Calvarul detectoarelor de radar

Pe 1 Decembrie a intrat in vigoare codul asta rutier. In el s-a bagat, spre multumirea multora si suprinderea altora, posibilitatea de a avea, ca sofer, detectoare radar. In felul acesta, s-a reglementat o situatie juridica dificila, de favorizare a infractiunii, situatie neremarcata de nimeni. De ce spun asta? Pentru ca era interzis sa folosesti detectoare radar, dar nu era interzis sa le comercializezi. Ori asta, in orice limba, e favorizarea infractiunii, pentru ca e acelasi lucru cu interzicerea consumului de hasis, dar permiterea vanzarii sale la parter de bloc

Bun, a intrat in vigoare noul cod, multi soferi si-au luat aparate, si mai multe firme au importat aparatura de milioane de dolari, avand legea la indemana. Acum, Ministerul de Interne, dupa sase luni, baseste o idee. Ca ele ar trebui interzise.
E clara logica interzicerii lor. Au scazut simtitor incasarile din amenzi pentru depasirea vitezei, si asa cum e si normal, se cauta o redresare de buget.
Dar domnul Fatuloiu, conducatorul mandru, stindardul politie romane, se gandeste cate pagube poate produce o asemenea decizie? Banii investiti de soferi, importurile de produse facute de firme, cine le suporta? Desigur ca dansului nu ii pasa, el doreste o reglementare rapida a situatiei.

Bai desteptilor, in primul rand nu ar fi trebuit sa permiteti utilizarea acestor produse. E anormal, si interzis in majoritatea statelor UE. Acum va folositi de acest subterfugiu, dar cand ati intocmit legea, nu stiati regulamentele din statele UE? De ce va folositi de argumente doar cand va convin voua?
In al doilea rand, chiar aveti un dispret atat de total fata de veniturile si investitiile noastre, incat sa aprobati sau sa interziceti cum vi se scoala in lumina diminetii?

De ce va bateti joc, domnilor, de noi?

[tags]politia rutiera, detectoare radar[/tags]

7 comentarii

 1. Cam trist? situa?ia mai ales la c

  0

 2. #2

  mie personal mi se pare total ilogica legalitatea detectoarelor de radar
  cum plm sa ai legal detector de detector de incalcat legea?!?!?!?

  0

 3. Pai asta e clar si absolut ilar. Dar trebuiau sa se gandeasca inainte de a le permite. Acum aia care au dat banii pe asa ceva, cei care le-au importat, ce fac? CIne le da banii inapoi? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca in tarile unde sunt interzise, verificarea soselelor cu aparate radar nu se face la japca, ca la noi,m din masini fara inscriptii, bagate in boscheti, ci in locuri semnalizate, din masini de politie, cu tot tacamul. Adica aia daca le interzic, iti si ofera sansa de a fi in regula.

  0

 4. Si daca le interzic ce? Sunt doar detectoare nu bruiaza. Detectorul functioneaza si daca nu e pus in parbriz, sunt curios daca vor opri fiecare masina pentru perchezitie.

  0

 5. Am sa reiau ce am pus si pe blog la VisUrat.

  Hai sa va zic si o poveste la care fiecare sa isi puna , singur, concluziile.
  In ultima luna am fost nevoit sa fac mai multe drumuri intre Galati, Sibiu, Bucuresti si retur.
  Cu autocarul si cu autoturismul si cu maxi-taxi-uri de genul microbuze. Absolut toate, dotate cu antiradare puse la vedere pe borduri sau chiar prinse de parbrize cu

  0

 6. #6

  Bade, nimeni nu contesta faptul ca aceste detectoare sunt criminale.
  IDIOTII DE LA POLITIE NU TREBUIAU SA LE LEGALIZEZ IN PRIMUL RAND.
  Nu acum, dupa 6 luni, sa zica „coae, aia e, banii vostri nu ne intereseaza, ne-am dat seama ca am facut o greseala”. SI aici nu vorbim de 3 milioane cat e un detector, desi ar fi normal sa vorbim, ci de sutele de mii de euro investiti pentru importarea unor marfuri care brusc nu mai sunt legale, desi in urma cu 6 luni erau legale. Sua ne intoarcem iar la favorizarea infractiunii: ai voie sa le vinzi, dar nu sa le si folosesti

  0

 7. Stim, amandoi, la fel de bine ca -din start- la fel ca si cu aparatele de taxat de pe taxiuri, a fost si ramane o afacere; unii le importa, unii le vadn, cativa (putini) fac si un castig gros. La momentul cand le acceptau probabil la paine si cutit erau altii; cei de acum vor sa le dea in cap la aia vechii. Putin le pasa de norod.
  Lojic, am inteles exact la ce bateai.
  Nu vor mai fi antiradare, isi vor face cu farurile ca si pana acum.
  Asadar, sa le lase, nene. Sa nu pagubeasca omu’ :)
  Si politzaii aia care ard benzina prin orase, plimband girofarele degeaba sa iasa pe drumurile nationale.La patrulat, nu la vanat in locuri strategice. Sau… orice altceva in locul bannerelor alea idioate cu „viteza ucide”, total inutile ca si cheltuiala.

  0

Citește și...

-M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! Roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: a rămas repetentă. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, ci […]

Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]