Cand este fals sub semnatura privata?

Lui Cataramă i se respinsese candidatura la președinție, pe motiv de semnaturi false, între timp a făcut contestație la ICCJ și i-au aprobat-o din nou.
Întrebarea mea este, dacă un organism de genul acesta anunță că ai făcut un fals, nu se sesizează parchetul, nu se face nimic? Adică pur și simplu A adus semnături false, asta e, ai grijă, să nu se mai întâmple? Nu cercetează nimeni, nu există nicio pedeapsă?

Nu de alta, dar dacă m-aș duce eu cu semnătură falsă undeva, aș lua-o masiv, din toate unghiurile, ca orice alt cetățean care falsifică chestii, nu?

Nu știu, mă întreb și eu.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

20 comentarii

 1. #1

  A gresit…a doua oara nu o sa mai faca.Este si el om.

  30

 2. Pe langa întrebările de mai sus, perfect valabile, care era planul/strategia lui pentru aceste alegeri? S-a plictisit sau cum? Din seria „Let’s get ready to rumble”? Nu știu, chiar nu-l inteleg. (Poate a stat prea mult in atelierul de mobila, solvenți, lac, diluant etc., Nu te joci cu vaporii)

  15

 3. #5

  a) BEC respinge candidatura pentru: semnaturi false.
  b) CCR admite candidatura pentru ca „BEC nu decide care e falsa si care nu”.
  Practic, CCR vrea ca BEC sa primeasca dosarele SI SA NU VERIFICE.

  Same shit s-a intamplat in primara: BEC a respins candidatura lui Catarama ( Partidul Dreapta Liberala ) pentru ca semnaturile depuse atunci „nu au fost valide”.
  Atunci, Catarama nu a contestat.

  My 2 copeici:
  1. Viorel are misiunea sa participe la dezbateri si sa detoneze niste chestii. Va fi candidatul ventilator.
  Nu e singurul. Vezi Cumpanasu, Ramona, etc.
  2. CCR a dat-o, repet, cu bataie lunga: locale si, mai ales, parlamentare: vom avea inflatie de partide si candidati ventilator, mai ales daca ventilatoarele de acum isi fac treaba.

  Cacaturi se gasesc. Si daca nu se gasesc, se fac.

  22

  • #6

   Eu unul ma intreb cu Catalin Ivan, care si-a anuntat canditatura undeva acum o saptamana (parca?) a reusit sa stranga pina duminica trecuta peste 230000 de semnaturi…

   8

  • resursele securitatii sunt nelimitate

  • banuiala mea e ca nu a anuntat candidatura pana nu a adunat semnaturi si a facut semnaturi. puii mei, sa bagi cateva zeci de mii de linii de date reale sau falsificate nu e chiar asa simplu, consuma timp.

   1

  • #9

   Si daca adunam semnaturile celor ce sustin toti candidatii, nu se vor depasi oare totalul votantilor? Sau aia cu mortii inca e valabila…

   4

  • #10

   @Marinel, de susținut prin semnătură ca să poată candida puteai s-o faci pentru mai mulți. de votat trebuie să votezi doar pt unul.

   5

  • #11

   @ övöö Genghis: la alegerile europarlamentare, Cătălin Ivan a candidat din partea Prodemo.
   Candidatul Prodemo la alegerile prezidenţiale din 2014 a fost Mircea Mirel Amariţei.
   Mircea Mirel Amariţei a fost cercetat în dosarul în care a fost condamnat Maricel Păcuraru ( finanţatorul lui Cozmin Guşa, cel de-i plângea Hoandră cruda soartă din penitenciarul Galaţi. )

   Deci, la europarlamentare 2019, Prodemo, cu Cătălin Ivan a depus 219,000 semnături. Şi a luat … 51,850 de voturi.

   Nu e de mirare, câtă vreme în 3,431 de sectii a avut … 0 voturi! DEŞI AU AVUT DELEGAŢI in aproape toate.

   E, la alegerile europarlamentare 2019, cel putin 80% din delegaţii Prodemo din secţiile de votare au fost de la PNL, La fel cum cel puţin 80% din delegaţii UDMR au fost de la PSD, dar UDMR trebuia împins în PE, nu ca Prodemo, ca să nu facă deranj la Dragnea in Camera Derutaţilor.

   Şi-acum, să ne imaginam câte voturi la va lua Dan Barna într-o secţie de votare în care preşedintele este secretarul primăriei PSD, locţiitorul este soţia unui consilier local PNL, operatorul de tabletă este fiica unui consilier PNL, delegatul PSD este de la ProRomânia, delegatul UDMR este PSD, delegatul ALDE este de la PSD, delegatul PNL este de PNL, delegatul PMP este soţia unui candidat PNL iar delegatul USR e un hipstăriţă venită cu rata de la oraş sau, mai interesant, un tip de la PLUS, uşor plictisit de câte a mai citit despre Barna …

   … şi inmulţiţi cu 3.000 sau 5.000 de comune!

   Exact!

   De chicirez gâlceavă, puteţi să adăugaţi, în cel puţin tot atâtea secţii, câte 5-10-15 voturi de la PNL pentru Dăncilă, ca să nu aibă Klaus emoţii în semestrul doi, câte 3-5-7 voturi de la PMP pentru cine e mai prieten cu şeful organizaţiei judeţene …

   Poate mă repet EXACT!

   Nu vă speriaţi .. la fel a fost şi în 2014.

   https://www.youtube.com/watch?v=r2j0UvdeTOY

   3

  • Stai asa, daca eu fac 200.000 de semnaturi grosolan falsificate, pot sa particip la urmatoarele alegeri? Ca CăCăRău zice ca e ok?

   4

  • #14

   pt efortul imens de a falsifica 200k semnaturi cred ca da, te baga. daca esti doar cu 500 si oricum pierzi mai bine o lasi asa.

   1

 4. #15

  Plus ca… totusi este vorba si de cateva milioane de euro la mijloc pentru fiecare candidat, promovare moca nu strica…

  0

 5. #16

  A falsificat, dar a și dat!

  6

 6. #17

  Miron Cosma a depus 270k semnaturi trase la xerox din 300k – banuiesc ca ideea ar fi ca nu candidatul strange semnaturile si atunci nu poti sa ii impui lui falsul. Ma rog, dubios tare… pe principiul asta ce rost sa te mai chinui sa strangi.

  0

 7. La Catarama nu au zis ca-s false semnaturile, ci ca prezinta similitudini. Motiv pentru care, probabil, au respins astia de la CCR. Nu poti demonstra ca 94.000 de oameni cu CNP-uri reale nu semneaza aproape la fel. Daca eu strang toti analfabetii sa ma sustina, si fiecare pune cate un X la semnatura, alea nu-s valabile?

  1

 8. ‘Întrebarea mea este, dacă un organism de genul acesta anunță că ai făcut un fals, nu se sesizează parchetul, nu se face nimic? Adică pur și simplu A adus semnături false, asta e, ai grijă, să nu se mai întâmple? Nu cercetează nimeni, nu există nicio pedeapsă?’

  Legat de intrebarea,asta ,ea se poate pune in diferite forme gen: De ce aduc interlopi si curve la TV,la diferite emisiuni ? De ce politicienii ,care au probleme cu justitia, inca apar la TV si dezbat politica si inca pot face politica ? De ce au toti analfabetii emisiuni la tv si emit pareri? etc.

  Nu stiu raspunsul ,probabil e din cauza ca ,…Romania si romani!

  2

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.