Când ați fost ultima oară la balet?

Nevastă-mea, în tinerețurile ei, făcu balet. Vă spun, din punctul meu de vedere, chestia asta nu e deloc rea. Chiar deloc.
În altă ordine de idei, nu am fost în viața mea la un spectacol de balet. Dacă pe scenă ar exista doar balerine, aș merge. Dar altfel, nu. Mi se pare…minim haios orice bărbat care face chestia aia.

Plus faptul că sunt adeptul montajelor clasice. Opera modernă îmi distruge calmul interior și sparge bariera limitelor suportabilității.
Recunosc însă că aș merge la un teatru bun. Dacă e clasic, nu Romeo și Julieta cu luptători în revoluție. Sau o scrisoare pierdută pe trepte la Magaimaj. Ori Take Ianke si Cadâr, dar cu țigani din Piața Chiliei.

Sau 50 de nuanțe de gri.

40 comentarii

 1. sa iti dau un link relevant? :D copirait mihai

  opera imi place. Teatru imi place. Muzica din zona aia e ok, cu riscul de a ma adormi. Chit ca imi place muzica, daca stau frumos in cur si ma uit, ma ia somnu. Am patit-o si la Lou Reed, deci muzica simfonica nu are de ce sa se supere.
  Contemporanismele ma cam seaca.

  0

  • #2

   Offtopic : Animalule te-am vazut la Zucchero. Cum ti s-a parut ? Merita sa-mi iau mai mult de o cafea acolo ? Good food ?

   0

  • daca imi zici care e ala…

   0

  • #4

   o fi ala de la Piata Domenii :)

   0

  • aaa. baru ala nou.
   cafea buna.
   bere au nenea Iancu. Ceva gen 10 lei.
   Pizza margherita foarte buna. 19 lei
   restu nu mai stiu.
   terasa e foarte misto. In interior nu m-a incantat

   Oricum recomand

   0

  • am intrat in spam sau am dat cancel?

   0

  • Ai fost sa vezi daca ai ghinionul sa dai peste o cafea cu 14 lei? :))

   0

 2. #8

  Fata din poze nu e chiar gratioasa ca si o balerina. Nu zic ca nu e frumoasa dar pare mai mult ca trage de fiare decat ca face balet. Baletul nu-l inteleg, nu-mi place. Mai degraba ma duc sa vad o piesa de teatru ca lumea. https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSrRVcOK4Bexfv390GV8NuHoK3Aia3eQKZvOCyCA_TO-qU0Y6nkQA

  0

  • #9

   N-o fi ea asa subtirica ca o balerina dar mama mama daca te prinde la mijloc intre cracii aia se lasa cu rupturi…:D

   0

 3. Soțul îi spune soției cu o voce somnoroasa:
  – Iubito, adu-mi papucii și dă televizorul puțin mai încet.
  – Nu se poate iubitule..
  El nervos:
  – O viață întreagă s-a putut și acum nu se mai poate??
  – Iubitule, acum suntem la operă. ?

  0

 4. #11

  Balerine,balerine.
  Sau,”balerine cu talent”.

  0

 5. #12

  Urmeaza sa ne zici ca v-ati cunoscut la cursurile de balet, tu fiind profesorul.

  0

 6. #14

  0

 7. #18

  Din pacate saracele balerine isi dezvolta niste picioare ( de la poante banuiesc) pe care nu doresti sa le vezi de aproape :)

  0

  • Respectuos iti spun ca picioarele nu sunt importante. Oricum le dai de o parte.

   * Din invatamintele de la tata

   0

 8. #20

  Ultima oara am fost la ONB la „Lacul lebedelor”. Foarte frumos. Muzica, dans, balerine :D, tot. Jmecheria e sa nu stai in primele randuri pentru ca auzi tropaiturile pe scandurile alea (nu au suprafata speciala) si vezi praful cum sare. Si-ti strica tot chi-ul.
  Pe de alta parte, am fost la o punere in scena, tot la ONB a baletului Ana Karenina, unde literalmente am adormit. O mizerie. Un fel de viziune postmoderna prin dans si costume a unui balet clasic, altfel foarte digerabil in alte conditii. La ăsta m-au trezit aplauzele de la sfarsitului actului doi, cand m-am ridicat si am plecat.

  0

  • “Lacul lebedelor”. Foarte frumos…..barbatilor li se vede pula femeile n-au tzatze.
   mai gheu de atat e doar botezatu

   0

  • #22

   Cois, si lui David a lui Michelangelo i se vede pula(sau ma rog, puța), dar chiar si asa, cand ma uit la sculptura asta sunt in stare sa apreciez postura, atitudinea, fluiditatea liniilor, detaliile anatomice, etc fara sa ma simt gheu pentru ca am (si) o pula in fata ochilor. Dar acum na, daca tu cand esti in fata artei preferi sa te uiti la pulile alora si sa te concentrezi pe asta…e alegerea ta. Nu judecam aici.

   0

  • arta e bre gheu nu tu. Si michelangelo era :)

   Mie baletu nu imi zice nimic. Inteleg ca ce fac ei acolo e greu. Dar…nu imi transmite nimic. D-aia ma concentrez pe partea asta si din pacate e tragica :D

   0

 9. #24

  chiar zilele trecute am vazut black swan… :P

  0

 10. Ultima oara, probabil cand eram mic. Cred ca a fost o singura data, cu scoala sau ceva de genul. Dar la teatru am mers mai des in ultima perioada. Cele comice, bineinteles. Nu mai spun ca la un moment dat, eu impreuna cu o alta domnisoara aleasa din public, am dansat putin vals cu actorii, asa era sceneta….

  N-am calcat-o decat de vreo 2 ori pe picioare pe domnisoara….

  0

 11. Vreau sa testez ceva prina cest comentariu. Daca vrei poti sa-l stergi. :D

  0

 12. #27

  Laba. La balet :D

  0

 13. Cea mai tare piesa de opera!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=uT3SBzmDxGk

  Si ca sa fiu ontopic, loati de aici, balerina de Oltenia
  http://i.imgur.com/7S830v4.jpg

  0

 14. #29

  Arta moderna, chiar balet: http://youtu.be/s4pLOLU_7Jo?t=3m54s

  Doritorii pot viziona si intregul film. A se servi cu grija. Cred ca e nerecomandat sa vizionati la locurile de munca, sau cu copii prin preajma. Desi e pe youtube, nu pe red…

  0

 15. #30

  pozele 9 si 23: amintiri din copilarie, dupa 10 ani de balet :)

  0

 16. #33

  Anul trecut :(( Dar ma pregatesc in forta pentru toamna asta (voi fi in tara pentru 2 luni)
  Asadar…26 octombrie, The Legend of Love, transmis in direct de la Bolshoi Theatre in Grand Cinema & More, Baneasa Shopping City.
  Asta-i primul. Baletul este poezie dansata, zicea cineva ;)

  0

 17. #34

  Oare cati au dat zoom pe poza 21 ?:))

  0

 18. #35

  @corbane : stiu ca la balet nu te duci dar cum a fost la fotbal aseara ?
  @arhi : incearca niste Carmen la Opera, band-ul e fantastic . Dineu cu Prosti, stand up Malaele, orice cu Malaele ( aia cu el si cu Mihaita e geniala , Femeia care si-a pierdut jartierele ) . La opera somnul e cel mai mare dusman . Am vazut cam 5-6 reprezentatii la ONB , la TNB tot, la Comedie cam 60 %, Bulandra la fel, Teatru Mare doar pornache -bagi pula modern , Teatru Mic avea multe piese misto ( mai ales cele cu Calinescu ) si cam atat. Actorul tanara speranta s-a cam dus, a luat-o razna , Metropolitan am auzit ca mai are chestii interesante, Odeon are o sala cam mica si ma feresc sa merg acolo, Bartos e un actor f bun , Vizante il imita 100 % . Si Nottara are ceva piese misto.

  0

 19. #36

  Are grija nevasta-mea sa ma culturalizeze. Anul trecut am fost la „Spargatorul de buci”, cu Alina Cojocaru, iar in decembrie avem bilete la Alice.

  0

 20. #37

  mai degraba intrebai „ati fost vreodata la balet”

  0

 21. #38

  Da’ cine-s aia din poza 27?

  0

 22. #39

  A fost tare misto punerea in scena a musicalului Romeo si Julieta, sper sa-l mai faca. La balet nu-s curioasa sa merg, vreau sa-i aud cum se tanguie :mrgreen:

  0

 23. #40

  Badea Ioan a fost la Bucureşti la operă.
  Şi după ce s-o ‘ntors la el în sat, într-o sară de vară, o povestit experienţa lui sătenilor colegi de ţoi de horincă, podidiţi la umbra polatei cumnei în faţa cărei se dezbăteau problemele sociale şi politice locale…

  – Mno, zice badea Ioan, şi m-or dus ăia la operă. Când am auzit, m-am întrebat oare ce-i aia operă? Fetele alea de la gazdă mi-or zâs că o să-mi placă. Aşe că mi-or dat o ţâdulă de hărtrie mai groasă, şi mi-or zâs că făr’de aia nu poci intra.

  No am mers noi noi la operă şi când colo ce să vezi, una mai ţâfnoasă la poartă, mi-o cerut şi luat ţâdula şi mi-o rupt-o, după care o aruncat bucata de-o luase hăt în copărşeu ala de erea în spatele ei. M-am oţătâr la ea ca de ce mi-o facutmie pocinogu ăla, că n-o să mai poci intra la operă.. S-o dat la mine şi m-o’npins pe poarta aia mare înăuntru…

  Ce să vezi măi bade Gheo, îi zice unuia de era mai perplex şi mai molcom la gând, câta mai odaia fromoasă, mare şi luminoasă era acolo…
  – Cum era de mare, îl întrebă badea Gheo, cât îi de mare?
  – Pă’ cum să-ţi spui io… Mare mare, cât de 20 de ori mai amre ca la caminu’ nost cultural. Faină şi luminoasă, cu multe lumânări, şi cu podele de marmoră… Faină tare.

  Şi continuă… Apoi m-or luat de mână două fete tare dulci şi tinerele şi m-or dus în altă odaie, mai întunecoasă şi mai mare. Şi m-or ţâpat într-un fotel la balcon. Da ce mai fotel… pufos, roş’ de stăteam în el ca pe tronul lui Batori… Fain ce mai… zice el înghiţind încet din licoarea fermencată, să-i mai aducă puterea de a vorbi.

  Mno, şi-n odaia asta a doua, era un candielabru fromos mare cu lumină, care la un moment dat s-o început a stinge. Io nevricos, am dus mâna la chimir şi la custură, că doară nu m-or fi ajuns aici furaci, mi-am zâs în sinea mea. După ce-am văzut că nu e bai, am văzut că unu o aprins o lanternă cu care lumina groapa în care era taraful. Da ce mai tarf fain, ce mai muzică… Ăştia de la noi d-aci din sat îs slabi mă, faţă de cum erau ăia acolo. Mulţ’ mă…

  Şi mai erea unu’ cu un beţigaş de-l tot ajita şi-l arăta când la drepata, când la stânga, şi le tot zicea ălora din taraf ce să cânte şi cum… Ba mai tare, ba mai încet, ba mai răstit, ba mai duios. Tare fain. Mi-o plăcut. Dumnezău i-o aşezat acolo în groapă să ştii!
  – Ce groapă mă Ioane?, zice Gheo.
  – Nu ţ’-am zâs mă erau toţ’ aşezaţi într-o groapă acolo subt covertură?
  – Mă Ioane, tu îi hi bolând.. Ce covertură omule că mă înnebuneşti?, zice Gheo.
  – Băă, prostule, îi răspunde Ioan. Pă’ la capul ălora din taraf era o covertură faină, ca cum are Măria lu’ Dumitru al lu’ Moisă pe părete. Da’ mult mai mare şi mai plină CU desene, cu modeale şi cu ciucuri de aur, mă, îi precizează Ioan, vădit deranjat de întreruperile lui Gheo.

  Şi apăi după ce s-a oţărât ăla cu beţigaşu’ la taraf de fro 4 ori, s-or dat cuvertura aia marie în părţi, mă. Şi s-or deschis o altă odaie mai mare şi mai neagră, dar era luminată de ăla cu lanterna de-ţi zisei mai devreme…

  Mno, ş-or ieşit o fata frumoasă, faină tare, tătă îmbrăcată în alb de sus-pănă jos. Numa că avea fusta scurtă rău şi i se vedeau toate alea… Mie mi-o plăcut, dar tare m-am gândit la ruşienea ei. Poate şi de aia s-o ţâpat fata asta cu picioarele în dreapta, şi p’ormă cu picioarele în stânga, p’ormă către ăsta cu beţigaşu’ mai mai să cadă în groapă… Io mi-am zic atunci că fătuca o avea nişte boli or’ bufeuri…

  Mno, şi când era ea mai ajitată şi mai dusă, ca cum e vaca lu’ Beteagu’ când nu o duce la montă, doară că nu mugea ca aia, ăla cu beţigaşu’ i-o făcut semn fătucei să să uite în spate. Măi şi venea spre ie un baiet falnic şi frumos, flăcău, bag samă, că să repezi la ea s-o ie în braţe şi s-o prindă. Mă şi era frumos rău flăcăul ăsta. Negru tăt de sus până jos, dar bag samă că n-avea bani de pantaloni şi chimir, că era doar în ciorapi d-ăia ca de fomei. Tăte faine şi frumoase, da’ i se vedea doldoaşa tătă şi pe întreg, şi vedeai cum îi dă ghes să puie mâna pe fătucă… Mă gândi că poate n-or ave’ bani de casă şi n-or putea să să mai adaste…

  Când el se dete să o prindă, ea nuuu, fugi hăis, apoi fugi cea. El după ea, să n-o scape… Până la urmă tăt o prinsă flăcău’ nost. Şi-o strâns-o la piept cu drag şi nesaţ – de ziceam că acuma îi în flăcări. Apoi o ţâpă pe fată în sus, apoi o ţâpă în stănga, şi dădu să o ţâpe şi-n dreapta. Dar ea îi scăpă printre dej’te şi fugi cât colo. Pare-se că nu vroia să se lase aşa de uşor. Ş-apăi era la lumee, multă lume. Că io mă şi îmtrebai cum o să facă faţă cu atăta asistenţă?

  Şi iară or luat-o de la capăt… Ea fugea peste tot, el dupe ia s-o prindă. Şi fugi şi fugi… Ăla cu beţigaşu’ tot dupe ei… Când cătă taraf, când cătă ei…. Amu, o prins-o a doua oară. Acu’ nu mai avea cum să-i scape. Şi când zicem că îi gata, el nimic, bolându’… Iar o ţâpat-o hăis, cea, o săltat-o, şi o lăsat-o să urle pe podea. Şi iar o ridicat-o şi iară o rostogolit-o. Şia iară o măturat podelele cu ea, ca cum mătură Iosif cu nevasta lui când o prinde la Marin… Mno, tot aşe fro juamte de oră.

  – Măi Ioane, zice Gheo dezamăgit. Pân’ la urmă o prins-o sau n-o prins-o flăcău’, că zău dacă mai desluşesc…
  – Mă Gheo, eşti prost? Nu ţ’-am zâs că îi urmărea unu’ c-o lanternă?!

  0

Citește și...

sâmbătă 17 august, în jurul orei 3,00, şoferul de 27 de ani al unui autoturism ce rula pe DN 22, dinspre cariera de piatră Sitorman către localitatea Lumina, la km 280+700 m, a accidentat o trotinetă electrică, fără elemente de semnalizare, condusă în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 43 […]

Vorbeam cu un prieten pe facebook despre filmele proaste pe care le-am văzut de-a lungul vieții. El zicea de Zohan și de Cool as Ice, eu, fiind mai bătrân și lejer sclerozat, nu reușesc să îmi aduc aminte de filmele foarte proaste ale vieții mele. Dar îmi aduc aminte că Hellboy 3 și […]

Mă uitam pe NEtflix la ultimul film cu zombie apărut, ceva prequel la The walking dead, Black Summer. Frumușel făcut, dacă ești fan al genului și nu te deranjează unele îndoituri ale legilor fizice, recomand. Nu sunt vreun fan, dar am văzut și TWD, și FTWD, știți cum e, nu e ușor, nu […]