Biserica nu poate termina singură catedrala mântuirii lui Daniel

preoti saraci

Ora 17.05 Pentru a promova acest sprijin a venit la sedinta un preot care a precizat ca s-a reusit constructia a 75% din edificiu: „Traiesc in sectorul 1, slujesc in sectorul 1 si sunt consilier la patriarhie de 25 de ani cu diverse insarcinari. Acum in ultimul timp Preaferifictul Parinte Daniel mi-a incredintat acesasta raspudnere, sa ma ocup de constructia Catedralei/ Daca nu primim ajutorul celor care pot sa ni-l dea, (Catedrala) se va transforma intr-un simbol al esecului pentru ca Biserica nu mai poate sa o termine singura. Toti oamenii de cultura, politici ai statului roman s-au preocupat de aceasta catedrala. Va rog sa il vedeti ca pe un proiect de suflet. Catedrala Mantuirii Neamului inseamna un simbol al izbavirii neamului. Va trbeui sa inchidem santierul, suntem deja in incapacitate de plata.”

Bine, titlul din Hotnews e urzicător, gen Primăria sectorului 1 vrea să dea 10 milioane de lei pentru terminarea catedralei, dar mie îmi este perpendicular, să dea, EI l-au ales pe dom primarele, ei să plătească visurile PSD-ului, că doar vin alegerile, iar popii trebuie să aibă material la slujbă, domnii pensionari nu știu cu cine să voteze și trebuie îndrumați.

Altceva mă amuză.
Mă amuză zgârcenia enormă a prea nefercitului Daniel. Voi realizați miliardele pe care le face biserica ANUAL? Fără impozit, fără salarii, fără nimic. Bani curați, pe care îi bagă în conturi. Și deși au atâția bani, sunt ATÂT de incredibil de zgârciți încânt nu vor să dea un leu pentru terminarea mastodontului din mintea nazistă a patriarhului Daniel.

Plătiți, feciori, că voi v-ați declarat ortodocși, voi v-ați votat primarul, vă meritați soarta.

PLĂTITI!

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

61 comentarii

 1. #1

  cum plm or alege astia numerele? B 30 GOD FATHER JESUS?

  • Follow the money. 30 o fi de la cei 30 de arginti cu care l-a vindut Iuda pe Iisus

   Deci ‘Buy 30 Gold For Jesus’.

  • #3

   E un cod – „gafaie”

  • #4

   great fat joke?

  • #5

   cu 30 l-au platit si pe iuda, macar ala avea constiinta

 2. #6

  Lua-le-as catedrala si PSD-ul in pula!

  • #7

   Stai la coada, ca mai suntem destui care vrem asa ceva…

 3. #8

  Catedrala asta e ambitia personala lui Ciobotea si nu se va da batut pana nu o si termina, asta fiind singurul lucru pentru care se roaga sincer. Nu poate sa cheltuie din banii bisericii pentru ca stau alti lupi mai tineri la panda si care vor si ei sa fie fericiti.

 4. Lasă-i, bro, măcar asta îți confirmă că nu vei întâlni popi și-n Rai.

  • #10

   pula mea, n-o să-i întâlnim în rai, îi întâlnim aici unde trăim acum, nu în vreun loc închipuit şi nedovedit.

 5. #11

  Daniel are un vis măreț: să se ia în piept cu Kiril al Rusiei, să crape de ciudă că au o țară infinit mai mare și bani mai puțini. Mafia bisericească din Rusia seamănă leit cu a noastră dar ăia totuși nu schimbă Mercedesuri care nici n-au prins suta de mii de km.Or avea mai multe și nu-și permit sau nu știu fraierii să facă banul gros. Csf n-ai csf, față de mafiot ca a lui Daniel nu mai are nimeni, Cosa Nostra când îl vede face doi pași înapoi. Bikerii americani udă chiloții când trece ăsta strada, mândria națiunii

 6. #12

  B xx CER, HAR, SUS…

 7. #14

  „Și deși au atâția bani, sunt ATÂT de incredibil de zgârciți încânt nu vor să dea un leu pentru terminarea mastodontului”

  Au dat si au tot dat, nu Daniel, popii de subt el. Care nu au dat , au fost intorsi pe toate partile , amenintati cu mutarea, unii inlocuiti din parohie, s-au facut tot felul de chete, popii au tot tras de enoriasi mai de vorba buna, mai cu amenintari, dar s-au cam terminat banii si nu prea le mai curge nimic pe robinete. Ba, se vaita popii ca raman cu planurile personale in urma, ca stii cum e , fiecare are o vila a mantuirii personale de ridicat , o rata la masina de platit.

  De 5 ani fac termopane cu vitralii pentru biserici si angajatii domnului erau printre cei mai degraba platitori. Un pic mai zgarciti decat clientul de rand, ca deh sa facem „intru domnul cel de sus” si „de la mine putin” , dar plateau toate facturile la termen. Pana anul trecut.

  De cand cu magaoaia asta si de cand nu prea le mai da statul bani li s-a dat dracu’ afacerea. Baga in ea ca in gaura neagra, chiar sunt curios cate etaje ii mai pun.

 8. Vreau să se contruiască această catedrală, dar doar din perspectiva pericolului musulman crescând. Trebuie întărituri, fortărețe de unde ne vom bate cu topoare , furci și lănci contra cealapaliilor cu semiluna…

  • #16

   Santuri cu apa de jur imprejur, arbalete si catapulte…si nu uita mlastina, mai ales mlastina!

  • #17

   Hehe…

   Putna – http://goo.gl/Z5Tc2D
   Voroneț – http://goo.gl/3RoXVw
   Dragomirna – http://goo.gl/IzR1BO
   Sucevița – http://goo.gl/fcevM8
   Suceava – http://goo.gl/fSFVIn

   Astea numa’ așa, pe o rază de 50km. Dar topoare? Furci? Adică ‘bolnavii psihic’ vin cu automate și noi avem topoare. Mama mă-sii. O praștie bună, cocktailuri molotov, smoală fierbinte. Carne de porc! Cu astea să-i întâmpinăm.

  • #18

   Pardon, Voroneț aici – http://goo.gl/BmDqdV

   Aia e tot Sucevița, mi se părea suspectă imaginea, nu aducea a Voroneț.

  • Si tzepe. Io zic sa le dam tzepe.

  • #20

   Hmmm, da…. Bună idee! Parcă tot aici într-un comentariu am citit că omul care a introdus acupunctura in România a fost Vlad Țepeș.

   Măi, pentru țepe eu zic că ne-ar trebui niște băștinași din Râmnicu Vâlcea. Li s-a dus vestea peste mări și țări…

  • #21

   …cu elicopterul

 9. #22

  *PLĂTIM

  Sidenote

  Pe mine mă mai deranjează un lucru: numele catedralei. Ce „mântuire” ne trebuie nouă, pentru ce??? E un căcat împachetat în ambalaj de cadou.

  Poate nu vă prindeţi de câteva ori, multora le-a ieşit de sub mâneca fenta, dar numele denominaţia mastodontului este ABSOLUT înfiorătoare; mai înfiorătoare decât infernul lui Dante (nu jocul video, mă) şi Il Principe amalgamate. Poate şi aici mulţi nu se vor prinde, dar când e vorba de simbolistică -hai, ca să nu mai zic de toţi banii băgaţi deja în construcţie + zgârcenia inumană acestor preoţi comunişti-, catedrala asta trebuia oprită (repet, nu musai de banii cheltuiţi, că mulţi ortodocşi sunt de acord să li se ia din buzunar) doar din cauza denominaţiei.

  Unora nu le pasă numele catedralei, că alte chestiuni sunt mai importante (ex. banii daţi de pomană…) nu contest, dar „numele” ar fi trebuit să fie primul motiv cu bulină de ce n-ar trebui construită catedrala.

  Din păcate, altfel stau orânduielile…

  Şi dacă vreţi să vă intereseze de ce e atât de înfiorător numele, întrebaţi-i doar o singură dată (sau de două ori, dacă n-au auzit prima oară bine; şi dacă puteţi chiar mai simplificat): Ce a făcut neamul românesc, încât să i se servească o catedrală,(nu ziceţi mastodont sau mausoleu sau piramidă, că nu vă vor răspunde)insinuându-i accentuat & persuasiv ‘mântuirea’ în aşa fel încât a trebuit să fie introdusă în numele ei (i.e. Catedrala MÂNTUIRII Neamului)?

  Mare atenţie cum vi se răspunde, s-ar putea să evite întrebarea şi să bage comparaţii, dogmă, asocieri, poveşti nemuritoare etc. Nu, cereţi un răspuns direct, concret, concis, implicit, explicit, fără echivoc; „I se spune `Catedrala Mântuirii Neamului` pentru că…” ; şi nu acceptaţi generalizări colectiviste „Vedeţi, e pentru iertarea păcatelor”, nu, evitaţi generalizărie şi colectivismele. Doar atât, pentru ce mântuire.

 10. #26

  Pentru spitalul de arsi s-au scobit sub unghii sa dea ceva sa fie renovat si asta doar dupa ce a aparut unul cu viermi si-n urechi pe la tv, iar pentu mizeria asta peste noapte se scot bani din pamant si iarba verde. Pai nene cand o sa mai fie un incendiu de proportii sa se cheme patriarhia la telefon, nu salvarea. Vine nenea popa citeste direct stalpii mortului…ce sa ne mai chinuim cu omul prin spitale! Un numar de urgenta la patriarhie ceva …just in case sa ne usuram sufletul de la fasa la barba alba a popilor!
  Nu se mai cumpara medicamente, fase si dezinfectanti se cumpara cadelnite, miruitoare cu extensii pentru pereti inalti, celulare sa-si faca sefie prin altar, masini decapotabile, pantofi de lac…..ce mama naibii, chelului ce-i trebe…tichie de margaritar!

  • #27

   exact la asta ma gandeam si eu. cretinul ala de primar de sector 1 a zis ca nu da bani pentru spitalul de arsi pentru ca e „spital national” si nu e corect ca oamenii din sectorul 1 sa plateasca pentru un spital cu acoperire nationala. dar pentru catedrala, care nici nu e in sectorul1, deci posibil sa nu o poata finanta direct, e loc. pe aceasta cale le urez celor din sectorul 1 felicitari pentru alegerea facuta! in sectorul 1!

 11. #28

  N-am putea face un fel de cont pe kickstarter cu donatii? Sa-l promovam sa ajutam si noi la strangerea celor 10 milioane? Si donatorii sa primeasca cruciulite si iconite de pus la masina la un pret mai avantajos.

  Ori Ok, daca nu s-au strans banii astia, ar putea veni iar la oameni cu Boboteaza si sfintirea casei acum in August si Septembrie-Octombrie.

  • #29

   De ce am eu vaga impresie ca o sa se stranga mai multi bani decat cu cumintenia pamantului…

  • #30

   Si ca sa iasa profit mai bun, zic eu sa punem de un contract cu Pokemonii, sa fie in curtea catedralei, iar Patriarhul sa taie bilete la intrare sau sa aduci dovada donatiei. Am putea in loc de mingi sa aruncam cu cruci in ei. In fine se pot face niste chestii misto. Si dam procent si firmei care a facut jocul.

 12. Fraților, sunt în doliu. Rapidul s-a desființat.

  DAR INIMA MEA VA BATE ÎNTOTDEAUNA PENTRU RAPID!!!! Gunoaielor împuțite care ați distrus tot în țara asta și ați vândut tot la fier vechi! Chior nenorocit și idiot, cu Roman , cu Berceanu, cu miniștrii mă-tii. Și tu Copose, la fel, un gunoi! Gunoaielor!

  Eu voi rămâne mereu rapidist, gunoaielor, javrelor care ași distrus tot ! Amintirile nu poate să mi le ia nimeni, jegoșilor! Teroriști nenorociți! Și ăsta e un atentat! Mă piș pe ligă, pe federație, pe toți, gunoaielor! !!

  • #32

   Freige San priveste si partea plina a paharului.Pe bune, umple un pahar pe jumatate si priveste partea plina.

  • Taci bă , că când am citit știrea, mi-a venit să plâng , fără glumă. N-am plâns, dar mi-e venit. Mafiotu de Burleanu i-a dat lu porcu de Chivorchian de la Poli drepturile tv 1.500.000euro, drepturi pe care le câștigase Rapidu prin joc pe teren. Se putea găsi o soluție de compromis și de salvare a unei echipe atât de mari și cu asemenea tradiție. dar nu s-a vrut. Mă piș și pe Becali , un idiot. Și pe curva de Prodanca.

  • #34

   dac it vini sa te chisi asa di des,ai problieme cu proustata,consuama un paar cu lapte di capra in careai hiert o legatura de rogoz&patrunjiel&fenicol&o farama di cicat di viezure holtei !
   iefect garantat,nu te mai chisi 3 zili si ti destupa la creer pi veci!

 13. #35

  Daniel nu stie sa faca afaceri – daca ii promite lui Dragnea sprijin complet al BOR pana la alegeri catedrala ar fi terminata si din maruntisul ramas ar cumpara si Cumintenia Pamantului, o alta prioritate stringenta a Romaniei.

  • #36

   Daniel nu stie sa faca afaceri….Buhahahahahahaaaaaaaaaaa!

 14. #37

  Bah #saracilor, ce nu intelegeti? E „un proiect de suflet”. Voi nu aveti suflet! E clar.
  Apoi va mai intrebati de ce va ataca pana si cainii maidanezi. Uite d-aia! :)

 15. A dat Gentu gol :)))))))) Tocami voiam să scriu, oare ce-o face Viitorul lui nea Gicuță :)))))

 16. #39

  Şa-i chiş în freză cu fotbalul lor de kkt!!!
  Pe ce am pus io suta de lei:

  Slavia Praga – Rio Ave – 1X
  Lille – Gabala – 1
  Genk – Cork City – 1
  AZ Alkmaar – Gianina – 1
  Austria Vinea – Sparta Trnava 1

  Pai Lille face egal acasă cu Gabala din Islamistan?! Austria Viena ia bătaie acasă de la Trnava?! Ce kkt e ăsta, mă?
  ‘tu-va-n cur de blatişti ordinari!

 17. #44

  Nu zic ei ca se ocupa de cele veșnice? Sa aibă răbdare.

 18. #45

  Ce mi se pare amuzant este ca USB le-ar fi dat 2 milioane si ar fi trecut propunerea, dar Popa si PSD a venit cu „totul sau nimic”. Adica ce naiba, 2 milioane, ne batem joc? :))

 19. #46

  Teoretic saptamana viitoare ar fi posibil ca toate echipele romanesti sa fie out din Europa.

 20. #48

  Meanwhile, un medic chirurg, o asistentă și pacientul de pe masa de operație au fost electrocutați de un bisturiu electronic. Dar da, alea nu sunt priorități. Catedrala e ceva vital pt ca cireada să voteze în continuare psd.

 21. #50

  Buahaha! Viitorul Hagi, cel mai mare scor din cupele europene! Bine, tată! Ai, n-ai mingea, iei vreo 5 :)))
  Oricum, n-am ce să reproşez lui Hagi. Banii lui, munca lui, echipa lui. E singurul care investeşte în juniorat.
  Dar fotbalul românesc este în faliment. NU doar Rapidul. Tot fotbalul este în faliment! Şi proştii noştri încă nu îşi dau seama că a căzut cortina. Ei încă aruncă sute de mii în cocalari, ologi şi oligofreni.

  • #52

   E cel puţin a zecea oară când îmi arăţi asta :)) Ştiu, am fost acolo, în plm! Eu am rămas la comandă. Ăla scundac şi chel care coboară să uşuie ciorile e Moşu. Eu v-am arătat filmarea în urmă cu trei ani, pe lângă altele. Îţi mai arăt filmări din elicopter dacă vrei.. ce ţi se pare aşa spectaculos? Facem curse cu ţigani, asta-i România, asta-i viaţa, asta e valoareeeea!

  • #53

   Moşu e cel mai smecher pilot de elicopter pe care l-a avut aviaţia română după 90. Ce am făcut cu Moşu n-a făcut NIMENI în lumea civilizată. A fost pilotul lui Ceauşescu până în 89.
   Uite aici. Cine este Moşu:
   http://reactii.ro/mosu/
   http://reactii.ro/mosu-ii/

   Moşu a fost ultimul lup al aviaţiei române. Este un reper, o legendă.

 22. #54

  Să vă văd io păgânilor ce veţi face când va veni ziua judecăţii. Iar dracul îşi va pune coaiele uriaşe pe Bucureşti, ca o grasă ce chinuie un scaun de terasă vara. No atunci să vă văd io pe cine vă bazaţi, pe groful pantelimonez care pistolează javrele? nu ţine nene, că e ateu şi nu are rezerve de apă sfinţită, sau pe bricolerul şef care la ora aia îşi piaptănă piticii de grădină?
  Păi acole e arma secretă a borului, borul creşte specialişti în aşa ceva, adevăraţii războinici care ne servesc din umbră ca voi să puteţi dormi fără griji şi să mai apucaţi încă o zi din banala voastră existenţă.

 23. #55

  ATENTIE!!! Pentru ce-i care sunteti in cumpana daca sa donati sau nu asta SIGUR o sa va convinga!

  Stiati că ?

  În timpul Sfintei Liturghii şi la alte slujbe ale Bisericii preoții se roagă stăruitor pentru „fericiţii şi pururea pomeniţii ctitori“ ai bisericii respective? Deși ctitorii au construit ziduri materiale, pământești și trecătoare, ei primesc daruri cerești netrecătoare și se bucură de o pomenire veșnică.

 24. #56

  Și totuși… dacă moaștele alea sunt sfinte…
  De ce mai avem nevoie de sistem medical?
  Treci pacientul frumos prin fata putreziciunii, pupat racla frumos și elegant, instant heal.

  De-as avea timp de pierdut, as merge cu o eprubeta și as recolta probe biologice de pe raclele alea. Cred ca mi-as face o microferma de bacterii și viruși de la atâtea bale amestecate.

 25. #57

  Doamne ajuta.

 26. #58

  Partikip

 27. #59

  Parca vad ca cineva il va convinge pe Ciolos sa doneze banii stransi pentru Cumintenia pamantului spre conturile BOR…

 28. #60

  Tăntălăul ăla care conduce acum sectorul 1 declara acum ceva timp că nu i se pare normal să dea bani pentru Spitalul de Arși, pentru că este un spital național care nu se adresează doar locuitorilor sectorului 1 și acum vrea să dea 10 milioane de lei pentru Catedrală? Că nu îți pasă de locuitorii sectorului, că ai venit doar să furi (a furat începând de la numărarea voturilor), bă da’ să te faci singur de cacao e prea de tot…

 29. Articolul asta s-ar putea sa dezlantuie ortodoxia (care salveaza rromania*) si sa mai vedem o petitie online…

Citește și...

Știți, atunci când sfârșitul e aproape, șobolanii sunt primii care părăsesc locația. Inundații, incendii, vapoare scufundate, primii care pleacă sunt șobolanii. Se pare că domnia PSD e aproape, pentru că cel mai căcăcios șobolan din barca securistă, domnul jurnalist Mircea Badea, a cotit barca brusc: Ușor diferit față de limba zemoasă de aici, […]

Vă spun, am râs cu hohote la chestia asta, este incredibil câtă muncă au depus cei de la Joe pentru clipul acesta. Incredibil de bine făcut, excelența la un nivel dumnezeiesc. Rar mă entuziasmez așa de mult la un clip, mai ales că nu sunt un fan al clipurilor video pe net. […]