Bucureşti, muma ciumei sau ciuma mumei

Când am plecat din Bucureşti la COnstanţa, credeam că niciodată nu o să pot să mă obişnuiesc cu lipsa oraşului tumultos, cu lipsa aglomeraţiei, cu lipsa zecilor de magazine pe kilometru pătrat, cu lipsa prietenilor, a familiei.
Ajuns acolo însă, am realizat că poţi trăi foarte bine într-un oraş liniştit, că îmi place ideea de a-mi scălda posteriorul în mare când vrea muşchiul meu, că şi în COnstanţa sunt moluri şi hypermarketuri, că prietenilor li se rupe de prezenţa mea şi îşi aduc aminte de mine doar când au concediu. De familie nu mai zic nimic.

Acum am 7 luni de când m-am întors. Doamne, ce zăpăcit eram în primele zile. Nu mai ştiam străzi, scurtături, cinematografe, se shimbase faţa oraşului faţă de cum o ştiam, apăruseră magazine în locuri unde jucasem fotbal, dispăruseră magazine pe care le ştiam de când eram de-o şchiopă. Traficul mă înnebunea, simţeam constant nevoia să intru cu Nova în câte un nesimţit.

Dar am realizat că mi-a lipsit. Mi-a lipsit oraşul ăsta, aşa împuţit cum e, prăfos, plin de nesimţiţi şi loganezi, plin de păsărici proaste şi cefe late cu lanţ. Mi-a lipsit pentru că e oraşul unde am crescut, unde am învăţat să privesc lumea, unde am ţinut o fată de mână, unde am râs şi unde am plâns.
Mi-a lipsit oraşul meu.

De ce am scris asta? Unii ar crede că doresc să câştig premiul pus la bătaie AICI. Dar nu de asta e scris. Ci pentru că simt nevoia câteodată să-mi apăr locurile unde am crescut.
DE-AIA.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

30 comentarii

 1. Eu cred ca nici una, nici alta… dar acum depinde care jumatate a paharului se vede…

 2. #2

  e important ca ai o opinie :))) :spammer:

 3. Daca aceasta ai inteles, n-are rost sa te contrazic, dar imi pare rau ca s-a inteles altceva 🙁 … n-am locuit niciodata permanent in Bucuresti dar mi-am petrecut suficient timp cat sa-mi fac o idee… si sincer eu n-as putea sa locuiesc intr-un oras ca Bucurestiul… e prea obositor…

 4. #4

  dude, glumeam:) :beer:

 5. Dupa ce ma simt ca dracu degeaba dai berea… voi incerca pe viitor sa te citesc si sa comentez mai putin, chiar daca ma mananca buricele degetelor sa-mi dau cu parerea… :coffee:

 6. #6

  hai ma, ce-esti copil? :shake:

 7. Arhi e plina blogosfera de dobitoci si cat timp nu cunosti omul poti sa-l confunzi cu unul din ei… nu sunt copil dar prefer sa fiu prudent… :smirk:

  O seara buna sa ai !

 8. :cuckoo:

  Eu stau de patru ani in Bucuresti si nu cred ca l-as schimba cu alt oras. Orasul asta e ca Rapidul, farmecul vietii.

 9. Pai daca nu vrei sa castigi premiul de ce te-ai mai inscris la concurs?:D

 10. Eu sunt in situația inversă. Am stat în Constanța, apoi 3 ani în București (la facultate) și iar în Constanța.
  Abia așteptam să termin facultatea și să mă reîntorc definitiv în Constanța. Cred că dacă nu crești în București nu poți să devi bucureștean, e greu să te adaptezi. Singurele excepții sunt cei care vin din orașe mici sau sate, comune și au în capitală mult mai multe oportunități și rămân acolo (asta mai mult în cazul studenților).
  Pentru mine e un oraș frumos pentru studenție și atât, nu am avut vreodată intenția de a rămâne după facultate în București.

 11. probabil ca din pdv al posteriorului, mutandu-te in Buc ai inlocuit apa marii cu suturile 😀

 12. Sa fie „houm suit houm”?

 13. #13

  sa incerci Brasovu de unde sunt eu. Sau Sibiu :beer:
  auzi…nu-l convingi pe Vis sa imi dea numa’ blitzu la un pret bun? 😀

 14. #14

  daca nu ai fi vrut sa castigi nu ai fi scris. nimic nu se face fara un motiv

 15. dude, de ce simti nevoia câteodată să-ti aperi locurile unde ai crescut ?

 16. nu stiu, instinctual

 17. #17

  @canadianu: pai la cat de bine a crescut e normal sa le apere.
  arhi, blitzu omule…focuseaza-te 🙂

 18. dude, work on it. living in the past is a big no no

 19. #19

  cica nu vrea :pity:

 20. #20

  Arhi, din toata povestea asta, Constanta pare a fi Urbea X, linistita, un loc unde poti sa te relaxezi… WTF? 🙂 Anyway, love CT 😛

 21. #21

  @arhi: pacat. ar face 2 oameni fericiti. unu cu blitzu+bouncer si unu cu restu.
  oricum am dat-o in gastronomice. negociez la ciorbe de salata cu slana si papara sau miel haiducesc la lut. tre sa imi fac un blog de haleala. unde mai pui ca bunu e baci in padurea bogatii cu branza cum nu a vazut parisu’ 🙂

 22. Buc e suma romanismului in acest secol. Apara-l dude, merita . De aia visezi sa te cari pe o insula si sa-ti bagi pula`n el . Si eu sunt nostalgic cateodata cand ma gandesc la Oradea… dar imi trece repede cand ma gandesc ce oameni o populeaza .

 23. #23

  siropel, lilisor, numa lepre…

 24. #24

  mi-au dat lacrimile

 25. #25

  ce noroc ca tu esti o ceafa lata fara lant!:))la tine te uiti vreodata?sincer,mie mi-ar fi rusine sa sar de 100 de kile si sa zic de altii ca sunt asa si pe dincolo…

 26. Constanta RULES! 😀

  La fel, consider Bucurestiul prea obositor, nu cred ca as putea sa stau permanent acolo, marea m-ar trage inapoi :)… Puteti sa spuneti ce vreti, sa-mi aduceti cate argumente vreti, n-as renunta la Constanta pentru Bucuresti. Fitze si cefe late sunt peste tot, nu numai aici 😉

 27. lasa-i pe Sirop si Lili , nu la ei ma refeream .