Când sănătatea devine o problemă publică pentru mulți – Mihai Bursesc, Refugiul Sălașu de Sus

A murit un alpinist. Zoltan Torok. O știre tristă. Un om care avea o pasiune, muntele, a murit, învins de el, dar a murit făcând ce îi place.
După care apar animalele.

Un așa zis om, proprietar de ceva popas turistic.
După el, apar și neobositele tâmpe, femei, as usual, gata să aprobe cu limba scoasă orice le poate scoate din citadinul monoton, vaci cu cabină care își rumegă neputința în elanurile revoluționare ale altora, ca ele. Lăudându-și așa zisa frondă una alteia, caracterizându-se reciproc drept inteligente și rele, ele fiind doar paricopitate în căutarea cuiva să le umple ugerele craniene.

Spuneți-mi și mie de ce. Care e scopul. De ce ai face asta, de ce ai declara public că te bucură moartea unui om pe care nu îl cunoști. Poate fi un asemenea om întreg la cap? Mă îndoiesc maxim.

Și atunci cum ai putea să te duci tu, om sănătos, să stai la refugiul unuia cu handicap psihic? Nu ar trebui să ocolim refugiul Sălașu de Sus, pentru că aparține unei persoane cu handicap, periculoase pentru cei din jur?

Ar cam trebui, serios.

19 comentarii

 1. #1

  Sunt curios unde e granita bucuriei si tristeții când moare cineva. La jandarmerita moarta ne-am bucurat. La alpinist ne bucuram. Ok, e greșit. Dar amu vine întrebarea :ce facem când crapa Nelu?

  15

  • #2

   De un’ sa stim, noi vom fi oale si ulcele atunci.

   72

 2. #3

  Doamne fereşte, mi se pare îngrozitoare atâta răutate gratuită. Absolut, refugiul Sălaşu de Sus trebuie evitat. Nimeni nu e ín siguranță acolo.

  11

  • #4

   Sigur, de abia te asteapta ala cu toporul sa te casapeasca… n-are alta treaba.

   2

 3. #5

  JuR ca n-am nici o legatura cu caprele alea care ponegresc numele meu, nescriindu-l cu majuscula!

  0

 4. #6

  Daca e vorba de Sălașu de Sus din HD efectiv nu inteleg ce refugiu este, e o comuna banala la maxim 500 de metri altitudine.

  12

 5. #7

  mie mi se cam falfaie ca a murit nenea ala. a murit facand ceva extrem de periculos , pe barba lui. la fel ca aia cu trotineta pe intuneric, la fel ca ala care a cazut cu deltaplanul, pana la urma la fel ca aia care baga in vena. asta cel putin a avut bunul simt sa nu mai implice pe nimeni in cascadoria lui finala. in rest, nu-l cunosteam, nu auzisem de el, nici el de mine, de ce m-as bucura sau intrista?

  7

  • #8

   Nu e vorba de bucurie/tristete, ci respect pentru un om care a reusit cate ceva in viata. Sa faci K2-ul nu e ceva banal, a fost suit de 350 oameni iar 85 au murit in toata istoria, spre deosebire de Everest care a devenit loc de pelerinaj.
   Sunt ferm convins ca nivelul de dedicare si antrenament e identic intre trotinetist, bagator la vena si alpinist.

   14

  • #9
   Arhi

   eu nu plang pe nimeni. remarc doar un handicapat

  • #10

   dft, corect.

   cetin, sper totusi ca prin „handicapat” te referi la frustratul ala care se bucura d-ampulea. probabil omul si-ar fi dorit o viata asemanatoare pe care nu putut sau de care i-a fost totusi frica sa aiba parte. asa ca acum se bucura ca nu ii mai aduce nimeni aminte de nimicnicia lui. meh…

   0

 6. #11

  Un alpinist de ala pe care ii uraste, in timp ce poposea la refugiul Salasu de Sus, in drum spre munte, o fi sedus-o pe doamna Bursesc, lasand-o suspinand de dor si indiferenta la farmecele domnului Bursesc. Ba poate si cu o amintire mica si urlatoare. Atunci e justificat.

  14

  • #12

   Neah. Cel mai probabil a avut un amorlâc cu năbădăi cu vreun vlăjgan al munților. #itgetsbetter

   11

 7. #13

  sunt singura vietuitoare bipeda (femeie) care a citit de 3 ori postarea Cerei fara sa inteleaga o iota?!

  7

  • #14
   Arhi

   vezi ca are o conversatie cu vita cealalta si se lauda reciproc cat de inteligente sunt

 8. #15

  „De ce ai face asta, de ce ai declara public că te bucură moartea unui om pe care nu îl cunoști.”
  Depinde. Il cheama Iliescu? A facut selfie pe pod si l-au traznit 27kV? Poate da. Din cauza celor 75% idioti care nu gandesc, primul lucru care iti vine in minte e „cine stie ce animal o fi”.
  Sincer, nu stau la curent cu mondenitatile si initial am crezut ca e un oarecare. Ca urmare, primul gand a fost „inca un bou in slapi care a primit ce a meritat”. Dupa ce am aflat cine e, e irelevant cum a murit ca probabil stia el ce face si a avut ghinion si s-a schimbat in „macar a murit fericit”, lucru care nu stiu daca multi dintre noi il va face.

  Dar de la asta pana la „risipa de calorii, resurse, bani si narcisism fara nici un folos”… cam stim ce a votat la referendumul pentru familie ca vad ca e preocupat tare mult de corpurile altora. Asta ca sa vorbim delicat.

  3

 9. #16

  Stai oleaca, el e proprietar de ceva popas turistic, deci e patron. Dar se roaga sa-i paleasca pe patroni… wtf?

  8

 10. #17

  Alpinismul include si o doza de risc calculat, nu inseamna ca toti pasionatii sunt fara minte. Tipul asta nu inteleg de ce lucreaza acolo, cand stie ca alpinistii trec pe-acolo.

  4

 11. #18

  :))) posibil sa auzim de niste popas turistic care a fost inchis inainte de vreme. Bursex merita si putina iubire de la un urs.
  Daca vorbim ca ala are un refugiu atunci probabil va deveni sac de box. Stricat. Sper

  0

 12. #19

  Cera Cibilon sau cum o cheamă mă face să cred că uneori și cititul ar trebui interzis la unele femei, nu doar condusul. ÎN FINE 4.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Opinii, impresii, care ce si-a luat, oferte bune sau fake, totul, ca de obicei. La 00.30 pcgarage era functional bine mersi. A INCEPUT.