Cainii sunt periculosi?

Pornind de la un comentariu de la acest post, am ajuns sa imi pun niste intrebari interesante.
Presupunand ca aveti un caine, si nu un caine dop de plus, cum place femeilor, ci un asa zis caine de paza si aparare, gen dobermann, rotweiller sau pitbull.
Si cainele vostru e o dulceata de caine. Si pe langa caine, aveti un bebelus. Va lasati cainele in preajma bebelusului?
In cazul in care raspunsul este da, ati luat in considerare ca ala e un animal?
Daca, in timp ce se joaca amandoi, cainele se sperie de ceva, si ii capseaza capul copilului? Daca animalul crede ca il salveaza pe copil de la ceva, si il prinde in gura si pleaca cu el? Daca da de gustul de sange, si i se pare normal sa plece cu o bucatica gustoasa de manuta?
Ia explicati-mi voi cum ma insel eu, si ca animalele astea mai au putin si plang de emotie langa voi.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

2 comentarii

  1. ce rautate…

  2. Consider ca depinde de caine pana la urma. Stiu oameni cu animale de genul asta de talie mare, blanzi ca niste bebelusi, sau din aia de nu poti sta aproape de ei, fara sa te capseze. Stiu caini micuti isterici si cu „palmares” si caini OK.

    Ai mei sunt super cuminti. Juni nu prea iubeste musafirii in general, dar tot ce inseamna familie este pe lista lui de „aparat”. Mofli este pur si simplu apatic.

    Nu stiu daca mi-as lasa cainele si bebele nesupravegheati, dar nu neaparat pentru ca l-ar rupe cutu. Astia simt cine e mai tare si nu sunt atat de cretini pe cat tindem noi sa credem. Au un dezvoltat simt de protectie a stapanului sau a unui obiect si sunt grijulii. Sa las cainele si bebe singuri nu e OK pentru ca ala micu l-ar smotoci pe doggie si ar inghiti par. Cam asta ar fi durerea mea, nu neaparat ca i-ar face cainele ceva rau … depinde din nou de caine si stapanii sai, de educatie, eventuale „sechele’ etc.