar tembelu’ cu Audi era ” rezolvat” pe vecie!
   Asta arata, inca o data, „suprematia” invatamantului si civilizatiei nordice, vai muma iei….

   0

 10. #17

  hihihi
  înseamnă că psd’ul are coaie mari!

  0

  • #18

   Inseamna ca Eva Isaksen o are mica. Inteligenta…

   0

 11. #19

  De fapt, cred ca acel numar era o solicitare, nu o urare.

  0

 12. Problema e că ăstuia i-au ridicat numerele și i-au facut dosar penal ÎNAINTE ca numerele să devină invalide. Nu de alta dar chiar respectivul purtător de cuvânt a menționat că plăcuțele sunt valide în toată Uniunea Europeană. Și chiar dacă o țară nu vrea să le accepte, asta o poate face înainte de-a permite intrarea pe teritoriul țării și încasarea unei roviniete pe acel număr.
  O să fie mișto cu avocați și eu zic să desfacem niște popcorn că de abia acum încep să se reverse valurile de muie spre PSD.

  0

 13. #22

  O idee: daca USR is pe bune cu anti-PSD, sa-i finanteze schimbarea placii din MUIEPSD in MU1EPSD sau MW1EPSD.

  0

 14. deci, sunt de kkt ca au aplicat prevederea conform careia nu ai voie sa ai mesaje obscene la numar? Mai degraba poti sa spui ca au fost prosti cand au acceptat numerele alea. Nu cred ca legea lor prevede „sa nu fie obscene in suedeza”.

  A fost amuzant, dar cam atat.

  0

  • #24

   Au fost proști cum mai exact? Că nu au căutat prin toate limbile acestei planete dacă mesajul de pe număr poate are conotații obscene/jignitoare în altă limbă decât cea care este limba oficială a statului emitent? Pe bune? Te cheamă Sven Masugi, cetățean suedez de origine japoneză, ai număr preferențial cu numele de familie și vizitezi România. Where is ze problem?

   0

  • #25

   @Stefan

   Deci cu alte cuvinte ai acte care dovedesc că Masugi e numele tău, nu o obscenitate. Argumentul tău e invalid.

   0

  • #26

   cred că este vorba de domnul MIOSUGI

   0

  • #27

   Așa este, e invalid. Deci, boss, cu alte cuvinte, românul simplu, atunci când vede numărul, sigur nu se va gândi la o invitație la sex oral, ci își va spune: săracul, sigur e ceva nume de familie.

   Câteva precizări:

   1. Faptul că e numele tău de familie nu schimbă cu nimic caracterul obscen din altă limbă.
   2. Atât românul nostru, cât și ipoteticul cetățean Sven Masugi ar avea plăcuțe cu mesaje jignitoare într-o altă limbă, indiferent dacă unul le-a cerut în semn de protest față de psd, în timp ce celălalt se poate lăuda cu numele din buletin.
   3. Verificarea mesajului în fiecare limbă pentru eventuale jigniri ar crește complexitatea procesului până la naiba și înapoi, de asta am și spus că nu poți trage la răspundere Suedia că a emis aceste plăcuțe. Dimpotrivă, dacă n-ar fi fost niște penibili PC și ar fi avut oo (ce le tot cereți protestatarilor), ar fi putut răspunde simplu: plăcuțele sunt valabile în UE, au fost obținute în mod legal în Suedia, nu vă convine mesajul de pe ele, n-aveți decât să dispuneți schimbarea lor cu cele normale. O zi bună.

   0

 15. #28

  Regula cu numere prefentiale spune ca nu au voie sa fie obscene, nu precizeaza limba. Astea sunt regulile lor pentru toti, limba romana e mai cu mot?

  0

 16. #29

  Macar era corect gramatical 🙁

  0

 17. #30

  As chema 2 saptamani autoritatile suedeze la o delegatie de cetatean roman, in care sa isi dea omorul la vama cu toti cretinii, sa vada 6 accidente mortale pe dn pana la Bucuresti, sa viziteze spitalele noastre si spatiul de la colectiv, sa mearga cu trenurile noastre pana in satele din teleorman si giurgiu si sa ramana fara acte, sa stea la sectie pt declaratii si la cozi pe la functionari pt recuperare si eliberare de acte noi, apoi sa traiasca minin 1 saptamana din salariu de roman, sa viziteze scolile de la sate si drumurile „reabilitate” si construite din fonduri UE, si dupa aia inainte de a pleca acasa sa faca cunostinta cu taximetristii romani in drum spre aeroport. Daca dupa toate astea inca ar mai retrage numerele, eu m-as face preot. Asa din caldura unei tari normale e simplu sa sustii penalii.

  0

  • #31

   Sa chemi autoritatile suedeze cand cei plati impozite in Suedia, pana atunci nu-s datoare sa rezolve problemele romaniei. Si nici sa devina platforma de exprimare pentru frustrarile infantile ale unor capsunari.

   Ca idee, capsunar (fost) votant de usr sunt si eu, ca sa stiti cum ma asezati.

   0

  • #32

   Si o sa ai o surpriza cand vei veda ca nu-i intereseaza atata timp cat nu sunt saracutii aia de imigranti violatori in locul romanilor. Deci na.

   0

 18. #33

  Nu ai cum sa dai fizic muie unui partid politic, ca nu este fiinta (umana), deci unde este obscenitatea?

  0

 19. #34

  Dar ce e rau cand se face dragoste in gura?

  0

  • N-ai mai fi pus întrebarea dacă ai fi văzut ce dinţi au ăştia de prin PSD.

   0

 20. #36

  Liberté, égalité, muié

  0

 21. #37

  Mie toata discutia asta mi-a facut pofta de o muie.

  …..

  Or avea la Mega?

  0

 22. #41

  Colgate in spaniola inseamna spanzurate.

  0

 23. Iată că astfel România își aduce o foarte importantă contribuție la dezvoltarea culturală mondială, respectiv prin extinderea cuvîntului MUIE și la alte popoare, pentru care acest cuvînt nu înseamnă chiar nimic, absolut nimic !
  Conform DEXonline.ro, avem 26 de definiții pentru cuvîntul MUIE, și dacă va gîndiți numai la prostii înseamnă că sînteți niște proști și niște reduși mintali, pentru că citez:
  1. Gură.
  2. A duce cu ~ia A face promisiuni înșelătoare, a amăgi, a înșela.
  3. A duce cu vorba.
  4-5 A da ~ (A invită o femeie să practice sau) a practică sexul oral.
  6. Invitație la sex oral adresată unei persoane indiferent de sex, cu intenția de a jigni, de a înjosi.
  7. Gest făcut prin ridicarea degetului cel mai lung de la mână și strângerea celorlalte patru, eventual orientându-l în direcția gurii, cu semnificația de muie (4-6).
  8-9. A da ~ la statuie A sfida (lumea în general sau) simbolurile ei consacrate.

  Mai sînt încă 25 de explicații pentru acest cuvînt, care într-un procent mult prea mic înseamnă ceva care într-adevăr să jignească pe cineva. Ori dacă stau și mă gîndesc, pe plăcuțele de înmatriculare nici măcar nu era scris cuvîntul MUIE, pentru că era scris MUIEPSD, ori dacă aveți curiozitatea să căutați MUIEPSD în dicționare, evident că nu veți găși acest cuvînt. Pentru că MUIEPSD nu este un cuvînt din limba română.

  Deci cum poate fi acuzat cineva pentru un cuvînt inexistent în limba română ???

  De ce MUIEPSD trebuie trecut pe lista cuvintelor interzise din Suedia ???

  Cînd nici măcar în limba română nu există acest cuvînt ?!

  Nu este aceasta o dovadă de gîndire obtuză din partea autorităților române ?

  Consider că este un gest care reprezintă un atac direct la proprietatea privată a altui stat, o imixtiune în interesele altui stat, echivalent cu o declarație belicoasă. Aceasta poate însemna începutul unui scandal de proporții, deoarece a avut loc o imixtiune Directă și Forțată asupraunui bun aflat în proprietatea altui stat.

  Așa ceva poate fi considerat o jignire și chiar mai mult de atît.

  Urmează că acest cuvînt să fie explicat și altor țări, care nu au absolut nici o semnificație în respectivă, și uite așa are și Românica noastră o contribuție la cultură mondială. Cred că așa ceva nu a mai făcut nici o țară din lumea asta, sîntem cu adevărat revoluționari într-un domeniu de maxim interes educațional și cultural.

  Bravo România !!!

  0

 24. Iată că astfel România își aduce o foarte importantă contribuție la dezvoltarea culturală mondială, respectiv prin extinderea cuvîntului MUIE și la alte popoare, pentru care acest cuvînt nu înseamnă chiar nimic, absolut nimic !
  Conform DEXonline.ro, avem 26 de definiții pentru cuvîntul MUIE, și dacă va gîndiți numai la prostii înseamnă că sînteți niște proști și niște reduși mintali, pentru că citez:
  1. Gură.
  2. A duce cu ~ia A face promisiuni înșelătoare, a amăgi, a înșela.
  3. A duce cu vorba.
  4-5 A da ~ (A invită o femeie să practice sau) a practică sexul oral.
  6. Invitație la sex oral adresată unei persoane indiferent de sex, cu intenția de a jigni, de a înjosi.
  7. Gest făcut prin ridicarea degetului cel mai lung de la mână și strângerea celorlalte patru, eventual orientându-l în direcția gurii, cu semnificația de muie (4-6).
  8-9. A da ~ la statuie A sfida (lumea în general sau) simbolurile ei consacrate.

  Mai sînt încă 25 de explicații pentru acest cuvînt, care într-un procent mult prea mic înseamnă ceva care într-adevăr să jignească pe cineva. Ori dacă stau și mă gîndesc, pe plăcuțele de înmatriculare nici măcar nu era scris cuvîntul MUIE, pentru că era scris MUIEPSD, ori dacă aveți curiozitatea să căutați MUIEPSD în dicționare, evident că nu veți găși acest cuvînt. Pentru că MUIEPSD nu este un cuvînt din limba română.

  Deci cum poate fi acuzat cineva pentru un cuvînt inexistent în limba română ???

  De ce MUIEPSD trebuie trecut pe lista cuvintelor interzise din Suedia ???

  Cînd nici măcar în limba română nu există acest cuvînt ?!

  Nu este aceasta o dovadă de gîndire obtuză din partea autorităților române ?

  Consider că este un gest care reprezintă un atac direct la proprietatea privată a altui stat, o imixtiune în interesele altui stat, echivalent cu o declarație belicoasă. Aceasta poate însemna începutul unui scandal de proporții, deoarece a avut loc o imixtiune Directă și Forțată asupraunui bun aflat în proprietatea altui stat.

  Așa ceva poate fi considerat o jignire și chiar mai mult de atît.

  Urmează că acest cuvînt să fie explicat și altor țări, care nu au absolut nici o semnificație în respectivă, și uite așa are și Românica noastră o contribuție la cultură mondială. Cred că așa ceva nu a mai făcut nici o țară din lumea asta, sîntem cu adevărat revoluționari într-un domeniu de maxim interes educațional și cultural.

  Bravo România !!!!

  0

  • #44

   Colegu’, ia un DEX tiparit si vezi explicatia. E un cuvant in limba romana bine explicat de catre academicieni. La Dexonline cred ca scrie oricine are chef.

   0

  • #45

   Orice, dar orice am face doar sa nu ne asumam ceva. Eu daca imi pun undeva scris „sofutpemata” și tu vrei sa ma lovești o sa spun că de fapt insiruirea aia de caractere nu e înjurătură ca trebuie scris despărțit si cu cratime?

   0

 25. Bah băiatule bah. Voi cu „muie psd” nu e ofensator sunteți chiar atat de ipocriți?

  0

  • #47

   O da. Analiză pe DEX ca sa demonstreze ca nu e înjurătură. Succes maxim cu jmekerasi de genul asta, complet diferiti de aia de la pesede.

   0

  • Sa nu se înțeleagă greșit. Aplaud muia data pesede ului. Doamne ferește sa nu.

   0

  • #49

   De aplaudat as aplauda si eu o muie data pesedeului, daca ar fi reala. Daca ar avea romanii capsunari sau nu oo adevarate, nu smekerie d-asta cu numerele la masina. Nu detaliez, sa nu intre la penal 🙂

   0

 26. #50

  Oricata frustrare as avea acumulata, nu cred ca Suedia a gresit ( sau greseste) in situatia data.
  E o regula de bun simt ca numarul personalizat sa nu fie obscen sau defaimator. Sunt convins ca e si scrisa pe undeva. Iar autoritatile suedeze nu fac altceva decat sa aplice propriile reguli de lor reguli. Adica ei n-au de unde sa stie apriori toate combinatiile care sunt in neregula dar au cum sa reactioneze post factum. Faptul ca pentru PSD bunul simt nu mai e aplicabil nu-i priveste pe suedezi.

  Un coleg de la serviciu din UK avea numarul -ne-preferential- ceva de genul MA13FUT. Daca as cumpara o masina cu un numar ca asta sunt convins ca DVLA mi-ar schimba gratuit numarul cu un altul la rand.

  Asa ca idee MU10PSD si MU11PSD sunt de vanzare. Bani sa ai. La belgieni mai e de vanzare 1JEGPSD. Posibilitatile sunt infinite. Pentru cine are „cu ce da”. Sau crede asta. Nenea asta a gasit insa PSD-ul virgin.

  In gura.

  0

 27. #51

  Eu nu stiu de ce se supara astia de la PSDragnea. Ei au muia demult in partid si a ajuns si primar:
  https://adevarul.ro/locale/timisoara/darul-primarului-muia-consatenii-lui-mici-ceafa-porc-numar-magie-1_597884765ab6550cb88186a5/index.html

  0

 28. #52

  Putin offtopic dar ai vazut unde re-directioneaza muiepsd.com? 😀

  0

 29. #53

  Meanwhile in Canada – provincia Quebec:
  reguli destul de clare:
  The personalized character combination chosen must not include an expression or message, when read forwards or backwards:
  – that expresses disregard toward road safety
  that expresses an obscene, scandalous or sexual idea
  – that expresses abusive or derogatory language or offensive expressions in any language, including texting language
  Pentru cei care ati citit paragraful de mai sus, eu nu sunt fan PSD, nu ma atacati, sunt de-al vostru.

  0

 30. #54

  Cum ar fi sa împarți pe stradă găleți cu făină, ulei și un tricou cu „MUIE PSD”?

  0

 31. Cata frustrare in tabara PSD-ista. :)) Se agita degeaba. Ura creste, indiferent de cat se agita ei.

  0

 32. #56

  Inca un abuz de la ROTLD:

  Domain Name: muiepsd.ro
  Registered On: 2018-07-26
  Expires On: 2019-07-26
  Registrar: ICI – Registrar
  Referral URL: http://www.rotld.ro

  DNSSEC: Inactive

  Domain Status: PendingDelete

  0

Citește și...

Voiam să vă arăt galeria mea din Plex, dar Windows și-a făcut update la nuștiuce versiune stabilă și a stabilit, stabil, cu ocazia asta, că mfplat.dll nu are ce căuta pe laptopul meu, deci nu îmi pornește. Anyway, ca idee, Interstellar e pe primul loc. Mă uit la el de câteva ori pe […]