Calitatea învăţământului rromânesc

Pentru ce ar avea nevoie un liceu de învăţământ fără frecvenţă? Ca să aibă copiii timp de meditaţii? Problema ar trebui luată de la şcoala primară, dar ce poţi să ceri unor care îi notează pe elevi cu bine, foarte bine sau nesatisfăcător? Mami, azi am luat 2 de bine.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

17 comentarii

 1. #1

  Ca sa termine licul si aia care nu au avut cum la vremea lor si acu au 20+ – 60 ani. Ca astia mai tre’ sa si munceasca.
  Mai e varianta cu frecventa, dar seral

  Thumb up 0
 2. Bine,Foarte bine,Suficient şi Insuficient.”Mamă,azi am luat un s”
  Nu că ar fi foarte relevant.

  Thumb up 0
 3. #3

  pai si la articolu cu puma nu bagi si tu o scuza?
  Te cam pripesti azi. Aia cu PUMA, asta cu liceul pe care n-ai voie sa-l faci decat pana la 18 ani….

  Thumb up 0
  • #4

   Luci » am vreo datorie la tine si nu stiam? platesti vreun leu pentru accesarea sitului? cumperi abonament? fii mai explicit

   Thumb up 0
 4. #5

  :)))) Niste sute de beri de la concursul cu greutatea in bere :)))) Tare sensibilos esti. Huoooo

  Thumb up 0
  • #6

   Luci » n-a fost cea mai buna zi. si sunteti 2 luci care comentati

   Thumb up 0
 5. #7

  ma scuzi…da asa ma cheama 🙂 Stai relax…si bea o bere…ca mine

  Thumb up 0
  • #8

   nu beau bere, mananc pepene, ca ma mentin

   Thumb up 0
  • #9

   te felicit…io am ramas singur pe plantatie la munhca…si asta nu e bine…asta e cu responsabilitati…deci nici sa ma mentin nu imi permit ca sa pot dormi noaptea. Imi fac blog ca nu mai merge 🙂

   Thumb up 0
 6. Cred ca este mult mai bine cu note si calificativele trebuie scoase din invatamantul romanesc. Poti evalua mai exact activitatea elevului prin intermediul notelor.

  Thumb up 0
 7. …si ca pasarea Phoenix for renaste corijentii, ca din cenusa.

  Thumb up 0
 8. Subiectul este chiar delicat…lasand gluma la o parte…se pot spune multe despre calitatea invatamantului romanesc..despre acele materii care sunt de umplutura si nu folosesc elevilor, ca din gimnaziu, ca din liceu la mai nimic.Liceu la fara frcventa? nu am auzit …la seral da, pentru cei care nu l-au facut la timp, acum muncesc si au vointa sa isi termine liceul. Langa noi , peste strada este o scoala generala. Din anumite motive am mereu legaturi cu elevii scolii..Profesorii isi dau silinta sa ii invete tot, numai ca…elevii se plang ca le dau teme…ca le scriu mult pe tabbla si ei sunt obositi ca au stat toata noaptea pe mess…Cand erau testele : ieseau de la teste…strigau : nu am stiut nimic!!!
  Dar la liceu…e mai tare…cred….nu generalizez, dar e jale…Cred caci de sus se porneste cu schimbarea acelor programe scolare anual, cum se schimba ministrul…pur si simplu parca e un experiment pe elevi si dascali. (al meu sot e profesor)
  E pacat , pentru ca acesti copii, liceenii …nu iau in serios macar sa aiba un minim de cultura generala, caci putini mai sunt cei care invata ca le place sa stie…UFFFFFFFFFFF!

  Thumb up 0
  • #13

   Nu toti liceenii-unii se chinuie sa invete cate ceva, nu doar hiberneaza si se joaca pe smartphoneul luat de parinti cu ocazia trecerii clasei cu media 6…
   Dar, la fel ca si la generala, sunt copii din aia gen bolostanci care nu invata nimic, si dupa ce ii asculta se apuca de injurat pe hol, iar daca ii intrebi daca au invatat zic:”La ce-mi foloseste sa stiu cum are coada rechinul?”(-just an example).Daca le raspunzi cu formula”Iti foloseste pentru luat note” sau „Ca sa stii ce peste te-a mancat” se apuca din nou de injurat…rromania pitoreasca, domnilor.

   Thumb up 0
 9. Cred ca frecventa redusa e tot una cu seralul, ce se practica de foarte multi ani

  Thumb up 0
 10. Ei, aici sunt si pro si contra: eu am dat bacu’ provenind din clasa cu frecventa redusa. Contra: am luat aproape pe bune, deci pot fi elevi buni si acolo. Pro: am fost induplecat sa ajut si niste amarati de la zi sa ia si ei un ‘avansat’, deci este intr’o stare avansata de putrfactie daca am ajuns sa ajut elevi de la zi din amintirile mele vechi de aproape 10 ani!:D

  Thumb up 0
 11. Eu propun sa facem o campanie care tine tot de educatie.De ceva timp am revenit in tara in vacanta ,si fara sa ma laud am fost singurul dintr-un microbuz ,din ala gratuit Carrefour, care am spus ‘multumesc!’ si ‘la revedere’ soferului ,stiu asta deoarece am ramas ultimul care am coborat din microbuz din cauza ca nu am vrut sa ma imbulzesc cu nimeni.Desigur acest episod nu a fost unul singular ,mai sunt si altele dar nu e rost sa va plictisesc cu ele. Deci propunerea mea este sa folosim cat mai multi si cat mai mult posibil cele doua expresii ‘te / va rog ‘ si respectiv ‘multumesc’ . Consider ca este un minim pentru a ne considera civilizati si europeni (ca spirit ).Va propun sa facem acest lucru chiar daca nu vom primi raspuns sau daca vom fi priviti ciudat .

  Thumb up 0
 12. Nu generalizam…nu toti elevii sunt dezinteresati, mai sunt destui care invata, pe bune, destui care sunt repectuosi, caci a respecta din cate stiu eu in primul rand ne respectam pe noi purtandu-ne frumos, spunand „saru’mana” cuiva, gura nu doare cand vorbim frumos.
  Dezinteresul pentru a sti…a invata…e din ce in ce mai mare…din multe motive, diferite de la individ la individ.Apoi de aici pana la calitatea invatamantului e doar un pas…asociate toate si iese naspa de tot.

  Thumb up 0