Ce bloggeri nenorociți

Am fost plecat zilele astea și nu am putut sancționa, la vremea ei, o afirmație a unei dragi prietene, pe numele ei Gabriela Lungu.
Gabi a scos una din cele mai memorabile chestii pe anul 2013, demnă de premiul Smochina anului, sau în genul.

Aproape că nu mai poți să implici bloggeri într-o campanie fără să plătești

Acum văd că prietenul zoso a taxat-o la momentul oportun. Dar a lăsat ceva nerostit.

Aș vrea să aud de la Gabi Lungu și expresii precum:

Aproape că nu mai poți să implici gsp.ro într-o campanie fără să plătești
Aproape că nu mai poți să implici protv într-o campanie fără să plătești
Aproape că nu mai poți să implici hotnews într-o campanie fără să plătești

Și multe alte exemple. Se pare că doamna Lungu uită că și eu, ca proprietar de site, întâmplător numit blog, investesc în situl meu exact ca și siturile despre care nu își pune întrebări atât de existențiale când e vorba de a face o campanie. Știu, munca mea nu se ridică la nivelul muncii unei agenții, nu?

Pentru că mă îndoiesc profund că ar îndrăzni să trimită la gsp.ro un brief în care să le explice cum ei, agenția, încasează câteva zeci de mii de euro pentru campanie, că doar muncesc la ea, dar ar fi interesați ca gsp-ul să publice niște articole gratuite, ce mare lucru, doar nu e vreun efort.

Și da, particip și eu, și colegii mei, la campanii gratuite, când e vorba de a ajuta cu adevărat pe cineva, când e vorba de oameni care ajută alți oameni.

Fac excepție faze când tu, PR la Țara lui Andrei, campanie de CSR deținută de Petrom, compania care doar anul ăsta se îndreaptă spre 1 miliard profit, îmi trimiți un mail în care îmi ceri să scriu moka despre tine, pentru că nu mai ai buget pentru bloguri.

Atunci mă retrag în mine.
Și plâng.

Aproape că nu mai poți să implici agenții de PR într-o campanie fără să plătești…
Aproape că nu mai poți să implici vedete TV într-o campanie fără să plătești…


14 comentarii

 1. #1

  Las si la tine link-ul pe care l-am lasat la Vali: http://goo.gl/3xwtY9

  0

 2. Femeia asta nu stie ca trebuie sa punem ceva pe masa? Sa bage mana adanc in buzunar daca vrea promovare.

  0

 3. #4

  oricum, daca mai faci pauze de-astea de 3-4 zile fara sa scrii, cred ca te poti pregati pt alt job si sa lasi blog-ul. eu doar zic.

  0

  • da, da si sa nu isi mai permita sa plece cu familia in concediu sau sa se foloseasca de timpulo NOSTRU pretios sa isi duca copiii la scoala, gradina zoologica sau mai stiu eu ce alte arogante d-atea.

   0

 4. #6

  a, sa nu uit. biaNCA DRAGUSANU A PRIMIT 2000 EURO SA PARTICIPE LA DESCHIDEREA UNUI RESTAURANT IN CLUJ. NA, APROAPE CA NU MAI POTI IMPLICA PITIPOANCELE…

  0

 5. #7

  si voi, in loc sa ziceti „sar’na” ca va baga’n seama ditai tanti care la 26 de ani a condus o multinationala (http://www.gandul.info/financiar/gabriela-lungu-la-numai-26-de-ani-am-condus-o-multinationala-1029378), ii mai cereti si bani? la munca, ba, hahalerelor !
  (am glumit, desigur. ce-ar fi sa dea si ea cu sapa gratis pentru o luna-2 ?)

  0

  • eu nu am glumit cand am zis ca mi-e prietena. doar ca a sarit abrupt calul:)

 6. #9

  Nu si-a ales bine bloggerii. Eu ii fac la mine pe blog campanie un an intreg, daca imi ia bicicleta si role. Bicicleta o vreau la inceputul anului si rolele in iulie. Dar sa fie mountain bike sau semicursiera, ca pegas am si eu. E ok si SH.

  0

 7. #10

  Plus că, ce să vezi, când deschid un blog nu-mi sar în ochi milioane de reclame pe care nu mai ştiu cum să le închid mai repede cum se întâmplă pe celelalte site-uri „quality”.

  0

 8. #11

  Noooo. Noooo. 10-2.

  0

 9. Touche!

  0

 10. #13

  Aproape :-)

  0

 11. #14

  Ceva nu se leaga in povestea ei.

  0

Citește și...

Tata a fost mare golan. A făcut liceul de fizică nucleară pe platforma de la Măgurele, de unde, pentru că a fugit de la școală de două ori când au venit să-l recruteze cu japca pentru UTC și pentru că a venit de câteva ori beat pulbere la cursuri, l-au dat afară din […]