Cadou cu bere

Uitasem să vă spun. începând de astăzi, pe durata acestei săptămâni, unul din cei ce comandă Terapia venind de pe cetin.ro, va primi cadou, prin tragere la sorți, cartea Berea – Izvor de Sanatate. Nu râdeți, cică e adevărat, citiți-o și vedeți.

Câștigătorii vor fi anunțați vineri. Sau joi. Eventual.

Spicuiri din carte

Protejează berea împotriva cancerului?
Atenţie! Consumul de bere poate duce la cancer. În urmă cu câţiva ani, au apărut mesaje foarte asemănătoare în presa tabloidă.
Astăzi însă, cercetările ştiinţifice confirmă cum nu se poate mai clar: adevărul este chiar contrariul. Substanţele din hamei sunt în acest moment marii generatori de speranţă în cadrul profilaxiei cancerului.
Încă un element de cunoaştere nu tocmai nou. Încă din anii treizeci ai secolului 20 s-a putut demonstra că muncitorii din berăriile irlandeze erau mai puţin predispuşi la cancer decât alte grupe de populaţie. Acelaşi lucru s-a confirmat şi în alte ţări, de exemplu în Germania şi în Danemarca. Acum se ştie probabil, de ce …
Numele îi este de nepronunţat – şi totuşi: berea aduce un factor de sănătate, care este posibil ca în curând să fie cunoscut de toţi. Xanthohumol-ul, o componentă a hameiului, pare să fie un extraordinar factor de protejare a sănătăţii noastre. Studiile care circulă în acest moment prin întreaga lume – independent unul de celălalt – vorbesc toate aceeaşi limbă: Xanthohumol-ul ar putea să fie asul din mâneca sănătăţii din bere.
De ani de zile este cunoscut faptul că Xanthohumol-ul este un aşa numit antioxidant – o substanţă naturală deci – care joacă un rol hotărâtor în profilaxia infarctului miocardic, a accidentului vascular cerebral, a bolii Alzheimer, dar şi în caz de îmbolnăviri de cancer. O grupă de cercetare reunită în jurul dr. Clarissa Gerhäuser şi dr. Norbert Frank de la Centrul German de Cercetare a Cancerului din Heidelberg a reuşit să demonstreze că Xanthohumol-ul este în stare să intervină în multe stadii ale apariţiei cancerului. Pentru aceste lucrări fundamentale, Clarissa Gerhäuser împreună cu un alt pionier din acest sector de activitate, prof. Dr. Hans Becker de la Institutul de Biologie Farmaceutică de la Universitatea din Saarbrücken, au fost premiaţi la Frankfurt, în octombrie 2003, cu premiul Phoenix pentru ştiinţă.
Cancerul este declanşat de o serie de factori (din exteriorul şi din interiorul corpului). Scopul investigaţiilor acestui institut german era acela de a căuta ingrediente din hrana noastră de zi cu zi, care fac posibilă profilaxia cancerului. Astfel s-a observat foarte repede că hameiul ar putea deveni un remediu foarte promiţător în profilaxia cancerului. Descoperiri pozitive similare s-au făcut şi în SUA, la Institutele de cercetare a cancerului.
Pentru a putea utiliza direct la ţintă caracteristicile pozitive ale hameiului în vederea stimulării sănătăţii, cunoştinţele transmise din medicina populară trebuie să fie supuse unor verificări foarte atente
Xanthohumol-ul – spiritul universal?

Cum exact funcţionează hameiul nu s-a clarificat încă în multe domenii şi încă se mai cercetează. Dar măcar atât este sigur: cel puţin experimental s-a constatat că substanţa Xanthohumol din hamei este o frână clară în ceea ce priveşte apariţia cancerului. Ba mai mult: dacă s-a comparat Xanthohumol-ul cu substanţele de protecţie cunoscute din vinul roşu, ceaiul verde şi soia, cercetătorilor nu le-a venit să-şi creadă ochilor. Efectul de protecţie al hameiului era parţial de o sută de ori (!) mai ridicat decât cel al altor alimente.
În cadrul acestor serii de teste, Xanthohumol-ul a putut interveni în toate etapele complexe ale apariţiei cancerului reuşind să le blocheze. Pentru aceasta erau suficiente chiar cantităţi relativ mici. Oamenii de ştiinţă se aşteaptă acum să obţină rezultate foarte bune împotriva apariţiei cancerului mamar, deoarece s-a constatat o inhibare extraordinar de puternică a creşterii celulelor acestui tip de cancer.
Dar şi bărbaţii par să profite de hamei şi de substanţa pe care acesta o conţine, Xanthohumol-ul. Un studiu al Universităţii din Toronto Canada a adus indicii clare în ceea ce priveşte consumul de bere şi protecţia împotriva cancerului de prostată. Remarcabil în mod special a fost observaţia de proporţii efectuată pe 30.000 medici americani. Între medicii care au consumat în mod regulat bere s-au înregistrat – comparativ cu grupul celora care preferau alte băuturi – cu 60 % mai puţine operaţii de prostată.
În urmă cu ceva vreme, Universitatea din Guernavaca (Mexic) a făcut referire la efectul benefic pe care berea îl are asupra reducerii cancerului la stomac.
Studiile internaţionale accentuează în mod clar faptul că cei care beau în mod regulat bere nu doar că suferă mai puţin de cancer de prostată, dar şi că suferă mai puţin şi de cancer vezical şi pulmonar.
Aceste cunoştinţe se suprapun cu observaţiile Institutului Naţional de Cercetare a Cancerului Bethesda din SUA – institut care este cvasi autoritatea supremă în materie de cercetare a cancerului. Acolo s-a constatat că berea nu reprezintă un factor de risc pentru cancerul pulmonar.
Se pare că berea blochează chiar şi acele substanţe periculoase (aşa numiţii mutageni) care apar la prepararea mâncărurilor – la prăjire sau când se face grătar.
Să fie acesta motivul pentru care, în anul 2001 autorităţile din SUA au aprobat prima „bere anti-cancer“?
Japonezul Keiji Kondo a făcut şi el o descoperire extraordinară în cadrul unui experiment. După ce el şi colaboratorii săi a generat tumori intestinale la 344 şobolani, prin utilizarea substanţei chimice „azoximetan“, prin administrarea de bere s-a produs o reducere cu 40% a tumorii canceroase. Şi încă o descoperire uimitoare a lui Kondo: dacă se administrează „aminele heterociclice“, pe care le cunoaştem ca fiind mutageni, apar modificări ale celulelor hepatice. Berea frânează totuşi aceste modificări.
Din nou japonezii au fost cei care au făcut de curând să se confirme experimentele care au făcut atâtea furori. Dr. H. Nozawa şi colegii săi de la laboratoarele Kirin, au generat tot cancer la şobolani, utilizând aceeaşi substanţă nocivă. Apoi animalelor li s-a administrat în mod regulat extract de hamei. După o perioadă de observaţie de aproape un an, cercetătorii au menţionat într-un proces verbal de certificare: regresia ratei tumorii cu 24 procente, reducerea tumorilor canceroase numărate la toţi şobolanii cu procentul enorm de 44%! Iată pe scurt părerea cercetătorilor japonezi: aceste rezultate indică faptul că „substanţele conţinute în bere, poate chiar consumul de bere în sine“ pot reduce riscul de apariţie a anumitor tipuri de cancer.
Chiar dacă astfel de ştiri creează o uimire sceptică: pentru început berea nu trebuie clasificată necondiţionat ca fiind o protecţie împotriva cancerului. Vor mai fi necesare multe studii şi analize exacte, pentru a fi definitiv siguri de acest lucru.
Dr. Norbert Frank pune punctul pe i: „Hameiul este indubitabil o plantă cu potenţial de stimulare a sănătăţii, dimensiunea acestui potenţial nefiind încă în totalitate cunoscută!“
Dar un lucru s-a confirmat din nou: că berea, băutura cu o vechime de circa 7000 ani, preocupă acum medicina mai mult ca oricând. După demonstrarea clară a efectului benefic al berii asupra bolilor cardiovasculare, se pare că acum şi cercetătorii cancerului sunt în orice caz foarte impresionaţi de componentele berii.
Cum spunea prof. Donald Buhler de la Universitatea de Stat Oregon din SUA?: „Spun oamenilor că nu pot neapărat să-şi vindece bolile bând bere, dar că îi poate ajuta foarte mult …“

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

86 comentarii

 1. #1

  Ai un spatiu in link-ul catre shop

 2. #2

  Daca se implementeaza plata cu paypal saptamana asta, ma bag si eu cu o comanda.

  • #3

   si eu:P urasc kkturile alea care ma indeamna sa ma inrolez in homesecure

 3. #4

  Comandat două cartoane! Să vină premiul la băiatu’ :)

 4. #5

  Naspa, eu as fi preferat un concurs de literatura. Tema: aa.. „Terapia SRL”.. ceva gen Cheers.. atzi vazut voi filmu’ ala.

 5. care ia premiu sa scaneze cartea si sa o dea PDF. Noi suntem rumani, nu nemti ca Hary!

 6. #11

  Este scrisa de Hary ?

  • tu daca ai avea fabrica de bere ai sta sa mai scrii carti?

  • #13

   Poate a scris-o inainte sa isi faca fabrica. O manifestare timpurie a pasiunii pentru bere. :)

 7. Cam tarziul cu concursul, eu abia mi-am luat azi licoarea.

 8. #16

  Nu este scrisa de Hary, dar e foarte misto :) la noi in familie, de ex., a crescut consumul de bere la populatia feminina dupa ce am citit cartea.

 9. #21

  Opa…..nu mai e sportul izvor de sănătate ?A cedat în faţă berii ?
  Parcă văd că următorul slogan al clinicii e :
  Men sana in corpore sano

  • Sloganul oficial al Clinicii de bere este „Sanum pe Cervisiam”.
   Este inscriptionat in sigla Clinica de bere…

  • ma rog, varianta corecta este: „Sanum per Cervisiam”.

 10. #25

  aaaa… eo credeam ca e carte despre cum se face berea.

  • aia e cum se face berea, este in chinurile de facere.
   va aparea inainte de pastele ortodox.

 11. nici macar nu trebuie sa o scanati.
  am si varianta epub si mobi, daca vreti…:-))

  si Moromete, in curand vom oferi si beletristica. avem niste autori tineri foarte talentati.
  merge de minune cu Terapia. :-))

 12. #30

  Eu mai tare is curios cum asociezi daca, comanda a venit de pe arhiblog? Bine, stiu cum se poate fac, dar is curios, daca nu e cu suparare, cum vrei sa faci? :D

  • #31

   avand in vedere ca hary are un intreg departament IT angajat, ma indoiesc ca are idee sau ca il intereseaza cum se face

  • iulian,
   tehnologie big brother plus ceva intuitie masculina…:-))

  • #33

   No, si eram pregatit si io de un concurs aici, dar cand vad cum stramba din mustata si nu cred in corectitudinea concursului … ma dezamagesc :)

  • #34

   Asa da :D

   Ma gandeam ca e pe baza de ceva practici oculte, ghicit in spuma de bere sau ceva. Glumesc desigur.

 13. Dani Corban,
  am vazut pozele. sint foarte reusite.
  o sa fac niste postere dupa ele, daca imi trimiti si variantele pentru Print.
  nu vreau insa pe gratis. munca trebuie sa fie platita corespunzator.
  transmite doamnei fotograf consideratiile mele.

  nu ma pot abtine insa sa-ti spun ca NU, NU stii sa pui Terapia in pahar:-))))

  • #36

   mbehehehehe nu stie sa puna bere punct in pahar, l-am analizat la fata locului

  • #37

   Arhi, eu nu am experienta cu paharele. De obicei beau din sticla. Ca barbatii. :)
   Hary, tu vrei sa iti faci singur printurile ? Daca le faci singur, trebuie sa ne zici :
   – marimea printului
   – spatiul de culoare , ( ex : srgb, argb, cymk )
   – formatul ( ex : jpeg, tiff )
   Sa stim ce variante iti trimitem.

  • Arhi,
   Ahahaha, stii ce imi zicea Dani pe email cand i-am zis ca-i trimit mai multe beri decat a vrut pentru sesiunea foto, pentru ca poate rateaza pusul berii in pahar si ar fi bine sa aiba de backup?

   „cum adica sa am asa o impresie depre el, EL sa nu poata turna berea in pahar? ”

   primul lucru la care m-am uitat cand am vazut pozele a fost cum sta berea in pahar.
   pahare prea pline sau cu prea multa spuma in ele.

   dap, omul se pare ca bea numai din sticla, ca barbatii, si acum cateva zile iti tinea o teorie ca violezi animalic berea pentru ca ai bauto din sticla si ca nu tu „claire de la lune, ballade pour adeline…”:-))

  • #39

   da da, de aia radeam animalic, in coltul meu

  • #40

   Da,da,da , ha, ha, faaniiii…cum nu stie Corban sa puna berea in pahar…ha, ha! Exista vreo regula internationala care stabileste grosimea exacta a stratului de spuma? :p Fiecare bere cu personalitatea ei si particularitatile ei. Si, cel mai important, domnisoara fotograf a fost aia care a turnat berea in pahare!

  • #41

   2 degete

  • Danic,
   cum adica sa-mi fac singur printurile?
   exista print shopuri foarte bune in TM… :-))

  • #43

   Hary, ma gandeam ca nu te apuci sa le scoti la imprimanta personala de acasa :) Ideea era daca vrei poza pentru print, sau suprafata de material gata printata. Daca vrei poza pentru print, sa ne zici preferintele de mai sus ( alea 3 liniute ).

  • #44

   Arhi, ea are degete subtiri; degete finute, de domnisoara.

  • Dani,
   doar te tachinam.
   auzi, dar macar ai bauto (berea) sau tot tanti fotograf a trebuit sa se sacrifice?

   (o sa-ti trimit pe mail dimensiunile printurilor)

  • #46

   Am baut-o dupa ce a fost deja turnata dintr-un pahar in altul de vreo 3 ori :)) Mmm..a fost buna.

  • #47

   Bre Dani, jpeg pentru print?! wtf?

 14. #48

  @albinuta veninoasa: n-am pus la indoiala corectitudinea concursului deloc. Defect profesional, eram pur si simplu curios de metoda tehnica folosita.

 15. #49

  Iulian, data viitoare o sa folosesc zambetul la patrat.

  • #50

   Ai oarecum dreptate sa stii, dupa ce ai lasat comentariul am recitit comentariul meu, si am inteles si eu ca nu am scris prea bine, si se intelegea ca am pus la indoiala credibilitatea concursului, de asta nici nu am dat ca reply la discutia noastra. My bad ca am uitat sa scot @ din fata :) In rest, it’s all goo :D

  • Iulian,
   nu am avut nici o clipa impresia ca ai pus la indoiala credibilitatea concursului…:-))
   stiam ca vii din bransa (IT), si am inteles perfect unde bati.
   de aceea ti-am si raspuns evaziv.. cu toate ca Arhi a zis deja tot era de zis.

 16. #52

  am bagat si eu o comanda de sixpack platinum. Sper sa isi spele rusinea Urgent Curieru.

  • #53

   a ajuns ok. La naiba cu biroul ca nu mai am rabdare sa o tai acasa…

 17. #54

  Eu am comandat duminica, astazi ar trebui sa vina gigelul de la Urgent cuier. Se pune? :)

  • Marius3k,
   se pune.

  • A ajuns la mine, comanda ieri, 2 six pack, cu astea nu cred ca intru in concurs.
   Dar cum am promis intr-un comentariu zilele trecute, voi mai comanda 4 six pack miercuri sau joi sa fiu sigur ca intru in concurs :))

 18. #57

  Radem si glumim, da’ tocmai a aparut nea’ urjent cu o trusa de prim ajutor. Deja ma ia cu rau si am nevoie de tratament, iar pana dupa-masa cand se termina programul de lucru mai sunt cateva ore bune…

 19. #58

  A ajuns azi, si e foarte buna :D o mica problema, am comandat doua mixte, si am doua gold :)

 20. #61

  M-am tratat nițel, parca e altă viață, acum. Atât pot spune : E biniiii din tat!

  • Domnu Marius3K, sint in asentimentul tau. E mai bine decat diii tat.
   Am iesit cu Alexandru la o Terapia si pot sa spun ca este un tip de treaba: e om serios, cu capul pe umeri, muncitor si 100 % dedicat.
   mi-a placut mult si la mai mare.

  • #63

   Am citit juma’ din carte deja, foarte educativa dealtfel. Merci Hary.

   Nu stiu ce parere ai tu dar eu nu mai amestec terapia cu wiskey… :))) am adormit instant

 21. #64

  @hary: danke, sunt la a doua doza din comanda primita azi :)

  • claudiuc,
   curge fin pe gat in jos, nu?

  • #66

   Acum testez eficienta dupa un „strop” de Tabasco… Se pare ca are proprietati analgezice…

  • #67

   PS: Te-ai gandit la un sistem gen „abonament”? Eventual cu un mic discount/bonus?

  • claudiuc,
   un abonament ar fi ca si o casnicie. te-ai plicitisi de ea, daca ai aveao la discretie….
   nimic mai frumos decat o Terapia spontana, proaspata si plina de pasiune atunci cand ai chef de ea, ii dai un semn si ea vine….:-)))

 22. #69

  @hary: pe cand si in varianta de KEG la 5L? Pentru cei ca noi mai oropsiti, cu dozatoare gen Beertender. :)

 23. #70

  Sunt salvat :) astazi mi-a ajuns prima TRUSA DE PRIM AJUTOR TERAPIA MIXTA.

 24. #71

  @hary – ieri la 15:41 primeam mail de confirmare pentru comanda de truse. Azi la 14:50 ma suna curierul sa ma intrebe daca sunt la adresa ca el ajunge in 2 minute. Asa DA! :D

 25. D-Petre + Mucea:
  Terapie placuta va doresc…:-))

 26. #73

  comand si eu ca toata lumea o lauda acum sper sa nu imi faca iar surprize urgent curier ca de obicei.
  Hary daca vrei iti fac eu printuri pret bun , uv .
  Cat dureaza livrarea ?

 27. #74

  hary o problema , am comandat si am vrut sa platesc online cu cardul a crapat chromu si am primit pe mail detaliile comenzii si scrie ca a fost platit cu PayU dar nici nu apucasem sa dau card si nimic banii nu aveau cum sa se retraga din cont.
  Cam asa arata ce am primit pe mail.
  Comanda: HMVSONWEP plasata la 2013-02-20 19:04:53
  Plata: PayU
  Zi cum facem? Da un mail sa rezolvam cu comanda.
  Multumesc

  • orice comanda pentru care nu vine confirmarea de plata de la PayU, nu este procesata de catre noi….
   in situatii de gen, sunam noi sa intrebam ce s-a intimplat.
   fa te rog din nou comanda.
   intre timp eu cancelez comanda din sistem.

 28. #76

  @hary gata am comandat/platit sper sa fie totul bine . Sper numai sa ajunga vineri sa am cu ce ma delecta la sfarsit de saptamana.
  Se poate cumva sa trebuiasca platit mai mult pentru transport ca aici la mine in sat nu e centru de curierat si mi se percepe o taxa pe km dar nu e problema trimite cu incredere si platesc aici ramburs diferenta.
  O seara buna !

 29. #78

  @alexandru departe de bucuresti – covasna cica oras

 30. #80

  mersi fain

 31. Alexandru,
  cate truse ai luat cu tine pana la urma?

  • #82

   8 am luat, dar asa cum ti-am zis, ma suna lumea sa le aduc:) deci 6 sunt pentru prieteni, mai raman doua mixte libere.

   Daca doreste cineva din bucuresti, sa ma anunte…

 32. #83

  @Alexandru vreu eu o mixta te rog

  • #84

   Un mail la alex_cris7@yahoo.com cu numarul de telefon si te sun sa stabilim cum facem sa intri in posesia tratamentului…

  • #85

   A mai ramas un six pack mixt…care mai doreste? Pana nu termin stocul meu si ma apuc si de el :))

 33. #86

  @Alexandru you’ve got mail

Citește și...

Știți, atunci când sfârșitul e aproape, șobolanii sunt primii care părăsesc locația. Inundații, incendii, vapoare scufundate, primii care pleacă sunt șobolanii. Se pare că domnia PSD e aproape, pentru că cel mai căcăcios șobolan din barca securistă, domnul jurnalist Mircea Badea, a cotit barca brusc: Ușor diferit față de limba zemoasă de aici, […]

Vă spun, am râs cu hohote la chestia asta, este incredibil câtă muncă au depus cei de la Joe pentru clipul acesta. Incredibil de bine făcut, excelența la un nivel dumnezeiesc. Rar mă entuziasmez așa de mult la un clip, mai ales că nu sunt un fan al clipurilor video pe net. […]