Calea Victoriei închisă, poate de tot?

De ieri seară, calea victoriei e închisă circulației.
Poate se gândește cineva și o închide de tot. Voi realizați că, în București, nu există o reală zonă pietonală?

22 comentarii

 1. #1

  Bai, da. Si asa nu circula nici dracu’ pe acolo cu atatea bulevarde in Bucuresti….

  0

 2. #2

  Pai mall-urile ce sunt?

  0

 3. #3

  Exista ! Doar ca toti stau in masini !

  0

 4. #4

  Dar daca ar deveni pietonala dupa ora 20? Nu ar fi prima strada din lume cu aceasta regula.

  0

  • #5

   „Hai, bos… ma bag si eu pe-aici… 5 minute… ce dracu are…” — inevitabilul coclete cu beamveu de Vidin si volan pe dreapta, la 20:30

   0

  • da’ si mai bine de la 1 noaptea pana la 5 dimineata….

   0

  • #7

   mai degraba sambata si duminica. Atunci teoretic lumea are liber si se plimba + traficul e mai lejer.

   0

 5. #8

  Indubitabil, Firea e cretină.
  Închiderea trebuie făcută, dar nu pe Calea Victoriei ci la Palatul Victoria.
  Și nici pe Victor nu văd de ce nu l-ar închide.

  0

 6. E in plan, de cand cu reducerea benzilor. Abia astept.

  0

 7. #10

  kiseleff?

  0

  • #11
   Arhi

   e prea departe și nu exista zone comerciale

  • #12

   nu am nici un partipris, ba chiar ii urez lui oprescu multa muie in puscarie. dar inchisese bucata de bulevard intre ion mincu si piata victoriei pentru pietonalisme hispteriste de genul streetball si biciclism. si unii erau revoltati. calea victoriei incepe fix 200 de metri mai incolo de unde se inchidea kiseleff dar in partea ailalta.
   diferenta mi se pare nesemnificativa. cine vrea sa mearga pe jos, va merge alea cateva sute de metri in plus oricum, cine se plange, nu ar fi fost acolo oricum.

   asta e una din problemele alea care nu pot fi interpretate. asa cum nu poti fi doar putin insarcinata. ori o inchizi, ori nu. ori e bine, ori nu.

   in ce priveste o promenada in bucuresti, mult mai potrivit mi se pare bulevardul unirii, de la rond la casa poporului. asa a fost gandit, asa a fost construit. traficul purtat este minor (chiar daca pare mereu aglomerat) si daca adaugi in cap si rondul, si un ca luminat amenajeaza o parcare si ceva vizitabil, obtii o bucata de oras adorabila. dar, cate capuri, atatea pareri.

   0

  • #13
   Arhi

   exact la bucata aia mă gândesc și eu. plus, ar crește vadul magazinelor de acolo

  • #14

   Nu am inteles niciodata de ce zona aia e aporape parasita, comercial ma refer, ca are un potential imens, poate le e frica de revolutii si fiind inchisa e mai usor ca oamenii se obisnuiesc sa vin intr-un loc, cine stie…

   0

  • #15
   Arhi

   nu ai scop sa mergi acolo.

 8. Centrul vechi nu e doar pt pietoni?

  0

 9. #17

  https://cetin.ro/vrem-kiseleffam-facem-sport/

  Anul trecut aveai alta parere despre oprirea traficului in zona centrala. Ce s-a schimbat?

  0

  • #18
   Arhi

   nu s-a schimbat nimic. ia mai citește articolul și vezi ce ziceam eu.

  • #19

   Am citit. Nu vad care este diferenta in a inchide traficul, chipurile, pentru a face sport si a inchide pentru promenada. Ambele artere sunt foarte aglomerate, nu inteleg de ce atunci a fost bine ca a redeschis si acuma e bine ca-l inchide.

   0

  • #20
   Arhi

   diferența este cea dintre a inchide o artera care deflueaza trafic, atunci cand i se scoala unui tampit, dand peste cap traficul și planurile celor care trec prin zona si a pastra o zona centrala, prin inchidere definitiva, pentru promenada, shopping si distractie, cum este zona din fata casei poporului.

 10. #21

  Sustin! Acum can ies de la Eden o asa pot sa ma impleticesc pe tot bulevardul.
  Acum serios, daca declari zona pietonala si inchizi tot traficul care vine pe bulevardele adiacente/perpendiculare pe calea Victoriei ai cam lungit maciuca cu toata increngatura de stradute care se desfasoara pe acolo. Zona e labirintica si aproape fara trafic si acum, insa daca-i tai accesele o sa moara ca Grivei schelalaind sub tufis, pentru ca are mult prea multe functiuni rezidentiale + birouri PFA ca sa ajute pietonalul. Dar in weekend initiativa e buna.
  Pe de alta parte pietonalul spre Casa Poporului nu-si are rostul. Nu ai motiv si nici atmosfera sa te plimbi pe acolo decat daca ai fetisuri cu ruine realist-comuniste. Iar pietonalul n-ar schimba asta prea mult. Merge la targuri si semi-maratoane, dar cam atat.

  0

 11. #22

  in 20 de ani tot bucurestiul va fi pietonal
  fizic, va fi imposibil sa pui in miscare o masina mai mult de 10 m/h (metri nu mile)

  0

Citește și...

Atâta am de căpșunărit azi, și tocmai azi mi-am lăsat cuvintele acasă. Și o parte din cap, exact aia de care am nevoie, că-mi vine NADCAP-ul în audit într-o lună și trebuie să revizuiesc documentația din paleolitic. Am gândurile împrăștiate prin tot internetul. Dacă nici Paul de Seneville nu ajută, nu știu cum să […]

Bine, știu, specialiștii internetului se vor ofusca și nu vor înțelege ce văd eu bun la ea. Aia e, îmi place mie, condamnați-mă la bice pe spinare. Cred că e o reclamă bună, care atinge exact obiectivele propuse și nu stă în reach și exceluri. GGul merge către băieții și fetele de la […]