Blogger din Liga mare, mare calibru, etc

Dan are un articol relativ vitriolant la adresa blogosferei. Nu vreau să îl comentez, e opinia lui, o respect, nu e un blogger slab sau analfabet încât să îmi fie indiferent. Altceva vreau să spun.

Peste tot se foloseşte sintagma asta cu bloggerii mari, sau bloggerii de mare calibru sau cei din liga mare.

Nu reuşesc să înţeleg prostia asta. Cine hotărăşte că un blogger e MARE? Cine hotărăşte care dintre bloggeri e un guru? Şi ce e mai important, de ce se foloseşte această expresie?

Absolut nimeni nu a auzit vreodată spunând pe unul din învinuiţi sunt un blogger mirobolant, cu o clasă peste voi. Dimpotrivă, marea lor majoritate e constituită din cei ce îşi văd tot timpul de treaba lor, de profesia lor de creator de conţinut, întâmplător numit blog. Rar găseşti un atac la persoană pe unul din aceste bloguri şi în general ele nu se referă la bloggeri, ci la ziarişti, antreprenori sau alţi guru care poluează onlainul rromânesc.

Vă deranjează că sunt prieteni? Nu e normal ca relaţiile bazate pe afinităţi comune să crească? Nu e normal ca oameni de acelaşi calibru, care împărtăşesc aceleaşi interese, să aibă relaţii de prietenie?

Vă deranjează că ei sunt cei ce câştigă bani? Dar nu credeţi că e normal ca un site cu trafic mare să atragă advertiseri? Libertatea e o troacă de vomitive, GSP îi calcă uşurel pe urme. ŞI SUNT PLINE DE RECLAMĂ. Pentru că reclama are 2 destinaţii. Traficul şi notorietatea. Poţi tu să fii al 2 lea Dostoievski, dacă nu te citeşte nimeni, nimeni nu va fi interesat în a pune publicitate pe situl tău. Dono de exemplu, nu are cine ştie ce brânză de trafic, dar e DONO. Toţi aţi auzit de el. Iar un advertiser, dacă ar trebui să aleagă între el şi blogul vasilica-s-a-trezitacu-si-face-o-laba.blogspot.com, unde credeţi că va pune reclama?

E uşor să jigneşti, să înjuri şi să categorizezi. Eu sunt regele generalizărilor şi o ştiu cel mai bine.
Dar ca simplu sfat, nu mai bine ar trebui să stai, să înţelegi fenomenul şi după aceea, să acţionezi?
Cred că rezultatele ar fi mai bune.

Acest articol face parte din categoria Încă un articol stupid, pe un blog stupid, în care alţi bloggeri stupizi sunt învăţaţi ce e roata şi de ce se învârte.

40 comentarii

 1. LOL , Clar . :)

  0

  0

 2. #2

  esti blogar mare cand te invita lumea la conferinte bre, nu te-ai prins?

  0

  0

 3. eu zic ca inainte de a ne expune ideile intre noi, bloggerii ar trebui sa facem ceva cu fenomenul din blogosfera care ne aduce atingeri orgoliului nostru….

  0

  0

 4. blogatu’ mai face de-astea…

  0

  0

 5. blogosfera nu exista. sau exista, daca asa vrei sa numesti o suma de cumetrii, de pupaturi in cur si de wannabees. „bloggerii vechi” sau „bloggerii mari” raman mari fix cat va vrea publicul, in rest ii bat in gura la audienta toti nespalatii care au prezenta pe tv. va mai dura ceva pana cand isi vor da seama ce inseamna opinie sau entertainment adevarat, daca asta se va intampla vreodata. acum, lumea haleste ce vede la tv sau, pe online, ce ii spun ceilalti blogari ca e „Tare”.

  0

  0

 6. Vreau sa apuc sa scriu inainte sa fie prea tarziu.
  Daca imi combateti postul, va astept cu cea mai mare placere.
  Suport orice, numai, va rog, sa nu ma faceti frustrat.

  Nu ma simt si nici nu sunt.

  0

  0

 7. Mda, vorbe foarte mari astea: „liga mare”, „trafic”, „bani” etc etc.

  Eu as da o alta definitie bloggerilor A+: aia sunt liderii (si cine are cunostiinte elementare de management stie cum se defineste EXACT un lider), sunt oamenii care influenteaza sute de cititori cu scrierile lor, sunt oamenii care isi fac loc in mintile celorlalti si spun acolo „asta-e-bine” sau „asta-e-rau”. Pentru asta nu e suficient sa scrii foarte bine romaneste, sa respecti cele 10 „porunci”, sa ai un aparat de fotografiat de top sau sa vorbesti engleza ca Gordon Brown.

  Nu oricine poate face asta si cred ca, de fapt, toti la asta tindem. Restul – publicitatea, banii, faima – vine de la sine…

  0

  0

 8. Dan, aici nimeni nu va spune asa ceva. Eu am useri destepti|:)))

  0

  0

 9. fraza asta made me LOL „Vedeti vreunul, dintre cei mari, dornic sa imparta banii si cu cei mici?” . cum exact vede Dan impartirea banilor din publicitate intre blogurile cu trafic mare si cele cu trafic mic si in primul rand de ce?

  0

  0

 10. hai arhi, nu nega ca esti MARE…doar cu totii ti-am vazut burta de bere

  0

  0

 11. #12

  Mare rahat si blogaria asta. Ducetiva ba de va distrati nu mai beliti ochi in monitoare. ce drak castigati ma din asta? faima? Aaa vad vreo 4 reclame pe aici, probabil numarul lor va tinde spre 0.

  0

  0

 12. Sincer Zoso a scris odata pe blog ca el nu vrea sa stea la aceasi masa cu uni ca .. (si a dat exemple) sau sa mearga la conferinte etc deci cum suna asta ?

  Anyway eu chiar nu vad un mare blooger rroman … da unii vad ca se considera … si se intituleaza ma rog daca 5k/zi te face f mare si 2k/luna facuti …. nu e deloc impresionant dar unii fac idoli din incompetenti …

  Oricum eu nu inteleg de ce drac toti bloggarasi noi isi fixeaza teluri gen vreau sa fiu ca x da ce are daca devii celebru si obtii succes prin metoda ta nu ca x fiecare poate obtine succes in felu sau …

  0

  0

 13. Şi eu simt împărţeala pe straturi din blogosferă. Cred că este normală cum este şi ci păturile sociale. Nu văd de ce ar trebui să fie diferit. De ce ar fi diferit. Şi în blogosferă sunt tot oameni. Consider că bloggerii mari sunt cei care au cea mai mare influenţă, nu neaparat cel mai mult trafic. Dar au şi cel mai mult trafic, să recunoaştem.

  Nu cred că blogosfera trebuie să fie un loc organizat unde cei mai influenţi să-i ajute cu bani pe cai mai puţin influenţi. Vrei să faci bani? Pune osul. Munca duce la progres mai repede decât asistenţa socială.

  Mai apoi, chiar Arhi a avut un caz în care l-a promovat pe unu’ care peste 2 luni l-a scuipat în faţă. Să fim serioşi, prea mulţi oameni devin ingraţi când se înzdrăvenesc puţin, în loc să fie recunoscători.

  Poate sunt eu mai ciudat, dar consider calitatea unui articol scris de mine ca fiind dată de satisfacţia pe care mi-o oferă mie când îl citesc. La fel, aşa judec şi articolele celorlalţi.

  @Hot Girls

  Nici eu n-aş sta la aceeaşi masă cu unii care fură conţinut în loc să-l creeze. E o chestie de principiu. Adică cine seamănă se adună. Cine nu, nu.

  0

  0

 14. Hai sa lasam jumatatile de masura, zic. Daca e careva capabil sa-mi ofere si alt termen in afara „frustrarii” ca motivatie pentru un articol „anti x sau y” pe blog, s-o faca. O singura rugaminte : persoana respectiva sa aibe niste minime cunostiinte in psihologie.
  La chestiune : citesc cu aceeasi placere si bloggeri notorii si bloggeri necunoscuti cand au ceva de spus. Pentru injuraturi si dezacorduri gramaticale exista OTV.

  0

  0

 15. Să-mi fie cu iertare că mă bag şi eu ca ştrampul în fund ,dar nu văd ce a scris greşit tipul? Mă rog ,a nuanţat destul de mult ,dar ideea de fond nu e deloc greşită. Doar a arătat cum stau lucrurile şi a pus punctul pe I. Cum puteţi spune stimate domn că(citez) Încă un articol stupid, pe un blog stupid, în care alţi bloggeri stupizi sunt învăţaţi ce e roata şi de ce se învârte. Ce este aşa stupid în el? Adevărul? Faptul că toate comentariile dvs sunt date de bloggeri mici? Ce este stupid? Eu nu sunt/nu vreau/nu mă cred blogger şi scriu o mizerie de satiră pentru prieteni ,dar asta înseamnă că sunt stupid? Voi aţi început totul şi nimeni nu contestă asta dar ce mai scrie acum Zoso de exemplu? 3 postări de 3 rânduri şi două filmuleţe de pe YouTube? Laude că miliţia nu l-a oprit pentru că(citez) Se afla într-o maşină de 50.000 de oiro. Aştia sunt zeii? Dvs (pe principiul că orice actor crede că poate să cânte şi invers) v-aţi hotărât să „catindaţi” la europarlamentare? Asta e „blogăreală” de calitate? Asta separă stupizii mai sus menţionaţi de zei? Cred că e chestie doar de percepţie şi subiectivism. În viaţă trebuie să faci exact ce te pricepi ,şi să-ţi ştii limitele iar dvs sunteţi bun în la scris. Nu cădeţi în penibil candidând doar pentru a demonstra ceva. Respect pentru ceea ce faceţi dar rezonez cu domnul Dan în totalitate ,cu riscul să mă consideraţi stupid.

  P.S. Vă citesc de jumătate de an şi niciodată nu am comentat pentru că nu consider necesar ca o nulitate ca mine să adauge ceva la aşa chestii frumoase care le postaţi ,dar acum nu am mai rezistat. Să-mi fie cu iertare spaţiul ocupat (cam lung ce-i drept) şi remarcile făcute. Cred că am fost destul de pertinent.

  0

  0

 16. eu cred ca ala care e la al 12lea spam site de cacat are dreptatea. valoarea si actiunile lui se vad in siteurile de biliard, de jocuri, de pizde goale. mare om, mare caracter.

  0

  0

 17. lucrurile ,,mari,, deriva intotdeauna din cele ,,mici,, dar esentiale ;-)

  0

  0

 18. totul se rezuma la alegere . alegere pe care o face fiecare om care porneste o astfel de chestie .

  cine hotaraste cine sunt bloggeri mari ? e simplu … traficul . nu tu , nu el , nu ea , nu ei . doar traficul . trafic mai mult sau mai putin real .

  real in sensul ca poti avea trafic . dar din oamenii aia multi care te viziteaza cam 95% intra … citesc o chestie … zambesc putin … apoi se intorc la vietile lor si peste 2 zile uita ce au citit pe blog’ul tau .

  alegere ?

  e simplu … alegi intre trafic ( bani – notorietate – etc ) sau acel ‘dostoievski’ de care vorbeai tu .

  se rezuma doar la : ‘prefer sa am acei 95% care in 2 zile uita ce au citit la mine pe blog sau imi doresc acei 10 oameni a caror viata le-am schimbat-o , carora le-am deschis niste drumuri , le-am aratat niste notiuni ?’

  evident … tine si de capacitatea fiecaruia .

  dar am deviat .

  practic asta era raspunsul : traficul hotaraste cine e bloggerul al’ mare . de ce ? pentru ca acel blogger care scrie pentru 10 oameni nu se va numi niciodata ‘blogger’ .

  0

  0

 19. #20

  absolut corect

  0

  0

 20. @omu’ de la colt sunt de acord cu ce ai scris.
  Insa, nu intotdeauna se rezuma totul la alegerea fiecaruia, cateodata mai depinzi si de altii.

  Atat in liga mare cat si in liga mica, exista bloguri bune si bloguri mai putin bine.

  Problema este alta, este vorba de relatia dintre bloggerii mari si bloggerii mici. Daca sunteti de parere ca nu axista bloggeri mari si ca i-am invetat eu, nu are rost sa-mi cititi articolul, pare aberant tot ce spun.

  Sunt de acord cu ARHI ca au tot dreptul sa fie prieteni.
  Insa.
  – De ce, in afara de Dono, nu a mai devenit nimeni blogger mare?
  – Este intamplator ca singurul care a fost primit in echipa, nu era concurent nici unuia dintre ei?
  In Romania sunt 31.000 de bloguri, sa zicem ca 10.000 sunt active. S-au terminat talentele in Romania? Din 10.000 de bloggeri, doar 20 au valoare?

  Eu raman la parerea ca, bloggeri mari, au avut grija sa inchida usa dupa ei, au nevoie de cei 31.000 bloggeri mici, dar ca vizitatori si comentatori.

  Sper sa ma insel si sa aberez, timpul o va demonstra.
  Pana atunci, vizionare placuta pe Realitatea TV la „Dupa bloguri” unde vor fi promovati la greu bloggerii mici. Oare?

  0

  0

 21. da . daca vorbim doar de bloggeri . asa e . ai dreptate . depinzi foarte mult de ceilalti daca vrei sa ajungi unul din cei cu 95% vizitatori .

  ca o nota personala – eu unul sunt de parere , si rog pe toata lumea sa nu ma inteleaga gresit – chiar nu vreau sa jignesc pe nimeni – e doar o parere a unui oarecare , ei bine eu sunt de parere ca romania nu are nici un talent . cel putin nu pe domeniul asta .

  da . ai dreptate . sunt naivi cei ce cred ca un ‘blogger mare’ va cauta sa promoveze un ‘blogger mic’ .

  nu se va intampla asta . fiecare are grija de ce e al lui . in special in domeniul asta . asta e un adevar . pe mine ma amuza cand aud chestia asta – ‘cautam sa promovam SI pe altii’ . hai ma … pe cine incerci tu sa pacalesti ?!

  singurul mod in care ai putea ajunge sa fii promovat e daca ai ceva de oferit … sau daca reprezinti o amenintare . daca scrii bine vei fi promovat . dar nu pentru ca te place ala pe tine . in nici un caz . ci pentru ca e mai sigur sa fii prieten cu dusmanul decat sa te lupti cu el .

  dar nu e nimic rau in asta . pentru ca asa e natural . de ce ?

  hai sa iti spun de ce … pentru ca nu pot fi mai mult de 10-15 bloggeri mari . nu are cum .

  oamenii nu pot primi mai mult informatie . intotdeauna vor fi 10-15 bloggeri mari . eventual se vor rula intre ei . unii vor pica si vor fi inlocuiti … altii vor ramane acolo mai mult … dar mai multi nu pot fi .

  nu sta nimeni sa verifice cate 10 bloguri pe zi .

  tu chiar crezi in blogrollurile oamenilor ? hai sa fim seriosi . nu sta nimeni sa citeasca cate 10-15-20 de bloguri intr-o zi . nici macar la 2-3 zile .

  in principiu un om urmareste cam 2-3 … maxim 4 bloguri . si asta doar daca in acele bloguri primeste postari scurte .

  0

  0

 22. #23

  eu citesc 220 de bloguri zilnic:)

  0

  0

 23. atunci tu esti exceptia care confirma regula . accent pe exceptia .

  0

  0

 24. bloggerii mari sunt aia peste 100 de kg :D.

  0

  0

 25. Hah. Arhi, tu ai citit ce ai scris? :))

  Întâi ai spus că e o prostie toată treaba cu „bloggeri de mare calibru”… după care ai dat cu „oameni de acelaşi calibru”.

  Te-am prins! Infatuatule care eşti tu de mare calibru! :))

  0

  0

 26. „De ce, in afara de Dono, nu a mai devenit nimeni blogger mare? Este intamplator ca singurul care a fost primit in echipa, nu era concurent nici unuia dintre ei?”

  Dan, te cramponezi in interiorul unor pereti. continui sa crezi ca ai nevoie de aprobarea cuiva pentru a deveni mare. ori, intreaba-te cine mi-a dat mie aprobarea pentru asta. tre sa lupti. tre sa creezi. daca stai in cur si scrii pentru google, cu aia ramai. pui bibilica la contributie, ca dono sau ca altii, ajungi unde vrei. nu, ramai la grupa mica. si ai refulari incoerente pe blog, confirmand ce se zice despre aia mici („nu merita promovati, majoritatea scriu prostii”).
  eu citesc in jur de 2.000 de bloguri. inclusiv pe tine. cele 3 idei inteligente, in acceptiunea mea, pe care le-ai afisat le-am promovat si dezbatut. ai avut parte de aceeasi promovare ca si dono. unde e secretul? dono scrie. tu…meh.

  ca sidenote, gasindu-ti alinarea si prieteni printre oameni cu un iq dubios gen yoda, perfu, hotgirls sau alti dobitoci nu iti faci decat rau. tie. nu pentru ca ma injura pe mine, ci pentru ca nu ai nimic de invatat de la ei si de la mediocritatea lor, lucru care se vede si pe blogurile respectivilor. cand o sa ai timp, iti povestesc saga lui blogatu si de ce e el exemplu.

  ps: arhi, te dau afara din mafie, sa moara ce-am pe casă!

  0

  0

 27. #28

  Cappo, perdona me.

  0

  0

 28. PS: daca imi spui care e valoarea unui asemenea articol iti dau o bere http://www.spuse.ro/fast-furious-2009/

  ca sa nu mai zic de mizeria cu subtitrarea :)

  0

  0

 29. @zoso te astept cu un comentariu de valoare la filmul ala. Pai daca filmul nu are valoare, l-am vazut din doua bucati, m-am abtinut cu greu sa nu derulez, eu ce sa scriu de spre el?

  Am scris chiar prea mult. Totul trebuia sa se rezume doar la:
  „In Fast & Furious, cursele de masini, nu sunt in prim plan, ele doar completeaza o drama plictisitoare si fara suspans”
  Nu merita mai mult. Nu doream cine stie ce filozofie, voiam doar o ora jumatate cu puicute la mini, curse de masini, motoare tuneate, cateva glume si toate astea puse pe un scenariu cu cap nu ca in Tokyo Drift. Si asa nu sunt genul meu, filmele de curse, dar daca tot ma uit, macar sa vad curse.

  Sa fac scenariul la filmul ala imi lua la fel de putin cat mi-a luat pentru comentariul asta.

  0

  0

 30. chestia aia o puteam scrie si eu fara sa vad filmul. intelegi unde bat?

  0

  0

 31. 1. Nu am vazut filmul si am scris pentru google.

  sau

  2. Eu daca vad un film, nu pot face un comentariu mai bun decat tine, fara ca tu sa vezi filmul.

  0

  0

 32. hmm, interesant cum un scandal iti face foarte multa publicitate.
  eu pana acum nici nu auzisem de Dan, si acum dintr-o data, pac, scrie de el peste tot.

  nu am nimic cu el, nu despre asta e vorba.

  0

  0

 33. #34

  @zoso: daca imi spui care e valoarea unui asemenea articol iti dau o bere: http://www.zoso.ro/2009/04/notorious-2009.html

  0

  0

 34. Mă copii, nu v-ați săturat de discuția asta? Am început să citesc bloguri acum vreo 4 ani și de-atunci chestia cu ăia mari vs ăia mici e mica menstruație a bloggerilor, odată pe lună se trezește unul să comenteze și încă vreo zece să-i demostreze că-i prost/deștept.

  Numa de-ar rămâne blogosfera gravidă odată să ne scutească măcar noo luni de articolașe din astea!

  [Și cine știe, poate după ălea nouă luni naște și ea un nou blogger „mare”.] :))

  0

  0

 35. am observat, am comentat si am punctat. o gramada de aberatii subiective spune domnul respectiv.. dar whatever, blogosfera e mare :)

  0

  0

 36. hah – eu sunt cam singurul de aici care am blog si nu pun linkul ca casuta de website. Si cam asa fac peste tot. Cred ca am doar la califar.

  0

  0

 37. #39

  dan, da, respecte pentru asta, si daca vrei, am rugamintea sa imi dai linkul sa te punem la blogroll:)

  0

  0

 38. nu merita – e scris la lejereanu si nu urmareste nimic si de toate. Las ca sunt altii care merita! oricum merci de oferta

  dar uite-l ca sa nu mori curios :))

  http://www.xlastexit.com/ – for private use

  0

  0

Citește și...

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, la „Marius Tucă Show”, că ar candida la alegerile prezidențiale dacă ar fi considerată o soluție optimă de către colegii din PSD, de către partenerul de coaliție ALDE, condus de Tăriceanu, dar și de către foștii colegi de la Pro România. Chestionată dacă va candida […]

Veorika a cerut ca idiotul antenist care a declarat că lumea oricum moare, cu sau fără card de sănătate, să fie dat afară, alături de șeful său. Asta aia caldă. Aia rece e că Curtea Constituțională a PSD a decis că prima de la întrebare e neconstituțională. Întrebarea aia despre care au fost […]